Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalazom, alaposan összerázom, tálalásig a hűtőszekrényben tartom.
Hozzávalók:
A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és borssal, majd beletesszük a körtét ,és közepes hőfokon félpuhára főzzük.
|
|
Hozzávalók:
A sajtot ujjnyi szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal megkent grillrácson vagy serpenyőben barnára pirítjuk. A ruccolát megmossuk, lecsepegtetjük, majd meglocsoljuk balzsamecettel, pici szűz olívaolajjal, megszórjuk egy kevés színes őrölt borssal, majd pár szem epret szeletelünk rá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
40 dkg paradicsom
3 fej vöröshagyma
só
bors
10 dkg reszelt sajt
olaj
Elkészítés:
A megtisztított,kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.A paradicsomot és a hagymát karikára vágjuk.
A háromféle zöldséget felváltva egy jénai tálba rendezzük.Sóval
borssal fűszerezzük.Rácsöpögtetjük az olajat és a reszelt sajttal
megszórjuk.Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 dl édes fehérbor
2 db narancs
vaj
só
bors
Elkészítés:
A combokat sózzuk borsozzuk,bekenjük alaposan vajjal,a bőre alá bedugunk 2-3 gerezd narancsot.
A fehérbort és a másik narancs kjfacsart levét összekeverjük és
meglocsoljuk a combokat,kb 1 órára hűtőbe tesszük.A pácolt húsokat
kivajazott jénai tálba tesszük,ráöntjük a páclevet és lefedjük
alufóliával.
Előmelegített sütőben készre sütjük.A sütés bejezése előtt vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a csirkét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg karfiol
2 fej vöröshagyma
0,5 tk pirospaprika
2 db paradicsom
1 db paprika
2 dl tejföl
só
bors
kevés olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük.Hozzáadjuk a
rózsáira szedett karfiolt,megszórjuk pirospaprikával,sózzuk
borsozzuk.Belekeverjük a feldarabolt paprikát,paradicsomot.
Kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.A végén a tejfölt összekeverjük a liszttel és ráöntjük a karfiolra.Összeforraljuk.
Körete galuska vagy párolt rizs.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
25dkg liszt
10dkg cukor
6db tojás
Töltelék:
3db citrom
5dkg cukor
2dl tejszín
Elkészítés:
Tészta:
Egy nagyon egyszerű piskóta lapot készítünk. A 6db tojás sárgáját és
a 10dkg cukrot habosra keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük. A 25dkg
lisztet a tojásos cukros habhoz keverjük majd ehhez a fehérjéből
felvert habot. Kivajazott tepsiben 20-25 perc és 200 fok-ón arany
barnára sütjük.
Töltelék:
A 2dl tejszint kemény habbá verjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
főtt krumpli kb.fél kiló pucolva
zsiradék pl. margarin, vaj, libaszír kb. 10 deka
reszelt sajt kb. 5 deka lehet több is
liszt, amennyit felvesz.
só
Elkészítés:
A főtt krumplit összetöröm, hozzáadom a zsiradékot, bele reszelem a
sajtot, meg sózom kb. 1 kávés kanálnyi, majd liszttel összegyúrom.
Tésztája nem legyen kemény inkább puha jól formázható.
1-2 órára a hűtőbe teszem,
mennyiségtől függően ketté veszem -kb 40-50 deka kell egy tepsihez.
Tepsit vékonyan kizsírozom.
Vékonyra kinyújtom, tepsibe teszem.
Addig sütöm míg szép piros nem lesz.
Tetszőleges darabokra vágom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg liszt
2 tojás
1 dl tej
2 db burgonya
kapor
petrezselyemzöld
tárkony
só
bors
szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
Elkészítés:
A tojást elkeverjük a liszttel,a tejjel,hozzáadjuk a kaprot,a
petrezselyemzöldet,a tárkonyt,egy kevés törött borsot,és ízlés szerint
sót. Közben két közepes burgonyát megfőzünk sós vízben,leszűrjük,és
villával szétnyomkodjuk. Ezt apránként hozzáadjuk a tojásos masszához.
Aztán ezt a masszát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel addig
hígítjuk,amíg sűrű palacsintatészta lesz belőle.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta: Töltelék:
60 dkg liszt, 30 dkg darált dió,
25 dkg rama, 20 dkg cukor,
1 tojás, 1 vaníliás cukor,
1 vaníliás cukor, rumaroma v. rum,
2,5 dkg élesztő, tej v. gyümölcslé
1 tejföl,
10 dkg cukor,
kb. 0,5-1 dl tej
Elkészítés:
A 60 dkg lisztet egy tálba tesszük, közepébe kis gödröt csinálunk, ide
megy 1 kanál cukor és az összemorzsolt élesztő, kis langyos tejet
ráöntünk és felfuttatjuk.
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár, de lehet marhanyak is
3 szelet füstölt szalonna (kb. 10 dkg)
2-3 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db sárga paprika,
2 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír
1 evőkanál töpörtyűkrém,
1 dl félédes vörösbor,
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez el is maradhat)
1 púpozott teáskanál majoránna,
1 teáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt kömény,
ízlés szerint só, fekete vagy színes őrölt bors
Elkészítés:
A húst megtisztítom és felkockázom kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zöldborsót sós vízben megfőzzük. Leszűrjük
és összekeverjük a megáztatott zsemlével. Összedolgozzuk a tojással és a
petrezselyemzölddel.
A csirkét kívül-belül sóval, szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk. Főként a hasüregébe majd a bőre alá betöltjük a tölteléket.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított zöldségeket – amit kell, megfelelően földarabolva – sós vízben megfőzzük, leszűrve salátástálba rakjuk. A hozzávalókból sűrű majonézmártást készítünk a következő módon: a tojássárgájákat kissé megsózzuk, megborsozzuk, eleinte cseppenként, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a mustárt, s közbe-közbe egy-két csepp citromlével ízesítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zöldségeket apróra vágva a borsóval együtt ételízesítős vízben megfőzzük.
A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk. A tűzről levéve
hozzáadjuk a pirospaprikát, és azonnal felengedjük a tejjel, majd
beleöntjük a levesbe.
Összeforraljuk, belerakjuk a csipetkét vagy a vajgaluskát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A meghámozott krumplit lereszeljük.
Kinyomkodjuk, hozzákeverjük a tejet, a tojást, az átnyomott fokhagymát, a
lisztet, a fűszereket és a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk.
A camembert sajtokat vízszintesen kettészeljük, majd negyedeljük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A pulykamellfilét olyan csíkokra vágjuk
hogy könnyen megsüthessük, picit megsózzuk, és az olajon megpirítjuk.
Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Ezután összevágjuk a sajtot és és az almákat. Az újhagymát karikákra szeleteljük.
Hozzávalók:
A zöldfűszereket megmossuk, szárazra rázzuk
és apróra vágjuk. A 10 dkg dióbelet durvára vágjuk. A vajat elkeverjk a
vágott dióval és a zöldfűszerekkel, majd sóval és borssal ízesítjük.
A sajtokat vízszintesen kettévágjuk, az alsó felét mindegyiknek
egyenletesen megkenjük a fűszeres vajjal, és rátesszük a sajt másik
felét.
Hozzávalók:
A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.
Hozzávalók:
1. A lisztet keverőedénybe szitáljuk. Az
élesztőt fél dl meleg vízzel elkeverjük, kevés lisztet adunk hozzá,
elkeverjük, tetejére lisztet szórunk, és 20-25 percig langyos helyen
kelesztjük.
2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd a maradék vizet és az
olívaolajat hozzáadva simára keverjük.
Hozzávalók:
Kb.
Hozzávalók:
Elkészítés:Kevés forrásban lévő vízbe szegfűborsot,
egész fahéjat, szegfűszeget és 3-4 citromkarikát teszünk. Tovább
forraljuk 8-10 percig, majd átszűrjük, és megfőzzük benne az epret. Pár
csepp citromlével és kevés kristálycukorral ízesítjük.
A levest leturmixoljuk, és felöntjük 2 dl tejjel és 4 dl tejszínnel, összeforraljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk.
Hozzávalók:
Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főni kb. 2 liter vízben. Ehhez adom a citrompótlót, a sót, a cukrot és a fűszerkeveréket
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet apránként beledolgozzuk, és a citromhéjat beleszórjuk. Egy 26 cm tortaformát kivajazunk, liszttel behintünk, majd a tésztát belesimítjuk.
Hozzávalók:
A tésztához egy tűzálló lábasban felmelegítem a vizet, beledobom a vajat, sózom. Ha már forrni kezd, leveszem takarékra a tüzet, beleöntöm a lisztet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lisztet a sütőporral, a kétféle cukorral
elvegyítjük. A tojásokat kissé felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, az
olajat, végül a túrót. Jól összekeverjük, és a cukros liszthez adjuk.1-2
percig kézimixerrel keverjük.
Kivajazott, lisztezett formába öntjük, és a tetejére szórjuk az
összevágott epret.
Hozzávalók:
Egy bögrében kimérem a kuszkuszt. Az aszalt gyümölcsöket és a barackot feldarabolom. A vaníliarúd darabot félbevágom, a magokat kikaparom, de a vaníliarudat is megtartom.
Hozzávalók:
A páchoz valókat egy tálban összekeverem, a fűszereket ízlés szerint adagolom, de semmiből sem teszek nagyon sokat. A csirkemelleket elfelezem, majd a vastagságát is felezem, és ezeket a vékony szeleteket elmerítem a pácban, lefedem, és a hűtőbe teszem 3-4 órára.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kuszkuszt leöntjük a forró vízzel vagy alaplével, lefedjük, pár perc után megkeverjük, ismét lefedjük. 5-8 perc alatt megduzzadnak a daraszemek, kihűtjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük 1 evőkanál cukorral és fél teáskanál fahéjjal.
Összekeverjük a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a
szódabikarbónát. A tojást felverjük a cukorral.
Hozzávalók:
1. Melegítsd fel a sütőt 175 fokra, vajazd ki a muffin formát, 12 muffin részére.
2. Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót egy tálban.
3. Egy másik tálban keverd össze az olajat, a tejet, a tojásokat és a mandula aromát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát meghámozom, majd vékony karikára szeletelem, és serpenyőben aranybarnára sütöm. Elkeverem a liszttel, a sütőporral és a sóval. Tejjel lágyan felverem a tojásokat, és alaposan hozzádolgozom. A sütőformát kikenem olvasztott vajjal, majd beleadagolom a masszát.
Hozzávalók:
20 friss tisztított fésűkagyló
20 dkg vaj
8 dkg fehér zsemlemorzsa
4 db fokhagymagerezd
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt a legalacsonyabb hőfokon. A kagylókról levágjuk a
sötét erezetet, leöblítjük őket, papírtörlővel szárazra töröljük.
Sózzuk, borsozzuk és félretesszük őket.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vaj felét, szórjuk bele a
morzsát, az apróra vágott fokhagymát és lassú tűznél aranybarnára és
ropogósra pirítjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sütőpor
20 dkg finomliszt
továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej
Tetejére:
5 dl habtejszín (növényi tejszín)
2 ek őrölt kávépor
valamint csokireszelék
Elkészítés:
A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab
kivételével.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 banán
4 evőkanál málna
2 dl tej
1 dl joghurt
1 evőkanál juharszirup
Elkészítés:
Az összes hozzávalót tumixgépbe tesszük és alaposan összekeverjük.
Hidegen kínáljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm (liszt, cukor, tojás, vaj és szerecsendió), jól összegyúrom, majd hűtőbe teszem, amíg a krém elkészül.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb.
Hozzávalók:
A tojásfehérjéből közepesen lágy habot verünk a cukor felével.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában megfőzzük, amikor kihűlt, a tetejét levágjuk, és a belsejét kivájjuk. A burgonyákat sütőtepsibe tesszük. Az apró kockára vágott mozzarellát a jól lecsepegtetett kukoricával, zúzott fokhagymával, apróra vágott tavaszi hagymával összeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd a burgonyákba töltjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1. A padlizsánt megtisztítjuk, és 2-3 mm-es
szeletekre felvágjuk. Pár órára tegyük szűrőpapírra, hogy a felesleges
nedvességet felszívja.
2. A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben az olajon aranyszínűre
sütjük. A szeleteket egy papírtörlővel kibélelt tálra helyezzük, hogy a
felesleges olajat felszívja.
Hozzávalók 2 személyre:
A csirkemellet felszeleteljük, és sós, borsos olívaolajjal bepácoljuk fél órára, majd fóliába tesszük, és betesszük a sütőbe 250 fokon kb. egy fél órára. Az utolsó pár percben kivesszük, és a felkarikázott paradicsomot és a reszelt mozarellát rászórjuk, mégpedig a következőképpen: hús-paradicsom-mozarella-hús paradicsom-mozarella.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A cukkiniket uborkaszeletelőn vékony karikákra vágom. Vastag aljú grillserpenyőbe pici olajat öntök, felforrósítom, rádobom a cukkinikarikákat, enyhén fűszerezem, gyors kevergetés kíséretében 3-5 perc alatt megpirítom, félreteszem.
Hozzávalók:
A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk 8-8 hosszú szeletre. Főzzük sós vízben kb. 2 percig, majd szűrjűk le, szárítsuk meg. A mozzarellát és a paradicsomokat vágjuk 8-8 szeletre.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A hozzávalókat jól összekeverjük. Mindenféle húshoz és zöldséghez nagyon jól használható.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 kg hosszúkaraj
6 gerezd fokhagyma
6 evőkanál mustár
2 húsleveskocka
2-3 dl langyos víz
só
bors
vaj
Elkészítés:
A húst megmossuk,bedörzsöljük sóval,borssal és a préselt
fokhagymával.Bekenjük mustárral és egészben beletesszük egy kivajazott
tepsibe.
Aláöntjük a húsleveslét,forró vajjal meglocsoljuk.
Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 50 perc alatt megsütjük a húst.A sütés végén vegyük le a fóliát és pirítsuk aranybarnára a pecsenye tetejét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 bögre=most 300 ml
2 db tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 cs sütőpor
A tetejére:
1/2 bögre porcukor
1/2 bögre kókuszreszelék
A megsült forró tészta tetejére:
1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem főzőtejszín!)
+kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is
Elkészítés:
A tojásokat egészben felverjük,tovább kavarjuk az 1 bögre
porcukorral,olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral
elkevert réteslisztet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 liter tej
8 tojás
8 evőkanál cukor
1 csomag puncs ízű pudingpor
1 rúd vanília
puncsaroma
mazsola
Elkészítés:
A 2 l tejet egy széles edényben feltesszük forrni. Ezalatt
szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat félretesszük, a fehérjéket
kemény habbá verjük. Ha felforrt a tej, lassú lángra tesszük, épp csak
gyöngyözzön. A fehérjékből vízbe mártott kanállal 3-4 habgaluskát
teszünk a tejbe, ne szorosan, hogy legyen helyük megnőni.
Hozzávalók:
40 dkg makaróni
20 dkg főtt sonka
1 doboz konzerv kukorica
2 tojás
2 dl tejszín
1 dl tej
só
bors
reszelt szerecsendió
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál sajt
Elkészítés:
A makarónit sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük.Kivajazunk egy tálat és belerakjuk a tésztát.
A tejszínt összekevertjük a tejjel,tojással, a lecsepegtetett
kukoricával és az apróra vágott sonkával.Sóval,borssal,szerecsendióval
fűszerezzük.A tésztára öntjük,tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben,30-40 percig sütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2,5 kg káposzta
2 kg uborka
2 kg paprika minél vegyesebb színű a paprika,annál gusztusosabb a savanyúnk
1 kg vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 fej karfiol kis fej
10 dkg só
40 dkg cukor
6 dl ecet 10 %-os
1 evőkanál szalicil
1 kiskanál borkénpor
Elkészítés:
A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk.
Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük.
Erre rárakunk 10 dkg sót, 40 dkg cukrot, 6 dl 10 %-os ecetet, 1 ek
szalicilt, 1 kk borkénport, majd jól átkeverjük, kézzel.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg banán vagy
50 dkg kivi vagy
50 dkg eper vagy
50 dkg körte vagy
50 dkg sárgadinnye vagy
50 dkg narancs
Egy szóval bár milyen gyümölcs
2-3 Ek nesskakaó
tejszinhab
Elkészítés:
Ha nagyobb a gyümölcs hámozzuk, kockára vágjuk,
megszorjuk kakaóval, majd tejszinhabot nyomunk rá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis doboz tejföl
tojás
15 dkg cukor
csipetnyi só
A krémhez:
1 liter tej
10 dkg csokoládé
1 dl étolaj
2 csokis pudingpor
25 dkg cukor
4 tojásfehérje
Elkészítés:
A margarint a liszttel összemorzsolom, hozzáadom a tejfölt és a tojások
sárgáját, a cukrot és a csipetnyi sót. Gyorsan összedolgozom és beteszem
a hűtőbe pihenni, míg elkészítem a tölteléket.
A csokit az étolajjal felolvasztom, félreteszem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg szarvascomb
4 ek. olaj
1 fej hagyma
2 ek. paradicsompüré
2 dl fehérbor
10 dkg vargánya
10 dkg rókagomba
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
4 dkg liszt
2 dl tejföl
csipet kakukkfű
csipet só
csipet bors
Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a
paradicsompürét, ezzel tovább pirítjuk, majd belerakjuk a húst. Sózzuk,
borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, szűkség szerint
kevés borral meglocsoljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 db rák
250 g harcsafilé
800g morzsolt kukorica
1 szál póréhagyma
csipet csilipaprika
100 g vaj
1 csokor petrezselyem
2 szem zöldcitrom (lime)
2 ek kukoricaszirup vagy juharszirup
Elkészítés:
A harcsahúst felkockázzuk és vajon karikára vágott, sózott póréhagymával
együtt megfuttatjuk. Csilivel, petrezselyemmel ízesítjük, hozzáadjuk a
főtt kukoricát levével együtt, és összefőzzük a rákokkal. Ha levét
elfőtte, tejszínt adunk hozzá, édesítjük, és kiforralva, citrommal
tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg eper
12 db mentalevél
9 dl natúr joghurt
2 dl 10%-os tejszín
4 evőkanál porcukor
Elkészítés:
4 szép epret félreteszünk, a többit a joghurttal, a tejszínnel és a
cukorral összeturmixoljuk. 4 pohárba töltjük, és 1-1 negyed eperrel, a
mentalevelekkel díszítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
liszt
só
bors
szerecsendió
3 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A csirkemelleket megsózzuk,és a keskeny csíkokra vágott szalonnával
megtüzdeljük,lisztben megforgatjuk.Kevés olajon elősütjük.A visszamaradt
zsírban megpirítjuk a szálasra vágott hagymát,visszatesszük a húst és
felöntjük a borral.Megfűszerezzük és középmeleg sütőben pirosra sütjük.
Körete rizi bizi.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
2 db piros retek
3 db csicsóka gumó meghámozva
4 db közepes méretű mángold levél
3 dkg juhtúró
olaj
Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboltam.
Pici olajat adtam hozzá, és só helyett kb. 3 dkg juhtúrót morzsoltam a tetejére, jól összekevertem és lehűtöttem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
15 dkg margarin
6 ek. méz
1 db citrom
ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk, állni hagyjuk, majd tepsibe tesszük és fél
deci vizet öntünk alá, és 30 percig pároljuk. Kisebb lábasban
felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, és végül a citrom levét, majd
ráöntjük a a csirkére és így szép pirosra sütjük. (15 perc).
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 db nagyobb fott cékla
3-4 db savanyú uborka
friss torma
citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
A fott céklát és az uborkát nagylyukú reszelon lereszeltem, a friss
tormát aprólyukú reszelon, az egészet jól osszekevertem és citromlével
ízesítettem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
1 kg őszi- vagy sárgabarack (érett, de még kemény)
75 dkg túró
3 tojás
2-3 csomag vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
1 citrom héja reszelve
5 dkg mazsola (elhagyható)
maragarin vagy vaj a kenéshez
Elkészítés:
A barackot meghámozom, magját kiveszem, felhasználásig citromos vízben
tartom. A túrót összekeverem a porcukorral, vaníliás cukorral,
citromhéjjal, mazsolával, tojások sárgájával. A tojások fehérjét habbá
verem, és óvatosan a túróhoz keverem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Fél avokádó fejenként
1 kis doboz tonhal 80g(nem olívaolajban, hanem vízben)
egy marék dióbél
1 ek citromlé
Elkészítés:
Az avokádót villával összenyomkodom, a citromlevet hozzáadom, a tonhalat
lecsöpögtetem és hozzákeverem, a diót összevágom, nem kell nagyon
aprólékosra, és hozzákeverem a többihez.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg füstölt tofu
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros kápia paprika
8 dkg vaj
1 evőkanál aprított metélőhagyma
1 teáskanál friss apróra vágott petrezselyemzöld
só
bors
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel,adjuk hozzá a villával összetört tofut az apróra vágott lilahagymát,paprikát és a szétnyomott fokhagymát.
Pároljuk össze alaposan majd keverjük bele a metélőhagymát és a petrezselyemzöldet.Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
Frissen sült pirítóssal tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
3 ek. olaj
2 db füstölt csülök
20 dkg vegyes zöldség
csipetnyi feketebors
1 db
ízlés szerint só
1 kg burgonya
diónyi zsír
Elkészítés:
A savanyú káposztát és a finomra vágott hagymát olajon megpirítom,
felengedem vízzel és belerakom a csülköt, ebben lassú tűzön 2,5 -3 óráig
főzöm. A zöldségeket felaprítom beleteszem a csülök mellé, borssal,
sóval ízesítem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg köles
10 dkg mazsola
1 narancs
10 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál méz
Elkészítés:
A kölest megmossuk hároszor annyi vízben puhára főzzük,leszűrjük.
Hozzáadjuk a megmosott mazsolát,a kókuszreszeléket mézet,a narancs lereszelt héját és levét.
Összekeverjük,10 percet állnihagyjuk és tálaljuk.
Hozzávalók:
4 db tojás
5 dkg rokfort
2 ek finomra darált dió
1 tk vöröshagyma
kevés mustár
kevés citromlé
csipet cukor
kevés só
Elkészítés:
A kemény tojásokat meghámozom, és hosszában félbevágom. A tojás-sárgákat
kivéve összekeverem a darált dióval, a rokforttal és a tejföllel, majd
hozzáteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint a
borsot. A fél tojásfehérjékbe beletöltöm a masszát, és salátalevéllel
bélelt tálra rakom.
Hozzávalók:
6-7 csirkecomb felső, "dobverő"
20 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 bögre hagyma zöldje vagy póréhagyma
4-5 kisebb savanyú uborka
1 kisebb sárgarépa
1-1,5 dl cocomas(kókuszkrém)
mustár
só,bors, majoranna, fokhagymasó
1 ek ecet
kacsazsír
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a hagyma zölddel együtt kacsazsíron
megpárolom, és beleteszem a többi hozzávalót is, kivéve a cocomast és a
combokat.Mikor a zöldségek már félig megpárolódtak, felengedem egy bögre
vízzel és mehetnek bele a combok is.
Hozzávalók:
20 dkg kimagozott aszalt szilva
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
6,5 dl tej
1 evokanál rum
2 dkg vaj
csipetnyi só
Elkészítés:
A pár órára hideg vízbe áztatott aszalt szilvát lecsopogtetjuk. Nagyobb
tálban osszevegyítjuk a finomlisztet, a cukrot és a csipetnyi sót, majd
egyenként beleutjuk a tojásokat, és fakanállal osszedolgozzuk; kozben
lassanként hozzáadjuk a tejet, végul pedig az evokanálnyi rumot.
Kivajazunk egy kb. 26 cm átméroju tortasutot, beleszórjuk a szilvát és
ráontjuk a masszát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 ml brandy
50 ml krémkakaó
50 ml tejszín
4 jégkocka
Elkészítés:
Öntsük a brandy konyakot, a krém kakaót és tejszínt egy koktél shakerbe a
jéggel együtt. Rázzuk jól össze és öntsük koktélos pohárba. Tálaljuk
porkakaóval a tetején.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
200g lencse
fél vöröshagyma
1 uborka
1 paradicsom
4-5 levél friss bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só, bors
Elkészítés:
A lencsét hagyományos módon sós vízben megfőzöm és leszűröm, hideg
vízzel leöblítem. Közben a hagymát apróra vágom, az uborkát és a
paradicsomot kicsit nagyobbra, 1x1centis kockákra. A kihűlt lencsét
összekeverem a zöldségekkel, sózom, borsozom, és az olívaolajat és
balzsamecetet is belekeverem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 evőkanál zabkorpa
3 dl víz
4 evőkanál kókuszreszelék
1 banán
1 evőkanál méz vagy juharszirup
Elkészítés:
A vizet forraljuk fel és tegyük hozzá a zabkorpát,szórjuk bele a
kókuszreszeléket,és adjuk hozzá a mézet.Keverjük össze majd vegyük le a
tűzről.Sűrű tejbegríz állagúnak kell lennie.
Egy műzlis tál aljára karikázzunk banánt,kanalazzuk rá a kókuszos
zabkását,a tetejét díszítsük banán karikával.Ízlés szerint
meglocsolhatjuk még egy kis mézzel.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3/4 banán
30 ml cukorszirup
30 ml fehér rum
30 ml citromlé
Elkészítés:
A banánt alaposan összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukorsziruput, a
citromlevet és a fehér rumot. Így még egy kicsit megturmixoljuk, majd
egy pohárba szűrjük a keveréket. Díszítéshez használhatunk banánkarikát
és mentalevelet egyaránt
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A rizst bő sós vízben félig megfőzzük. A sertéshúst és a füstölt húst kétszer jól átdaráljuk, hozzákeverjük a félig főtt rizst s az előzőleg paprikakrémmel összehabart tojást. A meghámozott karalábékat kivájjuk, megtöltjük a rizses hússal, tűzálló tála rakjuk, melléjük tesszük a kivájt darabokat és a megtisztított, metéltre vágott zsenge karalábéleveleket.
Hozzávalók:
A töltelékhez az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre, tegyük rá a darált húst, és forgassuk át kicsit. Amikor a hús kifehéredett, adjuk hozzá a feketeborsot, a sót, a pirospaprikát és a rizst. Öntsünk alá kevés vizet, és hagyjuk pár percig még a tűzön, közben dolgozzuk össze.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vöröshagymákat megpucoljuk, és a közepét karalábévájóval kivájjuk. A kivájt hagymadarabok felét kockára vágjuk. A gombákat megtisztítjuk, a 8 nagy gomba szárát kihegyezzük. A darabkákat és a 25 dkg gombát összevágunk apró kockára, majd olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált pulyka combot, és megpirítjuk.
Hozzávalók:
A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozom, és egy sütőpapírral alul kibélelt kapcsos kerek 26 cm-es formába nyomkodom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kekszet, a vajat és a cukrot egy tálban dolgozzuk össze, és egy kanál segítségével simítsuk tortaformába, majd tegyük hűtőbe. Keverjük ki a túrót, a citrom héjat, a vaníliás cukrot meg a porcukrot, és lazítsuk a tejszínhabbal. Töltsük a formába, és 2 órára tegyük hűtőbe.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hat tojásból elkészítjük a piskótát, kihűlve kettévágjuk. A krémhez a 3 tojássárgát, 5 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 2 dkg lisztet elhabarjuk, majd a 2 dl tejjel simára keverjük, megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A combokat félbevágjuk, besózzuk. A lisztet kis tányéron összekeverjük a pirospaprikával, borssal, majd a húsdarabokat megforgatjuk a fűszeres lisztben. Jénaiba rakjuk egymás mellé. A tejfölben elkeverjük az olajat, fokhagymát, a reszelt sajtot, kevés sót és a megmaradt paprikás lisztet.
A túrót a tojással és az apróra vágott
zöldfűszerekkel, sóval elkeverem. A combokon a bőrt fellazítom, és a
fűszeres túrót a bőr alá töltöm. Tepsibe teszem, kicsi sót vagy
fűszerkeveréket szórok rá. Lefedem alufóliával, és szép pirosra sütöm.
Krumplival és salátával tálalom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A combokat megtisztítjuk, megmossuk, befűszerezzük, majd tepsibe helyezzük bőrükkel lefelé. Letakarjuk alufóliával, és 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megfordítjuk a combokat, és megpirítjuk. Ezután ráöntjük a tejföllel elkevert tejszínt, visszatoljuk a sütőbe, amíg összeforr, ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és ezt már csak ráolvasztjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kevés olajon az apróra vágott fokhagymát és a felaprózott tarját, valamint a levétől lecsepegtetett
gombát megpirítjuk. Felöntjük vízzel, azután beletesszük a leveskockákat. Felforraljuk.
Forrás után tejszínes habarással besűrítjük, és megszórjuk petrezselyemmel a leves tetejét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az újhagymát és a fehérrépát felkarikázom, a medvehagyma levelek szárát eltávolítom, a leveleket feldarabolom.
A vajon megfuttatom a hagymát és a répát, majd hozzáadom a medvehagymát,
sózom, borsozom.
Hozzávalók:
A répát tisztítás után karikázom, a burgonyát kockázom, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt egy kis cukorral keverjük el és langyos tejben futtassuk fel. Amikor már felfutott, adjuk hozzá a liszthez, öntsünk még hozzá tejet, tegyük bele a vaj felét, a tojássárgákat és egy csipet sót. Dagasszuk a tésztát, míg egynemű nem lesz. 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
Hozzávalók:
A tésztához az élesztőt fél dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és 10 perc alatt fölfuttatjuk.
Hozzávalók:
A sonkát összekockázzuk, majd feltesszük a
hagymával és a babérlevéllel főni. (Gyors érlelésűt szoktam használni,
mert az hamarabb megfő.) Kb. 15-20 percig főzzük.
Közben meghámozzuk a krumplit, majd összekockázzuk, és a sonkával együtt
készre főzzük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A főtt krumplit összekockázzuk. Tejszínes öntetet készítünk:
a petrezselymet felaprítjuk, hozzáadjuk a tormát, az ecetet és a
tejszínt. Jól elkeverjük. Sózzuk, cukrozzuk. Beleforgatjuk a krumplikat,
és salátára szedve sült baconnal vagy sült hallal jól megesszük!
Hozzávalók:
Este a csülköt kuktába tettem, a többi hozzávalóval kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel és az összetört burgonyával, sóval tésztává gyúrjuk, 2 óra hosszat pihentetjük. Közben egy kb. 50 dkg-os csülköt puhára főzünk. Ezután a tésztát kb. 1 cm vastagra kinyútjuk, és belebundázzuk a csülköt. Tetejét tojássárgájával megkenjük, és forró sütőben megsütjük.
Hozzávalók:
A babot előző nap beáztatom vízbe. Másnap egy nagy lábosban a babot és a megmosott füstölt csülköt előfőzöm 1 órát, majd a levet leöntöm róla, és új vízben hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, fűszerekkel felteszem újra főni.
Hozzávalók:
Az ananászt megtisztítjuk, középső kemény
részét kivágjuk, majd kisebb darabokra szedjük. A kiviket meghámozzuk és
kockára vágjuk.
A rizst átválogatjuk, megmossuk, és a tejben puhára főzzük gyakori
kevergetéssel. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, ízlés szerint
cukrozzuk, és belekeverjük a gyümölcsdarabok 3/4 részét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A piskótalapot megkenjük a baracklekvárral. A tehéntúrót villával jól áttörjük, majd a mascarponéval együtt habosra keverjük, fokozatosan hozzáadva a tojások sárgáját, a porcukrot és a citrom reszelt héját. Simára keverjük a krémet. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a citrom levét és 1 teáskanál porcukrot, amivel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A gyümölcsöket megtisztítom, majd a többi hozzávalóval turmixgépbe öntöm, összeturmixolom, és kész. :)
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karfiolokat megmosom, felteszem enyhén sós, borsos vízben főni. Mikor félig megpuhult, leveszem a a tűzről. Rózsáira szedem, majd egy magas falú tűzálló edényt (vagy egy olyat, ami bírja a sütést) veszek elő. Belerakok egy réteg karfiolt, sonkát, juhtúrót morzsolok rá, majd így tovább. a tetejére juhtúró kerüljön. Ezután meglocsolom kefirrel, és esetleg egy kis sajtot szórok a tetejére.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Lereszeltem a sárgarépát, az almát és a fokhagymát, leöntöttem a mustárral, majonézzel és pici sóval elkevert kefirrel.
Érdemes egy kicsit várni vele, hogy az ízek jobban összeérnek.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A vaníliarudat kettéhasítjuk, a pépjét kikaparjuk. Vízfürdőt készítünk.
A csokoládét forró vízfürdő felett felolvasztjuk. Kissé kihűtjük. A
tojásfehérjét a cukorral, majd a tejszínt kemény habbá verjük. A nem túl
meleg csokoládét óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük a
vaníliapéppel, a tejszín- és a tojáshabbal.
Hozzávalók:
Filéinket gyengéden kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd kedvenc fedeles serpenyőnkben felhevítjük a vaj felét, és szép pirosra sütjük rajta a szeleteket. Aláöntjük a pezsgőt, pár perc múlva a tejszínt, lefedjük, és puhára pároljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a közben finomra vágott petrezselymet is.
Hozzávalók:
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű sóval és színes borssal. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.
Hozzávalók:
A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel. Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát.
Hozzávalók:
A megmosott marhahátszínt sóval, borssal bedörzsöljük. Nagy lábosba tesszük. Mellétesszük a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget, a felnegyedelt hagymát. Felöntjük a kétféle borral. Babérlevéllel, szegfűszeggel, darabka citromhéjjal, paradicsompürével ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon másfél-két órát pároljuk.
Hozzávalók:
Az ételeket az alábbiak szerint külön-külön elkészítjük.
Párolt káposzta:
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
3 dkg zsír,
1 hagyma,
só
A finomra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, és lefedve puhára főzzük.
Zsemlegombóc
Hozzávalók:
5-6 zsemle,
4 dkg vaj,
fél fej hagyma,
kevés petrezselyem,
1 dl tej,
1 tojás,
só,
5 dkg liszt
A zsemlét kis kockákra vágjuk, a megtisztított, finom kockákra vágott
petrezselymet forró vajban megfuttatjuk, ráöntjük a zsemlekockákra, jól
elkeverjük, hozzáadjuk a tojással és sóval elkevert tejet, s egy ideig
állni hagyjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A húst összevágjuk és összekeverjük az apróra vágott hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borsal, olajjal. Hűtőszekrényben 1 órát érleljük. Serpenyőben pirosra sütjük a húst. Pitába vagy gyroskiflibe töltjük. Ízlés szerint gazdagíthatjuk zöldséggel, sajttal, mártással.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A salátát, az uborkát és a búzafüvet megmossuk, apróra vágjuk. Az uborkát megsózzuk. A szardíniáról leöntjük a levét, összevágjuk. Az egészet összekeverjük. A joghurttal elkeverjük a salátafűszereket. Végül a pitákba töltjük a tölteléket és az öntetet rétegesen.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk 1 tk. cukrot, és megfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a kétféle liszttel és 2 tk. sóval. Annyi langyos vizet (kb. még 4 dl-t) dolgozunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és alaposan bedagasztjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a tojást, a margarint, a mézet és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tejet, majd előmelegített sütőben lassan megsütjük. A tepsit vagy ki kell bélelni vagy zsírozni és lisztezni, különben nem lehet kiborítani.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókból kevert tésztát készítünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy tepsit alufóliával kibélelünk, egyenletesen kikenjük a Nutellával, majd hűtőbe helyezzük. Egy üstben megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a tojással, a cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kandírozott gyümölcsöt is, ezután a tésztát a Nutellával megkent tepsire öntjük.
Hozzávalók:
A puha margarint a tojások sárgájával és a 17 dkg kristálycukorral összedolgozzuk. A banánokat villával összetörjük, és hozzáadjuk. Beledolgozunk még 1 kis pohár tejfölt, a vaníliát, egy csipet sót, valamint lazán beleforgatjuk a 6 evőkanál cukorral felvert tojásfehérjét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy 1,5 literes kuglófformát kenjünk ki. Keverjük a vajat és a cukrot habosra. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után verjük fel a keveréket. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és a fűszereket, majd adjuk a tojásos keverékhez.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, sütőport összekeverjük.
Majd a tojássárgáját, vajat, tejet, kefírt, cukrot összedolgozzuk. A
tojásfehérjéket habbá /ekkor pici sót tegyünk bele/ verjük, a banánokat
villával összetörjük. A vajas masszába fokozatosan belekeverjük a
lisztes keveréket, majd a banánokat, és végül a habot is, óvatosan.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát kockára vágjuk, olajon
megdinszteljük. Rávágjuk a zöldpaprikát, teszünk bele 4-5 karika
szárított paradicsomot, majd rátesszük a felaprított gombát, megszórjuk
pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, időnként megkeverve puhára
pároljuk.
Megszórjuk liszttel, felengedjük tejföllel /ha sűrű, kevés vízzel
hígítjuk/, összeforraljuk, majd óvatosan, hogy egyben maradjon,
beleütünk személyenként 1-2 tojást, és addig forraljuk, míg a
tojásfehérje megkeményedik.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A hagymát futtasd meg egy pici olajon. Mikor üveges, add hozzá a pirospaprikát. (Előtte vedd le a tűzről, mert megkeseredik a paprika!!!) Öntsd hozzá a felkockázott gombát és kb. 2 dl vizet. Fedd le, és várj, amíg a gomba összeesik és levet enged. Add hozzá a fűszereket ízlésed szerint, és közepes lángon főzd, amíg megpuhul a gomba.
Hozzávalók:
Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyékről.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gesztenye héját hegyes késsel bevagdossuk, majd húslevesben megfőzzük. Megtisztítjuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. A rozskenyeret szétmorzsoljuk, és két evőkanál borba áztatjuk. A megtisztított hagymát nagyon apróra vágjuk, összekeverjük a gesztenyével, a borban megáztatott kenyérpéppel, a felaprított fenyőmaggal (mandulával), reszelt gyömbérrel, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal.
Hozzávalók:
A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk a csomagoláson megadott időre (ált. 15 perc), a krumplit, gombát, gesztenyét a húslevesben feltesszük főni (cca. 10-15 perc). Ha kész, leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt, és snidlinggel, kakukkfűvel, őrölt szerecsendióval, borssal ízesítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.) 6 dkg vajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát.
2.) Megmossuk, és megtisztítjuk a gombákat, és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket.
3.) A gombák tönkjeit felaprítjuk, és a hagymához adjuk, majd élénk lángon megpuhítjuk. A zöldségeket hagyjuk kihűlni.
4.) A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott
petrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük az
egészet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombák héját lehúzom, belsejüket kivájom, az így kapott csónakokat sós vízben 3 percig puhítom, majd kiveszem a vízből és félreteszem. A gombabelsőt felaprítom, majd az olajon a hagymával, az apróra vágott májjal és a fűszerekkel együtt zsírjára sütöm. Ha kihűlt, elkeverem a nyers tojással, a morzsával, és ezt a masszát a gombákba töltöm.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombát lehámozod, majd a szárát kitöröd. Összevágod a kitört szárat, az 5 dkg sonkát és a főtt tojást belekockázod, összekevered a tejföllel, megszóród fűszersóval a gombafejekett és a már kész masszát. Megtöltöd a gombát és megszórod sajttal. Sütés előtt pici olívaolajat locsolsz rá. Forró sütőben megsütöd.
Hozzávalók:
A májat megmossuk, megtisztítjuk, és egy éjszakára tejbe áztatjuk.
Másnap a húst apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát
megpucoljuk és felszeleteljük.
Hozzávalók:
A megtisztított burgonyát vágjuk nagyobb darabokra, sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, és forrón törjük pépesre. Amikor kihűlt, keverjük bele a tojásokat, és szórjuk rá a lisztet meg kevés sót és borsot.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A paszternákot és a sárgarépát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és 2 dkg forró zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, és rövid ideig együtt pároljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A tepsit olajjal megkenjük. Az edénybe terítjük a savanyú káposztát. Ha valaki nem kedveli a savanyú ízt, a káposztát kissé kinyomhatja, hogy kevesebb leve legyen. Az oldalast bordánként szétvágjuk, és a káposztán elrendezzük. Kevés vizet öntünk alá. A fokhagymát rászeleteljük az ételre, borsozzuk, ha kell, sózzuk. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük.
Hozzávalók:
Az oldalasokat bedörzsöljük sóval és borssal. Beletesszük a fazékba, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Hozzáadjuk a babérlevelet, a hagymát, a
fokhagymát és az ételízesítőt, majd addig főzzük, míg a csontról le nem tudjuk szedni a húst.
Ezután szép sorban beletesszük egy tepsibe, és kevés olajon szép pirosra sütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A pác hozzávalóit összekeverem, jól átforgatom benne az egyben hagyott oldalast. Tepsibe teszem, aláöntök 1 pohár vizet, és ha maradt a pácléből, azt is ráöntöm. Fóliával letekarom, és 200 fokon 1 órát sütöm. A fóliát levéve pirosra sütöm.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk. A szalonnaszeleteket feldaraboljuk, az egyik felét a tál aljára rakjuk. A hagymát hosszú szeletekre vágjuk, és ennek a felét a szalonnára tesszük. Ezután következnek a krumplikarikák, majd 1 sor kolbászkarika és tojás. Sózzuk, ízesítjük, és a tetejére jöhet a tejföl.
Hozzávalók:
Egy közepes tepsit kiolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A meghámozott és karikára vágott főtt burgonya felét elterítjük a tepsiben. Megsózzuk, az egyik fej hagymát karikákra vágva elosztjuk rajta, a tetejére a szeletekre vágott tök felét tesszük.
Hozzávalók:
Héjában a krumplit, rózsáira szedve a brokkolit, valaminta tojásokat külön-külön sós vízben megfőzöm. A krumplit még melegen hámozom.
11 éve | Takács Nóra | 0 hozzászólás
Ittjartam.hu: vendéglő értékelések és szállás vélemények egy weboldalon. Szeretnéd megtudni, hogy melyik hotelben ildomos elmenned, milyen étkezdébe nem érdemes vacsorázni? Honlapunkon olyan szuverén látogatók értékeléseit aggregáltuk teneked, amelyek okán egyszerűen elkerülheted a kellemetlenségeket. A turisztikában végtelenül lényeges hogy megfelelő szintű szolgáltatásban legyen részed, de nagyon nehéz megelőzően meghatározni, hogy a tökéletesnek vélt vendéglátónál, vagy szálláshelyen valóban azt nyújtják, amit vársz.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk, és betöltjük a kolbásszal. Tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá.
Hozzávalók:
Külön megfőzzük a csirkemellet, az apró kockára vágott burgonyát, és megpároljuk a borsót, répát.
A csirkemellet és a főtt sonkát feldaraboljuk és egy tábla tesszük. A
burgonyát leszűrjük, és a többi zöldséggel a húsokhoz adjuk. A tojásokat
megfőzzük, megpucoljuk, a végeiket levágjuk, apró darabokra vágjuk, és
szintén a tálba rakjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kis kockákra vágott húst a megfőzött, lehűtött, meghámozott és apró kockákra vágott burgonyával s a vékonyra szeletelt uborka felével tálba rakjuk, majonézzel, sóval, ecettel elkeverjük, salátástálon felhalmozzuk, a maradék uborkával és salátalevelekkel díszítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket megtisztítjuk (a sárgarépákat, ha valóban zsengék, meghámozni sem kell, csak alaposan megsikáljuk), a szárzellerek esetleges szálkáit lehúzzuk-eltávolítjuk, valamennyit megmossuk. A sárgarépákat hosszában elnegyedeljük, és rézsútos hasábokra szeljük.
Hozzávalók:
A zellert vékonyra metéljük, és leforrázzuk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük, és leöblítjük. Az almát, paprikát vékonyra metéljük. A zellerszárat vékony szeletekre vágjuk. A hagymát félkarikára vágjuk, picit sózzuk, majd 5 perc pihenés után lemossuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kéksajtos mártogatóshoz villával összetöröm a sajtot.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A darált húst forró zsírban megdinszteljük, ízesítjük sóval, borssal, paprikával.
A májat ledaráljuk, és összekeverjük a megpárolt darált hússal,
beletesszük a beáztatott zsemléket, és a tojásokkal összedolgozzuk.
Tetszés szerint kis pogácsákat formázva, vagy hosszú rúdban kisütjük.
Hozzávalók:
Enyhén sós vízben, héjában megfőzünk 20 dkg krumplit, meghámozzuk.
Összekeverünk 1 evőkanál zabpelyhet 1 evőkanál forró vízzel és 2 dkg
túróval. Állni hagyjuk, majd összekeverjük 10 dkg darált hússal, 1/2
teáskanál mustárral, sóval, borssal.
Hozzávalók:
5 db tojást megfőzünk keményre. A zsemléket a tejes-vizes keverékbe belenyomjuk, beáztatjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sóska vastagabb szárát lecsípjük, jól megmosva deszkán - marokra fogva - jól összeaprítjuk.
A zsiradékkal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd a
finomra vágott vöröshagymát is megdinszeljük rajta. Az aprított sóskát a
rántásra öntjük, folytonos keveréssel várunk, ameddig teljesen
összeesik sóskánt a rántásban (2-3 perc), majd felöntjük vízzel, azonnal
sózzuk - hogy a rántás feloldódjon, cukrozzuk, a tejfölt is hozzáadjuk.
A tojást kis tálban villával nagyon habosra verjük, sóval, borssal
ízesítjük, és annyi darát adunk hozzá, hogy galuska keménységű masszát
(ne nagyon szilárd) kapjunk.
Hozzávalók:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A karalábét, sárgarépát és az újhagymát kb. 3 cm hosszú, vékony hasábokra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat, beletesszük a zöldségeket, sózzuk, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel és félpuhára pároljuk, vízzel felöntjük, majd felforraljuk.
Hozzávalók:
Az olajon megfonnyasztom az aprított vöröshagymát, rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a 8 dl meleg vízzel. Míg felforr, addig a medvehagymát megmosom, és vastag szárától megtisztítom.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu