Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A krémhez a tejszínt fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét, és állandóan kevergetve kis lángon felforraljuk, majd kihűtjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A díszítéshez 1-2 evőkanál olvasztott, de nem forró csokoládét erős műanyag zacskóba töltünk. A zacskó sarkán egy egészen kicsi lyukat vágunk, és sütőpapírra csillagot rajzolunk a csokoládéból.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A málnából 5 dkg-ot félreteszünk, a többit edénybe szórjuk, ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és összeforraljuk. Miután felforr, kb. 5 percig lassú tűzön tovább főzzük, majd kihűtjük.
Az almát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 liter vízben fedő alatt fél órán át főzzük a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliát, azután leszűrjük. Meghámozzuk az almát, szeleteljük vagy kockára vágjuk, felöntjük az illatos, fűszeres vízzel és a borral, és 10 percig főzzük a cukorral.
A tejcsokoládét apróra tördeljük, ráöntünk 70 ml tejszínt, valamint az 1 evőkanál vízben előzőleg feloldott instant kávét, majd az egészet vízfürdő fölött egybeolvasztjuk. A fehércsokoládét szintén feltördeljük, ráöntjük a másik 70 ml tejszínt, az 1 evőkanál rumot vagy konyakot és gőz fölött ezt is felolvasztjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kekszet megdaráljuk, ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, a lekvárral, a kakaóporral és 15 dkg vajjal. Formázható keménységű masszát kell kapnunk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Összetörjük a kukoricapelyhet. Habosra
keverjük a mascarponét a kétféle cukorral. Kemény habbá verjük a jól
lehűtött tejszínt, és óvatosan összeforgatjuk
a mascarponéval.
A kelyhek aljára kukoricapelyhet teszünk, rákanalazunk egy adag tejszínes-mascarponés krémet, erre két kanálnyi citromkrém kerül, majd a tetejére ismét fehér krémet teszünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tejet két evőkanálnyi sziruppal összekeverjük. A pohár falára locsoljuk
a maradék szirupot, majd a pohárba öntjük az elkevert tejet. Tetejére
tejszínhabot nyomunk és megszórjuk őrölt fahéjjal.
A kagylót kézzel óvatosan kivesszük a héjából, a rajta lévő nyúlványt eltávolítjuk.
A kagylóhéjat meleg vízbe áztatjuk, majd alaposan lemossuk. A sonkát
hosszában félbevágjuk.
Hozzávalók:
1. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, felszeleteljük, majd a cukrot, a zsemlemorzsát és fahéjat hozzáadjuk, és jól elkeverjük.
2. A túrót kinyomkodjuk, ha vizes, villával alaposan összetörjük, és elkeverjük benne a joghurtot vagy tejfölt.
3. A réteslapokat szétszedjük, 1 rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk (attól függ, hány lapos a csomag).
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tisztított, nyers sütőtököt almareszelő durva fokán lereszeljük. A tejfölt és a tojást habosra keverjük, majd összekeverjük a reszelt tökkel. Ezután annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne folyjon a töltelék. Megsózzuk, kevés cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lasagne-lapokat sós, lobogó vízben félpuhára főzzük (kb. 5 perc), óvatosan leszűrjük, és vékonyan olajozott tálcára szedjük, vigyázva, hogy ne ragadjanak össze.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, a puha (vagy olvasztott) margarint és a tojás sárgáját. Közben 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztes-burgonyás keverék közepére öntjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20
másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15
percig hagyjuk állni, amíg felfut.
A vajat olvasszuk meg egy picit (mikróban 20 másodperc), keverjük hozzá a
liszhez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatot élesztőt és
a tojás sárgáját.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját. Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés:Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A hozzávalókat összeöntjük, és nagyon alacsony hőmérsékleten 45 percig rotyogtatjuk - nem szabad forralni!
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A teát, a cukrot, a Calvados-t, a cirtom- és narancslevet a forráspontig hevítjük. A fahéjat és a szegfűszeget kb. 5 percre belerakjuk, majd el is távolítjuk. Pohárba töltjük, és narancshéjjal díszítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A félkarikára szeletelt hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, és sóval, borssal fűszerezzük. Ha barnára pirult, meglocsoljuk a bor egy részével. Amikor a bor elpárolgott, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt káposztát, a maradék bort, s időnként megkeverjük, de lefedve pároljuk.
Hozzávalók:
A húst kissé vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, és a serpenyőben felforrósított olajos vajon mindkét oldalát megpírítjuk. Ezt követően aláöntjük a bort vagy a bor+bodzaszörpöt, lefedve félpuhára pároljuk, időnként meglocsolva, és az elfőtt lét pótolva.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Először elkészítjük a remuládmártást.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tojássárgáját, a cukrot és a sót habverővel fehéredésig verjük. Hozzá-adjuk a lisztet, a vaníliakivonatot, és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, utána a rumot és a likőrt is.
Először a sodót főzzük meg, mert ki kell hűteni. 2 lábosra lesz szükségünk. A nagyobbikban vizet forralunk. Egy mérettel kisebb edényben elkeverjük a tojássárgákat a cukorral, a vanília kikapart belsejével, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a kókuszreszeléket is.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Addig forraljuk a mazsolát a rummal és a vaníliamaggal, amíg kicsit meg nem dagad a gyümölcs.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A habcsókréteghez a tojásfehérjét verni kezdjük a sóval. Ha már tartása van a habnak, apránként hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt és az ecetet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tortaforma alját sütőpapírral béleljük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tésztához a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport összemorzsoljuk a zsírral.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Megolvasztjuk, majd visszahűtjük a vajat. Villával összetörjük a banánokat. Felolvasztjuk az étcsokoládét.
Előmelegítjük 180 fokra a sütőt. (Légkeverés esetén 160 fok is elég.)
Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, beledolgozzuk a vajat és a tejfölt, a banánpépet, majd az étcsokoládét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Manapság gyakran találkozunk a konfitálással. Magyarországon is nem alaptalanul ismerős a francia konyhából világkarriert befutott konyhatechnikai eljárás. Régebben disznóvágás után húst tartósítottak hasonló módon, zsírban lesütve. Bizonyára sokan emlékeznek még a zsír alól kibányászott hússzeletek omlós, kicsit száraz állagára és remek ízére.
A zsírban való lesütés célja a tartósítás volt,
ennek megfelelően elég sok vizet sütöttek ki a húsból, hogy kevésbé
legyen romlékony.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kávét a margarinnal és a cukorral felfőzzük. A kekszet darabokra törjük, és a tűzről levett szirupba tesszük, majd beleszórjuk a diót vagy mazsolát ízlés szerint. Egy darab fóliát megszórunk kókuszreszelékkel, és ráhelyezzük a langyos masszát. Őzgerinc formájúra alakítuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit összekeverem. Két sütőpapír között kinyújtom, és az összekevert krémmel megtöltöm, majd feltekerem. Tortabevonóval bevonom a tetejét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kekszet, a darált diót, a porcukrot, a kakaóport, a cappuccinót és a rumot összedolgozzuk, alufóliára kinyújtjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a darabolt marcipánt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, és jól összekeverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A marcipánt lereszeljük.
Kikenünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a
citromhéjjal.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vajat a cukorral és az egész tojásokkal
habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt marcipánt, a
citromlevet, a tejet és a mákot. Legvégül óvatosan beleforgatjuk a
sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A gyöngytyúkot megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk. A
fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk. Az almát megmossuk, késsel
megszurkáljuk.
A tyúk belsejébe tesszük a fokhagymát, a zsályát, kevés borsot, és az
almát. A szalonnával kívülről megtűzdeljük a tyúkot.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gyöngytyúkot megtisztítom az eseteleges tollmaradványoktól, szétbontom, a lábakat, nyakát, ernyőjét (a far és nyaka közötti csontos részt hívják így népiesen) félreteszem egy későbbi húslevesbe.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított gyöngytyúkot, karikára
vágott zöldségekkel, vöröshagymával egy sütőtepsire helyezzük, sóval
ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk
A megpirított tyúkot fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük,
babérlevelet adunk hozzá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sertéshúst kockára vágjuk, megsózzuk-borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, megpároljuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát, majd öt percig pároljuk a póréhagymával együtt az előkészített húst.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk. A húsba egy széles késsel lyukakat fúrunk, beletömködjük a 12 db olívabogyót és a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe rakjuk. Aláöntjük az olajat és a sört.
Alufóliával beborítjuk, és félkészre sütjük. A fóliát levéve a combokat bekenjük mézzel, és ropogósra sütjük.
Köretként tört krumplit vagy rizibizit tálalunk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu