ételrecept Blog: 2012. november

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2012. november

Hozzávalók:

  • 50 dkg pecsenye kacsamáj
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • libazsír (kicsit bővebben a szokásostól)
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1/2 dl száraz vörösbor (elmaradhat, ha nincs)
  • 1 csapott evőkanál majoránna
  • 2 evőkanál házi lecsó vagy piros arany
  • 1 kávéskanál pirospaprika
Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk, az zsiradékban sóval és borssal aranysárgára pirítjuk, a végén a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Beletesszük a kis darabokra vágott májat, a lecsót, meglocsoljuk a borral, és sűrű kevergetés mellett kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 8 húsos, különböző színű paprika
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • törött bors
  • kevés  tej
  • kevés tej
  • 2 db kacsamáj
Elkészítés:

Már előző nap tejbe áztatom a kacsamájat, és lefedve a hűtőszekrénybe teszem. Másnap a megtisztított és apróra vágott hagymát 1 evőkanál kacsazsíron üvegesre fonnyasztom, rádobom a kis kockákra vágott paprikákat.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg kacsamáj (pulykamáj)
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 fej hagyma
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 6 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál aprított petrezselyem
  • 1 kanál liszt
  • bors
  • pirospaprika
Elkészítés:

A felmelegített olajba beletesszük a kis kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Ha kezd pirulni, rárakjuk a szálasra vágott hagymát, ha már üveges, akkor a negyedekbe szelt
gombát is beletesszük, és megdinszteljük. Sóval, borssal, kiskanálnyi pirospaprikával ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát zsiradékon megpárolom, hozzáadom a zöldségeket ( a répát nagyobb darabokra felszeletelve, a zöldbabot elfelezve).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5-6 személynek:
  • 1,5 kg savanyú vagy kovászolt káposzta
  • kevés zsiradék
  • 1-2 babérlevél
  • szemes és őrölt bors
  • majoranna
  • fokhagyma vagy granulátum
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 15-20 dkg rizs
  • 50 dkg májas és véres hurka vegyesen
  • 25 dkg sütni való kolbász
  • 10 dkg (füstölt) sajt
  • 1 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 5-10 dkg (füstölt) szalonna
Elkészítés:

A savanyú vagy kovászolt káposztát előkészítjük, rövidre vágjuk, ha szükséges, átmossuk

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 80 dkg májas hurka
  • 1 nagy tejföl
  • ételízesítő
  • bors
  • esetleg 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:

A hurkát néhány órára a fagyasztóba tesszük. A megmosott krumplit héjában megfőzzük. A hurka héját lehúzzuk, a krumplit meghámozzuk, mindkettőt felkarikázzuk, és a kivajazott tepsibe az ételízesítős, borsos tejföllel rétegezve lerakjuk. Tetejére tejföl kerüljön, esetleg reszelt sajt, de anélkül is finom.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu