ételrecept Blog: 2013. január

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2013. január

1 dl tejföl
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve (elhagyható)
20 dkg Rama
40 dkg liszt
vaníliás porcukor
sárgabaracklekvár

Elkészítés:
Elkészítés

1.A sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a Ramával, összegyúrjuk a citromlével és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
2.Fél cm vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, minden korong közepére egy kanál lekvárt teszünk, összehajtjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
3.Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
4 személyre:

60 dkg pontyszelet
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
A raguhoz:
10 dkg húsos szalonna
1 kis fej hagyma
10 dkg piros húsú paprika
5 dkg gomba
5 dkg savanyú uborka
1 teáskanál tárkony
2 dl tejföl
A puliszkagombóchoz:
2 dl tej
3 dkg vaj
15 dkg kukoricadara

Elkészítés:
A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
3 tojás
1 kávés kanál só(ne legyen púpos)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál fahéj
tej, de csak annyi kell, hogy összeálljon a tészta. Jól lehessen gyúrni :-)

Borítás:

4 evőkanál cukor
4 evőkanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet,fahéjat,sütőport egy tálba összekeverni.
Egy másik tálba, a margarin,cukrot és a vanília cukrot jól összekeverni. Hozzáadom a tojást,sót.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db csirkemell
2-3 nagy savanykás alma
2-3 szál sárgarépa
2 evőkanál méz
őrölt gyömbér
fahéj
szerecsendió
margarin (lehet étolaj is)

Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket nagyon picit besózzuk. Az almát és répát meghámozzuk, majd felszeleteljük.
Forró serpenyőben, vajon hirtelen megsütjük a csirkemell mindkét oldalát, majd rácsurgatjuk a mézet, és amikor majdnem kész, megszórjuk gyömbérrel, reszelt szerecsendióval, esetleg fahéjjal (elhagyható).

Tovább 

Hozzávalók:
1 nagy egész csirkemell kifilézve
2 narancs
2 evőkanál dijoni magos mustár
1 evőkanál olívaolaj
14 dkg vegyes zöldsaláta
4 cékla előfőzve vagy sütve (alufóliában)

bors

Elkészítés:
A csirkemellett vágjuk szeletekre, és fólia között klopfoljuk meg kicsit.

Reszeljük le 2 narancs héját, és egy kistányérban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A pácba forgassuk a kiklopfolt csirkeszeleteket, alaposan, jusson mindenhová.

Hevítsünk fel egy grillserpenyőt, majd mikor már forró, oldalanként 5-6 percig süssük a hússzeleteket.

A vegyes salátaleveleket - miután megtisztítottuk - tegyük egy nagy tálba, a narancsot filézzük ki – egy tál felett tegyük, hogy a kicsurgó narancslevet is felhasználhassuk, ezt csurgassuk a salátalevelekre, adjuk hozzá a filézett narancsot, valamint locsoljuk meg kevés olívaolajjal.

Tovább 

Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
30 dkg szeletelt bacon
25 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál grill fűszerkeverék
(magyaros, flekken, szárnyas stb.)
6 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg aszalt szilva

a körethez:
30 dkg rizs
10 dkg mandula
5 dkg vaj

Elkészítés:
A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük

Tovább 

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
10 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg méz
10 dkg dió
5 dkg vaj
2 ág friss kakukkfű
4 cl konyak

bors
A körethez:
20 dkg burgonya
20 dkg zellergumó
kevés vaj és főzőtejszín

fehérbors

Elkészítés:
A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe, vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét is hívhatjuk, a tölteléket a szeletek közepére helyezzük, majd feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük, vagy kötözzük.
A töltelékhez egy vágódeszkán felaprítjuk az aszalt vörös áfonyát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált pörkölt dió
  • 2 evőkanál morzsa
  • ostyalap
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • fél dl kávé
  • A tetejére:
  • 10 dkg pörkölt, vágott dió
Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk. Beleszórjuk a diót és a morzsát, majd óvatosan összedolgozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tej
  • 22 dkg finomliszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • A mázhoz:
  • 4 evőkanál vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál hideg, erős kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • kb. 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tojásokat és a cukrot habosra verjük, a tejet hozzáöntjük. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd a cukros tojáshoz adjuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg fekete ribizli
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 dl vodka
  • kb. 5 dl száraz pezsgő
Elkészítés:

A megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk (vagy szitán átpasszírozzuk). - A cukrot kis lábosba tesszük, felöntjük 4 evőkanál vízzel és kis lángon szirupot főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük a ribizlilevet és a vodkát is.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 50 dkg aprított ananász
  • 2 db citrom leve
  • 2 likőröspohár cseresznyepálinka
  • kevés cukor
  • 1 üveg fehérbor
  • 1 üveg pezsgő
Elkészítés:

A felébe vágott ananászt lecukrozzuk és megöntözzük citromlével, cseresznyepálinkával, behűtjük 2 órára, majd felöntjük a borral és a pezsgővel.

Hozzávalók:
  • 1 dl száraz pezsgő
  • 4 cl fehér rum
  • 2 cl citrom
  • 1 cl cukorszirup
Elkészítés:

A hozzávalókat egy shakerben vagy üvegben összerázzuk, pohárba szűrjük, hűtve kínáljuk.

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg lencse
  • 2-3 közepes fej gomba
  • 1-2 közepes méretű krumpli
  • kevés só
  • 1 teáskanál tárkony + 1 evőkanál tárkony
  • kb. 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítés:

A lencsét beáztattam kicsit több vízben, mint amennyi ellepi. Amikor jól megdagadt, főzőedénybe tettem kb. 1,5 l vízzel, 1 teáskanál tárkonnyal és egy pici sóval. Amikor félig megpuhult, hozzátettem a kockára vágott krumplit, és amikor a krumpli is félig megfőtt, hozzátettem a csíkokra vágott gombát is.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 10 dkg vörös lencse
  • 1szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • babérlevél
  • bors
  • 2 evőkanál mustár
Elkészítés:

A répákat megpucolom, felkarikázom, kevés vízben felteszem főni. Ízlés szerint sózom, és a babérlevéllel ízesítem. Amikor félig megfőttek a zöldek, hozzáteszem a lencsét, és 5-6 perc alatt készre főzöm. Leöntöm a levét, turmixgépben pürésítem, beleturmixolom a mustárt és a frissen őrölt borsot.

Megjegyzés:

Én sómentes diétára kényszerültem, így só nélkül készítettem el, úgy is finom.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu