Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 dl tejföl
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve (elhagyható)
20 dkg Rama
40 dkg liszt
vaníliás porcukor
sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Elkészítés
1.A sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a
Ramával, összegyúrjuk a citromlével és annyi tejföllel, hogy jól
nyújtható tésztát kapjunk.
2.Fél cm vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval
kiszaggatjuk, minden korong közepére egy kanál lekvárt teszünk,
összehajtjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
3.Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg pontyszelet
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
A raguhoz:
10 dkg húsos szalonna
1 kis fej hagyma
10 dkg piros húsú paprika
5 dkg gomba
5 dkg savanyú uborka
1 teáskanál tárkony
2 dl tejföl
A puliszkagombóchoz:
2 dl tej
3 dkg vaj
15 dkg kukoricadara
Elkészítés:
A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A
szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
3 tojás
1 kávés kanál só(ne legyen púpos)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál fahéj
tej, de csak annyi kell, hogy összeálljon a tészta. Jól lehessen gyúrni :-)
Borítás:
4 evőkanál cukor
4 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet,fahéjat,sütőport egy tálba összekeverni.
Egy másik tálba, a margarin,cukrot és a vanília cukrot jól
összekeverni. Hozzáadom a tojást,sót.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db csirkemell
2-3 nagy savanykás alma
2-3 szál sárgarépa
2 evőkanál méz
őrölt gyömbér
fahéj
szerecsendió
margarin (lehet étolaj is)
Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket nagyon picit besózzuk. Az almát és répát meghámozzuk, majd felszeleteljük.
Forró serpenyőben, vajon hirtelen megsütjük a csirkemell mindkét
oldalát, majd rácsurgatjuk a mézet, és amikor majdnem kész, megszórjuk
gyömbérrel, reszelt szerecsendióval, esetleg fahéjjal (elhagyható).
Hozzávalók:
1 nagy egész csirkemell kifilézve
2 narancs
2 evőkanál dijoni magos mustár
1 evőkanál olívaolaj
14 dkg vegyes zöldsaláta
4 cékla előfőzve vagy sütve (alufóliában)
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellett vágjuk szeletekre, és fólia között klopfoljuk meg kicsit.
Reszeljük le 2 narancs héját, és egy kistányérban keverjük össze a
mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A
pácba forgassuk a kiklopfolt csirkeszeleteket, alaposan, jusson
mindenhová.
Hevítsünk fel egy grillserpenyőt, majd mikor már forró, oldalanként 5-6 percig süssük a hússzeleteket.
A vegyes salátaleveleket - miután megtisztítottuk - tegyük egy nagy
tálba, a narancsot filézzük ki – egy tál felett tegyük, hogy a kicsurgó
narancslevet is felhasználhassuk, ezt csurgassuk a salátalevelekre,
adjuk hozzá a filézett narancsot, valamint locsoljuk meg kevés
olívaolajjal.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
30 dkg szeletelt bacon
25 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál grill fűszerkeverék
(magyaros, flekken, szárnyas stb.)
6 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg aszalt szilva
a körethez:
30 dkg rizs
10 dkg mandula
5 dkg vaj
Elkészítés:
A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
10 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg méz
10 dkg dió
5 dkg vaj
2 ág friss kakukkfű
4 cl konyak
só
bors
A körethez:
20 dkg burgonya
20 dkg zellergumó
kevés vaj és főzőtejszín
só
fehérbors
Elkészítés:
A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe,
vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét
is hívhatjuk, a tölteléket a szeletek közepére helyezzük, majd
feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük, vagy kötözzük.
A töltelékhez egy vágódeszkán felaprítjuk az aszalt vörös áfonyát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk. Beleszórjuk a diót és a morzsát, majd óvatosan összedolgozzuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tojásokat és a cukrot habosra verjük, a tejet hozzáöntjük. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd a cukros tojáshoz adjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk (vagy szitán átpasszírozzuk). - A cukrot kis lábosba tesszük, felöntjük 4 evőkanál vízzel és kis lángon szirupot főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük a ribizlilevet és a vodkát is.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lencsét beáztattam kicsit több vízben, mint amennyi ellepi. Amikor jól megdagadt, főzőedénybe tettem kb. 1,5 l vízzel, 1 teáskanál tárkonnyal és egy pici sóval. Amikor félig megpuhult, hozzátettem a kockára vágott krumplit, és amikor a krumpli is félig megfőtt, hozzátettem a csíkokra vágott gombát is.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A répákat megpucolom, felkarikázom, kevés vízben felteszem főni. Ízlés szerint sózom, és a babérlevéllel ízesítem. Amikor félig megfőttek a zöldek, hozzáteszem a lencsét, és 5-6 perc alatt készre főzöm. Leöntöm a levét, turmixgépben pürésítem, beleturmixolom a mustárt és a frissen őrölt borsot.
Megjegyzés:Én sómentes diétára kényszerültem, így só nélkül készítettem el, úgy is finom.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu