Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A csokoládét, a cukrot és a margarint felolvasztottam mikróban 350 fokon 3 perc alatt (készíthetitek vízfürdő felett is, de úgy kissé macerásabb). Belereszeltem a narancs héját és belenyomtam a levét.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A cukrot a liszttel, a sütőporral, a sóval és a kakaóporral összekeverem. A muffinformát kikenem, a sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojást robotgéppel habosra verem, hozzáadom a tejet és az olajat, alaposan összedolgozom, majd hozzáadom a lisztes keveréket, és ezzel is összekeverem, végül a tört csokoládét.
|
|
Hozzávalók:
Összekeverjük a száraz, majd egy másik tálban a nedves hozzávalókat, és végül a két anyagot is összekeverjük. A muffinsütőbe teszünk egy keveset a masszából, majd elosztjuk bele a mazsolával kevert krémtúrót, végül befedjük a megmaradt masszával.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejet felforraljuk, langyosra, kb. 37-40
fokosra hűtjük. Közben veszünk 2 db 7 dl-es befőttes üveget, és
elosztunk az alján 1-1 evőkanál joghurtot és 1-1 kávéskanál cukrot.
A tejet egyenlően elosztjuk az üvegekben, rácsavarjuk a tetejét, és
meleg ruhába bugyolálva (én a férjem jó vastag pulóverjébe szoktam)
betesszük a szekrényébe. Itt hagyom állni 10-12 órát, de ha jó minőségű a
tej, elég kevesebb idő is!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A gyümölcsöket megmossuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi őket, feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk - ha bogyós gyümölcsből készítjük, ritka szövésű szitán áttörhetjük, így a magok nem maradnak benne. A joghurtot a mézzel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsvelőt is.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy tésztaszűrőt duplán kibélelünk konyhai törlőpapírral, majd egy edény tetejére tesszük, lényeg, hogy ne érjen bele az alja - legjobb erre egy kisebb fazék. A joghurtot alaposan felkeverjük, beleöntjük a tésztaszűrőbe. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ez alatt az idő alatt a leve kicsepeg belőle, és csak a finom, lágy, krémszerűen sűrű joghurt marad.
Hozzávalók:
A céklát és a répát félpuhára főzzük, majd csíkokra, illetve karikákra szeleteljük.
A hagymákat felszeleteljük, sózzuk és hagyjuk fonnyadni.
A csicsókát uborkagyalun szeljük, sózzuk, pár csepp citromlével keverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A fügéket megmosom, villával több helyen megszurkálom, lemérem és egy edénybe teszem. Hozzáadok ugyanennyi cukrot és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforralom, majd lassú tűzön kb. 1 órát főzöm lefedve. Kiszedem és üvegbe teszem a fügéket. A levet újraforralom, majd leszűröm. A fügék tetejére késhegynyi szalicilt szórok, rászedem a forró levet, lezárom az üvegeket és szárazdunsztba teszem.
Hozzávalók:
Lereszeljük a gyömbért (kb. 1 ujjnyit), hozzáreszelünk 2-3 gerezd fokhagymát, ízesítjük 1 kis evőkanál ketchuppal, 1 evőkanál mustárral, sóval és borssal, majd hozzáöntünk kb. 1 dl olívaolajat.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karajokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, 1-2
órát pihenni hagyjuk. A serpenyőt vagy rostsütőt vékonyan beolajozzuk,
majd a liszben megforgatott karajokat kérgesre sütjük.
Egy cseréptálat kivajazunk, 1-2 evőkanál olajat és az italt beletesszük,
majd a karajszeleteket a cseréptálba rakjuk, alufoliával letakarjuk, és
a 180 fokos sütőben puhára pároljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szárazbabot egy éjszakán át 2 liter hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a keletkező habot leszedjük. Kb. 2 órán át főzzük, mielőtt teljesen megpuhulna, megsózzuk. A céklát alaposan lesikáljuk, majd egészben, sós vízben kuktában megfőzzük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sajtokat lereszelem, a márványsajtot összetöröm, a krémsajtot puha állapotban a többi hozzávalóval jó alaposan kikeverem. Állaga olyan legyen, mint egy sűrűbb krémtúró. Ezért a tejszínnel lehet bővebben bánni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A krumplit lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a többit, és jól összedolgozzuk.
Kenyérszeleteket pirítunk vagy olajban kisütünk, megkenjük a krémmel.
Hozzávalók:
Egy teflon serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat (vajat) melegítek, hozzáadom a cukrot, karamellizálom. Amikor már szépen barnul (meg ne égjen, arra nagyon oda kell figyelni), rádobom a hámozott, durvára darabolt dióbelet, felöntöm 1 dl borral és lepirítom, hogy csak kevés leve maradjon.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az ép, hibátlan szőlőszemeket kiválogat,
megmos, alaposan leszárít. Előkészít két fakanálkát, előkap 2 db kisebb
és 1 db nagyobb serpenyőt/lábaskát.
Az egyik kis aranyosba bele a vaj, lángelosztón mérsékelt tűzre. A másik
kicsibe gyors iramban beletördel a csokit, a nagyobb serpenyőbe ujjnyi
víz, tűzre, ráhelyez a csokis edénykét (a víz ne érje az alját), lefed,
felforral alatta a vizet, majd takarék.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A szőlőt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.
1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra
keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szőlőt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.
1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra
keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, és a megmosott burgonyákat körbeszurkáljuk villával. Héjával együtt a sütőbe tesszük, és puhulásig sütjük, ami kb. egy óráig tart. A paprikát, a hagymát apróra kockázzuk, és vajban közepes lángon sütjük serpenyőben, 5 percig.
Hozzávalók:
1.) A burgonyákat megfőzzük, lehéjazzuk, félbe vágjuk, a közepüket pedig finoman kivájjuk.
2.) A hagymát felkockázzuk, egy teflonban üvegesre pirítjuk, rátesszük a
húst, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal,
pirospaprikával, fasírtfűszerrel, és megpirítjuk.
Hozzávalók:
A halfilét befűszerezem, majd keményítőbe mártom, és kevés olajon, teflonedényben megsűtöm. Mikor majdnem kész, ráreszelem a lime héját, beleöntöm a tejszínt, és a zöldcitrom levéből ízlés szerint facsarok hozzá.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A melleket lapjában bevágom és kihajtom, kissé kiverem és sózom, borsozom. A mézet az olajjal összekeverem, a filékre öntöm, jól átforgatom, letakarva hűtőbe teszem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Felverek 4 tojást habverővel, hozzáadom a cukrot és egy kevés tejszínt, majd a zöldcitrom reszelt héját és a levét ízlés szerinti mennyiségben. Annyi kókuszreszeléket kell beletenni, hogy jó sűrű legyen. Ezután hőálló tálba teszem a masszát (de kis formákat is csinálhatok sütőtepsire), és megsütöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A bort, az ecetet és a fűszereket összeöntjük, majd felforraljuk, s fedő alatt kis lángon kb. 3-4 percig főzzük. Utána hozzáadjuk az előre megtisztított fokhagymagerezdeket (könnyebb a fokhagymával elbánni, ha a fejeket egészben előzőleg 1-1,5 órára hideg vízben áztatjuk), s az újraforrástól számítva kb.
Hozzávalók:
A darált húst összekeverem egy fél fej apróra vágott hagymával, lereszelt fokhagymával, zsemlemorzsával, tojással és az apróra vágott petrezselyemmel. Sóval, borssal és a tárkonnyal ízesítem, majd kis golyókat formázok belőle.
Hozzávalók:
Már a hozzávalókból is látszik, hogy ízlés szerint variálható.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt
(intenzív íze és illata van, én fél csomagot szoktam). Most már együtt
pirul a hagymánk és a tárkonyunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Az almát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, kicsumázzuk és lereszeljük. A
citromot megmossuk, felét karikára vágjuk, a másik fél levét kinyomjuk.
Hozzáadjuk az almához a sajtkrémet, a tejszínt, a citrom levét, sót, és
habosra kikeverjük. A kenyeret kettévágjuk, rákenjük a krémet,
citromkarikával díszítjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A salátaleveleket leöblítjük, megszárítjuk. A kenyereket megkenjük majonézzel.
A bacon szalonnát zsiradék nélkül ropogósra sütjük egy serpenyőben.
Kiszedjük, a serpenyőbe ütjük a tojást, és 2-3 percig sütjük. Sóval,
borssal ízesítjük. Az egyik kenyérre rakjuk a salátát, a szalonnát,
tükörtojást és a sonkát.
Hozzávalók 4 személyre:
A sajtot villával összetörjük, a szalámit néhány szelet kivételével és az uborkát nagyon apróra összevágjuk.
A sajtot, a szalámit, az uborkát összekeverjük. Beletesszük a joghurtot,
a tejszínt, néhány csepp tabascot, megsózzuk és jól kikeverjük.
Hozzávalók:
Elkeverjük a margarint a 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával, a 2 tojással és a sütőporral elvegyített liszttel. A tepsist kikenjük margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1. Sütöpapírral kibélelünk egy tepsit. A vajat kikavarjuk a
cukorral,vaníliás cukorral és a tojással. A lisztet összevegyítjük a
sütőporral, fokozatosan beledolgozzuk a vajkrémbe.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megmosott, lecsurgatott kelkáposztalevelekből vágjuk ki a vastag ereket, szeljük fel vékony metéltre, sózzuk meg.
Keverjük simára a tojásokat a liszttel és a sörrel, adjuk hozzá a
fűszereket, a petrezselymet, a reszelt sajtot és a gyengén kinyomkodott
kelt.
Hozzávalók:
1.) A hagymákat finomra aprítjuk. A vajat felforrósítjuk, és lassú tűzön üvegesre pároljuk benne a hagymákat.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A káposztát, a sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, az uborkát, a paprikát megmossuk. Majd káposztagyalun az összes zöldségfélét legyaluljuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és 5 l-es befőttes üvegbe vagy műanyag vödörbe töltjük. A tetejét letakarjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férnin és még keverni is fogom tudni. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Mindent lesarvalunk (legyalulunk), ráteszük a sót, a cukrot és az ecetet, majd hagyjuk 3 napig állni (közben meg-megkavargatjuk). Üvegekbe tesszük, a levét is rámerjük, és lekötözzük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A füstölt csülköt előző nap félpuhára előfőzöm.
A savanyú káposztát hideg folyó vízben átmosom, 2-3 liter vízben
felteszem főni. Az előfőzött csülköt kicsontozom, centis darabokra
kockázva, a kolozsvári szalonnát kis kockákra vágva beleadom a levesbe,
ha igényli, sózom (vigyázat a füstölt húsok sósak), őrölt köménnyel
fűszerezem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az oldalast besózom, borsozom, egy kevés
vizet aláöntve, időnként megforgatva puhára párolom, majd sütőbe tolva
ropogós pirosra sütöm.
A belőle kisült zsírból 2 evőkanálnyit kiveszek, megpirítom benne az
összevagdalt vöröshagymát, megszórom a pirospaprikával, ízesítem az
összezúzott fokhagymával, a paradicsompürével.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 literes lábaskába bele az olaj, az őrölt
paprika, elkever, mérsékelt lángra tesz. Először apránként, kevergetve
bele kb. annyi víz, amennyi mártást kívánna, beletör a hagymust, bele a
Pisti, a só.
Felforral, láng vissza, megfőz a hagymát (gyors iramban megvan).
Közben, tetszés szerinti mennyiségű liszttel a tejfölből elkészít a habarást.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg réteslisztet összekeverünk 22 dkg porcukorral és 1 csomag sütőporral. A tepsit kivajazzuk 5 dkg vajjal. A por felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe, erre teszünk 50 dkg áttört túrót, 10 dkg mazsolát, 1 citrom reszelt héját és 2 csomag vaníliás cukrot (összekeverve), a por másik felét rászórjuk a masszára.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A babapiskótákat lerakom egy tálba, szépen egymás mellé. Meglocsolom - ha nagyon kemény - egy kis befőtt-lével. A tejfölt jól elkeverem a vaníliás cukorral. Az első réteg babapiskótára felszeletelt őszibarackot teszek, majd meglocsolom a vaníliás cukros tejfölllel. Megint babapiskóta következik, majd vaníliás tejföl.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a tojássárgáját a vízzel kissé fölverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Az összes hozzávaló zöldségfélét nagyobb kockákra daraboljuk. Borssal, citromlével, sóval fűszerezzük, majd összekeverve, olívaolajjal megpermetezve tálaljuk. Tetejére kockázott feta sajtot teszünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, szárazra rázzuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az articsókaszíveket lecsepegtetjük, négybe vágjuk. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztjuk.
A 3/4 rész tésztával kibélelünk egy piteformát (vagy tortaformát, aminek
recés az oldala). A kimagozott, kettévágott szilvát a húsával felfelé
rárakosgatjuk a tésztára, megszórjuk fahéjjal és cukorral, ezután az 1/4
rész tésztából sodort csíkokkal berácsozzuk a tetejét.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A padlizsánt ujjnyi vastag darabokra szeleteljük, enyhén sózzuk, majd fél órát pihentetjük. Enyhén leöblítjük a szeleteket, és félretesszük. A nyersanyagokat egy keverőtálban összekeverjük, a padlizsánszeleteket beletesszük, 1 órát állni hadjuk, majd forró grillen megsütjük és tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet pici sóval és jeges vízzel simára keverjük, hogy palacsintatészta-sűrűségű masszát kapjunk. 10 percig pihentetjük. A halszeleteket megmossuk, csíkokra vágjuk, megsózzuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu