ételrecept Blog: 2012. július

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2012. július

Hozzávalók:

Elkészítés:

A paprikákat előkészítem a töltéshez. Hegyes végüket is levágom (így könnyebb tölteni) és lemagozott csumájukkal együtt félreteszem.
A tölteléket a szokásos módon (darált hús, rizs kicsit előpárolva, 2 tojás, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerek) elkészítem.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A beáztatott, kifacsart zsemléből, a húsból, a tojásból, reszelt hagymából és fokhagymából, valamint a tojásból fasírtmasszát csinálunk, sóval és borssal ízesítjük. A paprikákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, és megtöltjük a fasírttal. Egymás mellé fektetjük őket egy tepsiben, mindegyik tetejére teszünk egy szelet paradicsomot és hagymát, majd leöntjük az enyhén vizezett, pirospaprikás tejföllel.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulyka vagy sertés
  • 6-8 TV (alias tölteni való) paprika
  • 4 evőkanál sima rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 5 dl paradicsompüré
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • cukor
  • zellerlevél
  • bors
  • pirospaprka
  • zöldségkeverék (bio)
Elkészítés:

Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 4 egész tojás
  • 4 evőkanál cukor (porcukor is lehet)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • A tetejére:
  • 1 evőkanál őrőlt fahéj (esetleg kakaó)
  • 5 dkg mazsola
Elkészítés:

Feltesszük a tejet forrni, s közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével.

A felforrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig főzzük, majd megfordítjuk, a másik oldalát is 1 percig főzzük. A kész habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,5 liter tej
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 egész rúd vanília
  • csipetnyi só
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 db citrom héja
  • 1 db narancs héja
Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét 5 deka cukorral verjünk kemény habbá. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2-3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük 1 percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még 1 percig.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 4 zöld kardamomhüvely
  • késhegynyi sáfrány
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál kristálycukor
  • babapiskóta
Elkészítés:

A kardamomhüvelyekből kivesszük a magokat, mozsárral durva porrá törjük. (Figyelem! kemény magok, tehát mozsár kell hozzá.) A durva porrá tört magokat, a sáfrányt, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot beletesszük a tejbe. Lassú tűzön forrásig hevítjük (de forralni már nem kell). Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben alaposan behűtjük.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu