ételrecept: Aranygaluska vaníliaöntettel

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • A szóráshoz:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
  • A vaníliaöntethez:
  • 5 dl tej
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
  • csipetnyi só
  • A kiszúrt pogácsák szórásához:
  • 15 dkg cukrozott darált dió
  • 8 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
Elkészítés:

A tésztához az élesztőt fél dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóival a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.

A tálból kiborítjuk a megkelt tésztát, 1 cm vastagra sodorjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.

Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, rétegezzük, míg el nem fogy.

Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük az aranygaluskát. Míg melegszik a sütő, a tésztánk újra kel. Sütés közben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy a cukrozott dió meg ne égjen!

A vaníliamártáshoz a hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük. Ha a vaníliamártásunk besűrűsödik, akkor tejjel hígíthatjuk.

Az aranygaluskát a vaníliamártással tálaljuk.

Aranygaluska vaníliaöntettel

Címkék: aranygaluska vaníliaöntettel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu