Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához az élesztőt fél dl tejben 1
kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóival a szokásos módon
kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.
A tálból kiborítjuk a megkelt tésztát, 1 cm vastagra sodorjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.
Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk. A
korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk,
olvasztott vajjal meglocsoljuk, rétegezzük, míg el nem fogy.
Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük az
aranygaluskát. Míg melegszik a sütő, a tésztánk újra kel. Sütés közben
alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy a cukrozott dió meg ne égjen!
A vaníliamártáshoz a hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre keverjük,
majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük. Ha a vaníliamártásunk
besűrűsödik, akkor tejjel hígíthatjuk.
Az aranygaluskát a vaníliamártással tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!