Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A zöldségeket megtisztítjuk (a sárgarépákat,
ha valóban zsengék, meghámozni sem kell, csak alaposan megsikáljuk), a
szárzellerek esetleges szálkáit lehúzzuk-eltávolítjuk, valamennyit
megmossuk. A sárgarépákat hosszában elnegyedeljük, és rézsútos hasábokra
szeljük. A póréhagyma fehér és halványzöld részét, valamint a
zellerszárakat és az újhagymákat (egy kevés zöldjükkel együtt)
felkarikázzuk. A rukolát megmossuk, konyharuhával szárazra töröljük.
Mélyebb serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a
póréhagymát és az újhagymát, erős tűzön 1 percig pirítjuk, aztán
hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, megszórjuk a cukorral, majd
folyamatosan keverve-rázogatva további 2 perig pirítjuk. A zöldségek alá
öntjük a bort, mérsékeljük a tüzet, és fedő alatt további 5 percig
pároljuk (ha szükséges, még egy kevés vizet adunk hozzá), végül ízlés
szerint sózzuk, (frissen) őrölt borssal fűszerezzük. A
sárgarépa-zellerkeveréket nem túl mély tálba szedjük, és a rukolával
megszórva-rétegezve tálaljuk. Pikáns, könnyű köret, levesben főtt,
párolt, angolosra sütött húsokhoz, szárnyasokhoz, halakhoz egyaránt
illik.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!