ételrecept: Zelleres-répás köret

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg zsenge sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 dkg rukola
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk (a sárgarépákat, ha valóban zsengék, meghámozni sem kell, csak alaposan megsikáljuk), a szárzellerek esetleges szálkáit lehúzzuk-eltávolítjuk, valamennyit megmossuk. A sárgarépákat hosszában elnegyedeljük, és rézsútos hasábokra szeljük. A póréhagyma fehér és halványzöld részét, valamint a zellerszárakat és az újhagymákat (egy kevés zöldjükkel együtt) felkarikázzuk. A rukolát megmossuk, konyharuhával szárazra töröljük.
Mélyebb serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a póréhagymát és az újhagymát, erős tűzön 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, megszórjuk a cukorral, majd folyamatosan keverve-rázogatva további 2 perig pirítjuk. A zöldségek alá öntjük a bort, mérsékeljük a tüzet, és fedő alatt további 5 percig pároljuk (ha szükséges, még egy kevés vizet adunk hozzá), végül ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt borssal fűszerezzük. A sárgarépa-zellerkeveréket nem túl mély tálba szedjük, és a rukolával megszórva-rétegezve tálaljuk. Pikáns, könnyű köret, levesben főtt, párolt, angolosra sütött húsokhoz, szárnyasokhoz, halakhoz egyaránt illik.

Címkék: zelleres-répás köret

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu