Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Internetes ételrendelés az országunk összes tartományán: Falatozz.hu. Pizza, haburger és egyebek országszerte. Amennyiben vidéken tartózkodik ebben az esetben a lakhelyed szerinti városban, ha Budapesten akkor kerületek szerint is böngészhetsz. Amennyiben oldalunkon rendeled meg ételed, ebben az esetben mostanság egy kiváló tábla gépet nyerhetsz minden hónapban. Ne hagy ki az alkalmat, érdemes körülnézni és rendelni! Pizzák, hamburgerek, magyaros ételek és különlegességek szintúgy megtalálhatók a kínálatunkban.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szikkadt kalácsot felkockázom. A tejet és a tejszínt felteszem forrni, de csak addig forralom, míg a széle gyöngyözni kezd. A tojásokat habosra keverem a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a tejes tejszínt. Ebbe forgatom bele a kalácskockákat, és ezután kivajazott tálba teszem.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kenyérszeleteket – miután héjukat levágtuk – átlósan kettéhasítjuk; először vajjal, majd lekvárral megkenjük mindegyiket.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet, és belemártjuk a szeletekre vágott kalácsot. Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt sütőformában egymásra rétegezzük a beáztatott kalácsot, a lecsepegtetett meggyet és a lekvárt, majd 15 percig elősütjük.
Hozzávalók:
1 sertésdagadó
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zeller
2 tojás
1/4 kg máj
só
bors
olívaolaj
20 dkg csiperkegomba
Elkészítés:
A dagadót felszúrjuk óvatosan (ha nem tudjuk megcsinálni, kérjük meg a hentest!).
A zöldségeket egészen apró, 1-3 mm-es kockákra vágjuk. A májat is felvágjuk minél apróbbra.
A zöldségeket és a májat megpároljuk-pirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk.
A májas zöldséget kihűtjük, hozzákeverjük a tojásokat.
Megtöltjük a dagadót, a végét lezárjuk egy hústűvel.
Sűrűn locsolgatva készre sütjük.
Kb.
Hozzávalók:
50 dkg zellergumó
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukor
4 db alma
1 dl majonéz
1 evőkanál fehérbor
3 evőkanál tejszín
5 dkg dióbél
10 dkg fekete szőlő
ízlés szerint só
Elkészítés:
A megtisztított zellergumókat lereszelem, megsózom, megcukrozom és
citromlével meglocsolom. Fél óráig hogy a zeller megpuhuljon állni
hagyom. A meghámozott kicsumázott almát is legyalulom és összekeverem a
zellerrel.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 ürücomb
15 dkg füstölt szalonna
fokhagyma
só
Elkészítés:
A faggyútól megtisztított ürücombot leforrázzuk,15 perc múlva kivesszük a
vízből és füstölt szalonnával sűrün megtüzeljük.Ritkásan vékonyra szelt
fokhagymát is dugdosunk bele és megsózzuk.1 óra állás után kevés vízet
aláöntve sütőbe tesszük.Forgatás és gyakori locsolgatás mellett
megsütjük.Felszeleteljük és salátával körítjük.Hidegen is fogyxasztható.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 főtt tojás
20 dkg natúr krémsajt ( egy kicsi maradjon a díszítéshez)
só
őrölt bors
1 kk mustár
4 közepes paradicsom
Elkészítés:
A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot
levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját.
A tojássárgákat összekeverjük a krémsajttal, a fűszerekkel és a mustárral. Visszatöltjük a tojásba.
A paradicsomokat félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk és a tojásokra borítjuk.
A tetejét a megmaradt krémsajttal díszítjük.
Hozzávalók:
fél fej jégsaláta
15 dkg kecskesajt
15 dkg sonka (érlelt vagy füstölt)
1 ek balzsamecet
tökmagolaj
só
Elkészítés:
A hozzávalókat felcsíkozzuk, és egy nagy tálban összekeverjük.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és a tökmagolajjal.
Pirítóssal tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg báránycomb
1 dl száraz fehérbor
3 evőkanál citromlé
8 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál színes bors(törött)
kevés friss oregáno
kevés frisskakukkfű
só
Elkészítés:
A combot 3-4 cm-es,kockára vágjuk,és egy mélyebb tálba tesszük.Ráöntjük
az olívaolajat a bort a citromlét ,majd sóval,borssal ,a kakukkfűvel, és
az oregánóval alaposan összekeverjük.
Az egészet letakarjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
Sütés előtt a pácléből kiszedjük a húskockákat és adagonként
fapálcikára tűzzük.Forró grillserpenyőbe téve minden oldalát pirosra
sütjük.
Sült zöldségekkel vagy friss salátával tálaljuk
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
15 dkg trappista jellegű sajt
só
bors
borsikafű
1/2 fej lila hagyma
1 kg újburgonya
olaj
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzőm (forrástól 10 perc), ezután lehűtöm
Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitom, de nem
vágom át. Fólia alatt kiklopfolom. Sózom és borsozom mindkét oldalát.
Ezután egy tálba reszelem a sajtot, finomra vágom a hagymát és
megszórom borsikafűvel.Összekeverem a tölteléket, és betöltöm a
csirkemellekbe.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kis pohár tejföl
2 db tömlős sajt
2 db húsleveskocka
1,4-2 l víz
1 ek liszt
1 gerezd fokhagyma
snidling
pirított kenyérkocka
sajt
Elkészítés:
1,5-2 l vízben szétfőzzük a leveskockát. Utána belenyomjuk a sajtot, ezt
is szétfőzzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és belevagdossuk a
snidlinget. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és ezzel sűrítjük a
levest. A lisztes tejföllel összeforraljuk, és pirított kenyérkockával
és reszelt sajtal tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg liszt
4 banán
2 evőkanál szezámmag
2 teáskanál cukor
1 dl víz
1 lime
1 evőkanál rum
olaj
csipet só
Elkészítés:
A banánokat hámozd meg, majd negyedeld fel őket. A lime-ot facsard ki,
és a cukorral, valamint a rummal keverd össze. Tedd bele a banánokat,
fedd le a tetejét, és fél órát hagyd állni, hogy az ízek jól
beleivódjanak a banánba. A sót és a lisztet keverd össze, majd öntsd fel
egy deci vízzel. Verd fel, hogy sima tésztát kapj.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 személyre:
1 érett mangó
fél citrom leve (zöldcitrommal is nagyon finom)
4 ek olivaolaj
só, cukor
1/2 lila hagyma
rukkola (ízlés szerint, ki mennyire szereti)
300 gr túró (szárazabb legyen)
Elkészítés:
Meghámozom a mangót, levágom a mangóhúst a magról, és felkockázom. Ami a
magján marad, azt is levagdosom, hozzáadom a citromlevet, sót, borsot,
cukrot, olivaolajat, pici vizet (hogy ne legyen túl sürü) és
összemixelem. Ez lesz az öntet.
Megmosom a rukkolát, egy lapos tálra teszem, rá a mangódarabokat,
arra a túrót, leöntöm az öntettel, és vékonyra szeletelt lilahagymával
díszítem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5-6 db rebarbara
4 dkg cukor
2 tojás sárgája
fahéj
szegfűszeg
vanília
1 kanál liszt
Elkészítés:
A rebarbara vastag húsos szárát használjuk.Megtisztítjuk és 2cm-es
darabokra vágjuk.1 liter vízben a fűszerekkel puhára főzzük.A tojások
sárgáját a liszttel és 2 dl vízzel simára keverjük,és lassan a forró
leveshez adjuk amit állandóan keverünk.Az egészet átpaszírozzuk és
mégegyszer felforraljuk.
Kihűtjük,és hidegen tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
fél cs. margarin
2 teáskanál sütőpor
kis tejföl
1 db tojás
1 csipet só
A krémhez:
5 dkg margarin
4 evőkanál folyékony tejszín
1 csomag puncsos pudingpor (hidegen keverhető)
1 evőkanál rum
Elkészítés:
A tészta:
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz
anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk, ha igényli a tészta,
tejfölt is teszünk bele. Nyújtjuk, formázzuk, kiszaggatjuk tetszés
szerinti formájú szaggatóval kiszaggatjuk, és megsütjük.
A krém:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd
fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt.
Hozzávalók:
250 gr medvehagyma
4 db paradicsom
2 cs. mozerella
tészta
Elkészítés:
A medvehagymát olajon megpirítjuk,vizzel felöntjük ízlés szerint sózzuk
borsozzuk.15 percig főzzük majd beletesszük a kockázott
paradicsomot.Közben kifőzzük a tésztát,ha kész összekeverjük a
medvehagymás keverékkel.
Tálalás előtt vágjuk rá a mozarellát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg liszt (szénhidrát csökkentett)
15 kanál édesítő
4 db tojás
fél csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl olaj
2 csomag instant kávéKrém
5 dl tej
2 csomag főzős karamellás pudingpor
15 kanál por édesítő
20dkg ráma
Teteje
500 ml tejszín
Máz
2 kávéskanál karamellás pudingpor
2 teáskanál étolaj
3 teáskanál édesítő
1-1,5 dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg pisztráng
20 dkg rizs
csipet gyömbér
5 dkg mazsola
5 dkg vaj
20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A pisztrángot lefejezzük, és a nyíláson át kibelezzük, sózzuk borsozzuk,
vajban megforgatjuk, majd mazsolával és gyömbérrel fűszerezett rizzsel
megtöltjük. Vajjal megkent és zsemlemorzsával megszórt serpenyőben,
sütőben megsütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
1/2 l tej
2 dl étolaj
1 tk cukor
1 ek só
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejbenm összedolgozzuk a
többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük. Közben a kecskesajtot
lereszeljük, vagy felaprítjuk és még villával összetörjük.Ha nagyon
száraz adhatunk hozzá kis tejfölt. Ízlés szerint ízesíthető
petrezselyemmel, kaporral, bazsalikommal.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta
2 kápia paprika
1 savanykás alma
1 uborka
2 retek
só
bors
cukor
ecet
olívaolaj.
Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk,a paprikát vékonyan felszeleteljük.A többi hozzávalót nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Az egészet összekeverjük,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, cukrozzuk,
savanyítjuk.Kevés olívaolajat öntünk rá.Jól összekeverjük majd hűtőbe
pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek.Hidegen tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
750 g konyhakész bébipolip vagy tintahal
125 g zsenge ázsiai zöldsaláta
20 g friss korianderlevél
90 ml édes thai csiliszósz
1 evőkanál frissen facsart lime- vagy citromlé
2 apróra vágott, piros csili
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 evőkanál ázsiai halszósz
1 teáskanál ázsiai szezámolaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
Olajozzunk ki grillserpenyőt, majd melegítsük fel. Keverjük össze az
olajat, a lime- vagy citromlevet, a fokhagymát és a csilit egy tálban.
Hozzávalók:
10 szelet rozsos kenyér
10 szelet fehér toast kenyér
20 szelet füstölt sajt
3 dl majonéz
3 dl száraz vörösbor
20 db aszalt szilva
fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
Mindegyik szelet rozsos és fehér toast kenyérből pogácsaszaggatóval 2-2
kisebb korongot szaggatunk. Majonézzel kenjük meg. A füstölt
sajtszeletekből szintén 2-2 korongot szaggatunk ki.
A rozsos korongra 2 sajtkorongot teszünk, majd a fehér korong
következik, aztán 1 sajtkorong.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db fürj
5 dkg zsír
1 l borjúcsont leves
1 dl madeira mártás
1 dl cherry brandy
1 kg cseresznyekompót
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A megtisztított fürjeket besózzuk, és szép világos pirosra sütjük vagy
pároljuk. Zsírját leöntjük, és tálalásig melegen tartjuk. Az edényben
kevés cukrot világosra pirítunk, felöntjük borral, húsleves alaplével,
jól felforraljuk, majd kevés vízzel elkevert burgonyaliszttel sűrítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 konyhakész fogoly
2 fej vöröshagyma
4 szál zeller
4 sárgarépa
só, bors
2 ek. kapribogyó
2 dl olívaolaj
4 ek. balzsamecet
3 ek. felaprózott petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk, majd a hússal együtt egy lábosba tesszük,
felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 35 percig
lefedve főzzük. Eközben egy tálban összekeverjük az olajat, az ecetet, a
felaprózott petrezselymet és kapribogyót. Végül a zöldségeket tálra
tesszük, rárakjuk a húst, majd meglocsoljuk az öntettel, és már
kínálhatjuk is.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 kivi
1 kisebb ananász
1 mangó
1 papaya
200 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 üveg narancslé
2 üveg fehérbor
1 üveg ásványvíz
2 csokor citromfű
Elkészítés:
A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, az ananászt szintén meghámozzuk,
majd felkockázzuk. A mang héját eltávolítjuk, kimagozzuk, majd ezt is
felkockázzuk a papayával együtt. Az összes gyümölcsöt egy bólés tálba
tesszük, majd rájuk szórjuk a cukrokat, és negyed órára hűtőbe tesszük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
12 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
3 evők. kakaó
Töltelék:
15 dkg cukor
fél dl étolaj
2 cs. vaníliás c.
2 evők liszt
4 tojás
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja
pici sütőpor
Elkészítés:
Az tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe, rácsot formázunk.
A következő masszát öntjük rá:
Az olajat a kétfajta cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a
tojássárgákat, a lisztet, sütőport, majd a túrót.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg cseresznye
3 db burgonya
50 dkg liszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg fahéjas porcukor
2 dl tejföl
Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. A burgonyát
meghámozzuk és lereszeljük. A darált cseresznyéből, a burgonyából, a
lisztből és sóból galuskatésztát keverünk. Vizet forralunk, ebbe
beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük. Felhevítjük az olajat és
megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a galuskát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
piskóta;4 tojás,30 deka porcukor,12e.k.cola,1 e.k.kakaó,20 deka zsír,25 deka liszt,1/2 csomag sütőpor,
krém;2 cs.vanelias puding,8 deci tej,20 deka margarin,15 deka porcukor,10 deka kókuszliszt
teteje;1/2 liter colaba ,1 csomag csokis puding,5 e.k. cukor.
Elkészítés:
4 tojássárgáját kikeverünk,30dkg porcukorral, hozzáadunk 12 evőkanál
coca colát 1 evőkanál kakaóport,20 dkg zsírt vagy margarint,25 dkg
lisztet,1/2 cs sütőport,és a 4 tojás felvert habját.180 fokos sütőben
megsütjük.
KRÉM: 2 csomag vaniliás pudingot megfőzünk 8 dl tejben,és kihűtjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
85 dkg liszt
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
3 tojás,
kb 3 dl tej
A krémhez:
5 dl tej,
7 evőkanál rétesliszt
25 dkg porcukor
35 dkg margarin
3 nagyobb citrom leve
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tepsi hátán 5 lapot sütünk, majd elkészítjük a krémet.
Ehhez a tejben elkeverjük, majd megfőzzük a lisztet. Amikor kihűlt,
hozzákeverjük a margarint a porcukrot és a citrom levét és héját.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg citrom, 2 kg kristálycukor, 2 liter víz.
Elkészítés:
Fél kiló citromot alaposan megmosunk, darabonként hosszában félbevágjuk,
majd lapos tányéron, vigyázva, nehogy a leve elfolyjon, héjastól finom
szeletekre metéljük. Lábasba szórjuk és 2 liter vizet öntünk rá. (Ne
ijedjünk meg a sok víztől, főzés közben majdnem a fele elpárolog.)
Lefedjük és 24-48 órát állni hagyjuk. Utána feltesszük főni és
kevergetve addig főzzük, amíg a héja olyan puha nem lesz, hogy a lábas
oldalához kenhető.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db homár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
0,5 db (leve) citrom
3 fej hagyma
8 dkg vaj
1,2 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő
3 ek. sherry
4 db (sárgája) tojás
15 dkg gomba
5 dkg sajt
Elkészítés:
A homárt sós vízben megfőzzük, majd húsukat kivesszük, és citromlével
meglocsoljuk. A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a
tejszínnel elkevert keményítőt, és 5 percig főzzük, majd belekeverjük a
sherryt és a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
20 dkg cékla
1 tojás
5-8 gerezd fokhagyma( tetszés szerint )
zsemlemorzsa
só, bors
Elkészítés:
A húsból fasírt masszát készítünk a beáztatott kenyér, vagy zsemle
nélkül , amibe belereszeljük a nyers céklát.Annyi zsemlemorzsát rakunk
bele ami felveszi a nedvességet és formázhatóvá teszi a húspogácsának
valót.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg borjúhús
10 dkg füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
só
Elkészítés:
A borjúhúst alaposan dörzsöld be sóval, pici pirospaprikával és áttört
fokhagymával. Tedd egy edénybe, zárd le, és éjszakára tedd a hűtőbe.
A szalonnát csíkozd fel, és a vízbe áztatott római edényt béleld ki
vele. A karikára vágott vöröshagymát rétegezd rá, és fektesd rá a
hűtőből kivett húst.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 db szűzpecsenye
30 dkg darált hús
15 dkg füstölt szalonna
só
bors
fokhagyma
Elkészítés:
A szűzpecsenyét hosszában félig bevágjuk, majd kiklopfoljuk hogy egy nagy szeletet kapjunk.
A szalonnát apró kockára vágjuk,majd a darált hússal sóval borssal fokhagymával összekeverjük.
A masszát a hússzeletre kenjük összegöngyöljük és megtűzzük.
Egy tepsit kizsírozunk belefektetjük a húst amit még gyengén megsózunk.Kevés vizet öntve alá megsütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg mexikoi-keverék
5 db főtt tojás
2 dl majonéz
mustár
15 dkg gépsonka
1 tasak zselatin
Elkészítés:
Mexikoi keveréket 3-4 percig főzzük, majd leszürjük, lehütjük a tojásokat feldaraboljuk és
ráöntjük a mustárt, majonézt és a zselatint meg melegitjük (de nem forraljuk) ovatosan ráöntük megkevergetjük.
Egy bordasütöt kibélelünk folpackal,és belehelyezzük a gépsonkákat. A
fenti masszát elsimitjuk sőt meg ütögetjük, hogy ne legyen benne
levegő.
A hütőbe tesszük egy éjszakára, másnap szépen szeletelhetjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Dolgozd össze egy tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Keverd hozzá a tojások sárgáját és a lisztet, a sütőport, aztán jöhet a tej és a citrom leve. Egy külön tálban verd kemény habbá a tojások fehérjét, majd add hozzá a keverékedet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat kettéválasztjuk. A mézeskalácsot összetörjük.
A tojássárgájákat a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra
keverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és
kikaparjuk belőle a pépet. A tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, a
vaníliapéppel, és lassú tűzön kb. 1 órát forraljuk, amíg kb. a fele
elpárolog. Néha megkeverjük, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A karalábékat megtisztítjuk, meghámozzuk, és
a zsenge levelekkel együtt jól megmossuk. A zsenge leveleket apróra
vágjuk. A zsemlét megáztatjuk a tejben (vagy vízben).
A zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással,
sóval, őrölt fehér borssal és a petrezselyemmel.
Hozzávalók:
A karalábét megpucolom és kisebb kockákra
vágom, sós vízben megfőzöm, de nem túl puhára. A rizst megmosom, és sós
vízben megfőzöm, majd leszűröm.
A darált hús elkészítem, mint egy pörköltet, paradicsommal, paprikával, ízlés szerint fűszerezve.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kicsiny kockára vágott karalábét forró vízbe tesszük, sózzuk, és puhára főzzük. A lisztből vékony rántás készítünk, a levest berántjuk, és beleszaggatjuk a galuskát. Petrezselyemzölddel és tejföllel ízesíthetjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az édesköményt megmossuk és megtisztítjuk. /Édeskömény tisztítása: megmossuk, gyökértövét és a száraz pikkelyleveleket eltávolítjuk, ezután a finom rostszálakat felfelé lehúzzuk, hosszában kettévágjuk, torzsáját óvatosan ék alakban kivágjuk./ Hosszában negyedeljük, és a rostokra merőlegesen csíkokra vágjuk.
Hozzávalók:
A burgonyát megmossuk, héjastul megfőzzük úgy, hogy még ne repedjen szét.
Hozzávalók:
Elkészítés:A kockatésztát előírás szerint sós vízben kifőzzük, pici olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze, majd összekeverjük.
A sonkát és a füstölt kolbász ledaráljuk, összekeverjük 2 deci
tejföllel, sóval, borssal. A tésztát hozzáadjuk, jól összekeverjük, majd
kikent tepsibe simítjuk, a tetejét tejföllel meglocsoljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu