ételrecept Blog: 2013. április

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2013. április

Internetes ételrendelés az országunk összes tartományán: Falatozz.hu. Pizza, haburger és egyebek országszerte. Amennyiben vidéken tartózkodik ebben az esetben a lakhelyed szerinti városban, ha Budapesten akkor kerületek szerint is böngészhetsz. Amennyiben oldalunkon rendeled meg ételed, ebben az esetben mostanság egy kiváló tábla gépet nyerhetsz minden hónapban. Ne hagy ki az alkalmat, érdemes körülnézni és rendelni! Pizzák, hamburgerek, magyaros ételek és különlegességek szintúgy megtalálhatók a kínálatunkban.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 szikkadt fonott kalács
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1 egész tojás és 3 sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kristálycukor ízlés szerint
  • tetejére vajdarabkák
  • bele csokidarabok, lekvár
Elkészítés:

A szikkadt kalácsot felkockázom. A tejet és a tejszínt felteszem forrni, de csak addig forralom, míg a széle gyöngyözni kezd. A tojásokat habosra keverem a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a tejes tejszínt. Ebbe forgatom bele a kalácskockákat, és ezután kivajazott tálba teszem.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet fehér kenyér (lehet kalács, briós stb. is)
  • 6-7 dkg vaj, vagy Rama,
  • 12 dkg sűrű sárgabaracklekvár (lehet ribiszke, eper stb. is)
  • 2 nagy alma (legjobb a golden)
  • 2 narancs héja
  • 5 dkg mazsola
  • 3 nagy tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 6,25 dl zsíros tej
  • A tetejére: porcukor
Elkészítés:

A kenyérszeleteket – miután héjukat levágtuk – átlósan kettéhasítjuk; először vajjal, majd lekvárral megkenjük mindegyiket.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 tojássárga
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 kakaós kalács
  • sütőmargarin a forma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa
  • fél üveg meggybefőtt
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • A tojáshabhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom leve
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet, és belemártjuk a szeletekre vágott kalácsot. Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt sütőformában egymásra rétegezzük a beáztatott kalácsot, a lecsepegtetett meggyet és a lekvárt, majd 15 percig elősütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
1 sertésdagadó
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zeller
2 tojás
1/4 kg máj

bors
olívaolaj
20 dkg csiperkegomba

Elkészítés:
A dagadót felszúrjuk óvatosan (ha nem tudjuk megcsinálni, kérjük meg a hentest!).
A zöldségeket egészen apró, 1-3 mm-es kockákra vágjuk. A májat is felvágjuk minél apróbbra.
A zöldségeket és a májat megpároljuk-pirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk.
A májas zöldséget kihűtjük, hozzákeverjük a tojásokat.
Megtöltjük a dagadót, a végét lezárjuk egy hústűvel.
Sűrűn locsolgatva készre sütjük.
Kb.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg zellergumó
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukor
4 db alma
1 dl majonéz
1 evőkanál fehérbor
3 evőkanál tejszín
5 dkg dióbél
10 dkg fekete szőlő
ízlés szerint só

Elkészítés:
A megtisztított zellergumókat lereszelem, megsózom, megcukrozom és citromlével meglocsolom. Fél óráig hogy a zeller megpuhuljon állni hagyom. A meghámozott kicsumázott almát is legyalulom és összekeverem a zellerrel.

Tovább 

Hozzávalók:
1 ürücomb
15 dkg füstölt szalonna
fokhagyma


Elkészítés:
A faggyútól megtisztított ürücombot leforrázzuk,15 perc múlva kivesszük a vízből és füstölt szalonnával sűrün megtüzeljük.Ritkásan vékonyra szelt fokhagymát is dugdosunk bele és megsózzuk.1 óra állás után kevés vízet aláöntve sütőbe tesszük.Forgatás és gyakori locsolgatás mellett megsütjük.Felszeleteljük és salátával körítjük.Hidegen is fogyxasztható.

Hozzávalók:
8 főtt tojás
20 dkg natúr krémsajt ( egy kicsi maradjon a díszítéshez)

őrölt bors
1 kk mustár
4 közepes paradicsom

Elkészítés:
A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját.
A tojássárgákat összekeverjük a krémsajttal, a fűszerekkel és a mustárral. Visszatöltjük a tojásba.
A paradicsomokat félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk és a tojásokra borítjuk.
A tetejét a megmaradt krémsajttal díszítjük.

Tovább 

Hozzávalók:
fél fej jégsaláta
15 dkg kecskesajt
15 dkg sonka (érlelt vagy füstölt)
1 ek balzsamecet
tökmagolaj


Elkészítés:
A hozzávalókat felcsíkozzuk, és egy nagy tálban összekeverjük.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és a tökmagolajjal.
Pirítóssal tálaljuk.

Hozzávalók:
60 dkg báránycomb
1 dl száraz fehérbor
3 evőkanál citromlé
8 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál színes bors(törött)
kevés friss oregáno
kevés frisskakukkfű


Elkészítés:
A combot 3-4 cm-es,kockára vágjuk,és egy mélyebb tálba tesszük.Ráöntjük az olívaolajat a bort a citromlét ,majd sóval,borssal ,a kakukkfűvel, és az oregánóval alaposan összekeverjük.
Az egészet letakarjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
Sütés előtt a pácléből kiszedjük a húskockákat és adagonként fapálcikára tűzzük.Forró grillserpenyőbe téve minden oldalát pirosra sütjük.
Sült zöldségekkel vagy friss salátával tálaljuk

Tovább 

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
15 dkg trappista jellegű sajt

bors
borsikafű
1/2 fej lila hagyma
1 kg újburgonya
olaj

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzőm (forrástól 10 perc), ezután lehűtöm
Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitom, de nem vágom át. Fólia alatt kiklopfolom. Sózom és borsozom mindkét oldalát.
Ezután egy tálba reszelem a sajtot, finomra vágom a hagymát és megszórom borsikafűvel.Összekeverem a tölteléket, és betöltöm a csirkemellekbe.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kis pohár tejföl
2 db tömlős sajt
2 db húsleveskocka
1,4-2 l víz
1 ek liszt
1 gerezd fokhagyma
snidling

pirított kenyérkocka
sajt

Elkészítés:
1,5-2 l vízben szétfőzzük a leveskockát. Utána belenyomjuk a sajtot, ezt is szétfőzzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és belevagdossuk a snidlinget. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és ezzel sűrítjük a levest. A lisztes tejföllel összeforraljuk, és pirított kenyérkockával és reszelt sajtal tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
10 dkg liszt
4 banán
2 evőkanál szezámmag
2 teáskanál cukor
1 dl víz
1 lime
1 evőkanál rum
olaj
csipet só

Elkészítés:
A banánokat hámozd meg, majd negyedeld fel őket. A lime-ot facsard ki, és a cukorral, valamint a rummal keverd össze. Tedd bele a banánokat, fedd le a tetejét, és fél órát hagyd állni, hogy az ízek jól beleivódjanak a banánba. A sót és a lisztet keverd össze, majd öntsd fel egy deci vízzel. Verd fel, hogy sima tésztát kapj.

Tovább 

Hozzávalók:
4 személyre:

1 érett mangó
fél citrom leve (zöldcitrommal is nagyon finom)
4 ek olivaolaj
só, cukor
1/2 lila hagyma
rukkola (ízlés szerint, ki mennyire szereti)
300 gr túró (szárazabb legyen)

Elkészítés:
Meghámozom a mangót, levágom a mangóhúst a magról, és felkockázom. Ami a magján marad, azt is levagdosom, hozzáadom a citromlevet, sót, borsot, cukrot, olivaolajat, pici vizet (hogy ne legyen túl sürü) és összemixelem. Ez lesz az öntet.

Megmosom a rukkolát, egy lapos tálra teszem, rá a mangódarabokat, arra a túrót, leöntöm az öntettel, és vékonyra szeletelt lilahagymával díszítem.

Tovább 

Hozzávalók:
5-6 db rebarbara
4 dkg cukor
2 tojás sárgája
fahéj
szegfűszeg
vanília
1 kanál liszt

Elkészítés:
A rebarbara vastag húsos szárát használjuk.Megtisztítjuk és 2cm-es darabokra vágjuk.1 liter vízben a fűszerekkel puhára főzzük.A tojások sárgáját a liszttel és 2 dl vízzel simára keverjük,és lassan a forró leveshez adjuk amit állandóan keverünk.Az egészet átpaszírozzuk és mégegyszer felforraljuk.
Kihűtjük,és hidegen tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
fél cs. margarin
2 teáskanál sütőpor
kis tejföl
1 db tojás
1 csipet só

A krémhez:
5 dkg margarin
4 evőkanál folyékony tejszín
1 csomag puncsos pudingpor (hidegen keverhető)
1 evőkanál rum

Elkészítés:
A tészta:
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk, ha igényli a tészta, tejfölt is teszünk bele. Nyújtjuk, formázzuk, kiszaggatjuk tetszés szerinti formájú szaggatóval kiszaggatjuk, és megsütjük.

A krém:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt.

Tovább 

Hozzávalók:
250 gr medvehagyma
4 db paradicsom
2 cs. mozerella
tészta

Elkészítés:
A medvehagymát olajon megpirítjuk,vizzel felöntjük ízlés szerint sózzuk borsozzuk.15 percig főzzük majd beletesszük a kockázott paradicsomot.Közben kifőzzük a tésztát,ha kész összekeverjük a medvehagymás keverékkel.
Tálalás előtt vágjuk rá a mozarellát.

Hozzávalók:
15 dkg liszt (szénhidrát csökkentett)
15 kanál édesítő
4 db tojás
fél csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl olaj
2 csomag instant kávéKrém

5 dl tej
2 csomag főzős karamellás pudingpor
15 kanál por édesítő
20dkg ráma

Teteje

500 ml tejszín


Máz
2 kávéskanál karamellás pudingpor
2 teáskanál étolaj
3 teáskanál édesítő
1-1,5 dl víz

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg pisztráng
20 dkg rizs
csipet gyömbér
5 dkg mazsola
5 dkg vaj
20 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A pisztrángot lefejezzük, és a nyíláson át kibelezzük, sózzuk borsozzuk, vajban megforgatjuk, majd mazsolával és gyömbérrel fűszerezett rizzsel megtöltjük. Vajjal megkent és zsemlemorzsával megszórt serpenyőben, sütőben megsütjük.

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
1/2 l tej
2 dl étolaj
1 tk cukor
1 ek só

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejbenm összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük. Közben a kecskesajtot lereszeljük, vagy felaprítjuk és még villával összetörjük.Ha nagyon száraz adhatunk hozzá kis tejfölt. Ízlés szerint ízesíthető petrezselyemmel, kaporral, bazsalikommal.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta
2 kápia paprika
1 savanykás alma
1 uborka
2 retek

bors
cukor
ecet
olívaolaj.

Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk,a paprikát vékonyan felszeleteljük.A többi hozzávalót nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Az egészet összekeverjük,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, cukrozzuk, savanyítjuk.Kevés olívaolajat öntünk rá.Jól összekeverjük majd hűtőbe pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek.Hidegen tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
750 g konyhakész bébipolip vagy tintahal
125 g zsenge ázsiai zöldsaláta
20 g friss korianderlevél
90 ml édes thai csiliszósz
1 evőkanál frissen facsart lime- vagy citromlé
2 apróra vágott, piros csili
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 evőkanál ázsiai halszósz
1 teáskanál ázsiai szezámolaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:
Olajozzunk ki grillserpenyőt, majd melegítsük fel. Keverjük össze az olajat, a lime- vagy citromlevet, a fokhagymát és a csilit egy tálban.

Tovább 

Hozzávalók:
10 szelet rozsos kenyér
10 szelet fehér toast kenyér
20 szelet füstölt sajt
3 dl majonéz
3 dl száraz vörösbor
20 db aszalt szilva
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
Mindegyik szelet rozsos és fehér toast kenyérből pogácsaszaggatóval 2-2 kisebb korongot szaggatunk. Majonézzel kenjük meg. A füstölt sajtszeletekből szintén 2-2 korongot szaggatunk ki.
A rozsos korongra 2 sajtkorongot teszünk, majd a fehér korong következik, aztán 1 sajtkorong.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db fürj
5 dkg zsír
1 l borjúcsont leves
1 dl madeira mártás
1 dl cherry brandy
1 kg cseresznyekompót
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor

Elkészítés:
A megtisztított fürjeket besózzuk, és szép világos pirosra sütjük vagy pároljuk. Zsírját leöntjük, és tálalásig melegen tartjuk. Az edényben kevés cukrot világosra pirítunk, felöntjük borral, húsleves alaplével, jól felforraljuk, majd kevés vízzel elkevert burgonyaliszttel sűrítjük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 konyhakész fogoly
2 fej vöröshagyma
4 szál zeller
4 sárgarépa
só, bors
2 ek. kapribogyó
2 dl olívaolaj
4 ek. balzsamecet
3 ek. felaprózott petrezselyem

Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk, majd a hússal együtt egy lábosba tesszük, felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 35 percig lefedve főzzük. Eközben egy tálban összekeverjük az olajat, az ecetet, a felaprózott petrezselymet és kapribogyót. Végül a zöldségeket tálra tesszük, rárakjuk a húst, majd meglocsoljuk az öntettel, és már kínálhatjuk is.

Tovább 

Hozzávalók:
4 kivi
1 kisebb ananász
1 mangó
1 papaya
200 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 üveg narancslé
2 üveg fehérbor
1 üveg ásványvíz
2 csokor citromfű

Elkészítés:
A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, az ananászt szintén meghámozzuk, majd felkockázzuk. A mang héját eltávolítjuk, kimagozzuk, majd ezt is felkockázzuk a papayával együtt. Az összes gyümölcsöt egy bólés tálba tesszük, majd rájuk szórjuk a cukrokat, és negyed órára hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
12 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
3 evők. kakaó

Töltelék:
15 dkg cukor
fél dl étolaj
2 cs. vaníliás c.
2 evők liszt
4 tojás
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja
pici sütőpor

Elkészítés:
Az tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe, rácsot formázunk.
A következő masszát öntjük rá:
Az olajat a kétfajta cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sütőport, majd a túrót.

Tovább 

Hozzávalók:
25 dkg cseresznye
3 db burgonya
50 dkg liszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg fahéjas porcukor
2 dl tejföl

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A darált cseresznyéből, a burgonyából, a lisztből és sóból galuskatésztát keverünk. Vizet forralunk, ebbe beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük. Felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a galuskát.

Tovább 

Hozzávalók:
piskóta;4 tojás,30 deka porcukor,12e.k.cola,1 e.k.kakaó,20 deka zsír,25 deka liszt,1/2 csomag sütőpor,
krém;2 cs.vanelias puding,8 deci tej,20 deka margarin,15 deka porcukor,10 deka kókuszliszt
teteje;1/2 liter colaba ,1 csomag csokis puding,5 e.k. cukor.

Elkészítés:
4 tojássárgáját kikeverünk,30dkg porcukorral, hozzáadunk 12 evőkanál coca colát 1 evőkanál kakaóport,20 dkg zsírt vagy margarint,25 dkg lisztet,1/2 cs sütőport,és a 4 tojás felvert habját.180 fokos sütőben megsütjük.

KRÉM: 2 csomag vaniliás pudingot megfőzünk 8 dl tejben,és kihűtjük.

Tovább 

Hozzávalók:
A tésztához:
85 dkg liszt
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
3 tojás,
kb 3 dl tej

A krémhez:

5 dl tej,
7 evőkanál rétesliszt
25 dkg porcukor
35 dkg margarin
3 nagyobb citrom leve
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tepsi hátán 5 lapot sütünk, majd elkészítjük a krémet.
Ehhez a tejben elkeverjük, majd megfőzzük a lisztet. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint a porcukrot és a citrom levét és héját.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg citrom, 2 kg kristálycukor, 2 liter víz.

Elkészítés:
Fél kiló citromot alaposan megmosunk, darabonként hosszában félbevágjuk, majd lapos tányéron, vigyázva, nehogy a leve elfolyjon, héjastól finom szeletekre metéljük. Lábasba szórjuk és 2 liter vizet öntünk rá. (Ne ijedjünk meg a sok víztől, főzés közben majdnem a fele elpárolog.) Lefedjük és 24-48 órát állni hagyjuk. Utána feltesszük főni és kevergetve addig főzzük, amíg a héja olyan puha nem lesz, hogy a lábas oldalához kenhető.

Tovább 

Hozzávalók:
2 db homár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
0,5 db (leve) citrom
3 fej hagyma
8 dkg vaj
1,2 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő
3 ek. sherry
4 db (sárgája) tojás
15 dkg gomba
5 dkg sajt

Elkészítés:
A homárt sós vízben megfőzzük, majd húsukat kivesszük, és citromlével meglocsoljuk. A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőt, és 5 percig főzzük, majd belekeverjük a sherryt és a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
20 dkg cékla
1 tojás
5-8 gerezd fokhagyma( tetszés szerint )
zsemlemorzsa
só, bors

Elkészítés:
A húsból fasírt masszát készítünk a beáztatott kenyér, vagy zsemle nélkül , amibe belereszeljük a nyers céklát.Annyi zsemlemorzsát rakunk bele ami felveszi a nedvességet és formázhatóvá teszi a húspogácsának valót.


Hozzávalók:
80 dkg borjúhús
10 dkg füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
pirospaprika


Elkészítés:
A borjúhúst alaposan dörzsöld be sóval, pici pirospaprikával és áttört fokhagymával. Tedd egy edénybe, zárd le, és éjszakára tedd a hűtőbe.

A szalonnát csíkozd fel, és a vízbe áztatott római edényt béleld ki vele. A karikára vágott vöröshagymát rétegezd rá, és fektesd rá a hűtőből kivett húst.

Tovább 

Hozzávalók:
1 db szűzpecsenye
30 dkg darált hús
15 dkg füstölt szalonna

bors
fokhagyma

Elkészítés:
A szűzpecsenyét hosszában félig bevágjuk, majd kiklopfoljuk hogy egy nagy szeletet kapjunk.
A szalonnát apró kockára vágjuk,majd a darált hússal sóval borssal fokhagymával összekeverjük.
A masszát a hússzeletre kenjük összegöngyöljük és megtűzzük.
Egy tepsit kizsírozunk belefektetjük a húst amit még gyengén megsózunk.Kevés vizet öntve alá megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg mexikoi-keverék
5 db főtt tojás
2 dl majonéz
mustár
15 dkg gépsonka
1 tasak zselatin

Elkészítés:
Mexikoi keveréket 3-4 percig főzzük, majd leszürjük, lehütjük a tojásokat feldaraboljuk és
ráöntjük a mustárt, majonézt és a zselatint meg melegitjük (de nem forraljuk) ovatosan ráöntük megkevergetjük.

Egy bordasütöt kibélelünk folpackal,és belehelyezzük a gépsonkákat. A fenti masszát elsimitjuk sőt meg ütögetjük, hogy ne legyen benne levegő.

A hütőbe tesszük egy éjszakára, másnap szépen szeletelhetjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 dkg vaj, vagy Rama
  • 12 dkg cukor (vaníliás cukor is legyen benne)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 nagyobb tojás szétválasztva
  • 6 dkg finomliszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 2,5 –
  • 3 dl tej
Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Dolgozd össze egy tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Keverd hozzá a tojások sárgáját és a lisztet, a sütőport, aztán jöhet a tej és a citrom leve. Egy külön tálban verd kemény habbá a tojások fehérjét, majd add hozzá a keverékedet.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 tojás
  • 5 dkg mézeskalács
  • 7,5 dkg vaj, vagy Rama, vagy Rama + a formához
  • 7,5 dkg cukor + a formához
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál kakaó
  • 4 dkg darált mandula
  • 2,5 dkg cukrozott narancshéj (oranzsát)
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál vörösbor
  • 3 evőkanál vágott mandula
  • csillaggyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A mézeskalácsot összetörjük.
A tojássárgájákat a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 rúd vanília
  • 1 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 8 tojássárgája
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 1/2 citrom leve
  • 5 cl illatos likőr
Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk belőle a pépet. A tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, a vaníliapéppel, és lassú tűzön kb. 1 órát forraljuk, amíg kb. a fele elpárolog. Néha megkeverjük, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 zsenge karalábé
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vágott friss petrezselyem
  • 4 dkg vaj, vagy Rama
  • 2 dkg liszt
  • színes paprikák, ízlés szerint
Elkészítés:

A karalábékat megtisztítjuk, meghámozzuk, és a zsenge levelekkel együtt jól megmossuk. A zsenge leveleket apróra vágjuk. A zsemlét megáztatjuk a tejben (vagy vízben).

A zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, őrölt fehér borssal és a petrezselyemmel.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A karalábét megpucolom és kisebb kockákra vágom, sós vízben megfőzöm, de nem túl puhára. A rizst megmosom, és sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.

A darált hús elkészítem, mint egy pörköltet, paradicsommal, paprikával, ízlés szerint fűszerezve.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 2 fej karalábé
  • 1 kanál zsír vagy olaj
  • 1 kanál liszt
  • 1 tojásból galuska
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • tejföl
Elkészítés:

A kicsiny kockára vágott karalábét forró vízbe tesszük, sózzuk, és puhára főzzük. A lisztből vékony rántás készítünk, a levest berántjuk, és beleszaggatjuk a galuskát. Petrezselyemzölddel és tejföllel ízesíthetjük.

Hozzávalók:

  • 1 édesköménygumó
  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 tojás
  • bors
  • reszelt szerecsendió
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:

Az édesköményt megmossuk és megtisztítjuk. /Édeskömény tisztítása: megmossuk, gyökértövét és a száraz pikkelyleveleket eltávolítjuk, ezután a finom rostszálakat felfelé lehúzzuk, hosszában kettévágjuk, torzsáját óvatosan ék alakban kivágjuk./ Hosszában negyedeljük, és a rostokra merőlegesen csíkokra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg kisebb szemű sárga burgonya
  • 1 pohár tejföl
  • 2 pohár joghurt vagy kefir
  • 1-2 db nyers tojás
  • 4-5 db főtt tojás (karikákra szeletelve)
  • 20 dkg bacon (apró kockákra vágva)
  • 20 dkg sonka (pizzasonka, csirke- vagy pulykamellsonka apró kockákra vágva)
  • 15 dkg reszelt sajt (trappista vagy edami)
  • 1 csokor snidling vagy 1 szál póréhagyma (apróra vágva)
  • kevés vaj, vagy Rama
  • szárított petrezselyem
  • sült burgonya fűszerkeverék vagy fokhagymás fűszerső és pirospaprika keveréke
  • kevés bazsalikom
  • fehérbors
Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjastul megfőzzük úgy, hogy még ne repedjen szét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg kockatészta
  • 40 dkg darált sonka
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • pici olaj
Elkészítés:

A kockatésztát előírás szerint sós vízben kifőzzük, pici olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze, majd összekeverjük.

A sonkát és a füstölt kolbász ledaráljuk, összekeverjük 2 deci tejföllel, sóval, borssal. A tésztát hozzáadjuk, jól összekeverjük, majd kikent tepsibe simítjuk, a tetejét tejföllel meglocsoljuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu