Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy téglalap alakú, magas tepsibe alufóliát rakunk úgy, hogy végigérje, és ezzel kibéleljük szépen, hogy 2 oldalt vissza lehessen hajtani, és felülre 2 réteg kerüljön. A fólia szélét felhajtjuk, hogy talca alakja legyen.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A dióbelet megdaráljuk. A pontyfilét letörölgetjük, besózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és darált dióba forgatjuk. A panírt kissé belenyomkodjuk a húsba. Széles serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk és belehelyezünk 4 halszeletet. Kis lángon, fedő alatt sütjük, nehogy a dió megégjen. Megfordítjuk, végül fedő nélkül ropogósra sütjük.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A halat megtisztítjuk, besózzuk, és fél órát pihentetjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, olajban megpirítjuk. Egy evőkanáál cukrot, csipetnyi sót, őrölt borsot, paprikát kevés vízzel hígított paradicsompürvel összekerünk, ráöntjük a hagymára. Tepsibeöntjük, majd rátesszük a a lisztben meghempergetett halat, meglocsoljuk egy kevés olajjal, rárakunk néhány citromkarikát, és forró sütőbe tesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
csirkehús (comb, mell, szárny, ki mit szeret)
1 nagy doboz tejföl
majonéz
ketchup
mustár
csirke fűszersó
trappista sajt
Elkészítés:
A fűszersóval beszórt húst belerakom egy, a hús mennyiségének megfelelő tepsibe.
Mártás: a tejfölt beleteszem egy tálba, hozzáadok 3-4 evőkanál
majonézt, 3-4 evőkanál ketchupöt és 1 evőkanál mustárt. Jól elkeverem,
majd egyenletesen eloszlatom a csirkehúson. Tetejét megszórom reszelt
sajttal. Zsiradék nem kell alá, mert a tejföl, majonéz, ketchup, mustár
enged magából eleget.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 zacskó karamell pudingpor(Aranka)
4 evőkanál cukor
1 evőkanál porcukor
3 dl hideg tej
2 dl tejszín
4 evőkanál tojáslikőr
a díszítéshez bonbonetti
Elkészítés:
Elkészítjük a pudingot.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük,majd belekeverünk 2
evőkanál tojáslikőrt.A likőrös habból egy keveset csillag csöves
nyomózsákba teszünk.A többit a karamellpudinggal üvegpohárba
rétegezzük.A legfelső réteg puding legyen.Habrózsával és a bonbonettivel
díszítjük és meglocsoljuk a maradék tojáslikőrrel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl tej,
1 dl tejszín,
3 tojás,
2 tasak vaníliás cukor,
8 evőkanál liszt,
olaj a sütéshez,
vaj a tál kikenéséhez
a töltelékhez:
1 dl tejszín,
5 dkg mandula,
1 evőkanál porcukor,
1 alma, vagy almadzsem,
kevés őrölt fahéj
Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk, a tejet, a tejszínt, a
vaníliás cukrot, az egészet jól eldolgozzuk, majd 15 percig állni
hagyjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tésztából szép
aranysárga palacsintákat sütünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Hány személyre: 4
10 dkg Ementáli Sajt
40 dkg Burgonya0reszelt Szerecsendió
finomított Só
frissen őrölt Bors
5 dkg vörösHagyma
2 dkg teaVaj
1 csomó metélőHagyma
5 dkg Liszt
fél dl Tejszín
Elkészítés:
A Hagymát vágjuk karikákra, majd pirítsuk meg Vajon. Hozzáadjuk a
megtisztított, apróra vágott Burgonyát, és együtt tovább pirítjuk. Majd
Liszttel megszórjuk, felengedjük a Tejszínnel és Vízzel, Sózzuk meg és
ízesítjük fűszerekkel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
18 dkg Margarin
35 dkg Liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
2 kiskanál Gyömbérpor
1 kiskanál Kakaópor
2 Tojás
Töltelékhez:
3 Tojásfehérje
3 evőkanál málnalekvár
10 dkg porcukor
Tetejére:
pisztácia
Elkészítés:
A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, majd vékonyra
kinyújtjuk, és nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat
tegyük egy kikent tepsibe. Készítsük el a tölteléket; A Tojásfehérjét a
porcukorral habbá verjük, és elkeverjük a többi hozzávalóval, Ebből a
töltelékből teszünk 1-1 kupacot és egy szem pisztáciát a korongokra.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.) A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe tesszük és bedagasztjuk, majd
duplájára kelesztjük. (Vagy hagyományos módon dagasztjuk-kelesztjük.)
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Kb. 8 x 8 cm nagyságúra.
3.) Minden négyzet közepébe egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk, majd a tésztát felcsavarjuk, a végeit összenyomkodjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tészta alapanyagait egy nagy keverőtálba tesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kétféle lisztet egy nagy tálban összekeverem, és 50 fokos előmelegített sütőbe teszem kb. 5 percre. 1,5 dl langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzákeverem az 1 evőkanál cukrot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tojásokat megfőzöm, megpucolom és félbevágom, sárgáját kiveszem, egy keverőtálban villával áttöröm, a fehérjéket félreteszem. A sonkát ledarálom, hozzáadom a tojások sárgájához, belekeverem a vajat, kevés szardellapasztát, a bort, igény szerint sózom, borsozom, jól eldolgozom. Ha túl száraz, kevés joghurttal lazítom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Főzzük meg a tojásokat, hűtsük le, és hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Vágjuk apróra a petrezselymet és az olajbogyókat, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a vajat, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Töltsük meg a félbevágott tojásokat, majd mindegyikre tegyünk egy fél ringlit.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Főzzük meg a tojásokat sós vízben, hűtsük le, pucoljuk meg. Vágjuk ketté hosszában, vegyük ki a sárgáját, tegyük bele egy keverőtálba, törjük össze egy villával. Vágjuk apróra a dióbelet, majd adjuk hozzá a sárgájához a szardellapasztával, a vajjal és a citromlével, jól keverjük el.
Hozzávalók:
1 csomag vajas tészta
2 tojás sárgája
70 dkg sertés szűz
20 dkg gomba
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
só
bors
2 evőkanál liszt
2 tojás
petrezselyem
oregánó
Elkészítés:
A gombát és a sárgarépát finomra aprítjuk.
Az olajon finomra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a sárgarépát és
a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet és oregánót teszünk
hozzá.
Liszttel megszórjuk, elkeverjük, levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, hozzádolgozzuk a tojásokat, majd együtt kihűtjük.
A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészben hagyva roston
elősütjük, hogy kérget kapjon.
Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott vadhús,
25 dkg nagy-szemű piros és fehér szőlő vegyesen,
2 kisebb fej vöröshagyma,
3 evőkanál vaj,
2 dl tejszín,
1 dl száraz fehérbor,
1 evőkanál konyak,
1 teáskanál majoránna,
só,
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A szőlőszemeket leszedjük a szárukról, megmossuk, félbevágjuk, és
kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A húst
megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és vékony csíkokra daraboljuk.
Egy evőkanál vajat felhevítünk, és a húscsíkokat hirtelen megforgatjuk
benne, majd a serpenyőből kivéve megsózzuk, borsozzuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg főtt sárgarépa
20 dkg főtt fehérrépa
1 kisüveg zöldbabkonzerv
fél zellergumó
1 csomó újhagyma
mártáshoz:
1 kiskanál ecet
5 kiskanál olaj
1 kiskanál mustár
1 csapott kiskanál porcukor
só
őrölt bors
Elkészítés:
A répákat karikára vágjuk és a leszűrt zöldbabbal
összekeverjük.A tisztított nyers zellert ráreszeljük.A zöldjévek
együtt karikára vágott újhagymát hozzáadjuk.A mártáshozvalókat simára
keverjük,apránként öntve hozzá az olajat.A salátára öntjük,elkeverjük,és
néhány órára jégbe hűtjük csak utána tálaljuk.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
60 dkg zsenge cukkini
5 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj
kapor
hagyma
só
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 kis kanál liszt
Elkészítés:
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk,a cukkinit hámozás nélkül 2 cm
vastag karikára majd hasábokra szeljük.A vajon v olajon a húst
megpirítjuk,hozzáadjuk a cukkinit és 2-3 percig kevergetve
sütjük,pároljuk.Amikor a cukkini kicsit megfonnyadt hozzáadjuk a
kaprot,az apróra vágott hagymát és megsózzuk.
A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük,a cukkinis csirkére öntjük és 2-3 percig kis lángon forraljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg garnéla rák
3 evőkanál olíva olaj
1 késhegynyi őrölt bors
2 evőkanál osztriga mártás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál konyak
Elkészítés:
Az osztrigákat 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg
vízzel leöblítjük. Fejüket fél csavaró mozdulattal letekerjük, az alatta
lévő puha, "kásás" részt eltávolítjuk, páncélját lefejtjük. Jól
elmossuk, megszárítjuk. Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben az olajat
felhevítjük, rádobjuk az osztrigákat, s állandó rázogatás mellett 3-4
percig sütjük.
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
mustár
5 dl sör
4 evőkanál vaj
őrölt feketebors
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztitom, majd tepsibe helyezem egymás mellé. A
mustárt a borsokkal kikeverem, ízlés szerint (én jó borsosan szeretem),
majd egyenletesen bekenem a tepsibe rakott csirkeszárnyak tetejét. Csak a
szárny tetejét kenjük be! Ezután a szárnyak közé elszörtan elhelyezem a
vajdarabokat, és leöntöm sörrel. Fóliával letakarom, majd előmelegített
sütőben 200 fokon párolom kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 szelet hosszúkaraj
2 dl száraz fehérbor
1 szál rozmaring
néhány zyályalevél
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál margarin
só
bors
Elkészítés:
Apróra vágjuk a zöldfűszereket hozzányomjuk a fokhagymagerezdet,sót
borsot.Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a hús mindkét oldalát,majd
margarinnal kikent jénai tálba fektetjük.Felöntjük a borral és forró
sütőben zsírjára sütjük.
Párolt rizst és fejes salátát adunk mellé.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db avokádó
2 decis pohárban kimért rizs
1 fej hagyma
fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt sajt
olaj
margarin vagy vaj
késhegynyi só
őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, olajon késhegynyi sóval megdinszteljük.
Az avokádókat meghámozzuk (ha jó érett a héját könnyedén le lehet
húzni), szeletekre vágjuk, forró vajon átforgatjuk, tálra szedjük.
A hagymán átpirítjuk a rizst és felengedjük 4 dl vízzel és fűszerkeverékkel, őrölt borssal ízesítve megfőzzük.
Hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg szárnyasmáj,
25 dkg gömbölyű szemű rizs,
30 dkg mirelit zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg finomra reszelt parmezán sajt,
5 dl paradicsom ivólé,
4 evőkanál vaj vagy főzőmargarin,
1 csokor friss vagy fél teáskanál szárított zsálya,
só,
őrölt bors,
édesnemes pirospaprika
Elkészítés:
Lábosban megforrósítunk 1 evőkanál vajat vagy főzőmargarint.
Üvegesre pároljuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát, majd
hozzáadjuk a rizst, összepirítjuk, és felöntjük a paradicsom ivólével.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 személyre: 1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak
combból vagy csirkemellből is, 1 hagyma, 4 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál
liszt, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 12 olívabogyó, 1 csomó petrezselyem, 1 dl bor, só, őrölt
bors.
Elkészítés:
A tetszés szerint feldarabolt, de legalább 6-8 részre vágott és lebőrözött csirkét
megsózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük, és a felhevített vajban minden oldalát
megpirítjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 kis s.repa
4 kis uborka
szosz:
1 k k gyomber
3 k k ecet
1 e k feherbor
3 kk cukor
3 e k viz
Elkészítés:
Az uborkat es a s.repat meghamozzuk,vekony csikokra vagjuk.A szoszhoz
valokat osszekeverjuk, felforraljuk,raontjuk az uborkara es a s.repara ,
osszekeverjuk.1 orara a hutobe tesszuk,majd talaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 libamell,
30 dkg szilva,
1 evőkanál vaj,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl,
1-1 csipetnyi őrölt fahéj,
1-1 csipetnyi cayenne bors,
1 mokkáskanál fehér bors,
só
Elkészítés:
A libamellről eltávolítjuk a fölösleges pihéket, megmossuk, és konyhai
papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A bőrét lehúzzuk, és
csíkokra vágjuk. A megmosott szilvát kimagozzuk. A libabőr csíkokat
tapadásmentes serpenyőben ropogósra sütjük, majd a serpenyőből kivéve
félretesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Fél kiló tisztított sütőtök
2 szál rozmaring
25 dkg lencse
1 ek olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma
1 ek dijoni mustár
1 dl főzőtejszín
20 dkg főtt sonka
3 dkg vegyes tökmag-napraforgómag
1 maréknyi petrezselyemzöld, aprítva
Elkészítés:
1. A sütőtököt megtisztítjuk, magokat eltávolítjuk, húsát falat nagyságú
darobokra vágjuk. Fél kilót kimérünk, olajozott tepsibe töltjük,
rozmaring levelekkel megszórjuk, majd kb 25 percig puhára és kissé
barnára sütjük.
2.
Hozzávalók:
6 személyre:
1 hosszú francia kenyér,
5 hajszálvékony bacon szalonna,
1 nagy héjában főtt burgonya,
10 dkg tejszín krémsajt,
1 kemény paradicsom,
2 evőkanál kefir,
1gerezd foghagyma,
1 púpozott mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát még melegen áttöröm vagy lereszelem, és hozzáadom a
krémsajtot és a kefirt. Jól összedolgozom, hogy habos és "egyöntetű" massza legyen. Majd
hozzáadom a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg cukor
0,5 dl rum
3 ek kókuszreszelék
1 kk kakaó (cukrozatlan)
(sárgabarack lekvár)
Krémhez:
25 dkg szobahőmérsékletű gesztenyemassza
12 dkg margarin
5 dkg cukor
0,2 dl rum
2 ek kókuszreszelék
Tetejére:
1/2 cs tortabevonó (pl. Dr.Oetker)
2 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
1.A darál tkekszet összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a
kókuszreszelékkel és a kakaóval. Ha nem áll össze, tegyünk hozzá 2
evőkanál sárgabarack lekvárt.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 zacskó (25 dkg) mélyhűtött koktélgarnéla
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál osztrigamártás
késhegynyi őrölt bors
személyenként egy nagy fej sampiongomba
5 evőkanál olívaolaj
pár szem olajbogyó
pici só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál konyak
pár salátalevél
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, szárát csavaró mozdulattal kiszedjük, apróra
vágjuk. A gombafejeket sós vízben megfőzzük, leborítva vízmentesítjük.A
hagymát felkockázzuk és az olajban pici sóval megdinszteljük,
beletesszük a feldarabolt gombaszárat és tovább dinszteljük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 személyre
1 kg karfiol,
sós víz,
zsiradék a forma kikenéséhez
Töltelék:
8 dkg zsiradék,
8 dkg vöröshagyma,
1 gerezd foghagyma,
60 dkg darált
sertés-vagy borjúhús,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyemzöld.
Öntet: 3 db tojás, 2 dl tejföl,
Bundához: 10 dkg liszt, 3 db tojás, étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
Megmártjuk lisztben és tojásban, olajban kisütjük.
A formát kikenjük zsírral,
belerakunk egy sor karfiolt, erre egy sor tölteléket, megismételjük és betakarjuk a
maradék karfiollal, tetejét leöntjük a mártással, majd sütőben átsütjük.
Töltelék: Apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra
darált húst és a zúzott fokhagymát, együtt megpirítjuk, meghintjük sóval és
borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
egy szép fej karfiol
só
7 dkg vaj
1 ek. liszt
8 ek. reszelt sajt
2 tojás
2 dl tejföl
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott karfiolt gyengén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva, vajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük.
Vastagmártás: 5 dkg vajat felolvasztunk, de forrnia nem szabad,
hozzáadunk egy jó kanál lisztet, majd a tűzről levéve 2 evőkanál reszelt
sajtot, 2 egész tojást, és 2 dl tejfölt keverünk hozzá. A mártást a
karfiolra öntjük, és sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 cs.(250g) vaj
2 csésze cukor
100 gramm kókuszreszelék
400 gramm keksz
300 gramm tejpor
1 nagy nápolyi szelet
Elkészítés:
Egy csésze cukrot karamelizáljuk,mikor szép barna lesz töltesz hozzá egy fel csésze vizet
hagyod, hogy az úgy olvadjon el.
Megtöröd a kekszet és mikor egy kicsit kihűlt a karamell, ráöntöd a kekszre,
lesz egy olyan kekszszalámi féle.
Nem kell sokat hagyni, hogy hűljön, mert ezt így melegen fel kell kenni a nápolyi szeletre, hogy tudjon megpuhulni.
Ezután jón a krém....
- Krém
1 csésze cukorra teszel 5 kanál vizet és ezt felmelegíted, amíg a cukor elolvad és
egy szirup féle lesz belőle.
Mikor elolvadott a cukor beleteszed a vajat
a tejport és a kókuszreszeléket.
Ezt a masszát kened rá a kekszes masszára amit mar felkentél a nápolyira.
Ezután feltekered és beteszed a hűtőbe amíg kihűl és lehet is szeletelni.
Hozzávalók:
1 kaposzta vekonyra lereszelve
ontet:
negyed pohar kukoricaolaj(a lenyeg, hogy hidegsajtolasu legyen)
negyed pohar ecet
negyed pohar szojaszosz
3 ek enyhenpiritott cinober vagy dio vagy szezammag
Elkészítés:
Az ontetet kis uvegben osszerazom, raontom a kaposztara
osszekeverem es hagyom allni legalabb felorat, de tobb allas utan meg finomabb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kacsamell,
2 alma,
1 evőkanál cukor,
5 dkg vaj,
20 dkg natúr krémsajt,
1 dl édes fehérbor,
1 evőkanál olívaolaj,
só,
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A cukrot kevés olívaolajba szórjuk, és állandóan kevergetve
karamellizáljuk. A folyékony karamellbe beletesszük a kacsamellet, és
puhára pároljuk. Szükség esetén egy kis vizet is adunk hozzá.
Hozzáöntünk egy kevés bort, sóval, borssal fűszerezzük, és a húst
megsütjük benne.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Személyenként 2 közepes szelet halfilé
1 kávéskanál fűszerkeverék
5 dkg juhtúró
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A halszeleteket gyengén beszórjuk a fűszerkeverékkel és pár órát állni hagyjuk.
A tojásban krémesre keverjük a juhtúrót. A halszeleteket
bepanírozzuk: lisztbe, a juhtúrós tojásba, majd a zsemlemorzsába
forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Körítésként adhatunk mellé rizst, vajas burgonyát vagy burgonyapürét.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
alap:
masfel p kekszmorzsa
negyed p kakao
75 gr olvasztott vaj ezeket osszekeverjuk,elegge morzsas,belenyomkodjuk a tortaformaba (ajanlatos rugos)
toltelek:
750 gr turo
3 negyed p cukor
4 tojas
negyed p tejszin
2 kk van. aroma
negyed kk so
300 g olvasztott csoki
csokimaz: 200 g csoki+ tejszin,mikroban egyutt ,majd simara kever
Elkészítés:
A csokit es felretesszuk,de ne huljon ki.Felverjuk a tojast+
cukor+tejszin+turo+ van. aroma,ennek a harmadahoz hozzakeverjuk a csoki
felet,raontjuk a keksz alapra, a 2.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 30 dkg kristálycukor, 1 nagy tejföl, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 10 dkg tortadara
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő. A liszttel keverjük el a sütőport majd adjuk
hozzá a tejfölt, a cukrot, a tojásokat és jól keverjük össze. A legvégén
keverjük bele a tortadarát, hogy ne ázhasson el. Sütőpapíros tepsibe
téve tegyük az előmelegített sütőbe és alacsony fokozaton, lassan süssük
készre úgy, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
160 – 170 fokon, 30 perc alatt készül el.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg margarin
30 dkg liszt
0,5 dl tej
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 dkg élesztő
1 tojás a pogácsa megkenéséhez
Elkészítés:
Langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, a sóval és margarinnal összemorzsoljuk, majd
hozzáadjuk az élesztős keveréket, jól kidolgozzuk. A tésztát 1,5 cm
magasra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és
megkenjük tojással.
Hozzávalók:
1 személynek:
15 dkg gomolyasajt
2 marék madársaláta
10 szem koktélparadicsom
8-10 db fekete olívabogyó
1 szál friss rozmaring
olívaolaj
csipet só
Elkészítés:
Az olívabogyót apróra vágva kis tálkába rakjuk, és meglocsoljuk 1
teáskanál olívaolajjal. A tetejét egy szalvétával lefedjük, és 3-4
percre betesszük a mikróba (lehet serpenyőben is sütni, de úgy eléggé
spriccel a bogyó magas víztartalma miatt). Az így kapott ropogós
törmeléket félretesszük hűlni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg bélszín
2 evőkanál olaj
25 dkg gomba
1 dl tejföl
1 dkg liszt
só
Elkészítés:
A bélszínt besózzuk, majd a zsiradékban átsütjük, azután kevés vízzel
puhára pároljuk. Mikor majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát,
megborsozzuk, és együtt pároljuk. Végül liszttel lehintjük, pirítjuk,
vízzel felhígítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és azzal felforraljuk. A húst
szeletekre vágjuk, és a gombamártást ráöntjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 tojás
60 dkg cukor
5 dl kefir
3 EK olaj
3 MK szódabikarbóna
1 Mk szalakáli
60 dkg liszt
2 EK kakaó
15 dkg darabosra vágott pörkölt dió
6 Ek Mák darátlanul
Krém:
2 cs vanilia pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojást cukorral habosrakeverjük,hozzáadjuk a kefirt,olajat,
sz.bikarbónát és a szalakálét és a lisztet. Majd jól összeállitjuk,3
részre osztjuk.
Első részben: tesszük a mákot,és megsütjük.
Másik részben: kakaót teszünk megsütjük.
Harmadik részben: a diót tesszük, és megsütjük
A pudingot megfőzzük 6 dl tejben, kikavarjuk a margarint, majd a
cukor hozzá adásával,jó simára kikeverjük,a lapokat betöltjük, tetejére
is krémet és darabos diót teszünk.
Hozzávalók:
1 kg marhafartő,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
1 gerezd zellergumó,
1 karalábé,
1 fej vöröshagyma,
néhány szem egész fekete bors,
só
a mártáshoz:
50 dkg meggy,
2 dl tejföl,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál liszt,
1 citrom,
néhány darab szegfűszeg,
csipetnyi fahéj,
só
Elkészítés:
A marhafartőt megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Beletesszük a
megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret,
zellergumót, karalábét, és a vöröshagymát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Fél kg sertés comb
- 1.kg burgonya
-3.fej vöröshagyma
-5.cikk fokhagyma
-1.k.k. Majoranna
-2.e.k. Mustár
-Só
-Bors
-Delikát ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, letisztítom, és 1 fej hagymával megpirítom! Félre teszem.
A húst meg főzöm egy nagyon pici sós vízben, kicsit puhítom!
Leszűröm , készítek egy kis olajon karikára vágott hagymát beízesítem ,
üvegesre pirítom. Hozzáadom a húst, a mustárt és a reszelt fokhagymát,1
dl vizet öntök hozzá amíg el nem fő pirítom!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg liszt,1 tojás,3 evőkanál cukor, 1 csom. élesztőpor,1 csom. vaníliacukor, 4 dcl tej, 5dkg margarin, pici só
Elkészítés:
Az összes hozzávalót a folyadékkal kezdve a kenyérsütő táljába adagoljuk.
A dagasztó, kelesztő programot választjuk. Több teendő a program végéig nincs.
Mikor vége óvatosan lisztezett nyújtólapra tesszük s rögtön kinyújthatjuk, szaggathatjuk.
Bő forró olajban kisütjük.
Papírtörölközőre kiszedjük, hogy a zsiradékot felszívja.
Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
joghurt
narancslé
méz
gyümölcs (pl. szamóca, málna, szeder, áfonya)
Elkészítés:
Joghurtba keverünk friss narancslevet, mézet. Ebbe tesszük a gyümölcsöt.
Alaposan összeturmixoljuk, lehűtve a finom. Bármilyen gyümölcsöt
használhatunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 cikk fokhagyma
vaj
450g mélyhűtött parajkrém
só
bors
0.5 dl tej
250 g kifőtt spagetti
4 tojás
25 dkg sajt
Elkészítés:
A reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés vajon megpirítjuk,
és hozzáadjuk a kiengedett és levétől lecsepegtetett parajkrémet. Sóval,
törött borssal ízesítjük, és egészen kevés tejjel felengedve
átforraljuk. Ez alatt kifőzzük a spagettit.
Vastagon kivajazott tűzálló edény aljára rakjuk a spagettit és bevonjuk a parajjal.
Tetejére óvatosan - mint a tükörtojásnál - tojásokat ütünk, és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, a sajt megpirulásáig sütjük.
Hozzávalók:
-Tagliatelle olasz teszta
-Mirelit vegyes zoldseg
-Tenger gyumolcse keverek
-1 gerezd fokhagyma
-Kis sajt
-Novenyi tejszin (en tejfol+tejszin keverekebol keszitettem most)
Elkészítés:
Megfozom a mirelit zoldsegkevereket, kulon a tengergyumolcset es megint kulon a tesztat.
Egy serpenyoben pici olivaolajat hevitek, belevagom a fokhagymat, ra
a teszta. Egy perc utan hozzaadom a megfott zoldseget majd a tenger
gyumolcset. Egy percig keverem oket majd a novenyi tejszint (feher
szoszt) hozzaontom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg csirke szárny
4 dl olaj
só bors
Orly tészta:
15 dkg liszt
2 tojás
2 dl sör
2 ek olaj
só
Elkészítés:
A csirkeszárnyat 3 részre vágjuk a legvégét félre tesszük egy leves alapnak.
A szárny nagyobb részél felül a bört körbevágjuk,és a vastagrészre
kiskéssel lehuzzuk a húst, a középső részt megint felvágjuk a bört,és a
vékonyabb csontot kirántjuk, és a húst lefelé toljuk, most már ugy néz
ki mint egy kicsi combika. A többi szárnnyal is is járunk el.
majd sózzuk, borsozzuk, félre tesszük 2-3 órára.
Orly tészta készitése:
Keverőtálba tesszük a tojássárgáját, sört, olajat,
sót jól kikavarjuk, belerakjuk a lisztet, majd a tojások fehérjét habbá verjük ovatosan belekavarjuk.
Az elkészitett minicombokat a csontnál meg fogjuk,és belemártjuk a masszába és a felmelegitett olajban szép pirosra sütjük.
Kukoricás rizst adunk hozzá.
Hozzávalók:
3 db citrom
10 e.k. cukor
2 db 500g tejföl
1 cs. vanilia cukor
1 kg háztartási keksz
1 dl citromlé
1 db csoki puding (vagy más ízű is lehet)
Elkészítés:
Krém:
- A tejföl , reszelt citromhéjat, vanilia cukrot, cukrot, és az 1 dl
citrom levet összekeverjük, lehet fakanállal is vagy géppel is!
Lapok:
- Egy kocka tálba el kezdjük egymás után sorba rakni a kekszeket,
egy sort megcsinálunk, arra megy a krém ismét egy sor, arra krém...attól
függ hány laposat szeretnénk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
30 dkg konzerv kukorica
1 csomó újhagyma
2-3 evőkanál olaj
ecet
só
törött bors
cukor
Elkészítés:
A burgonyát héjjában megfőzzük ,tisztítjuk kihűtjük és karikára
vágjuk.Összekeverjük a kukoricával,olajjal
sóval,borssal,ecettel,cukorral
ízesítjük.Tálra halmozzuk és megszórjuk az apróra vágott újhagymával.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1harmad pohar karobpor
1harmad pohar kakao
2 pohar cukor (2 dl-es)
1 ek van. aroma
200 gr vaj
4 tojas
1 es 1 negyed pohar liszt
1 pup kk sutopor
1 pohar vagott dio
csipet so
Elkészítés:
A felolvasztott vajba (ne legyen forro) hozzaadjuk egyenkent a tojasokat, majd a cukrot.
A szaraz anyagokat osszeszitaljuk es belekeverjuk a tojasos keverekbe, majd a daralt diot is hozzaadjuk.
37x 30 tepsibe elteritjuk, kozepes homersekleten 20- 25 percig sutjuk, meg melegen felvagjuk 5x5 cm-es darabokra.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80-90 dkg brokkoli,
kb. 2 dl fehérbor,
8-10 dkg liszt,
3 dkg olaj,
2 tojásfehérje,
csipetnyi só;
a sütéshez: olaj
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, vagy nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk, és
enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Szűrőlapát segítségével a főzővízből kiszedjük,
lecsöpögtetjük és lehűtjük. A lisztet kevés borral simára keverjük, hozzáadjuk az
olajat, elkeverjük, majd annyi borral hígítjuk fel, hogy sűrű palacsintatésztát
kapjunk.
A tojásfehérjéből csipetnyi só hozzáadásával kemény habot verünk, és a
palacsintatésztába keverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 borjú szűz
só
bors
3 evőkanál mustár
1 ág kakukkfű
A tökraguhoz:
70 dkg sütőtök
2 szem szegfűszeg
1 dkg gyömbér
2 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 dl húsleves
kakukkfű
rozmaring
Elkészítés:
A mustárba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és az olajat, majd a
megtisztított, előkészített borjúhúst egyenletesen bekenjük ezzel a
páccal. Hűtőben legalább 2 órát érleljük, hogy az ízek átjárják a húst.
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk.
A sütőtök kockákat húslevesben föltesszük főni, a főzőlevébe
kakukkfű és rozmaring ágat, valamint szegfűszeget teszünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 db újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl borecet
1 dl víz
1 dl ketchup
1 dl citromlé
10 dkg barnacukor
1 dl chiliszósz
1 evőkanál őrölt mustármag
2 evőkanál Worchester szósz
1 mokkáskanál cayenne-bors
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál szurokfű
só
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Rászórjuk a
fűszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel, citromlével,
borecettel, ketchuppal, chiliszósszal.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Piskóta
4 db tojás
30 dkg porcukor
1 dl tej
1 dl olaj
1 kk.szódabikarbóna
30 dkg liszt
Krém
0,3 dl tej
3 kanál liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
sárgabarack ízlés szerint
Tetejére
1 tábla tortabevonó
kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral,
majd beletesszük az olajat, tejet, lisztet, végül a tojások fehérjéjét,
amit kemény habbá vertünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
120 g Rama margarin
fél bögre cukor
2 tojás
1 tk vaníliaaroma
2 bögre finomliszt
2 tk sütőpor
fél bögre cukor
fél tk só
fél bögre tej
3 hámozott, vékonyra szeletelt őszibarack
tejszín, vagy fagylalt a tálaláshoz
A rátéthez
30 g olvasztott Rama margarin
1 tk őrölt fahéj
2 ek cukor
Elkészítés:
Margarinozzunk ki egy 25 cm átmérőjű kerek tortaformát és béleljük ki
sütőpapírral.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 citrom leve és reszelt héja
3 evőkanál cukor
5 dkg margarin
2 dkg mandulaforgács
csipetnyi só
2 dkg vaj vagy sütőmargarin
70 dkg sárgabarack
10 dkg búzadara
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a
vaníliás cukorral, egészen addig, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a
szitán áttört túrót, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A krémhez
5 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg kristálycukor
1 doboz barackkonzerv
1 dkg zselatin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgájákat is jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez.
Miközben keverjük, beleszórjuk a citromhéjjal és vaníliás cukorral
elkevert lisztet is.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Maradék párolt rizs
Maradék párolt zöldség
Maradék leves zöldség
Fűszerek: fokhagyma, vöröshagyma, só, bors,
Bacon szelet
Elkészítés:
A maradékokat össze turmixolom bot mixerrel és szalonna szeletekbe
burkolom. Kicsi gombócokat készítek, ezt teszem a baconra. Sütő papiros
tepsiben arany színűre sütöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db avokádó
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
2 db húsleves kocka (lehet marha- vagy tyúkhús)
8 dl víz
2 dl tejszín
késhegynyi őrölt bors
késhegynyi rozmaring
pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy
Elkészítés:
Az avokádókat meghámozzuk (ha jó érett, a a héját simán le lehet húzni),
félbe szedjük, magját eltávolítjuk, felszeleteljük és vajon egy-két
percig kevergetve megdinszteljük. Felengedjük a vízzel, hozzáadjuk a
húsleves kockákat, borsot, rozmaringot, fokhagymát és leturmixoljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 személyre:
1 kg marhacomb
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg sűrített paradicsom
1 dl száraz fehérbor
2 szál sárgarépa
2 dkg liszt
1/2 liter húsleves (kockából)
morzsolt kakukkfű
őrölt fekete bors
5 db babérlevél
1 dl étolaj
só
Elkészítés:
A megmosott húst megsózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldalát
megpirítjuk. Áttesszük lábasba. A visszamaradt olajban megpirítjuk a
felkarikázott vöröshagymát, sárgarépát, az áttört fokhagymát, hozzáadjuk
a fűszereket, a lisztet és a sűrített paradicsomot, tovább pirítjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
22.5 dkg sütőporos liszt
Egy csipetnyi só
5.5 dkg puha vaj, kis kockákra vágva
2.5 dkg kristály
1.5 dl tej
Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
2. A lisztet és sót elkeverjük, majd a vajjal elmorzsáljuk.
3. Belekeverjük a cukrot és a tejet, eldolgozzuk.
4. Egy lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk a keletkezett tésztát (
3-4 percig), 2cm-re lelapítjuk vagy kinyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű,
lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk (de ne forgassuk a szaggatót a
tésztában, hanem nyomjuk ki a korongokat, különben nem emelkedik fel
egyenletesen a sütőben).
5.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
ananász
Cherry Brandy
citrom+lé
méz
cseresznye
Elkészítés:
Egy ananászt megtisztítunk, és hosszú csíkokra vágjuk. Leöntjük 1 citrom
levével és kevés Cherry Brandyvel. Hozzákeverjük a citrom vékony
csíkokra vágott héját, és jól összekeverjük. Adunk még hozzá kevés
citromlevet és leöntjük mézzel. Hagyjuk egy kicsit állni és
cseresznyeszemekkel tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 tojás
2 dkg élesztő
6 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
12 dkg zsír
25 dkg liszt
20 dkg cukor
ízlés szerint barack lekvár
Elkészítés:
4 tojás sárgáját zsírral kikeverek.
Az élesztőt a langyos tejben 2 evőkanál cukorral felfuttatom.
Összedolgozom a liszttel.
Tepsibe teszem, és megkelesztem, majd félig megsütöm.
Utána lekvárral megkenem, és a 4 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verem, és ráteszem a tésztára, majd készre sütöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A vaníliarudat kettévágjuk, a pépet kikaparjuk. A rúddal és a péppel
felforraljuk a tejet. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint
beáztatjuk 4 evőkanál vízbe.
A tojássárgákat 12 dkg cukorral habosra keverjük, és lassan hozzáöntjük a
forró tejet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat a kókusz és az eperlekvár kivételével öntsük a tálba. (Figyelem: a kristálycukrot, az étolajat valamint a finomlisztet a kefír műanyagpoharaival mérjük ki!!!) Kókuszreszelékkel töltsünk meg EGY kefírespoharat és adagoljuk a masszához, a maradék kókuszreszeléket tegyük félre.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a tejjel, 1 evőkanál cukorral, és a mélyedésbe öntjük. Villával kissé elkeverjük.
Hozzávalók:
Az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, majd dobjuk bele az összezúzott fokhagymát. Öntsük fel a zöldésglevessel, és forraljuk fel. A tejszínt öntsük egy bögrébe, keverjünk hozzá egy kevés forró levest, ezzel sürítsük be. Sózzuk, borsozzuk, amikor felforrt, turmixoljuk össze, és szórjuk bele az apróra vágott snidlinget, de már ne főzzük tovább.
Hozzávalók:
Egy edényben feltesszük főni a tésztát, így pont addigra lesz kész, mint a szósz. A sütőt bekapcsoljuk 180-200 fokra. A snidlinget megmossuk, apróra vágjuk, és 3-4 teáskanálnyit félreteszünk. A snidling nagyobbik felét egy kis olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a felkockázott gépsonkát.
A krumplikat jól megmossuk, megszurkáljuk, alufóliába tekerjük, és sütőben kb. 1 órát sütjük. A tejfölt a felaprított snidlinggel és ízlés szerint sóval összekeverjük. A megsült krumplikat bevágjuk X alakban, és alulról kicsit megnyomjuk, hogy kinyíljanak. A snidlinges tejfölt a közepére kanalazzuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu