ételrecept Blog: 2011. április

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2011. április

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy téglalap alakú, magas tepsibe alufóliát rakunk úgy, hogy végigérje, és ezzel kibéleljük szépen, hogy 2 oldalt vissza lehessen hajtani, és felülre 2 réteg kerüljön. A fólia szélét felhajtjuk, hogy talca alakja legyen.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 vékony szelet pontyfilé
  • 1 nagy tojás
  • 5 dkg liszt
  • 12 dkg dióbél
  • 10 vaj
Elkészítés:

A dióbelet megdaráljuk. A pontyfilét letörölgetjük, besózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és darált dióba forgatjuk. A panírt kissé belenyomkodjuk a húsba. Széles serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk és belehelyezünk 4 halszeletet. Kis lángon, fedő alatt sütjük, nehogy a dió megégjen. Megfordítjuk, végül fedő nélkül ropogósra sütjük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 1 egész ponty
  • 25 dkg hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • kevés cukor
  • bors
  • pirospaprika
  • paradicsompüré
  • kevés liszt
  • 1 citrom
Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, besózzuk, és fél órát pihentetjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, olajban megpirítjuk. Egy evőkanáál cukrot, csipetnyi sót, őrölt borsot, paprikát kevés vízzel hígított paradicsompürvel összekerünk, ráöntjük a hagymára. Tepsibeöntjük, majd rátesszük a a lisztben meghempergetett halat, meglocsoljuk egy kevés olajjal, rárakunk néhány citromkarikát, és forró sütőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
csirkehús (comb, mell, szárny, ki mit szeret)
1 nagy doboz tejföl
majonéz
ketchup
mustár
csirke fűszersó
trappista sajt

Elkészítés:
A fűszersóval beszórt húst belerakom egy, a hús mennyiségének megfelelő tepsibe.
Mártás: a tejfölt beleteszem egy tálba, hozzáadok 3-4 evőkanál majonézt, 3-4 evőkanál ketchupöt és 1 evőkanál mustárt. Jól elkeverem, majd egyenletesen eloszlatom a csirkehúson. Tetejét megszórom reszelt sajttal. Zsiradék nem kell alá, mert a tejföl, majonéz, ketchup, mustár enged magából eleget.

Tovább 

Hozzávalók:
1 zacskó karamell pudingpor(Aranka)
4 evőkanál cukor
1 evőkanál porcukor
3 dl hideg tej
2 dl tejszín
4 evőkanál tojáslikőr
a díszítéshez bonbonetti

Elkészítés:
Elkészítjük a pudingot.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük,majd belekeverünk 2 evőkanál tojáslikőrt.A likőrös habból egy keveset csillag csöves nyomózsákba teszünk.A többit a karamellpudinggal üvegpohárba rétegezzük.A legfelső réteg puding legyen.Habrózsával és a bonbonettivel díszítjük és meglocsoljuk a maradék tojáslikőrrel.

Tovább 

Hozzávalók:
A tésztához:

2,5 dl tej,
1 dl tejszín,
3 tojás,
2 tasak vaníliás cukor,
8 evőkanál liszt,
olaj a sütéshez,
vaj a tál kikenéséhez

a töltelékhez:

1 dl tejszín,
5 dkg mandula,
1 evőkanál porcukor,
1 alma, vagy almadzsem,
kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, az egészet jól eldolgozzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tésztából szép aranysárga palacsintákat sütünk.

Tovább 

Hozzávalók:
Hány személyre: 4

10 dkg Ementáli Sajt
40 dkg Burgonya0reszelt Szerecsendió
finomított Só
frissen őrölt Bors
5 dkg vörösHagyma
2 dkg teaVaj
1 csomó metélőHagyma
5 dkg Liszt
fél dl Tejszín

Elkészítés:
A Hagymát vágjuk karikákra, majd pirítsuk meg Vajon. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott Burgonyát, és együtt tovább pirítjuk. Majd Liszttel megszórjuk, felengedjük a Tejszínnel és Vízzel, Sózzuk meg és ízesítjük fűszerekkel.

Tovább 

Hozzávalók:
Tésztához:

18 dkg Margarin
35 dkg Liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
2 kiskanál Gyömbérpor
1 kiskanál Kakaópor
2 Tojás

Töltelékhez:

3 Tojásfehérje
3 evőkanál málnalekvár
10 dkg porcukor
Tetejére:
pisztácia

Elkészítés:
A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, majd vékonyra kinyújtjuk, és nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat tegyük egy kikent tepsibe. Készítsük el a tölteléket; A Tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, és elkeverjük a többi hozzávalóval, Ebből a töltelékből teszünk 1-1 kupacot és egy szem pisztáciát a korongokra.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg emmentáli sajt
  • 10 dkg edámi sajt
  • 1 db alma
  • 2 db banán
  • 1 pohár joghurt
  • 1 répa
  • fűszerek
Elkészítés:

A sajtokat és a gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a répát és a joghurtot. Fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • Tölteléknek:
  • 1 üveg sárgabarack lekvár
Elkészítés:


1.) A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe tesszük és bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (Vagy hagyományos módon dagasztjuk-kelesztjük.)
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Kb. 8 x 8 cm nagyságúra.
3.) Minden négyzet közepébe egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk, majd a tésztát felcsavarjuk, a végeit összenyomkodjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 1 pohár meleg víz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 2,5 pohár liszt
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,25 teáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 16 darab aszalt paradicsom
  • 3/4 pohár feta sajt
  • 1/2 pohár fekete olívabogyó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 szál zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1/2 evőkanál oregánó vagy bazsalikom
  • 1/4 teáskanál bors
Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy nagy keverőtálba tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg bio teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 12,5 dkg rozsliszt
  • 5 dkg friss élesztő, de lehet szárított élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 3,5 dl langyos tej
  • 1 púpozott evőkanál cukor + 2 teáskanál cukor
  • 3 teáskanál tengeri só
  • 3 evőkanál olívaolaj (sima olaj is jó)
  • 2 csapott teáskanál őrölt kömény
Elkészítés:

A kétféle lisztet egy nagy tálban összekeverem, és 50 fokos előmelegített sütőbe teszem kb. 5 percre. 1,5 dl langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzákeverem az 1 evőkanál cukrot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg szendvicssonka
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • szardellapaszta
  • fehérbors
  • 1-2 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • majonéz
  • 4-5 salátalevél
  • piros arany a díszítéshez
Elkészítés:

A tojásokat megfőzöm, megpucolom és félbevágom, sárgáját kiveszem, egy keverőtálban villával áttöröm, a fehérjéket félreteszem. A sonkát ledarálom, hozzáadom a tojások sárgájához, belekeverem a vajat, kevés szardellapasztát, a bort, igény szerint sózom, borsozom, jól eldolgozom. Ha túl száraz, kevés joghurttal lazítom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 6 tojás, 1 evőkanál csípős mustár, 5 dkg vaj, 8-10 olajbogyó, 6 ringli, petrezselyem, só, bors, a díszítéshez salátalevél és paradicsom
Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat, hűtsük le, és hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Vágjuk apróra a petrezselymet és az olajbogyókat, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a vajat, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Töltsük meg a félbevágott tojásokat, majd mindegyikre tegyünk egy fél ringlit.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 20 dkg dióbél
  • 2 teáskanál szardellapaszta
  • 5 dkg vaj
  • szűrt citrom
  • bors
  • kevés petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat sós vízben, hűtsük le, pucoljuk meg. Vágjuk ketté hosszában, vegyük ki a sárgáját, tegyük bele egy keverőtálba, törjük össze egy villával. Vágjuk apróra a dióbelet, majd adjuk hozzá a sárgájához a szardellapasztával, a vajjal és a citromlével, jól keverjük el.

Tovább 

Hozzávalók:
1 csomag vajas tészta
2 tojás sárgája
70 dkg sertés szűz
20 dkg gomba
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma

bors
2 evőkanál liszt
2 tojás
petrezselyem
oregánó

Elkészítés:
A gombát és a sárgarépát finomra aprítjuk.
Az olajon finomra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a sárgarépát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet és oregánót teszünk hozzá.
Liszttel megszórjuk, elkeverjük, levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, hozzádolgozzuk a tojásokat, majd együtt kihűtjük.
A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészben hagyva roston elősütjük, hogy kérget kapjon.

Tovább 

Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott vadhús,
25 dkg nagy-szemű piros és fehér szőlő vegyesen,
2 kisebb fej vöröshagyma,
3 evőkanál vaj,
2 dl tejszín,
1 dl száraz fehérbor,
1 evőkanál konyak,
1 teáskanál majoránna,
só,
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A szőlőszemeket leszedjük a szárukról, megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A húst megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és vékony csíkokra daraboljuk. Egy evőkanál vajat felhevítünk, és a húscsíkokat hirtelen megforgatjuk benne, majd a serpenyőből kivéve megsózzuk, borsozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:
20 dkg főtt sárgarépa
20 dkg főtt fehérrépa
1 kisüveg zöldbabkonzerv
fél zellergumó
1 csomó újhagyma
mártáshoz:
1 kiskanál ecet
5 kiskanál olaj
1 kiskanál mustár
1 csapott kiskanál porcukor

őrölt bors

Elkészítés:
A répákat karikára vágjuk és a leszűrt zöldbabbal
összekeverjük.A tisztított nyers zellert ráreszeljük.A zöldjévek együtt karikára vágott újhagymát hozzáadjuk.A mártáshozvalókat simára keverjük,apránként öntve hozzá az olajat.A salátára öntjük,elkeverjük,és néhány órára jégbe hűtjük csak utána tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
60 dkg zsenge cukkini
5 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj
kapor
hagyma

1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 kis kanál liszt

Elkészítés:
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk,a cukkinit hámozás nélkül 2 cm vastag karikára majd hasábokra szeljük.A vajon v olajon a húst megpirítjuk,hozzáadjuk a cukkinit és 2-3 percig kevergetve sütjük,pároljuk.Amikor a cukkini kicsit megfonnyadt hozzáadjuk a kaprot,az apróra vágott hagymát és megsózzuk.
A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük,a cukkinis csirkére öntjük és 2-3 percig kis lángon forraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg garnéla rák
3 evőkanál olíva olaj
1 késhegynyi őrölt bors
2 evőkanál osztriga mártás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál konyak

Elkészítés:
Az osztrigákat 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Fejüket fél csavaró mozdulattal letekerjük, az alatta lévő puha, "kásás" részt eltávolítjuk, páncélját lefejtjük. Jól elmossuk, megszárítjuk. Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben az olajat felhevítjük, rádobjuk az osztrigákat, s állandó rázogatás mellett 3-4 percig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
mustár
5 dl sör
4 evőkanál vaj
őrölt feketebors
őrölt fehérbors

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztitom, majd tepsibe helyezem egymás mellé. A mustárt a borsokkal kikeverem, ízlés szerint (én jó borsosan szeretem), majd egyenletesen bekenem a tepsibe rakott csirkeszárnyak tetejét. Csak a szárny tetejét kenjük be! Ezután a szárnyak közé elszörtan elhelyezem a vajdarabokat, és leöntöm sörrel. Fóliával letakarom, majd előmelegített sütőben 200 fokon párolom kb.

Tovább 

Hozzávalók:
4 szelet hosszúkaraj
2 dl száraz fehérbor
1 szál rozmaring
néhány zyályalevél
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál margarin

bors

Elkészítés:
Apróra vágjuk a zöldfűszereket hozzányomjuk a fokhagymagerezdet,sót borsot.Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a hús mindkét oldalát,majd margarinnal kikent jénai tálba fektetjük.Felöntjük a borral és forró sütőben zsírjára sütjük.
Párolt rizst és fejes salátát adunk mellé.

Hozzávalók:
4 db avokádó
2 decis pohárban kimért rizs
1 fej hagyma
fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt sajt
olaj
margarin vagy vaj
késhegynyi só
őrölt bors

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, olajon késhegynyi sóval megdinszteljük.
Az avokádókat meghámozzuk (ha jó érett a héját könnyedén le lehet húzni), szeletekre vágjuk, forró vajon átforgatjuk, tálra szedjük.
A hagymán átpirítjuk a rizst és felengedjük 4 dl vízzel és fűszerkeverékkel, őrölt borssal ízesítve megfőzzük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg szárnyasmáj,
25 dkg gömbölyű szemű rizs,
30 dkg mirelit zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg finomra reszelt parmezán sajt,
5 dl paradicsom ivólé,
4 evőkanál vaj vagy főzőmargarin,
1 csokor friss vagy fél teáskanál szárított zsálya,
só,
őrölt bors,
édesnemes pirospaprika

Elkészítés:
Lábosban megforrósítunk 1 evőkanál vajat vagy főzőmargarint.
Üvegesre pároljuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát, majd
hozzáadjuk a rizst, összepirítjuk, és felöntjük a paradicsom ivólével.

Tovább 

Hozzávalók:
4 személyre: 1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak
combból vagy csirkemellből is, 1 hagyma, 4 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál
liszt, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 12 olívabogyó, 1 csomó petrezselyem, 1 dl bor, só, őrölt
bors.

Elkészítés:
A tetszés szerint feldarabolt, de legalább 6-8 részre vágott és lebőrözött csirkét
megsózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük, és a felhevített vajban minden oldalát
megpirítjuk.

Tovább 


Hozzávalók:
4 kis s.repa
4 kis uborka
szosz:
1 k k gyomber
3 k k ecet
1 e k feherbor
3 kk cukor
3 e k viz

Elkészítés:
Az uborkat es a s.repat meghamozzuk,vekony csikokra vagjuk.A szoszhoz valokat osszekeverjuk, felforraljuk,raontjuk az uborkara es a s.repara , osszekeverjuk.1 orara a hutobe tesszuk,majd talaljuk.

Hozzávalók:
2 libamell,
30 dkg szilva,
1 evőkanál vaj,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl,
1-1 csipetnyi őrölt fahéj,
1-1 csipetnyi cayenne bors,
1 mokkáskanál fehér bors,


Elkészítés:
A libamellről eltávolítjuk a fölösleges pihéket, megmossuk, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A bőrét lehúzzuk, és csíkokra vágjuk. A megmosott szilvát kimagozzuk. A libabőr csíkokat tapadásmentes serpenyőben ropogósra sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
Fél kiló tisztított sütőtök
2 szál rozmaring
25 dkg lencse
1 ek olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma
1 ek dijoni mustár
1 dl főzőtejszín
20 dkg főtt sonka
3 dkg vegyes tökmag-napraforgómag
1 maréknyi petrezselyemzöld, aprítva

Elkészítés:
1. A sütőtököt megtisztítjuk, magokat eltávolítjuk, húsát falat nagyságú darobokra vágjuk. Fél kilót kimérünk, olajozott tepsibe töltjük, rozmaring levelekkel megszórjuk, majd kb 25 percig puhára és kissé barnára sütjük.
2.

Tovább 

Hozzávalók:
6 személyre:
1 hosszú francia kenyér,
5 hajszálvékony bacon szalonna,
1 nagy héjában főtt burgonya,
10 dkg tejszín krémsajt,
1 kemény paradicsom,
2 evőkanál kefir,
1gerezd foghagyma,
1 púpozott mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát még melegen áttöröm vagy lereszelem, és hozzáadom a
krémsajtot és a kefirt. Jól összedolgozom, hogy habos és "egyöntetű" massza legyen. Majd
hozzáadom a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.

Tovább 


Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg cukor
0,5 dl rum
3 ek kókuszreszelék
1 kk kakaó (cukrozatlan)
(sárgabarack lekvár)

Krémhez:

25 dkg szobahőmérsékletű gesztenyemassza
12 dkg margarin
5 dkg cukor
0,2 dl rum
2 ek kókuszreszelék

Tetejére:

1/2 cs tortabevonó (pl. Dr.Oetker)
2 ek kókuszreszelék

Elkészítés:
1.A darál tkekszet összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval. Ha nem áll össze, tegyünk hozzá 2 evőkanál sárgabarack lekvárt.

Tovább 

Hozzávalók:
1 zacskó (25 dkg) mélyhűtött koktélgarnéla
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál osztrigamártás
késhegynyi őrölt bors
személyenként egy nagy fej sampiongomba
5 evőkanál olívaolaj
pár szem olajbogyó
pici só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál konyak
pár salátalevél

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, szárát csavaró mozdulattal kiszedjük, apróra vágjuk. A gombafejeket sós vízben megfőzzük, leborítva vízmentesítjük.A hagymát felkockázzuk és az olajban pici sóval megdinszteljük, beletesszük a feldarabolt gombaszárat és tovább dinszteljük.

Tovább 

Hozzávalók:
10 személyre
1 kg karfiol,
sós víz,
zsiradék a forma kikenéséhez

Töltelék:
8 dkg zsiradék,
8 dkg vöröshagyma,
1 gerezd foghagyma,
60 dkg darált
sertés-vagy borjúhús,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyemzöld.

Öntet: 3 db tojás, 2 dl tejföl,

Bundához: 10 dkg liszt, 3 db tojás, étolaj a sütéshez

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
Megmártjuk lisztben és tojásban, olajban kisütjük.
A formát kikenjük zsírral,
belerakunk egy sor karfiolt, erre egy sor tölteléket, megismételjük és betakarjuk a
maradék karfiollal, tetejét leöntjük a mártással, majd sütőben átsütjük.

Töltelék: Apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra
darált húst és a zúzott fokhagymát, együtt megpirítjuk, meghintjük sóval és
borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel.

Tovább 

Hozzávalók:
egy szép fej karfiol

7 dkg vaj
1 ek. liszt
8 ek. reszelt sajt
2 tojás
2 dl tejföl

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott karfiolt gyengén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva, vajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük.
Vastagmártás: 5 dkg vajat felolvasztunk, de forrnia nem szabad, hozzáadunk egy jó kanál lisztet, majd a tűzről levéve 2 evőkanál reszelt sajtot, 2 egész tojást, és 2 dl tejfölt keverünk hozzá. A mártást a karfiolra öntjük, és sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
1 cs.(250g) vaj
2 csésze cukor
100 gramm kókuszreszelék
400 gramm keksz
300 gramm tejpor
1 nagy nápolyi szelet

Elkészítés:
Egy csésze cukrot karamelizáljuk,mikor szép barna lesz töltesz hozzá egy fel csésze vizet
hagyod, hogy az úgy olvadjon el.
Megtöröd a kekszet és mikor egy kicsit kihűlt a karamell, ráöntöd a kekszre,
lesz egy olyan kekszszalámi féle.
Nem kell sokat hagyni, hogy hűljön, mert ezt így melegen fel kell kenni a nápolyi szeletre, hogy tudjon megpuhulni.
Ezután jón a krém....
- Krém

1 csésze cukorra teszel 5 kanál vizet és ezt felmelegíted, amíg a cukor elolvad és
egy szirup féle lesz belőle.
Mikor elolvadott a cukor beleteszed a vajat
a tejport és a kókuszreszeléket.
Ezt a masszát kened rá a kekszes masszára amit mar felkentél a nápolyira.
Ezután feltekered és beteszed a hűtőbe amíg kihűl és lehet is szeletelni.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kaposzta vekonyra lereszelve
ontet:
negyed pohar kukoricaolaj(a lenyeg, hogy hidegsajtolasu legyen)
negyed pohar ecet
negyed pohar szojaszosz
3 ek enyhenpiritott cinober vagy dio vagy szezammag

Elkészítés:
Az ontetet kis uvegben osszerazom, raontom a kaposztara
osszekeverem es hagyom allni legalabb felorat, de tobb allas utan meg finomabb.

Hozzávalók:
2 kacsamell,
2 alma,
1 evőkanál cukor,
5 dkg vaj,
20 dkg natúr krémsajt,
1 dl édes fehérbor,
1 evőkanál olívaolaj,
só,
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A cukrot kevés olívaolajba szórjuk, és állandóan kevergetve karamellizáljuk. A folyékony karamellbe beletesszük a kacsamellet, és puhára pároljuk. Szükség esetén egy kis vizet is adunk hozzá. Hozzáöntünk egy kevés bort, sóval, borssal fűszerezzük, és a húst megsütjük benne.

Tovább 

Hozzávalók:
Személyenként 2 közepes szelet halfilé
1 kávéskanál fűszerkeverék
5 dkg juhtúró
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
A halszeleteket gyengén beszórjuk a fűszerkeverékkel és pár órát állni hagyjuk.
A tojásban krémesre keverjük a juhtúrót. A halszeleteket bepanírozzuk: lisztbe, a juhtúrós tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Körítésként adhatunk mellé rizst, vajas burgonyát vagy burgonyapürét.

Tovább 

Hozzávalók:
alap:
masfel p kekszmorzsa
negyed p kakao
75 gr olvasztott vaj ezeket osszekeverjuk,elegge morzsas,belenyomkodjuk a tortaformaba (ajanlatos rugos)
toltelek:
750 gr turo
3 negyed p cukor
4 tojas
negyed p tejszin
2 kk van. aroma
negyed kk so
300 g olvasztott csoki
csokimaz: 200 g csoki+ tejszin,mikroban egyutt ,majd simara kever

Elkészítés:
A csokit es felretesszuk,de ne huljon ki.Felverjuk a tojast+ cukor+tejszin+turo+ van. aroma,ennek a harmadahoz hozzakeverjuk a csoki felet,raontjuk a keksz alapra, a 2.

Tovább 

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 30 dkg kristálycukor, 1 nagy tejföl, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 10 dkg tortadara

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő. A liszttel keverjük el a sütőport majd adjuk hozzá a tejfölt, a cukrot, a tojásokat és jól keverjük össze. A legvégén keverjük bele a tortadarát, hogy ne ázhasson el. Sütőpapíros tepsibe téve tegyük az előmelegített sütőbe és alacsony fokozaton, lassan süssük készre úgy, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
160 – 170 fokon, 30 perc alatt készül el.

Tovább 

Hozzávalók:
25 dkg margarin
30 dkg liszt
0,5 dl tej
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 dkg élesztő

1 tojás a pogácsa megkenéséhez

Elkészítés:
Langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, a sóval és margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, jól kidolgozzuk. A tésztát 1,5 cm magasra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és megkenjük tojással.

Tovább 

Hozzávalók:
1 személynek:
15 dkg gomolyasajt
2 marék madársaláta
10 szem koktélparadicsom
8-10 db fekete olívabogyó
1 szál friss rozmaring
olívaolaj
csipet só

Elkészítés:
Az olívabogyót apróra vágva kis tálkába rakjuk, és meglocsoljuk 1 teáskanál olívaolajjal. A tetejét egy szalvétával lefedjük, és 3-4 percre betesszük a mikróba (lehet serpenyőben is sütni, de úgy eléggé spriccel a bogyó magas víztartalma miatt). Az így kapott ropogós törmeléket félretesszük hűlni.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg bélszín
2 evőkanál olaj
25 dkg gomba
1 dl tejföl
1 dkg liszt


Elkészítés:
A bélszínt besózzuk, majd a zsiradékban átsütjük, azután kevés vízzel puhára pároljuk. Mikor majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megborsozzuk, és együtt pároljuk. Végül liszttel lehintjük, pirítjuk, vízzel felhígítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és azzal felforraljuk. A húst szeletekre vágjuk, és a gombamártást ráöntjük.

Hozzávalók:
3 tojás
60 dkg cukor
5 dl kefir
3 EK olaj
3 MK szódabikarbóna
1 Mk szalakáli
60 dkg liszt
2 EK kakaó
15 dkg darabosra vágott pörkölt dió
6 Ek Mák darátlanul
Krém:
2 cs vanilia pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Elkészítés:
A tojást cukorral habosrakeverjük,hozzáadjuk a kefirt,olajat, sz.bikarbónát és a szalakálét és a lisztet. Majd jól összeállitjuk,3 részre osztjuk.

Első részben: tesszük a mákot,és megsütjük.
Másik részben: kakaót teszünk megsütjük.
Harmadik részben: a diót tesszük, és megsütjük

A pudingot megfőzzük 6 dl tejben, kikavarjuk a margarint, majd a cukor hozzá adásával,jó simára kikeverjük,a lapokat betöltjük, tetejére is krémet és darabos diót teszünk.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg marhafartő,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
1 gerezd zellergumó,
1 karalábé,
1 fej vöröshagyma,
néhány szem egész fekete bors,


a mártáshoz:

50 dkg meggy,
2 dl tejföl,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál liszt,
1 citrom,
néhány darab szegfűszeg,
csipetnyi fahéj,


Elkészítés:
A marhafartőt megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét, és a vöröshagymát.

Tovább 

Hozzávalók:
Fél kg sertés comb
- 1.kg burgonya
-3.fej vöröshagyma
-5.cikk fokhagyma
-1.k.k. Majoranna
-2.e.k. Mustár
-Só
-Bors
-Delikát ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, letisztítom, és 1 fej hagymával megpirítom! Félre teszem.
A húst meg főzöm egy nagyon pici sós vízben, kicsit puhítom! Leszűröm , készítek egy kis olajon karikára vágott hagymát beízesítem , üvegesre pirítom. Hozzáadom a húst, a mustárt és a reszelt fokhagymát,1 dl vizet öntök hozzá amíg el nem fő pirítom!

Tovább 

Hozzávalók:
60 dkg liszt,1 tojás,3 evőkanál cukor, 1 csom. élesztőpor,1 csom. vaníliacukor, 4 dcl tej, 5dkg margarin, pici só

Elkészítés:
Az összes hozzávalót a folyadékkal kezdve a kenyérsütő táljába adagoljuk.
A dagasztó, kelesztő programot választjuk. Több teendő a program végéig nincs.
Mikor vége óvatosan lisztezett nyújtólapra tesszük s rögtön kinyújthatjuk, szaggathatjuk.
Bő forró olajban kisütjük.
Papírtörölközőre kiszedjük, hogy a zsiradékot felszívja.
Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
joghurt
narancslé
méz
gyümölcs (pl. szamóca, málna, szeder, áfonya)

Elkészítés:
Joghurtba keverünk friss narancslevet, mézet. Ebbe tesszük a gyümölcsöt. Alaposan összeturmixoljuk, lehűtve a finom. Bármilyen gyümölcsöt használhatunk.

Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 cikk fokhagyma
vaj
450g mélyhűtött parajkrém

bors
0.5 dl tej
250 g kifőtt spagetti
4 tojás
25 dkg sajt

Elkészítés:
A reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés vajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a kiengedett és levétől lecsepegtetett parajkrémet. Sóval, törött borssal ízesítjük, és egészen kevés tejjel felengedve átforraljuk. Ez alatt kifőzzük a spagettit.
Vastagon kivajazott tűzálló edény aljára rakjuk a spagettit és bevonjuk a parajjal.
Tetejére óvatosan - mint a tükörtojásnál - tojásokat ütünk, és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, a sajt megpirulásáig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
-Tagliatelle olasz teszta
-Mirelit vegyes zoldseg
-Tenger gyumolcse keverek
-1 gerezd fokhagyma
-Kis sajt
-Novenyi tejszin (en tejfol+tejszin keverekebol keszitettem most)

Elkészítés:
Megfozom a mirelit zoldsegkevereket, kulon a tengergyumolcset es megint kulon a tesztat.
Egy serpenyoben pici olivaolajat hevitek, belevagom a fokhagymat, ra a teszta. Egy perc utan hozzaadom a megfott zoldseget majd a tenger gyumolcset. Egy percig keverem oket majd a novenyi tejszint (feher szoszt) hozzaontom.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg csirke szárny
4 dl olaj
só bors

Orly tészta:
15 dkg liszt
2 tojás
2 dl sör
2 ek olaj


Elkészítés:
A csirkeszárnyat 3 részre vágjuk a legvégét félre tesszük egy leves alapnak.
A szárny nagyobb részél felül a bört körbevágjuk,és a vastagrészre kiskéssel lehuzzuk a húst, a középső részt megint felvágjuk a bört,és a vékonyabb csontot kirántjuk, és a húst lefelé toljuk, most már ugy néz ki mint egy kicsi combika. A többi szárnnyal is is járunk el.
majd sózzuk, borsozzuk, félre tesszük 2-3 órára.

Orly tészta készitése:

Keverőtálba tesszük a tojássárgáját, sört, olajat,
sót jól kikavarjuk, belerakjuk a lisztet, majd a tojások fehérjét habbá verjük ovatosan belekavarjuk.

Az elkészitett minicombokat a csontnál meg fogjuk,és belemártjuk a masszába és a felmelegitett olajban szép pirosra sütjük.

Kukoricás rizst adunk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:
3 db citrom
10 e.k. cukor
2 db 500g tejföl
1 cs. vanilia cukor
1 kg háztartási keksz
1 dl citromlé
1 db csoki puding (vagy más ízű is lehet)

Elkészítés:
Krém:
- A tejföl , reszelt citromhéjat, vanilia cukrot, cukrot, és az 1 dl citrom levet összekeverjük, lehet fakanállal is vagy géppel is!

Lapok:
- Egy kocka tálba el kezdjük egymás után sorba rakni a kekszeket, egy sort megcsinálunk, arra megy a krém ismét egy sor, arra krém...attól függ hány laposat szeretnénk.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
30 dkg konzerv kukorica
1 csomó újhagyma
2-3 evőkanál olaj
ecet

törött bors
cukor

Elkészítés:
A burgonyát héjjában megfőzzük ,tisztítjuk kihűtjük és karikára vágjuk.Összekeverjük a kukoricával,olajjal sóval,borssal,ecettel,cukorral
ízesítjük.Tálra halmozzuk és megszórjuk az apróra vágott újhagymával.

Hozzávalók:
1harmad pohar karobpor
1harmad pohar kakao
2 pohar cukor (2 dl-es)
1 ek van. aroma
200 gr vaj
4 tojas
1 es 1 negyed pohar liszt
1 pup kk sutopor
1 pohar vagott dio
csipet so

Elkészítés:
A felolvasztott vajba (ne legyen forro) hozzaadjuk egyenkent a tojasokat, majd a cukrot.
A szaraz anyagokat osszeszitaljuk es belekeverjuk a tojasos keverekbe, majd a daralt diot is hozzaadjuk.
37x 30 tepsibe elteritjuk, kozepes homersekleten 20- 25 percig sutjuk, meg melegen felvagjuk 5x5 cm-es darabokra.

Tovább 

Hozzávalók:
80-90 dkg brokkoli,
kb. 2 dl fehérbor,
8-10 dkg liszt,
3 dkg olaj,
2 tojásfehérje,
csipetnyi só;
a sütéshez: olaj

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, vagy nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk, és
enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Szűrőlapát segítségével a főzővízből kiszedjük,
lecsöpögtetjük és lehűtjük. A lisztet kevés borral simára keverjük, hozzáadjuk az
olajat, elkeverjük, majd annyi borral hígítjuk fel, hogy sűrű palacsintatésztát
kapjunk.
A tojásfehérjéből csipetnyi só hozzáadásával kemény habot verünk, és a
palacsintatésztába keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:
2 borjú szűz

bors
3 evőkanál mustár
1 ág kakukkfű

A tökraguhoz:

70 dkg sütőtök
2 szem szegfűszeg
1 dkg gyömbér
2 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 dl húsleves
kakukkfű
rozmaring

Elkészítés:
A mustárba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és az olajat, majd a megtisztított, előkészített borjúhúst egyenletesen bekenjük ezzel a páccal. Hűtőben legalább 2 órát érleljük, hogy az ízek átjárják a húst.
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk.
A sütőtök kockákat húslevesben föltesszük főni, a főzőlevébe kakukkfű és rozmaring ágat, valamint szegfűszeget teszünk.

Tovább 

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 db újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl borecet
1 dl víz
1 dl ketchup
1 dl citromlé
10 dkg barnacukor
1 dl chiliszósz
1 evőkanál őrölt mustármag
2 evőkanál Worchester szósz
1 mokkáskanál cayenne-bors
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál szurokfű


Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Rászórjuk a fűszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel, citromlével, borecettel, ketchuppal, chiliszósszal.

Tovább 

Hozzávalók:
Piskóta

4 db tojás
30 dkg porcukor
1 dl tej
1 dl olaj
1 kk.szódabikarbóna
30 dkg liszt
Krém

0,3 dl tej
3 kanál liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
sárgabarack ízlés szerint
Tetejére

1 tábla tortabevonó
kókuszreszelék

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük az olajat, tejet, lisztet, végül a tojások fehérjéjét, amit kemény habbá vertünk.

Tovább 

Hozzávalók:
120 g Rama margarin
fél bögre cukor
2 tojás
1 tk vaníliaaroma
2 bögre finomliszt
2 tk sütőpor
fél bögre cukor
fél tk só
fél bögre tej
3 hámozott, vékonyra szeletelt őszibarack
tejszín, vagy fagylalt a tálaláshoz
A rátéthez

30 g olvasztott Rama margarin
1 tk őrölt fahéj
2 ek cukor

Elkészítés:
Margarinozzunk ki egy 25 cm átmérőjű kerek tortaformát és béleljük ki sütőpapírral.

Tovább 

Hozzávalók:
1 citrom leve és reszelt héja
3 evőkanál cukor
5 dkg margarin
2 dkg mandulaforgács
csipetnyi só
2 dkg vaj vagy sütőmargarin
70 dkg sárgabarack
10 dkg búzadara
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egészen addig, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját.

Tovább 

Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A krémhez

5 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg kristálycukor
1 doboz barackkonzerv
1 dkg zselatin

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgájákat is jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez. Miközben keverjük, beleszórjuk a citromhéjjal és vaníliás cukorral elkevert lisztet is.

Tovább 

Hozzávalók:
Maradék párolt rizs
Maradék párolt zöldség
Maradék leves zöldség
Fűszerek: fokhagyma, vöröshagyma, só, bors,
Bacon szelet

Elkészítés:
A maradékokat össze turmixolom bot mixerrel és szalonna szeletekbe burkolom. Kicsi gombócokat készítek, ezt teszem a baconra. Sütő papiros tepsiben arany színűre sütöm.

Hozzávalók:
2 db avokádó
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
2 db húsleves kocka (lehet marha- vagy tyúkhús)
8 dl víz
2 dl tejszín
késhegynyi őrölt bors
késhegynyi rozmaring
pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy

Elkészítés:
Az avokádókat meghámozzuk (ha jó érett, a a héját simán le lehet húzni), félbe szedjük, magját eltávolítjuk, felszeleteljük és vajon egy-két percig kevergetve megdinszteljük. Felengedjük a vízzel, hozzáadjuk a húsleves kockákat, borsot, rozmaringot, fokhagymát és leturmixoljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
4 személyre:

1 kg marhacomb
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg sűrített paradicsom
1 dl száraz fehérbor
2 szál sárgarépa
2 dkg liszt
1/2 liter húsleves (kockából)
morzsolt kakukkfű
őrölt fekete bors
5 db babérlevél
1 dl étolaj


Elkészítés:
A megmosott húst megsózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Áttesszük lábasba. A visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, sárgarépát, az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet és a sűrített paradicsomot, tovább pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
22.5 dkg sütőporos liszt
Egy csipetnyi só
5.5 dkg puha vaj, kis kockákra vágva
2.5 dkg kristály
1.5 dl tej

Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
2. A lisztet és sót elkeverjük, majd a vajjal elmorzsáljuk.
3. Belekeverjük a cukrot és a tejet, eldolgozzuk.
4. Egy lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk a keletkezett tésztát ( 3-4 percig), 2cm-re lelapítjuk vagy kinyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű, lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk (de ne forgassuk a szaggatót a tésztában, hanem nyomjuk ki a korongokat, különben nem emelkedik fel egyenletesen a sütőben).
5.

Tovább 


Hozzávalók:
ananász
Cherry Brandy
citrom+lé
méz
cseresznye

Elkészítés:
Egy ananászt megtisztítunk, és hosszú csíkokra vágjuk. Leöntjük 1 citrom levével és kevés Cherry Brandyvel. Hozzákeverjük a citrom vékony csíkokra vágott héját, és jól összekeverjük. Adunk még hozzá kevés citromlevet és leöntjük mézzel. Hagyjuk egy kicsit állni és cseresznyeszemekkel tálaljuk.

Hozzávalók:
4 tojás
2 dkg élesztő
6 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
12 dkg zsír
25 dkg liszt
20 dkg cukor
ízlés szerint barack lekvár

Elkészítés:
4 tojás sárgáját zsírral kikeverek.
Az élesztőt a langyos tejben 2 evőkanál cukorral felfuttatom.
Összedolgozom a liszttel.
Tepsibe teszem, és megkelesztem, majd félig megsütöm.
Utána lekvárral megkenem, és a 4 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verem, és ráteszem a tésztára, majd készre sütöm.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 rúd vanília
  • 3,5 dl tej
  • 1 cs. zselatin (10 g)
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 3,5 dl tejszín
  • 2 dkg reszelt étcsokoládé
  • 5 dkg eperlekvár (vagy -püré)
  • 5 dkg áfonyalekvár (vagy -püré)
Elkészítés:

A vaníliarudat kettévágjuk, a pépet kikaparjuk. A rúddal és a péppel felforraljuk a tejet. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe.

A tojássárgákat 12 dkg cukorral habosra keverjük, és lassan hozzáöntjük a forró tejet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 pohár kefír
  • 3 pohár kristálycukor
  • 3 pohár finomliszt
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1,5-2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5-2 kávéskanál sütőpor
  • 1 pohár olaj
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 0,7-1 üveg eperlekvár
Elkészítés:

A hozzávalókat a kókusz és az eperlekvár kivételével öntsük a tálba. (Figyelem: a kristálycukrot, az étolajat valamint a finomlisztet a kefír műanyagpoharaival mérjük ki!!!) Kókuszreszelékkel töltsünk meg EGY kefírespoharat és adagoljuk a masszához, a maradék kókuszreszeléket tegyük félre.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 darabhoz:
  • 55 dkg liszt + a deszkához
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás + 2 tojássárgája
  • 8 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 l napraforgóolaj
  • 30 dkg eperlekvár
  • 2 evőkanál porcukor + a szóráshoz
Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a tejjel, 1 evőkanál cukorral, és a mélyedésbe öntjük. Villával kissé elkeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 3 dl zöldségleves
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 zsemle
  • fél dl olívaolaj
  • őrölt bors
Elkészítés:

Az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, majd dobjuk bele az összezúzott fokhagymát. Öntsük fel a zöldésglevessel, és forraljuk fel. A tejszínt öntsük egy bögrébe, keverjünk hozzá egy kevés forró levest, ezzel sürítsük be. Sózzuk, borsozzuk, amikor felforrt, turmixoljuk össze, és szórjuk bele az apróra vágott snidlinget, de már ne főzzük tovább.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor snidling
  • 20 dkg felkockázott gépsonka (de csirkemellel is finom)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • spagetti (de bármilyen tészta jó)
  • fehérbors
Elkészítés:

Egy edényben feltesszük főni a tésztát, így pont addigra lesz kész, mint a szósz. A sütőt bekapcsoljuk 180-200 fokra. A snidlinget megmossuk, apróra vágjuk, és 3-4 teáskanálnyit félreteszünk. A snidling nagyobbik felét egy kis olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a felkockázott gépsonkát.

Tovább 

Hozzávalók:
  • fejenként 2-3 nagyobb krumpli
  • tejföl
  • snidling
Elkészítés:

A krumplikat jól megmossuk, megszurkáljuk, alufóliába tekerjük, és sütőben kb. 1 órát sütjük. A tejfölt a felaprított snidlinggel és ízlés szerint sóval összekeverjük. A megsült krumplikat bevágjuk X alakban, és alulról kicsit megnyomjuk, hogy kinyíljanak. A snidlinges tejfölt a közepére kanalazzuk.

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu