Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig
keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A
jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10
evőkanálnyi, kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem
meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral
összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos
mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.
2. Egy kicsi (15x25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a
liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített,
közepesen forró sütőben (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 25
percig sütjük.
3. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével
addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Egyenletesen a tésztára
kenjük, dermedni hagyjuk.
Jó tanács: Citrom helyett naranccsal is készíthetjük ugyanígy.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!