Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 liter tej
8 tojás
8 evőkanál cukor
1 csomag puncs ízű pudingpor
1 rúd vanília
puncsaroma
mazsola
Elkészítés:
A 2 l tejet egy széles edényben feltesszük forrni. Ezalatt
szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat félretesszük, a fehérjéket
kemény habbá verjük. Ha felforrt a tej, lassú lángra tesszük, épp csak
gyöngyözzön. A fehérjékből vízbe mártott kanállal 3-4 habgaluskát
teszünk a tejbe, ne szorosan, hogy legyen helyük megnőni. A galuskákat
oldalanként fél-fél percig főzzük, majd szűrőre kiszedjük.
Ha végeztünk az összes felvert habbal, kikeverjük a tojások sárgáját
a puncs ízű pudingporral, a vaníliarúd kikapart belsejével,
hozzákeverjük a 8 púpozott evőkanál kristálycukrot, a puncsaromából egy
keveset és a galuskák alól lecsepegtetett tejet. Folyamatos keverés
mellett beleöntjük a forró tejbe, amit a galuskákhoz használtunk, és
sűrűsödésig keverjük. Nem kell felforrnia, ha már látjuk, hogy
besűrűsödött, levehetjük a tűzről.
Egy tálba lerakjuk a habgaluskák egy részét, ráöntünk egy réteg
madártejet, megszórjuk mazsolával. Majd megint a madártejből öntünk rá,
és a tetejére is helyezünk a galuskákból.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!