Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát, paprikát, paradicsomot olajon megpirítom, aztán mehet hozzá a hús. Addig pirítom, míg kifehéredik. Ezután hozzáadom a fűszereket, kicsit így is pirítom, majd felöntöm BŐ vízzel. Fontos, hogy BŐ vízzel, mert miután félig megpuhult a hús, utána adom hozzá a káposztát, puhára főzöm együtt.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A felhevített olajon világossárgára pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan elkeverjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. Folytonos keverés közben lepörköljük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, és kevés vizet aláöntve fedő alatt félpuhára pároljuk.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zsiradékot felhevítem, a vöröshagymát addig pirítom, amíg enyhe barna színt kap.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd bőven meghintjük reszelt sajttal. Derelyemetszővel 5 cm-es stanglikat vágunk belőle, és 200 fokon megsütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük a tetejét, majd szezámmaggal megszórjuk, és csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben 5 percig magas lángon, majd mérsékeltebb hőfokon 15-20 percig sütjük (villanytűzhelyben 175 fokon legjobb sütni).
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben 1/2 dkg
cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk
az élesztőt, a tojássárgát, sót (ne sajnáljuk belőle), és kevés tejjel
összegyúrjuk. (Én robotgéppel összekeverem).
Ceruza vastagságúra kinyújtjuk, és 8-10 cm-es rudakra vágjuk. Felvert
egész tojással megkenjük, és sóval (ne sajnáljuk) és egész köménymaggal
megszórjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral
felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az
élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit
fél óráig pihentetünk.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az
egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk,
felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Hozzávalók:
A szalonnát és a sertéshúst felcsíkozzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, a kolbászt is félkarikákra vágjuk.
Hozzávalók:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét.
Hozzávalók:
A sóskát szárától megtisztítom, váltott vízben megmosom, lecsepegetem, marokra fogva vágódeszkán durvára aprítom.
Hozzávalók:
A sóskát váltott vízben alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
Az olajon 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel
felöntünk, és elkezdjük kiforralni. Ekkor beletesszük a megmosott
sóskaleveleket, ha szükséges, még folyadékkal hígítjuk. Mikor a
sóskalevelek összeestek, forralunk egyet rajta, majd merülőmixerrel
leturmixoljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kezdésnek a zsemléket beáztatjuk a tejbe, az 5 db tojást feltesszük főni. A vöröshagymát finomra vágjuk, margarinon megpároljuk.
A burgonyát és a fokhagymát vékony szeletekre, a vöröshagymát cikkekre, a májat két részre vágjuk. Az egészet egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, meglocsoljuk olajjal. Összekeverjük, és sütőben megsütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hártyájától, ereitől megtisztított csirkemájat néhányszor átdaráljuk,
szitán áttörjük vagy turmixoljuk. Hozzáadjuk a két nyers tojást, a sót, a
borsot, majoránnát, a pástétomfűszert, és az egészet jól
összedolgozzuk.
Hozzávalók 4 személyre:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A fél báránynak a felső részén - ahol az oldalbordák vannak - a bőrt szép óvatosan a kezünkkel fellazítjuk, üreget készítünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A húsról a zsiradékot levágjuk, megveregetjük, úgy, hogy lehetőleg négyzet alakú legyen. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a tejben megáztatott és kinyomkodott zsemléket a vajban megdaráljuk, hozzáadjuk az evőkanálnyi vajban megfonnyasztott finomra vágott hagymát, a tojást, a finomra vágott petrezselymet, jól összekeverjük, s a deszkára fektetett húsra kenjük, azt összetekerjük, hústűvel megtűzzük, vagy az előzetesen forró vízbe mártott cérnával összekötjük, serpenyőbe téve vajban minden oldalról megpirítjuk, azután közepesen meleg sütőben egy-egy kanál tejföllel meglocsolva kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és megpirítjuk. A megtisztított parajt megmossuk, nagyobb darabokra tépdessük és a sonkához adjuk. Lefedve megpároljuk. A keletkezett nedvességet elpárologtatjuk, majd a sonkás spenótot leöntjük a tejjel elkevert tojással.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Előző nap a sonkát a tokaji borban (minél kevesebb víz hozzáadásával) puhára főzzük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megfőzött és leszűrt sonka levét felforralom. 1 marék rizst puhára /de nem túl puhára/ benne megfőzök.
2 tojássárgáját elkeverek 1 citrom leszűrt levével és 2 evőkanál
tejföllel, majd - állandó keverés mellett - felengedem a forrásban lévő
levessel.
Beleteszem a kis kockára vágott sonkát.
Tálaláskor megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk és hosszában félbevágjuk.
A sárgákat kiemeljük, összekeverjük a reszelt hagymával, a margarinnal, a
majonézzel, a tejföllel, sóval, borssal és az apróra vágott olajbogyó
felével.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az olajat felhevítjük, rádobjuk az apróra
vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, pár
másodpercig pirítjuk. Utána rádobjuk a csíkokra vágott májat és pár perc
alatt készre sütjük. Félretesszük hűlni. A 4 tojást keményre főzzük.
Apróra vágjuk a főtt tojást, és hozzákeverjük a kihűlt hagymás májat.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Keményre főzzük a tojásokat, majd hámozás
után durvára reszeljük (vagy apróra vágjuk), alaposan összekeverjük a
majonézzel, az összevágott hagymával és medvehagymával, sózzuk,
borsozzuk.
Pirítóssal, friss kenyérrel mennyei reggeli, finom vacsora, uzsonna.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Összedolgozzuk az anyagokat, majd a legvégén
beledagasztjuk az olvasztott vajat is. Ízlés szerint mazsolával is
gazdagíthajuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Keverőtálba szitáltam a lisztet, majd a többi hozzávalóval, a tojás bő 2/3 részével (a mazsola kivételével) sima, fényes tésztát dagasztottam robotgéppel.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon
megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykát. Kicsit
átforgatjuk az olajos hagymával, kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a
zöldborsót, a gombát és a kockára vágott sárgarépát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.) A húsokat az előzőekben leírtak szerint megmossuk, feltesszük főni,
és ha felforrt a víz, leöntjük róla a habos vizet, kiöblítjük a fazekat.
2.) A pulyka felsőcombot fazékba tesszük, felöntjük legalább 4-4,5 liter
vízzel, és hozzáadjuk az erőleveskockákat.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A pulykamellet vékonyan felszeletelem, és sós-fokhagymás tejbe áztatom legalább fél órán át. A sajtot lereszelem, és kevés liszttel összekeverem, hogy ne tapadjon össze. Egy edényt kibélelek szalonnaszeletekkel, az alját és oldalát is. A húsról leöntöm a tejet, a reszelt sajtba forgatom, majd lerakom az edénybe. A tetejét is betakarom szalonnával.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók kb. 4 személyre:
A szőlőt leszemezzük, megmossuk, negyedekre
vágjuk, kimagozzuk. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, negyedekbe
vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.
A szeletelt almát lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, és
kíméletesen megpároljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:A vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet, és megsózzuk. Beleöntjük a /lehetőleg kimagozott/ szőlőt, majd fakanállal összenyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön. A bort ráöntjük, alacsony fokon puhára pároljuk. Mielőtt kész, a maradék szőlőt is mellétesszük, egy rottyanás, és kész!
Hozzávalók 4 személyre:
A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk,
borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A 10 tojást kettéválasztjuk: 5 fehérje egy
tálba, 5 fehérje egy másik tálba, és 10 sárgája a harmadik tálba. A
vajat összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a reszelt
citromhéjjal, majd beleforgatjuk a lisztet, a tejszínt, és végül 5 tojás
keményre vert habját. (A másik 5 tojás habját félretesszük
díszítésnek.)
Vajjal kikent palacsintasütőben sütni kezdjük a palacsintákat - csak az
egyik oldalukat sütjük meg, és egy sütőtálra csúsztatjuk a kész
palacsintákat úgy, hogy a nyers felük legyen felfelé.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A túrót összekeverem a hozzávalókkal. Egy palacsinta méretű kapcsos tortaformát vastagon kikenek tejföllel. Belefektetek 1 palacsintát, amit megkenek túróval, megint jön a palacsinta - ezt csak tejföllel kenem meg... Addig folytatjuk, míg van hozzávaló!
Hozzávalók:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel.
Hozzávalók:
A puha vajat a liszttel elmorzsolom, majd hozzáadom a felvert tojást, a tejet, a sót meg a vaníliás cukor felét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kedvenc fazekunkba héjastól beletesszük a krumplit, annyi vízzel felöntjük, amennyi bőven ellepi, beleszórjuk a köménymagot, lefedjük, és közepes lángon megfőzzük. Megtisztítjuk, még melegen burgonyanyomón áttörjük, és összegyúrjuk a vajjal, a liszttel, és a kefirrel. Sózzuk, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott sajtot, még egyszer összegyúrjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gerincből csonttal együtt kotletteket vágunk, azokat másfél literes tűzálló edénybe tesszük, rétegekben ráhelyezzük a megtisztított, felszeletelt hagymát, és sárgarépát, a meghámozott, ugyancsak felszeletelt burgonyát, minden réteget megsózunk-borsozunk. Az edényt félig megtöltjük vízzel, s a sütőben lefödve addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy szögletes formát (25x25 vagy 26 cm-es
kerek formát) kivajazunk, kevés grízzel megszórunk. A többi vajat
felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, 2 citrom héját lereszelünk, 5 citrom levét
kifacsarunk.
A joghurtot a tojásokkal, 10 dkg cukorral és a citromhéjjal
összekeverjük, beleöntjük a vajat, utána a sütőporral összekevert gríz
kerül bele, végül alaposan ismét összekeverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tésztát megfőzöm, leszűröm. Egy másik fazékban a zsíron aranybarnára pirítom a grízt, majd ráöntöm a vizet. Addig pirítom, amíg a vizet teljesen felszívja a gríz, és újra morzsás állagú lesz. Ezután belekavarom a tésztát, és lefedve pihentetem egy picit. Porcukorral és lekvárral tálalom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított zöldségeket felkockázom, és az olajon megforgatva, ételízesítővel megszórva lefedem, és hagyom párolódni.
Amikor már majdnem megpuhultak, megszórom a őrölt fehérborssal, majd
felengedem annyi vízzel, hogy leves legyen belőle.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu