Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:8 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart
vaníliarudat, az összevágott csokoládét, a 2 narancs lereszelt héját.
Simára keverjük. A narancsokat meghámozzuk és kifilézzük, a filéket a
csokikrémhez adjuk, és óvatosan elkeverjük. Pohárkákba töltjük és
lehűtjük.
A maradék tejszínből kiveszünk fél decit, felmelegítjük, hozzáadjuk az
apróra vágott steviát, majd lehűtjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A babot lecsepegtetjük, kétharmadát a szójaszósszal, az olajjal, az ecettel összeturmixoljuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, és összevagdaljuk. A babkrémet az egész babszemekkel, a paradicsommal, a bazsalikommal összekeverjük, és borssal ízesítjük.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Előveszünk egy keverőtálat, és lazán beleszórjuk a kicsi kockákra vágott csirkemellet.
Hozzávalók:
1. A csirkemell filéket kettévágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percig, majd megszórjuk grillfűszerrel.
2.) Minden szeletre rásimítunk 1 szelet bacont és néhány bazsalikomlevelet, majd feltekerjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Felkockázzuk a szalámit és a hagymát. A paprikát karikákra vágjuk. A baconnel együtt elkezdjük ezeket pirítani, hozzáadjuk a szép mennyiségű borsot és kevés ételízesítőt. Addig pirítjuk, míg puhák nem lesznek a hozzávalók. Ezután belerakjuk a tejfölt, 1-2 kanál Pista bácsit, összekeverjük, rottyantunk rajta egy kicsit.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A finomra vágott szalonnát kiolvasztjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet. Ezt erős tűzön átforgatjuk, addig, míg kifehéredik a hús, ekkor meghintjük pirospaprikával.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A halszeleteket kevés olívaolajon a mentalevelekkel együtt megpirítom. A vajat egy lábosban felmelegítem, keverés közben a lisztet beleszórom, kicsit pirítom, majd apránként, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A halat lecsepegtetjük, szétmorzsoljuk. A citromot alaposan megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A kétféle sajtot megreszeljük, és összekeverjük. Nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd vékonyan kiolajozunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Ha fagyasztott hallal dolgozunk, a halat felengedjük. A krumplit héjában megfőzzük (nem baj, ha nem fő teljesen puhára). A fokhagymát lereszlejük, a zöldfűszerekkel együtt a joghurthoz keverjük.
Hozzávalók:
Elkészítés:A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb.
10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss
citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni
hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat
tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet
adunk hozzá.
Hozzávalók 4 személyre:
1. A burgonyát és a paszternákot meghámozunk, összekockázzunk, és feltesszük főni úgy, hogy a víz kétujjnyira ellepje.
Hozzávalók:
A vöröshagymát nagyon apróra vágva megdinszteljük. A harcsát nagyobb kockára vágjuk, rátesszük a hagymára, meglocsoljuk citrommal, óvatosan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá, 15-20 percig pároljuk. A tejfölben elkeverjük a lisztet, ha esetleg túl sűrű, egy kis vizet teszünk hozzá.
Hozzávalók:
A megmosott uborkát, paradicsomot félkarikákra szeleteljük, a piros retket, a zöldpaprikát felkarikázzuk, majd a megtisztított főtt tojásokat vékonyabb cikkekre daraboljuk. Keverőedénybe tesszük, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karikára vágott virslit és kolbászt zsiradékon megsütöm. A tarhonyát félkeményre készítem, aztán elkeverem a sülttel és a lecsóval elkeverem. Kevés vizet adok hozzá, és megsózom. Fedővel letakarom, és a sütőben készre sütöm. Aki szereti, borsozhatja, csípős paprikával izesítheti. Jó étvágyat!
Megjegyzés:2 üveg lecsóval finomabb, akkor nem kell hozzá víz.
Hozzávalók:
Először felaprítom a hozzávalókat: a káposztát 2-3 centis kockákra, a gombákat forrázás és áztatás után hasonlóra, a hagymát, a fokhagymát és a répát apróra vágom (ne dobjuk ki a káposzta torzsáját se, az lesz a bambuszrügy!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A káposztát és a vöröshagymát lereszeljük (reszelő azon részén, ahol
az almát szoktuk). Lesózzuk (én két púpos teáskanál sóval szoktam), 2-3
óráig állni hagyjuk.
Szokásos módon tartármártást készítünk: a majonézt, tejfölt, porcukrot,
mustárt elkeverjük, hozzáadjuk a fél üveg ecetes tormát (kis üvegesből),
a hámozott, lereszelt almát, lereszelt zellert, ezzel is elkeverjük.
Hozzávalók 2 személyre:
A pesztóhoz a petrezselymet apróra vágom, 1 bő teáskanálnyit félreteszek, a többit turmixgép poharába töltöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tortabevonót feldaraboljuk, a nugátos csokoládét pedig nagyobb darabokra törjük. Felmelegítjük a tejszínt, és felolvasztjuk benne a nugátos csokoládét és a 15 dkg tortabevonót. Belekeverjük a whiskyt. Legalább 4 órára hűtőbe rakjuk. Kézi robotgép habverőjével krémesre keverjük a masszát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A piskótát két vagy három lapra vágjuk. A cukrot és a vaníliás cukrot a vajjal habosra keverjük, majd folyamatos keverés közben a whiskey-t is hozzáadjuk. Végül pedig a mazsolát is elkeverjük benne. Kétharmadát a tortalapok közé kenjük, a maradék egyharmadot pedig a torta bevonására használjuk.
Hozzávalók:
A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verem, mikor már kezd fényesedni, folyamatos keverés mellett hozzáadom a cukrot, a vaníliaesszenciát, majd a lisztet, s legvégül (alacsonyabb fokozatra kapcsolva a habverőt) a kókuszreszeléket.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancslével elkeverjük. A tejből elveszünk 1 decilitert, elkeverjük benne a zselatint és felforraljuk. A maradék cukros tejhez adjuk. A tejet négy csészébe öntjük, és legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vajat, a sűrített tejet vagy a tejport, a cukrot, a sót összeöntjük, és 5 percig melegítjük, majd beletesszük a pillecukrot, felolvasztjuk. Ezután belekeverjük a csokit és a diót, tálcára vagy vágódeszkára öntjük, kihűtjük, majd kockákra vágjuk. Nagyon tömény, nagyon finom amerikai édesség.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Olvasszuk fel a zselatin 1 dl forró vízzel. Öntsük fazékba a maradék
3 dl vizet és a cukrot. Főzzük, amíg a keverék eléri 116 fokot, ehhez
használjunk cukorhőmérőt.
Vegyük le a tűzről, öntsük a szirupot a zselatinos keverékhez,
habosítsuk elektromos mixerrel nagy sebességen 10 percig, majd adjunk
hozzá vaníliát, és keverjuk még 1 percig.
Öntsük a keveréket kiolajozott formákba, és hagyjuk legalább 6 órát pihenni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az almákat megmossuk, négybevágjuk, magházukat kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk (nem hámozzuk meg!). Margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával beszórjuk a formákat (tűzálló tálkákat).
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Kivajazzuk, és liszttel kiszórjuk a formákat. A tojásokat kettéválasztjuk.
Kevergetve karamellizálunk 10 dkg cukrot. Amikor aranybarna lesz,
óvatosan hozzáöntünk 2 evőkanál vizet, és kevergetve felforraljuk.
Azonnal a formák aljára öntjük kb. 3 mm vastagon. A tojássárgákat a
maradék 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorót, a
vaníliás cukrot és egy csipet sót.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Előző nap a lisztbe keverem a sót, és beledarabolom a hideg margarint, amivel összemorzsolgatom. Ezután adom hozzá a tojást, az ecetet, és apránként a vizet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombákat megmosom, a tönkjét kitöröm és apróra vágom. A medvehagymát szintén megmosom és csíkokra vágom. Serpenyőben vagy wokban a vajat felolvasztom, megfonnyasztom rajta a medvehagymát, majd az apróra vágott gombatönköt is hozzáadom. Sózom, borsozom. A sajtot felkockázom, és minden gombakalapba teszek egy kockányit, majd rányomkodok egy adag medvehagymás masszát, és körbetekerem a hosszában félbevágott szalonnacsíkkal.
Hozzávalók:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét.
13 éve | Hegedüs Edit | 2 hozzászólás
A gyümölcsöket megtisztítom, majd a többi hozzávalóval turmixgépbe öntöm, összeturmixolom, és kész. :)
Megjegyzés:Ez egy nagyobb pohárra elegendő adag.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A 4 tojást 15 deka cukorral habosra keverjük. A 25 deka lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a kakaóval, ezt a tojásos keverékkel összedolgozzuk, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A joghurtot édesítjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen feloldódnak.
A zselatin felét 1/2 dl meleg vízben elkeverjük, melegítve feloldjuk,
majd a joghurt feléhez adjuk. Hideg vízzel kiöblített őzgerincformába
töltjük a masszát, és hűtőben dermesztjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tojások sárgáját a cukor harmadával és a vaníliás cukorral keverd habosra. A fehérjéket a maradék cukorral verd habbá, majd add hozzá a sárgáját, szitáld bele a lisztet, s keverd simára.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és 3 dl, picit sós forró vízben, lefedve feltesszük főni.
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel
felforraljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A húst alaposan megmosom, befűszerezem sóval és borssal ízlés szerint, szépen az olajjal kikent tepsibe fektetem. Rácsorgatom a mézet és a lekvárt, majd a sajtszeletekkel és a felszeletelt barackokkal befedem. Kis vízzel meglocsolom, és alufóliával lefedve a sütőbe rakom kb. 45 percre, majd a fóliát levéve még visszateszem kicsit pirulni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A spárgát megpucolom és megfőzöm, majd a szűrőben hagyom kihűlni és jól lecsepegni.
A leveles tésztát kinyújtom, sütőpapírral bélelt tortaformába teszem (ez
nálam 3cm magas és 30cm átmérőjű), villával megszurkálom, és
előmelegített sütőben picit elősütöm.
Hozzávalók:
A spárgát megtisztítom, megmosom, majd cukros vízben felteszem fõni (a spárgát, mivel a feje sokkal hamarabb megfõ, állítva kell fõzni úgy, hogy a spárgafejek ne érjenek a vízbe). Amíg a spárga fõ, elkészítem a besamel: 5 dkg vajat megolvasztok egy lábasban, majd rászóróm a lisztet. Összekeverem és kifehérítem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A húst szeletekre vágjuk, kicsit kilopfoljuk, fokhagymás tejbe áztatjuk egy fél napra. (Ez el is hagyható, de sokkal finomabb a pulykamell, ha így előre megdolgoztuk.) A húst ezután sózva, borsozva kivajazott tepisbe vagy tűzálló tálba fektetjük, és betoljuk a sütőbe, hadd süljön egy kicsit. Addig a spárga fás végét letörjük, a szárát meghámozzuk, majd sós-vajas vízben felállítva pár percig főzzük.
Hozzávalók:
A darált húsból pörköltet készítünk, leszűrjük egy nagyobb fazékba. A szűrőből lecsöpögött szaftot behabarjuk 1 nagy pohár tejföllel. Közben héjában megfőzzük a krumplit, összetörjük sóval, majd 1 tojásal és a liszttel tésztát készítünk /mint a szilvás gombóc tésztája/. Kinyújtjuk, felkockázzuk, megtöltjük a lecsepegtetett darált hússal, és lobogó vízben kifőzzük.
Hozzávalók:
A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Ha kész, meghámozzuk, áttörjük, kihűtjük.
Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval.
Mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a
burgonyapépet, az élesztőt és a cukrot.
Hozzávalók:
A feldarabolt húst egy kisebb tálban bepácolom: szójaszósz, 1 kiskanál curry por, 1 kiskanál kurkuma por, kicsi olaj, kicsi só, be a hűtőbe.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az olajon megfuttatjuk a hagymát. A krumplit megpuculjuk, negyedekbe vágjuk, és a hagymára dobva megpirítjuk. Hozzátesszük a fokhagymát, sózzuk, és fedővel letakarva 10 percet pároljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A friss vagy fagyasztott brokkolt és karfiolt 2-3 cm-es darabokra vágjuk, nagyon kevés főzővízben, kis adagokban, forrástól számítva kb. 2 percig főzzük, leszűrjük. 2,5 dl főzővízbe beleteszünk 1 zöldségleves kockát, felforraljuk, félretesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A citromból levágunk egy vékony szeletet, a maradék levét kinyomjuk. A maradékkal körbedörzsöljük a pohár szélét, és sóba mártjuk. A tequilát, a likőrt, a jégkockát, a citromlevet turmixgépbe töltjük, és addig keverjük, amíg a jégkocka kásás lesz. Ekkor a Tabasco szósszal ízesítjük. A jéghideg italt a \"zúzmarás\" pohárba töltjük, és a citromszeletet a peremére húzzuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az alaprecept szerint elkészítjük a palacsintatésztát, és 8 palacsintát sütünk. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb! A mártáshoz a narancslevet összekeverjük a citrom levével és héjával, valamint a likőrrel. Egy serpenyőben a cukrot 1 evőkanál likőrös keverékben felolvasztjuk és aranybarnára karamellizáljuk.
Hozzávalók 8 személyre:
A töltelékhez a túrót a tejföllel és a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mogyorót.
Hozzávalók:
80 dkg szálka - és bőr nélküli tengeri halfilé,
só,
őrölt fehér bors,
6 dkg vaj,
2 evőkanál finomliszt,
1 gerezd fokhagyma,
3 dl főzőtejszín,
10 dkg fűszeres krémsajt,
finomra vágott kapor és petrezselyem
A tetejére : kb. 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A halat sózzuk, megborsozzuk.
Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben majd elfér az összes hal egymás mellett, kivajazunk.
A többi vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd a halat
nagy lángon oldalanként kb.
Hozzávalók:
4 szelet kicsontozott 2 centi vastag rövidkaraj,
5 dkg füstölt sonka,
5 dkg Pannónia sajt,
5 dkg pepperoni,
8 bazsalikomlevél,
8 zsályalevél,
2 evőkanál olívaolaj,
durvára őrölt fekete bors,
só,
fogvájó
Elkészítés:
A rövidkarajt megmossuk, a nedvességet felitatjuk róla, és a szeletek
oldalába mélyedést vágunk, hogy kézzel is be tudjunk nyúlni. A
pepperonit megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A füstölt sonkát
összedaraboljuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50dkg csirkemell filé
60dkg gomba
1nagy fej hagyma
2gerezd f.hagyma
2ek paradicsom püré
só
bors
pirospaprika
1pohár tejföl
2ek norbiliszt
Elkészítés:
nem bonyolitom túl a leirást, a husból és a többi hozzávalóból csinálj
egy pörköltet, amikor majdnem kész rakd bele az apróra vágott gombát és
fözd puhára, ha ez kész a tejfölt keverd simára a lisztel, majd habard
be a pörköltöt fözd össze és kész :)
update tésztával nagyon finom és nagyon laktaló étel
Tanácsok:
a husra ne rakj plusz vizet vagy csak nagyon keveset mert a gomba sok levet ereszt.
amikor a tejfölt a lisztel kevered, akkor egy kevés pörkölt szaftot
is rakj bele, igy biztositok hogyha a forró ételbe teszed nem kapja
össze:)
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb vagy 1/2 karalábé
1 kisebb vagy 1/2 zellergumó
2 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
1 evőkanál pirospaprika
2 decis pohárban kimért rizs vagy tarhonya
őrölt bors
olaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, robotgéppel összeszecskázzuk. A hagymát
pici sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, a rizst vagy
tarhonyát és állandó keverés mellett tovább pároljuk. Mikor fél puhára
párolódott, megszórjuk pirospaprikával, késhegynyi őrölt borssal,
hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat és 2 liter vízzel készre főzzük.
Hozzávalók:
4 szelet marhabélszín,
4 chilipaprika,
5 paradicsom,
1 csomag zöldhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
6-8 evőkanál olívaolaj,
4 evőkanál vaj,
2 teáskanál piros bors,
frissen őrölt fekete bors,
só,
10 bazsalikomlevél
Elkészítés:
A bazsalikomot megmossuk, a nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla,
lecsipkedjük a levelét, és csíkokra vágjuk. A paradicsomot keresztben
bekarcoljuk, és egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy a héját
könnyen le tudjuk húzni, majd kockákra vágjuk.
Hozzávalók:
A tésztához:
17.5 dkg liszt
1 mk sütőpor
5 dkg (barna) cukor
1 mk őrölt kardamom
10 dkg margarin
1 tojás
A töltelékhez
50 dkg alma (a recept 75-öt ír)
1 tk őrölt kardamom
4 ek (barna) cukor
5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy csiper sóval összegyúrjuk. Fóliába téve fél órát a hűtőben pihentetjük.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre, majd vékony szeletekre vágjuk.
1-2 deci vizet felforralunk (a recept 1 decit ír, de én kicsit
keveseltem ennyi almához), a kardamommal és a cukor felével
felforraljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
250 g kekszmorzsa
100 g dio
200 g tejcsoki
fel p tejszin
reszelt narancshej
Elkészítés:
Osszedologzzuk, golyozunk es beleforgatjuk kokuszba / daralt dioba / buzacsiraba vagy amibe tetszik.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 közepes zsenge cukkini
fél marék kapor
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
liszt, só, bors, olaj
Elkészítés:
A cukkíniket nem hámozom, csak jól megmosom, és káposzta reszelőn
lereszelem. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáütöm a tojást
és beleszórom az apróra vágott kaprot. Összekeverem, és annyi lisztet
dolgozok bele fakanállal, hogy közepesen lágy masszát kapjak.
Teflonserpenyőben egészen pici olajat forrósítok, és kanállal adagolom
bele a masszát, tenyérnyi nagyságúakra simítva.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
4 evőkanál liszt
2 dl olaj
2 db tojás
só
Elkészítés:
A burgonyát tisztítjuk,megfőzzük,ledaráljuk.Tojást,lisztet,sót adunk
hozzá,összedolgozzuk.A kész masszát meghintjük liszttel és
kinyújtjuk.Rombusz alakúra vágjuk és forró olajban kisütjük.
Hozzávalók:
12 muffinhoz:
1,5 egység liszt (1 egység = 1 tejfölös pohár)
1 egység kristálycukor
2 evőkanál vaj
4 db tojás
1 narancs reszelt héja
3 evőkanál narancslé
10 dkg étcsoki
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Robotgéppel keverd össze a tojást a cukorral. Add hozzá a lisztet, a vajat, a kakaóport és a sütőport. Dolgozd össze ezekkel is.
Olvaszd meg az étcsokit, tedd bele a narancslét és a reszelt narancshéjat. A két masszát óvatosan keverd össze fakanállal.
A tésztát oszd el papírkapszlival bélelt muffinformába, és előmelegített sütőben süsd meg.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg sertésoldalas,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 narancs,
4 evőkanál ketchup,
2 evőkanál méz,
3 evőkanál szójaszósz,
só,
bors,
chilipor,
50 dkg burgonya,
50 dkg kukorica,
2 fej lila-hagyma
Elkészítés:
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát vajon üvegesre pároljuk, majd
narancslével felengedjük, hozzákeverjük a ketchupot, a mézet és a
szóját, végül sót, borsot és chili port teszünk bele. Hagyjuk kihűlni,
majd az előkészített oldalast bepácoljuk, és legalább fél napig így
hagyjuk érni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Krém
1 doboz konzerv barack
1,5 dkg zselatin
5 dl tejszín
5 tojássárgája
10 dkg porcukor
Sajtkrémes alap
0,7 dl tej
1 tojássárgája
5 dkg trapista sajt
1 dl tejszín
babapiskóta
Öntet
rum
baracklé
Elkészítés:
A sajtkrém hozzávalóit vízgőz fölött összeforraljuk, és lehűtjük. A
krémhez a tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a
sajtalapot, kevés habbá vert tejszínt, és a langyosra melegített
zselatint.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg tejszín
2 dl joghurt
3 dkg porcukor
6 cl olvasztott zselé
1 db piskóta
60 dkg sárgabarack
Elkészítés:
A tejszínhabot lazán eldolgozunk natúr joghurttal, 20 dkg apróra vágott
sárgabarackkal, porcukorral, és az olvasztott zselével. Ezt a könnyű
krémet beletöltjük egy piskóta karikába. Hűtőbe tesszük 1 órára, hogy a
zselé a krémben megkössön. A lehűlt torta tetejét kirakjuk vékonyra
szeletelt barackkal, és hajszálvékonyan lezselézzük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Piskótához
15 dkg liszt
4 db tojás
7,5 dkg cukor
1 csomag sütőpor
25 dkg baracklekvár
Krémhez
50 dkg túró
150 ml natúr joghurt
18 g zselatinpor
7,5 dkg porcukor
450 ml sárgabarackbefőtt
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral
elkevert lisztet is. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük 200
fokon. Ha megsült, konyharuhára borítjuk, megkenjük a lekvárral, majd a
konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál étolaj
fél csomag sütőpor
10 darab őszibarack
2 vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
citromlé
1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A sütőformát kibéleljük alufóliával, majd megkenjük étolajjal, a
felezett, kimagozott barackokkal kirakjuk. 6 tojássárgát a
kristálycukorral, étolajjal, pár csepp citromlével habosra keverünk,
hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert
habját.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 tojásból piskóta
3 tojásból piskótatekercs
0.5 dl tejszínhab
20 dkg cukor
50 dkg túró
7 dl narancsos, szénsavas üdítő
2 cs. vaníliás pudingpor
lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
Öt tojásból piskótát sütünk, 3 tojásból pedig piskótatekercset, amit
barack lekvárral betöltünk. 0,5 dl tejszínhabot felverünk 20 dkg
cukorral, majd belekeverünk óvatosan az 50 dkg túrót. A tortalapot ketté
vágjuk hosszában, a krém felével bekenjük, erre szeleteljük a
tekercset, rá a maradék krémet tesszük és befedjük a piskótalappal.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 pohár barackos joghurt
2 pohár porcukor
4 pohár liszt
1,5 pohár étolaj
1 cs sütőpor
6 db tojás
1 doboz őszibarack konzerv
Elkészítés:
A joghurtokat a porcukorral, és az egész tojásokkal simára keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és az olajat. Sütőpapírral
bélelt tepsibe öntjük, és gazdagon megszórjuk a feldarabolt
őszibarackkal. Előmelegített sütőben sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
12 palacsintához:
20 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
só
ásvány- vagy szódavíz
2 ek. olaj
25 dkg spenót
Továbbá:
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg sampinyon gomba
1-1 paradicsom és zöldpaprika
2 ek. olaj
1 kk. pirospaprika
só, bors
2 tojás
1 csokor petrezselyem
1 ek. rizsliszt
4 dl tejföl
Elkészítés:
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel, 2
csipet sóval és annyi ásvány-vagy szódavízzel, hogy folyós, vékony
"tésztát" kapjunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg bacon szalonna
35 dkg darálthús
2 zsemle
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
kk. füszerpaprika
20 dkg mexikói keverék
só, bors
10 dkg sajt
Elkészítés:
A darált húsból fasirtot készitünk,a muffin formát kissé kiolajozzuk, és
kibéleljük a baconszalonnával, a fasirtból gombocokat formálunk,
és mélyedést nyomunk bele, mindegyik lyukba egy egy kockára vágott
sajtot nyomunk,evőkanálal minden mélyedésben evőkanálnyi mexikoi
keveréket teszünk,és a fennt maradt bacon szalonnával betakarjuk.Szép
pirosra sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg átszitált finomliszt
12 dkg vaj
6 dkg sertészsír
2 tojás sárgája
1 evőkanál rum
1 kávéskanál só
1,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
tejföl
A pogácsa kiszaggatása után:
5 dkg reszelt sajt
1 tojás fehérje
2 evőkanál tej
Elkészítés:
Két evőkanál tejfölben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az
élesztőt. Összekeverjük a többi anyaggal és annyi tejfölt adunk hozzá,
amennyitől könnyű, nyújtható tésztát kapunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
70 dkg sertéskaraj,
10 dkg sonka,
1 doboz, karika konzerv ananász,
só,
bors,
oregano,
70 dkg burgonya,
olaj
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, hosszában kettévágjuk, és egy tepsire
tesszük. Lehet több felé is vágni, lényeg h ne boruljon fel :)
A serpenyőben olajat hevítünk, a kiklopfolt karajt sózzuk,
borsozzuk, majd mindkét oldalát félig megsütjük. A húsokat a burgonyákra
tesszük.
A sonkát és az ananászt a karajokra helyezzük, megszórjuk oreganóval, majd sütőben, 150 ºC-on 25 perc alatt összesütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 tojás
2 csomag sütőpor
5-6 dl tej
2 evőkanál tejföl
só
1 dl olaj
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a sóval és a tejjel, majd lassan belekeverjük a
lisztet és a sütőport. Az olajat tökmindegy mikor tesszük bele. :)
Csomómentesre keverjük. Ha nem elég sűrű lehet bele tenni még lisztet.
Olyan majonéz sűrűségűnek kell lennie. Palacsintasütűbe sütjük. A
tetejére tesszük a lekvárt és nem összegöngyöljük!!! Ja és ennek kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3-4 db nyers krumpli
2dl aludtej, vagy kefír, de finom tejföllel is
3 kanál liszt (lehet teljes kiőrlésű is, nem rontja az ízét)
1 gerezd foghagyma
só esetleg bors
Elkészítés:
Ez egy mindent bele prósza.
A krumplit meghámozom és kockára vágva összeturmixolom az
aludtejjel, sóval és foghagymával. Amikor krémes állaga lett, akkor a
lisztet hozzá keverem villával és forró serpenyőben kevés olajjal, mint
vastag palacsintát kisütöm.
sajttal tejföllel vagy magában is laktató.
13 éve | Hegedüs Edit | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
4 pár virsli
4 nagy alma (pl. jonagold)
1 kis fej lilahagyma
20 dkg füstölt sajt
1 nagy pohár tejföl
méz / kb. 1 evőkanál
mustár / kb. 1 teáskanál
majonéz /kb 2 evőkanál
Elkészítés:
A tejfölt, mézet, mustárt és majonézt összekeverem egy akkora tálban,
amiben elfér az összes hozzávaló, majd hozzákeverem az apró kockára
vágott lilahagymát, kicsit nagyobb kockára vágott füstölt sajtot. A négy
almát megpucolva, meghámozva a nagy lyukú reszelőn reszelem a tálba
végül a karikára vágott virslit keverem bele.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg csontozott karaj
40 dkg alma (jonatán)
10 dkg zsír
só
Elkészítés:
A karajt úgy szeleteljük,hogy ne vágjuk át teljesen.Sózzuk zsírral
bedörzsöljük ,a szeletek közé rakjuk a hámozott szeletelt almát.A húst
zsírral megkent alufóliába tekerjük és sütőben közepes tűzön
megsütjük.kb 1 óra.
Burgonyapürével tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
3 evőkanálnyi csoki darab (kihagyható)
egy csepp vanília aroma
1 nagy bögre
Elkészítés:
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk
hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat
(vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csoki darabokat (ha
használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000
watton (magas fokozaton).
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és a 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformánkat gondosan becsomagoljuk néhány réteg alufóliába kívülről. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és papírtörlőre tesszük az ananászkarikákat, mert minél inkább leszáradnak, annál jobban tapad majd hozzájuk a karamell.
Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a paradicsom eltávolítjuk,
kikaparjuk a magjait, és a húsát felkockázzuk. A hagymát, a paprikát
csíkokra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és ceruza vastagságúra
csíkozzuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymákat, a sárgarépát, a gyökeret és a karalábét megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát, a sárgarépát és a gyökeret karikára, a karalábét pedig kisebb kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
Hozzávalók:
Az olajon lepirítjuk a kockára vágott szalonnát, rászórjuk a lisztet, a lereszelt hagymákat, ezt egy picit pirítjuk. A tűzről levéve, rádobjuk a babérlevelet, a pirospaprikát, a karikára vágott kolbászt, felengedjük kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4db db csirkecomb
1 zacskó mirelit zöldségkeverék
1 evőkanál vaj
só
bors
univer flekken fűszerkeverék
pirospaprika
Elkészítés:
A combokat a flekken fűszerkeverékkel ízesítem,fél órát állni hagyom
Egy mikrózható tálra ráöntöm a mirelit zöldséget,enyhén sózom
borsozom majd ráteszem a vajdarabokat is.Erre a zöldségágyra fektetem a
combokat.Mikrós fóliával letakarom és kb 15-20 percig a legmagasabb
fokon sütöm.Ha kész leveszem a fóliát,reszelt sajttal megszórom a
combokat és 2 percre visszateszem a mikróba.
Tálaláskor kevés piros paprikát szórok a sajt tetejére.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg csoki
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál tej
25 dkg túró
porcukor
tejföl
Elkészítés:
A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a
puha vajjal. Majd elkészítjük a túrót palacsintatöltelék-szerűen:
porcukor+tejföl, de ne legyen túl folyós. Ezt a masszát is beletesszük a
tésztába.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
-50 dkg sütőtökpüré
-7,5 dkg sütőporos liszt
- késhegynyi só
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
A tetejére:
- fahéjas cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat keverd össze egy tálban. Forrósítsd fel az olajat, és
kanállal szaggasd bele a sütőtökös tésztát, süsd aranybarnára, majd
papírtörlőre szedve itasd fel a felesleges zsiradékot. Szórd meg fahéjas
cukorral, és melegen tálald.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8-10 szelet tarja
30 dkg szeletelt sonka
2 fej vöröshagyma
2 üveg szeletelt gomba
1 nagy doboz tejföl
só, bors, mustár
10-20 dkg reszelhető sajt
vaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A húsokat besózzuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A gombát
beletesszük a hagymába, egy kicsit átpároljuk. Borsozzuk, ráöntjük a
tejfölt, és ízlés szerint mustárt teszünk bele. Megvárjuk amíg rottyan
egyet, majd levesszük a tűzről.
A húsokat teflonsütőben mindkét oldalukon kicsit megsütjük.
Tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával.
Hozzávalók:
1 kg pulykamell
1 csomag fagyasztott röszti
30 dkg aszalt szilva
4 dl szilvalé
1 dl főzőtejszín
cukor
fahéj
3 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A pulykahúst kissé megklopfoljuk, ízlés szerint fűszerezzük, olajon
megsütjük, majd melegen tartjuk. A szilvalevet és az aszalt szilvákat
odatesszük főni, felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal. Ezt
követően beleöntjük a tejszínt. A keményítőt 2 dl hideg vízzel
elkeverjük, és besűrítjük vele a mártást.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg cseresznye,
50 dkg apró szemű eper,
30 dkg málna,
20 dkg porcukor,
3 tojásfehérje,
2 levél zselatin
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt megmossuk, megszárítjuk, a cseresznyét kimagozzuk,
és valamennyit egy tálba tesszük. Porcukorral meghintjük, és egy órára
hideg helyen állni hagyjuk. Utána lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő
nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy
lángon, néhány perccel tovább főzzük, hogy a massza besűrűsödjön, majd
hozzáadjuk a zselatinlapokat, és az egészet tűzálló tálba vagy tepsibe
öntjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 személyre:
3 húsleveskocka,
1 mokkáskanál őrölt bors
4 csirkecomb (alsó vagy felső, vagy vegyesen)
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál méz
1/2 dl étolaj
Elkészítés:
A húsleveskockákat 3 dl meleg vízben feloldjuk, majd lehűtjük.
Hozzáadjuk a 1/2 dl étolajat, őrölt borsot, a mézet és a fűszerpaprikát.
A páclébe helyezzük a csirkecombokat és 3-4 órán át hűtőben érleljük.
Még jobb előző este elkészíteni, úgy jobban átjárják a combokat a
fűszerek.
160 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük úgy, hogy 15 perc elteltével folyamatosan kenegetjük a páclével.
Hozzávalók:
1 padlizsan
3 nagyobb batata
2-3 cukkini
Elkészítés:
A padlizsant felszeleteljuk kb cm-es vastagsagura egyenkent megkenjuk
mindket oldalon es a kepen lathato modon sorakoztatjuk a tepsin, majd
sozzuk es forro sutoben sutjuk, kb 20 percig. Majd megforgatjuk es
tovabb sujuk, amig helyenkent barnas szint kap. Dobozba teve megpuhul es
isteni finom, nekem egyenesen a tepsirol is izlett :))
A batatat, cukkinit is felszeleteljuk cm-es vastagsagura, egy talban
osszekeverjuk olajjal es fokhagymaval, majd tepsire rendezzuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
egy üveg 700 g-os magozott meggybefőtt
őrölt fahéj
l2 púpos evőkanál búzadara
2 vaníliás puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 dl tejszin
Elkészítés:
A meggybefőttet egy lábasba tesszük, és hozzáadunk ízlés szerinti
mennyiségű cukrot, a búzadarát egy kis fahéjat és a befőttes üveget
félig megtöltjük vízzel és ezt is hozzáadjuk. Megfőzzük mintha
tejbegrízt főznénk.
Egy tepsit vagy tálat vízzel kikenünk és a megfőtt grízt ebbe símítjuk kb négy mm-er vastagon és hagyjuk kihűlni.
A pudingporból a tejjel krém alapot főzünk, a margarint kikeverjük a
porcukorral, és ha az alap jól kihűlt összekeverjük és a már kihűlt
meggyes alapra kenjük.
A tejszínt felverjük (ha nem cukrásztejszínünk van, akkor zselatint
is tegyünk bele a zacskón lévő előírás szerint), és a krém tetejére
kenjük.
Hozzávalók:
4 szelet fehér húsú halfilé,
1 tojás,
5 evőkanál tej,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
25 dkg tisztított, durvára vágott mandula
a krumplisalátához:
60 dkg burgonya,
1 hagyma,
1 csokor retek,
1,5 dl húsleves (kockából),
3 evőkanál fehérborecet,
1 evőkanál mustár,
5 evőkanál olívaolaj,
csipetnyi cukor,
só,
bors ízlés szerint,
1 szál rozmaring
Elkészítés:
A halszeleteket leöblítjük, majd papírtörlővel felitatjuk róluk a
nedvességet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
22 dkg cukor
22 dkg zsír
1 tojás
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 ek kakaó
1 kis pohár tejföl.
Krém:
1 vaníliás pudingpor
1/2 l tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
mandulaaroma
Máz:
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
1 ek víz
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 4 lapot sütünk belőle. Nagyon törékeny, vigyázni kell vele!
Közben elkészítjük a krémet: a pudingport a tejjel felfőzünk, és
kihűtjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db borsos camembert sajt,
12 dkg méz,
morzsolt majoránna,
4 közepes cukkini,
5 dkg mandula,
10 dkg margarin,
1 csomag leveles tészta,
pirospaprika,
só
Elkészítés:
A sajtokat darabokra vágjuk, rácsurgatjuk a méz felét, tetejére morzsolt
majoránnát, kevés pirospaprikát szórunk, majd fél órán keresztül állni
hagyjuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és a héjával együtt
vékony csíkokra szeljük. A mandulát egy pillanatra lobogó, forró vízbe
dobjuk, hogy miután leszűrtük, könnyen le tudjuk húzni a héját.
Hozzávalók:
3 szelet tarja
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
só
bors
majoranna
burgonya
Elkészítés:
A húst kikloffoljuk majd csíkokra vágjuk.A szálasra vágott hagymát
dinszteljük,majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst sózzuk
borsozzuk,kevés vizet hozzáadva pároljuk.Ha majdnem kész hozzáadjuk a
majorannát.Készre sütjük.Közben a kockára vágott burgonyát
kisütjük.Savanyúsággl tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
8 nagyobb gomba
4 paradicsom
olaj
morzsolt oregánó
só, bors
petrezselyem
reszelt sajt
Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat feldaraboljuk. A gombát
megtisztítjuk, szárukat kivágjuk, és felaprítjuk. A darált húst kevés
olajon megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Hozzáadjuk a
sót, borsot, oregánót, petrezselymet. Ezek után beletesszük az apróra
vágott gombaszárakat és a felszeletelt paradicsomot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
tésztához:
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
3 tojássárgája
tej a tészta összegyúrásához
Krémhez:
25 dkg rama
20 dkg porcukor
1 cs tejszínes pudong
4 dl tej
1 egész citrom leve
Mázhoz:
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához felsoroltakat összegyúrni, 4 részre osztani, kinyújtani és 4 lapot sütni belőle.
A pudingport felfőzni a tejjel, ha kihűlt, hozzáadni az előzőleg cukorral habosra kevert margarint.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg kókuszreszelék
2 dkg tejpor
6 dkg cukor
3,5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 dl víz
1 púpos teáskanál étkezési keményítő
A bevonathoz 20 dkg tejcsokoládé
8 dkg vaj
Elkészítés:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, belekeverjük a tejport, a vajat, a
kókuszreszeléket, és a vízben feloldott keményítőt. A masszát a tűzön
továbbra is kevergetjük addig, amíg be nem sűrűsödik teljesen.
Hagyjuk kihülni, majd tegyük hűtőbe 1 órára, hogy teljesen
formálható legyen a massza.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás (közepes méretű)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Töltelék:
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília 500 ml tej 60 g cukor
3 evőkanál rum
200 g hideg tejszín
Bevonat:
7-8 banán
300 g étcsokoládé
2 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítés:
Előkészítés:
A tepsit kivajazzuk, és belehelyezünk egy sütőformát (30 x 30 cm).
A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
Tészta:
A tojást egy keverőtálban a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1
percig habosra verjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg margarin
20 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 dkg porcukor
3 dl tejszín
1 banán
1 cs. zselatinfix
4 dkg étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés:
Összemorzsoljuk a margarint a liszttel, majd beledolgozzuk a kakaóport, a
cukrot és 2 evőkanál vizet. Tésztává gyúrjuk, cipóvá formázzuk és
letakarva 30 percig a hűtőben pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkára
tesszük, és 3 mm vastagra nyújtjuk. Kör alakú, kb. 4 cm átmérőjű
kiszúróval, kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek.cukor
6 ek.liszt
5 dkg darabosra vágott, vagy darált dió
Krém 1
25 dkg darált dió, vagy diópótló
15 dkg cukor
1 dl rum, vagy rumaroma felhígítva vízzel
4-5 ek tej (kb)
Krém 2
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
Tetejére
olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A tésztát a piskótához hasonlóan készítjük el, csak itt utoljára a dió
kerül bele. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 180 fokon.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 fejessaláta, 2 csomag zsenge sárgarépa,10 szem olivabogyó az öntethez: 3-4 evőkanál salátaolaj,2 evőkanál citromlé,1 teáskanál mustár,1 kemény tojás sárgája , 1 ek.konyak,só,bors
A megmosott salátát darabokra tépjük,a megtisztított répát vékonyan felkarikázzuk.A kemény tojás sárgáját szétnyomkodjuk,hozzákeverjük az olajat,mustárt,citromlevet,konyakot,sóval,borssal ízesítjük,a salátára öntjük,és az olivabogyóval díszítjük
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás