ételrecept Blog: 2011. március

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2011. március

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat, az összevágott csokoládét, a 2 narancs lereszelt héját. Simára keverjük. A narancsokat meghámozzuk és kifilézzük, a filéket a csokikrémhez adjuk, és óvatosan elkeverjük. Pohárkákba töltjük és lehűtjük.

A maradék tejszínből kiveszünk fél decit, felmelegítjük, hozzáadjuk az apróra vágott steviát, majd lehűtjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg fehérbab (konzerv)
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 2 paradicsom
  • 1/2 csokor bazsalikom
Elkészítés:

A babot lecsepegtetjük, kétharmadát a szójaszósszal, az olajjal, az ecettel összeturmixoljuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, és összevagdaljuk. A babkrémet az egész babszemekkel, a paradicsommal, a bazsalikommal összekeverjük, és borssal ízesítjük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 kiskanál szójaszósz
  • 5 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 púpozott kiskanál kukoricaliszt vagy keményítő
  • 1 tojásfehérje
  • 2 db kicsi erőspaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kisujjnyi friss gyömbér
  • 4 szép újhagyma
  • fél zöld kaliforniai paprika
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg pörkölt földimogyoró
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál chiliszósz (csípős darált paprika is jó)
  • 3 kiskanál fehérborecet
  • 3 kiskanál cukor
  • 1 evőkanál kukoricaliszt vagy keményítő
  • 2,5 dl víz
Elkészítés:

Előveszünk egy keverőtálat, és lazán beleszórjuk a kicsi kockákra vágott csirkemellet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • (a bazsalikomos csirkemelles saslik rudakhoz):
  • 3 csirkemell filé
  • bacon szeletek
  • bazsalikomlevelek
  • grillfűszer
  • (a magyaros saslik rudakhoz):
  • vöröshagyma
  • lilahagyma
  • bacon
  • csípős parasztkolbász
  • gomba
  • szalonna (sütnivaló)
Elkészítés:


1. A csirkemell filéket kettévágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percig, majd megszórjuk grillfűszerrel.
2.) Minden szeletre rásimítunk 1 szelet bacont és néhány bazsalikomlevelet, majd feltekerjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg szalámi
  • 1 férfias marék kockázott bacon
  • 1 zöld (erős) paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 pohár tejföl
  • feketebors
  • Erős Pista
  • ételízesítő
  • 25 dkg spagetti
Elkészítés:

Felkockázzuk a szalámit és a hagymát. A paprikát karikákra vágjuk. A baconnel együtt elkezdjük ezeket pirítani, hozzáadjuk a szép mennyiségű borsot és kevés ételízesítőt. Addig pirítjuk, míg puhák nem lesznek a hozzávalók. Ezután belerakjuk a tejfölt, 1-2 kanál Pista bácsit, összekeverjük, rottyantunk rajta egy kicsit.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A finomra vágott szalonnát kiolvasztjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet. Ezt erős tűzön átforgatjuk, addig, míg kifehéredik a hús, ekkor meghintjük pirospaprikával.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 nagy szelet tengeri halfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg fagyasztott spenót
  • 20 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica
  • 9 db zöld lasagne lap (3 sorra elegendő)
  • 5 dkg vaj vagy rama sütőmargarin
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt
  • friss menta és bazsalikom levelek
  • 3 szelet citrom
Elkészítés:

A halszeleteket kevés olívaolajon a mentalevelekkel együtt megpirítom. A vajat egy lábosban felmelegítem, keverés közben a lisztet beleszórom, kicsit pirítom, majd apránként, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 adag (mélyhűtött) pizzatészta
  • 1 doboz tonhalkonzerv (saját levében)
  • 1 citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • Olaj a tepsi kikenéséhez és a tészta kenéséhez
Elkészítés:

A halat lecsepegtetjük, szétmorzsoljuk. A citromot alaposan megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A kétféle sajtot megreszeljük, és összekeverjük. Nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd vékonyan kiolajozunk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • személyenként:
  • 25 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
  • 2 közepes szem krumpli
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 marék gomba szeletelve vagy kockázva
  • 1 maréknyi felkockázott kaliforniai paprika
  • 1 evőkanálnyi hagymakarika
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl joghurt
  • bors
  • citomlé
  • petrezselyem
  • bazsalikom
Elkészítés:

Ha fagyasztott hallal dolgozunk, a halat felengedjük. A krumplit héjában megfőzzük (nem baj, ha nem fő teljesen puhára). A fokhagymát lereszlejük, a zöldfűszerekkel együtt a joghurthoz keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1-2 harcsafilé
  • friss citrom leve
  • bors
  • kevés vaj
Elkészítés:

A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg burgonya
  • 30 dkg paszternák
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • szerecsendió
  • 80 dkg afrikai harcsafilé
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 dl étolaj
  • 8 dkg póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 5 szem feketebors
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl halalaplé
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 10 dkg tejföl
Elkészítés:

1. A burgonyát és a paszternákot meghámozunk, összekockázzunk, és feltesszük főni úgy, hogy a víz kétujjnyira ellepje.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymát nagyon apróra vágva megdinszteljük. A harcsát nagyobb kockára vágjuk, rátesszük a hagymára, meglocsoljuk citrommal, óvatosan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá, 15-20 percig pároljuk. A tejfölben elkeverjük a lisztet, ha esetleg túl sűrű, egy kis vizet teszünk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 3 db paradicsom
  • 1 csokor piros retek
  • 2 db zöldpaprika
  • 6 tojás
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl majonéz
Elkészítés:

A megmosott uborkát, paradicsomot félkarikákra szeleteljük, a piros retket, a zöldpaprikát felkarikázzuk, majd a megtisztított főtt tojásokat vékonyabb cikkekre daraboljuk. Keverőedénybe tesszük, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 l üveges lecsó
  • 50 dkg tarhonya
  • 3 pár füstölt virsli
  • fél szál szárazkolbász
  • kevés olaj vagy zsír
Elkészítés:

A karikára vágott virslit és kolbászt zsiradékon megsütöm. A tarhonyát félkeményre készítem, aztán elkeverem a sülttel és a lecsóval elkeverem. Kevés vizet adok hozzá, és megsózom. Fedővel letakarom, és a sütőben készre sütöm. Aki szereti, borsozhatja, csípős paprikával izesítheti. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

2 üveg lecsóval finomabb, akkor nem kell hozzá víz.

Tovább 

Hozzávalók:

  • fél fej káposzta (kb. 50 dkg)
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál szárított gomba (júdásfüle-fafülgomba vagy fekete tölcsérgomba)
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 1 csomag bolti rétestészta (8 lap)
  • 1-2 tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

Először felaprítom a hozzávalókat: a káposztát 2-3 centis kockákra, a gombákat forrázás és áztatás után hasonlóra, a hagymát, a fokhagymát és a répát apróra vágom (ne dobjuk ki a káposzta torzsáját se, az lesz a bambuszrügy!

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg-os fejes káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1/2 üveg ecetes torma
  • 45 dkg majonéz
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kicsi zeller
  • 1 szép nagy alma
Elkészítés:

A káposztát és a vöröshagymát lereszeljük (reszelő azon részén, ahol az almát szoktuk). Lesózzuk (én két púpos teáskanál sóval szoktam), 2-3 óráig állni hagyjuk.

Szokásos módon tartármártást készítünk: a majonézt, tejfölt, porcukrot, mustárt elkeverjük, hozzáadjuk a fél üveg ecetes tormát (kis üvegesből), a hámozott, lereszelt almát, lereszelt zellert, ezzel is elkeverjük.

Tovább 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg zöldspárga
  • kb. 5 dl víz a spárga főzéséhez
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • kb. 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál citrom
  • Valamint:
  • 2 db kemény húsú paradicsom
  • 3 csokor petrezselyemzöld
  • kb. 4-5 dkg hámozott mandula
  • 3-4 dkg frissen reszelt kemény sajt (pl. Grana Padano)
  • 1 citrom leve
  • 2-3 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • bors
Elkészítés:

A pesztóhoz a petrezselymet apróra vágom, 1 bő teáskanálnyit félreteszek, a többit turmixgép poharába töltöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 30 darabhoz:
  • 35 dkg étcsokoládés tortabevonó
  • 12,5 dkg nugátkrémes csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 4 evőkanál whisky
  • 2 dkg tejcsokoládé-reszelék
Elkészítés:

A tortabevonót feldaraboljuk, a nugátos csokoládét pedig nagyobb darabokra törjük. Felmelegítjük a tejszínt, és felolvasztjuk benne a nugátos csokoládét és a 15 dkg tortabevonót. Belekeverjük a whiskyt. Legalább 4 órára hűtőbe rakjuk. Kézi robotgép habverőjével krémesre keverjük a masszát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 6 vagy 8 tojásos piskóta tortaformában megsütve
  • 2 dl whiskey
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg vaj vagy rama sütőmargarin
  • 20 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:

A piskótát két vagy három lapra vágjuk. A cukrot és a vaníliás cukrot a vajjal habosra keverjük, majd folyamatos keverés közben a whiskey-t is hozzáadjuk. Végül pedig a mazsolát is elkeverjük benne. Kétharmadát a tortalapok közé kenjük, a maradék egyharmadot pedig a torta bevonására használjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 1/2 bögre cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1/4 bögre rétesliszt
  • 1 mokkáskanálnyi vaníliasszencia
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál étkezési keményítő (elmaradhat, ha sűrűre főzzük a krémet)
  • 1/2 dl jó minőségű whisky
Elkészítés:

A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verem, mikor már kezd fényesedni, folyamatos keverés mellett hozzáadom a cukrot, a vaníliaesszenciát, majd a lisztet, s legvégül (alacsonyabb fokozatra kapcsolva a habverőt) a kókuszreszeléket.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál frissen préselt narancslé
  • 1 csomag (10 g) zselatin
  • 10 dkg friss gyümölcs (pl. áfonya)
Elkészítés:

A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancslével elkeverjük. A tejből elveszünk 1 decilitert, elkeverjük benne a zselatint és felforraljuk. A maradék cukros tejhez adjuk. A tejet négy csészébe öntjük, és legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2/3 bögre sűrített tej vagy tejpor
  • 1+2/3 bögre cukor
  • fél evőkanál só
  • 2 bögre pillecukor (marshmallow)
  • 1,5 bögre csokoládé
  • fél bögre dió
Elkészítés:

A vajat, a sűrített tejet vagy a tejport, a cukrot, a sót összeöntjük, és 5 percig melegítjük, majd beletesszük a pillecukrot, felolvasztjuk. Ezután belekeverjük a csokit és a diót, tálcára vagy vágódeszkára öntjük, kihűtjük, majd kockákra vágjuk. Nagyon tömény, nagyon finom amerikai édesség.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 dkg zselatin
  • 45 dkg cukor
  • 4 dl víz
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • olaj
Elkészítés:

Olvasszuk fel a zselatin 1 dl forró vízzel. Öntsük fazékba a maradék 3 dl vizet és a cukrot. Főzzük, amíg a keverék eléri 116 fokot, ehhez használjunk cukorhőmérőt.

Vegyük le a tűzről, öntsük a szirupot a zselatinos keverékhez, habosítsuk elektromos mixerrel nagy sebességen 10 percig, majd adjunk hozzá vaníliát, és keverjuk még 1 percig.

Öntsük a keveréket kiolajozott formákba, és hagyjuk legalább 6 órát pihenni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 4 darabhoz:
  • 2 piros alma
  • 10 dkg sütőmargarin + a formához
  • zsemlemorzsa a formához
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 6 evőkanál alma
  • 6 teáskanál almalikőr (vagy befőttszirup)
  • 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:

Az almákat megmossuk, négybevágjuk, magházukat kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk (nem hámozzuk meg!). Margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával beszórjuk a formákat (tűzálló tálkákat).

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 7,5 dkg darált mogyoró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaj és liszt a formákhoz
Elkészítés:

Kivajazzuk, és liszttel kiszórjuk a formákat. A tojásokat kettéválasztjuk.

Kevergetve karamellizálunk 10 dkg cukrot. Amikor aranybarna lesz, óvatosan hozzáöntünk 2 evőkanál vizet, és kevergetve felforraljuk. Azonnal a formák aljára öntjük kb. 3 mm vastagon. A tojássárgákat a maradék 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorót, a vaníliás cukrot és egy csipet sót.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál borecet
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 2 db főtt tojás
  • 15 dkg főtt, füstölt császárszalonna
  • 1 tojásfehérje
  • bors
  • fokhagymakrém
  • mustár
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • 1 tojássárga
  • pici tej
Elkészítés:

Előző nap a lisztbe keverem a sót, és beledarabolom a hideg margarint, amivel összemorzsolgatom. Ezután adom hozzá a tojást, az ecetet, és apránként a vizet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 közepes fej gomba
  • 10 dkg medvehagyma
  • 12,5 dkg camembert sajt
  • 5 szelet bacon
  • diónyi vaj
  • frissen őrölt bors
Elkészítés:

A gombákat megmosom, a tönkjét kitöröm és apróra vágom. A medvehagymát szintén megmosom és csíkokra vágom. Serpenyőben vagy wokban a vajat felolvasztom, megfonnyasztom rajta a medvehagymát, majd az apróra vágott gombatönköt is hozzáadom. Sózom, borsozom. A sajtot felkockázom, és minden gombakalapba teszek egy kockányit, majd rányomkodok egy adag medvehagymás masszát, és körbetekerem a hosszában félbevágott szalonnacsíkkal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • csipetnyi szerecsendió
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • A gombócokhoz:
  • 2 szem burgonya
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg rétesliszt
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét.

Tovább 

Hozzávalók 1 személyre:
  • 1 kivi
  • 1 narancs
  • kb. 1 dl víz
  • reszelt gyömbér
  • 1 kiskanál méz
Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítom, majd a többi hozzávalóval turmixgépbe öntöm, összeturmixolom, és kész. :)

Megjegyzés:

Ez egy nagyobb pohárra elegendő adag.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 13 éve

Az Ám :-)

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • kevés tej
  • 4 dl tejföl
  • 4 dl habtejszín
  • fél citrom kifacsart leve
  • 6 db kivi
  • színtelen tortazselé
Elkészítés:

A 4 tojást 15 deka cukorral habosra keverjük. A 25 deka lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a kakaóval, ezt a tojásos keverékkel összedolgozzuk, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 6 dl joghurt
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 5-6 db kivi (nagyságtól függően)
Elkészítés:

A joghurtot édesítjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen feloldódnak.

A zselatin felét 1/2 dl meleg vízben elkeverjük, melegítve feloldjuk, majd a joghurt feléhez adjuk. Hideg vízzel kiöblített őzgerincformába töltjük a masszát, és hűtőben dermesztjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 9 dkg finomliszt
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg barackbefőtt
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 1,5 dl tej
  • 6 dkg barackbefőtt
Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukor harmadával és a vaníliás cukorral keverd habosra. A fehérjéket a maradék cukorral verd habbá, majd add hozzá a sárgáját, szitáld bele a lisztet, s keverd simára.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 30 dkg barackbefőtt
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 1 tasak puncsos pudingpor
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • gyümölcsök
  • kókuszreszelék
Elkészítés:

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és 3 dl, picit sós forró vízben, lefedve feltesszük főni.

A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel felforraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 3-4 evőkanál méz
  • 3-4 evőkanál áfonyalekvár
  • 1 üveg barackbefőtt
  • 10 dkg szeletelt füstölt sajt
  • olaj
  • bors
Elkészítés:

A húst alaposan megmosom, befűszerezem sóval és borssal ízlés szerint, szépen az olajjal kikent tepsibe fektetem. Rácsorgatom a mézet és a lekvárt, majd a sajtszeletekkel és a felszeletelt barackokkal befedem. Kis vízzel meglocsolom, és alufóliával lefedve a sütőbe rakom kb. 45 percre, majd a fóliát levéve még visszateszem kicsit pirulni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga
  • 40 dkg leveles tészta
  • 2-3 dl tejföl
  • 3 egész tojas
  • reszelt sajt (emmentáli, füstölt, trappista, ami van...)
  • friss vagy szárított kapor
  • bors
  • ételízesítő
Elkészítés:

A spárgát megpucolom és megfőzöm, majd a szűrőben hagyom kihűlni és jól lecsepegni.

A leveles tésztát kinyújtom, sütőpapírral bélelt tortaformába teszem (ez nálam 3cm magas és 30cm átmérőjű), villával megszurkálom, és előmelegített sütőben picit elősütöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • kb. 30 dkg vékonyra szelt sonka
  • trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • cukor
Elkészítés:

A spárgát megtisztítom, megmosom, majd cukros vízben felteszem fõni (a spárgát, mivel a feje sokkal hamarabb megfõ, állítva kell fõzni úgy, hogy a spárgafejek ne érjenek a vízbe). Amíg a spárga fõ, elkészítem a besamel: 5 dkg vajat megolvasztok egy lábasban, majd rászóróm a lisztet. Összekeverem és kifehérítem.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, kicsit kilopfoljuk, fokhagymás tejbe áztatjuk egy fél napra. (Ez el is hagyható, de sokkal finomabb a pulykamell, ha így előre megdolgoztuk.) A húst ezután sózva, borsozva kivajazott tepisbe vagy tűzálló tálba fektetjük, és betoljuk a sütőbe, hadd süljön egy kicsit. Addig a spárga fás végét letörjük, a szárát meghámozzuk, majd sós-vajas vízben felállítva pár percig főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús /pulyka vagy sertés/
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • kb. 40 dkg liszt
  • bors
  • tejföl
  • 1 tojás
Elkészítés:

A darált húsból pörköltet készítünk, leszűrjük egy nagyobb fazékba. A szűrőből lecsöpögött szaftot behabarjuk 1 nagy pohár tejföllel. Közben héjában megfőzzük a krumplit, összetörjük sóval, majd 1 tojásal és a liszttel tésztát készítünk /mint a szilvás gombóc tésztája/. Kinyújtjuk, felkockázzuk, megtöltjük a lecsepegtetett darált hússal, és lobogó vízben kifőzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 15 darabhoz:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg + 2 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 30 dkg darált hús
  • 1 kávéskanál őrölt majoránna
  • 2 dkg liszt
  • A gombamártáshoz:
  • 10 dkg gomba
  • 2 dkg póréhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl húsleves, kockából
  • 1 teáskanál vágott petrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg húsos szalonna
Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Ha kész, meghámozzuk, áttörjük, kihűtjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes burgonya
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 sárga vagy zöld húsú paprika
  • 1 piros húsú paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 db mozzarellagolyó
  • 20 db fekete, magnélküli olívabogyó
  • 2 dl olívaolaj
Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval.

Mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a burgonyapépet, az élesztőt és a cukrot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti (vagy rizstészta)
  • 20 dkg pulykamell /nagyon vékony csíkra vágva/
  • 3 db sárgarépa /nagyon vékony csíkokra vágva/
  • 1 db karalábé /kis kockára vágva/
  • 1 db hagyma /reszelve/
  • 5 gerezd fokhagyma /reszelve/
  • 10 dkg ceruzabab
  • 10 dkg hüvelyes borsó
  • 10 dkg mini kukorica /feldarabolva/
  • 1 db sárga kaliforniai paprika /vékony csíkra vágva/
  • cukor
  • szójaszósz
  • curry
  • kurkuma
  • olaj
Elkészítés:

A feldarabolt húst egy kisebb tálban bepácolom: szójaszósz, 1 kiskanál curry por, 1 kiskanál kurkuma por, kicsi olaj, kicsi só, be a hűtőbe.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az olajon megfuttatjuk a hagymát. A krumplit megpuculjuk, negyedekbe vágjuk, és a hagymára dobva megpirítjuk. Hozzátesszük a fokhagymát, sózzuk, és fedővel letakarva 10 percet pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 cm friss gyömbér
  • 1 fej hagyma
  • brokkoli
  • karfiol
  • 1 konzerv bébi kukorica
  • 1 sárgarépa
  • 1 konzerv ceruzabab
  • néhány levél fejeskáposzta
  • 1 db piros színű paprika
  • 1 db zöldségleves kocka
  • szójaszósz
  • étkezési keményítő
  • olívaolaj
Elkészítés:

A friss vagy fagyasztott brokkolt és karfiolt 2-3 cm-es darabokra vágjuk, nagyon kevés főzővízben, kis adagokban, forrástól számítva kb. 2 percig főzzük, leszűrjük. 2,5 dl főzővízbe beleteszünk 1 zöldségleves kockát, felforraljuk, félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 pohárhoz:
  • fél citrom
  • 4 cl tequila
  • 2 cl Grand Marnier likőr (narancslikőr)
  • 4 jégkocka
  • fél teáskanál Tabasco mártás
Elkészítés:

A citromból levágunk egy vékony szeletet, a maradék levét kinyomjuk. A maradékkal körbedörzsöljük a pohár szélét, és sóba mártjuk. A tequilát, a likőrt, a jégkockát, a citromlevet turmixgépbe töltjük, és addig keverjük, amíg a jégkocka kásás lesz. Ekkor a Tabasco szósszal ízesítjük. A jéghideg italt a \"zúzmarás\" pohárba töltjük, és a citromszeletet a peremére húzzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 francia palacsinta, a tészájába 1 naracs reszelt héját keverve
  • 2 narancs leve
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 3 evőkanál narancslikőr (Grand Marnier)
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
Elkészítés:

Az alaprecept szerint elkészítjük a palacsintatésztát, és 8 palacsintát sütünk. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb! A mártáshoz a narancslevet összekeverjük a citrom levével és héjával, valamint a likőrrel. Egy serpenyőben a cukrot 1 evőkanál likőrös keverékben felolvasztjuk és aranybarnára karamellizáljuk.

Tovább 

Hozzávalók 8 személyre:

  • 16 db 20 cm átmérőjű palacsinta
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg szobahőmérsékletű krémtúró (lehet vaníliás, akár mazsolát is szórhatunk bele)
  • 2,5 dl sűrű tejföl
  • 1 pohár porcukor
  • 1/2 pohár apróra vagdalt mogyoró (akár ki is hagyható)
  • A szószhoz:
  • 12,5 dkg vaj
  • 1/2 pohár cukor
  • 1 pohár narancslé
  • 1/3 pohár Grand Marnier likőr
  • 2 kiskanál kukoricakeményítő
  • 4 kiskanál citrom
Elkészítés:

A töltelékhez a túrót a tejföllel és a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mogyorót.

Tovább 

Hozzávalók:
80 dkg szálka - és bőr nélküli tengeri halfilé,
só,
őrölt fehér bors,
6 dkg vaj,
2 evőkanál finomliszt,
1 gerezd fokhagyma,
3 dl főzőtejszín,
10 dkg fűszeres krémsajt,
finomra vágott kapor és petrezselyem



A tetejére : kb. 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A halat sózzuk, megborsozzuk.

Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben majd elfér az összes hal egymás mellett, kivajazunk.

A többi vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd a halat nagy lángon oldalanként kb.

Tovább 

Hozzávalók:
4 szelet kicsontozott 2 centi vastag rövidkaraj,
5 dkg füstölt sonka,
5 dkg Pannónia sajt,
5 dkg pepperoni,
8 bazsalikomlevél,
8 zsályalevél,
2 evőkanál olívaolaj,
durvára őrölt fekete bors,
só,
fogvájó

Elkészítés:
A rövidkarajt megmossuk, a nedvességet felitatjuk róla, és a szeletek oldalába mélyedést vágunk, hogy kézzel is be tudjunk nyúlni. A pepperonit megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A füstölt sonkát összedaraboljuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
50dkg csirkemell filé
60dkg gomba
1nagy fej hagyma
2gerezd f.hagyma
2ek paradicsom püré

bors
pirospaprika
1pohár tejföl
2ek norbiliszt

Elkészítés:
nem bonyolitom túl a leirást, a husból és a többi hozzávalóból csinálj egy pörköltet, amikor majdnem kész rakd bele az apróra vágott gombát és fözd puhára, ha ez kész a tejfölt keverd simára a lisztel, majd habard be a pörköltöt fözd össze és kész :)
update tésztával nagyon finom és nagyon laktaló étel

Tanácsok:
a husra ne rakj plusz vizet vagy csak nagyon keveset mert a gomba sok levet ereszt.
amikor a tejfölt a lisztel kevered, akkor egy kevés pörkölt szaftot is rakj bele, igy biztositok hogyha a forró ételbe teszed nem kapja össze:)

Tovább 

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb vagy 1/2 karalábé
1 kisebb vagy 1/2 zellergumó
2 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
1 evőkanál pirospaprika
2 decis pohárban kimért rizs vagy tarhonya
őrölt bors
olaj

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, robotgéppel összeszecskázzuk. A hagymát pici sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, a rizst vagy tarhonyát és állandó keverés mellett tovább pároljuk. Mikor fél puhára párolódott, megszórjuk pirospaprikával, késhegynyi őrölt borssal, hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat és 2 liter vízzel készre főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 szelet marhabélszín,
4 chilipaprika,
5 paradicsom,
1 csomag zöldhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
6-8 evőkanál olívaolaj,
4 evőkanál vaj,
2 teáskanál piros bors,
frissen őrölt fekete bors,
só,
10 bazsalikomlevél

Elkészítés:
A bazsalikomot megmossuk, a nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla, lecsipkedjük a levelét, és csíkokra vágjuk. A paradicsomot keresztben bekarcoljuk, és egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni, majd kockákra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
A tésztához:
17.5 dkg liszt
1 mk sütőpor
5 dkg (barna) cukor
1 mk őrölt kardamom
10 dkg margarin
1 tojás

A töltelékhez
50 dkg alma (a recept 75-öt ír)
1 tk őrölt kardamom
4 ek (barna) cukor
5 dkg mandulaforgács

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy csiper sóval összegyúrjuk. Fóliába téve fél órát a hűtőben pihentetjük.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre, majd vékony szeletekre vágjuk.
1-2 deci vizet felforralunk (a recept 1 decit ír, de én kicsit keveseltem ennyi almához), a kardamommal és a cukor felével felforraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
250 g kekszmorzsa
100 g dio
200 g tejcsoki
fel p tejszin
reszelt narancshej

Elkészítés:
Osszedologzzuk, golyozunk es beleforgatjuk kokuszba / daralt dioba / buzacsiraba vagy amibe tetszik.

Hozzávalók:
2 közepes zsenge cukkini
fél marék kapor
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
liszt, só, bors, olaj

Elkészítés:
A cukkíniket nem hámozom, csak jól megmosom, és káposzta reszelőn lereszelem. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáütöm a tojást és beleszórom az apróra vágott kaprot. Összekeverem, és annyi lisztet dolgozok bele fakanállal, hogy közepesen lágy masszát kapjak. Teflonserpenyőben egészen pici olajat forrósítok, és kanállal adagolom bele a masszát, tenyérnyi nagyságúakra simítva.

Tovább 

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
4 evőkanál liszt
2 dl olaj
2 db tojás


Elkészítés:
A burgonyát tisztítjuk,megfőzzük,ledaráljuk.Tojást,lisztet,sót adunk hozzá,összedolgozzuk.A kész masszát meghintjük liszttel és kinyújtjuk.Rombusz alakúra vágjuk és forró olajban kisütjük.

Hozzávalók:
12 muffinhoz:
1,5 egység liszt (1 egység = 1 tejfölös pohár)
1 egység kristálycukor
2 evőkanál vaj
4 db tojás
1 narancs reszelt héja
3 evőkanál narancslé
10 dkg étcsoki
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

Elkészítés:
Robotgéppel keverd össze a tojást a cukorral. Add hozzá a lisztet, a vajat, a kakaóport és a sütőport. Dolgozd össze ezekkel is.
Olvaszd meg az étcsokit, tedd bele a narancslét és a reszelt narancshéjat. A két masszát óvatosan keverd össze fakanállal.

A tésztát oszd el papírkapszlival bélelt muffinformába, és előmelegített sütőben süsd meg.

Tovább 

Hozzávalók:
80 dkg sertésoldalas,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 narancs,
4 evőkanál ketchup,
2 evőkanál méz,
3 evőkanál szójaszósz,
só,
bors,
chilipor,
50 dkg burgonya,
50 dkg kukorica,
2 fej lila-hagyma

Elkészítés:
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát vajon üvegesre pároljuk, majd narancslével felengedjük, hozzákeverjük a ketchupot, a mézet és a szóját, végül sót, borsot és chili port teszünk bele. Hagyjuk kihűlni, majd az előkészített oldalast bepácoljuk, és legalább fél napig így hagyjuk érni.

Tovább 

Hozzávalók:
Krém

1 doboz konzerv barack
1,5 dkg zselatin
5 dl tejszín
5 tojássárgája
10 dkg porcukor
Sajtkrémes alap

0,7 dl tej
1 tojássárgája
5 dkg trapista sajt
1 dl tejszín


babapiskóta
Öntet

rum
baracklé

Elkészítés:
A sajtkrém hozzávalóit vízgőz fölött összeforraljuk, és lehűtjük. A krémhez a tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sajtalapot, kevés habbá vert tejszínt, és a langyosra melegített zselatint.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg tejszín
2 dl joghurt
3 dkg porcukor
6 cl olvasztott zselé
1 db piskóta
60 dkg sárgabarack

Elkészítés:
A tejszínhabot lazán eldolgozunk natúr joghurttal, 20 dkg apróra vágott sárgabarackkal, porcukorral, és az olvasztott zselével. Ezt a könnyű krémet beletöltjük egy piskóta karikába. Hűtőbe tesszük 1 órára, hogy a zselé a krémben megkössön. A lehűlt torta tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, és hajszálvékonyan lezselézzük.

Tovább 

Hozzávalók:
Piskótához

15 dkg liszt
4 db tojás
7,5 dkg cukor
1 csomag sütőpor
25 dkg baracklekvár
Krémhez

50 dkg túró
150 ml natúr joghurt
18 g zselatinpor
7,5 dkg porcukor
450 ml sárgabarackbefőtt

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük 200 fokon. Ha megsült, konyharuhára borítjuk, megkenjük a lekvárral, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál étolaj
fél csomag sütőpor
10 darab őszibarack
2 vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
citromlé
1 tábla tortabevonó

Elkészítés:
A sütőformát kibéleljük alufóliával, majd megkenjük étolajjal, a felezett, kimagozott barackokkal kirakjuk. 6 tojássárgát a kristálycukorral, étolajjal, pár csepp citromlével habosra keverünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját.

Tovább 

Hozzávalók:
5 tojásból piskóta
3 tojásból piskótatekercs
0.5 dl tejszínhab
20 dkg cukor
50 dkg túró
7 dl narancsos, szénsavas üdítő
2 cs. vaníliás pudingpor
lekvár ízlés szerint

Elkészítés:
Öt tojásból piskótát sütünk, 3 tojásból pedig piskótatekercset, amit barack lekvárral betöltünk. 0,5 dl tejszínhabot felverünk 20 dkg cukorral, majd belekeverünk óvatosan az 50 dkg túrót. A tortalapot ketté vágjuk hosszában, a krém felével bekenjük, erre szeleteljük a tekercset, rá a maradék krémet tesszük és befedjük a piskótalappal.

Tovább 

Hozzávalók:
2 pohár barackos joghurt
2 pohár porcukor
4 pohár liszt
1,5 pohár étolaj
1 cs sütőpor
6 db tojás
1 doboz őszibarack konzerv

Elkészítés:
A joghurtokat a porcukorral, és az egész tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és gazdagon megszórjuk a feldarabolt őszibarackkal. Előmelegített sütőben sütjük.

Hozzávalók:
12 palacsintához:
20 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej

ásvány- vagy szódavíz
2 ek. olaj
25 dkg spenót

Továbbá:
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg sampinyon gomba
1-1 paradicsom és zöldpaprika
2 ek. olaj
1 kk. pirospaprika
só, bors
2 tojás
1 csokor petrezselyem
1 ek. rizsliszt
4 dl tejföl

Elkészítés:
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel, 2 csipet sóval és annyi ásvány-vagy szódavízzel, hogy folyós, vékony "tésztát" kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:
15 dkg bacon szalonna
35 dkg darálthús
2 zsemle
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
kk. füszerpaprika
20 dkg mexikói keverék
só, bors
10 dkg sajt

Elkészítés:
A darált húsból fasirtot készitünk,a muffin formát kissé kiolajozzuk, és kibéleljük a baconszalonnával, a fasirtból gombocokat formálunk,
és mélyedést nyomunk bele, mindegyik lyukba egy egy kockára vágott sajtot nyomunk,evőkanálal minden mélyedésben evőkanálnyi mexikoi keveréket teszünk,és a fennt maradt bacon szalonnával betakarjuk.Szép pirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg átszitált finomliszt
12 dkg vaj
6 dkg sertészsír
2 tojás sárgája
1 evőkanál rum
1 kávéskanál só
1,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
tejföl
A pogácsa kiszaggatása után:
5 dkg reszelt sajt
1 tojás fehérje
2 evőkanál tej

Elkészítés:
Két evőkanál tejfölben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Összekeverjük a többi anyaggal és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyitől könnyű, nyújtható tésztát kapunk.

Tovább 

Hozzávalók:
70 dkg sertéskaraj,
10 dkg sonka,
1 doboz, karika konzerv ananász,
só,
bors,
oregano,
70 dkg burgonya,
olaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, hosszában kettévágjuk, és egy tepsire tesszük. Lehet több felé is vágni, lényeg h ne boruljon fel :)
A serpenyőben olajat hevítünk, a kiklopfolt karajt sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát félig megsütjük. A húsokat a burgonyákra tesszük.
A sonkát és az ananászt a karajokra helyezzük, megszórjuk oreganóval, majd sütőben, 150 ºC-on 25 perc alatt összesütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 tojás
2 csomag sütőpor
5-6 dl tej
2 evőkanál tejföl

1 dl olaj

Elkészítés:
A tojást összekeverjük a sóval és a tejjel, majd lassan belekeverjük a lisztet és a sütőport. Az olajat tökmindegy mikor tesszük bele. :) Csomómentesre keverjük. Ha nem elég sűrű lehet bele tenni még lisztet. Olyan majonéz sűrűségűnek kell lennie. Palacsintasütűbe sütjük. A tetejére tesszük a lekvárt és nem összegöngyöljük!!! Ja és ennek kb.

Tovább 

Hozzávalók:
3-4 db nyers krumpli
2dl aludtej, vagy kefír, de finom tejföllel is
3 kanál liszt (lehet teljes kiőrlésű is, nem rontja az ízét)
1 gerezd foghagyma
só esetleg bors

Elkészítés:
Ez egy mindent bele prósza.
A krumplit meghámozom és kockára vágva összeturmixolom az aludtejjel, sóval és foghagymával. Amikor krémes állaga lett, akkor a lisztet hozzá keverem villával és forró serpenyőben kevés olajjal, mint vastag palacsintát kisütöm.
sajttal tejföllel vagy magában is laktató.

Tovább 

Hozzávalók:
4 pár virsli
4 nagy alma (pl. jonagold)
1 kis fej lilahagyma
20 dkg füstölt sajt
1 nagy pohár tejföl
méz / kb. 1 evőkanál
mustár / kb. 1 teáskanál
majonéz /kb 2 evőkanál

Elkészítés:
A tejfölt, mézet, mustárt és majonézt összekeverem egy akkora tálban, amiben elfér az összes hozzávaló, majd hozzákeverem az apró kockára vágott lilahagymát, kicsit nagyobb kockára vágott füstölt sajtot. A négy almát megpucolva, meghámozva a nagy lyukú reszelőn reszelem a tálba végül a karikára vágott virslit keverem bele.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 13 éve

nagyon finom még ha ki is hagyod belőle a lilahagymát! :-)

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg csontozott karaj
40 dkg alma (jonatán)
10 dkg zsír


Elkészítés:
A karajt úgy szeleteljük,hogy ne vágjuk át teljesen.Sózzuk zsírral bedörzsöljük ,a szeletek közé rakjuk a hámozott szeletelt almát.A húst zsírral megkent alufóliába tekerjük és sütőben közepes tűzön megsütjük.kb 1 óra.
Burgonyapürével tálaljuk.

Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
3 evőkanálnyi csoki darab (kihagyható)
egy csepp vanília aroma
1 nagy bögre

Elkészítés:
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csoki darabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.

Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg puha rama sütőmargarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 4 tojás
  • néhány szem koktélcseresznye
  • A karamellhez:
  • 5 dkgramasütőmargarin
  • 5 dkg barnacukor
  • fél dl tejszín
Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és a 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformánkat gondosan becsomagoljuk néhány réteg alufóliába kívülről. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és papírtörlőre tesszük az ananászkarikákat, mert minél inkább leszáradnak, annál jobban tapad majd hozzájuk a karamell.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szál zöldhagyma
  • 30 dkg színes paprika
  • 40 dkg csirkemell
  • fél dl olaj
  • 1 evőkanál vágott lestyán (vagy zellerzöld)
  • 2 dl tejszín
  • A körethez:
  • 20 dkg paradicsom
  • 30 dkg rizs
  • fél dl olívaolaj
  • 1 evőkanál vágott bazsalikom
Elkészítés:


A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a paradicsom eltávolítjuk, kikaparjuk a magjait, és a húsát felkockázzuk. A hagymát, a paprikát csíkokra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és ceruza vastagságúra csíkozzuk.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 13 éve

Az nagyon finom,szeretem az olasz ételeket.Ha van egy jó recepted tedd fel az oldalra! Szia!

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 30-40 dkg karfiol
  • 1 kisebb karalábé
  • 10 dkg zöldborsó
  • borsikafű (helyettesíthető őrölt borssal)
  • pirospaprika
  • 2 húsleveskocka
  • csipet chili
  • lestyán
  • 25 dkg fagyasztott húsgombóc
Elkészítés:

A hagymákat, a sárgarépát, a gyökeret és a karalábét megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát, a sárgarépát és a gyökeret karikára, a karalábét pedig kisebb kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 4 db tojás
  • 2-3 szál lestyán
  • ételízesítő
  • 1/2 pohár tejföl
Elkészítés:

Az olajon lepirítjuk a kockára vágott szalonnát, rászórjuk a lisztet, a lereszelt hagymákat, ezt egy picit pirítjuk. A tűzről levéve, rádobjuk a babérlevelet, a pirospaprikát, a karikára vágott kolbászt, felengedjük kb.

Tovább 

Hozzávalók:
4db db csirkecomb
1 zacskó mirelit zöldségkeverék
1 evőkanál vaj

bors
univer flekken fűszerkeverék
pirospaprika

Elkészítés:
A combokat a flekken fűszerkeverékkel ízesítem,fél órát állni hagyom
Egy mikrózható tálra ráöntöm a mirelit zöldséget,enyhén sózom borsozom majd ráteszem a vajdarabokat is.Erre a zöldségágyra fektetem a combokat.Mikrós fóliával letakarom és kb 15-20 percig a legmagasabb fokon sütöm.Ha kész leveszem a fóliát,reszelt sajttal megszórom a combokat és 2 percre visszateszem a mikróba.
Tálaláskor kevés piros paprikát szórok a sajt tetejére.

Tovább 

Hozzávalók:
10 dkg csoki
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál tej
25 dkg túró
porcukor
tejföl

Elkészítés:
A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. Majd elkészítjük a túrót palacsintatöltelék-szerűen: porcukor+tejföl, de ne legyen túl folyós. Ezt a masszát is beletesszük a tésztába.

Tovább 

Hozzávalók:
-50 dkg sütőtökpüré
-7,5 dkg sütőporos liszt
- késhegynyi só
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
A tetejére:
- fahéjas cukor

Elkészítés:
A hozzávalókat keverd össze egy tálban. Forrósítsd fel az olajat, és kanállal szaggasd bele a sütőtökös tésztát, süsd aranybarnára, majd papírtörlőre szedve itasd fel a felesleges zsiradékot. Szórd meg fahéjas cukorral, és melegen tálald.

Hozzávalók:
8-10 szelet tarja
30 dkg szeletelt sonka
2 fej vöröshagyma
2 üveg szeletelt gomba
1 nagy doboz tejföl
só, bors, mustár
10-20 dkg reszelhető sajt
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A húsokat besózzuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A gombát beletesszük a hagymába, egy kicsit átpároljuk. Borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és ízlés szerint mustárt teszünk bele. Megvárjuk amíg rottyan egyet, majd levesszük a tűzről.
A húsokat teflonsütőben mindkét oldalukon kicsit megsütjük.
Tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg pulykamell
1 csomag fagyasztott röszti
30 dkg aszalt szilva
4 dl szilvalé
1 dl főzőtejszín
cukor
fahéj
3 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A pulykahúst kissé megklopfoljuk, ízlés szerint fűszerezzük, olajon megsütjük, majd melegen tartjuk. A szilvalevet és az aszalt szilvákat odatesszük főni, felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal. Ezt követően beleöntjük a tejszínt. A keményítőt 2 dl hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a mártást.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg cseresznye,
50 dkg apró szemű eper,
30 dkg málna,
20 dkg porcukor,
3 tojásfehérje,
2 levél zselatin

Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt megmossuk, megszárítjuk, a cseresznyét kimagozzuk, és valamennyit egy tálba tesszük. Porcukorral meghintjük, és egy órára hideg helyen állni hagyjuk. Utána lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy lángon, néhány perccel tovább főzzük, hogy a massza besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat, és az egészet tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük.

Tovább 

Hozzávalók:
2 személyre:
3 húsleveskocka,
1 mokkáskanál őrölt bors
4 csirkecomb (alsó vagy felső, vagy vegyesen)
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál méz
1/2 dl étolaj

Elkészítés:
A húsleveskockákat 3 dl meleg vízben feloldjuk, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a 1/2 dl étolajat, őrölt borsot, a mézet és a fűszerpaprikát. A páclébe helyezzük a csirkecombokat és 3-4 órán át hűtőben érleljük. Még jobb előző este elkészíteni, úgy jobban átjárják a combokat a fűszerek.

160 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük úgy, hogy 15 perc elteltével folyamatosan kenegetjük a páclével.

Tovább 

Hozzávalók:
1 padlizsan
3 nagyobb batata
2-3 cukkini

Elkészítés:
A padlizsant felszeleteljuk kb cm-es vastagsagura egyenkent megkenjuk mindket oldalon es a kepen lathato modon sorakoztatjuk a tepsin, majd sozzuk es forro sutoben sutjuk, kb 20 percig. Majd megforgatjuk es tovabb sujuk, amig helyenkent barnas szint kap. Dobozba teve megpuhul es isteni finom, nekem egyenesen a tepsirol is izlett :))
A batatat, cukkinit is felszeleteljuk cm-es vastagsagura, egy talban osszekeverjuk olajjal es fokhagymaval, majd tepsire rendezzuk.

Tovább 

Hozzávalók:
egy üveg 700 g-os magozott meggybefőtt
őrölt fahéj
l2 púpos evőkanál búzadara
2 vaníliás puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 dl tejszin

Elkészítés:
A meggybefőttet egy lábasba tesszük, és hozzáadunk ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a búzadarát egy kis fahéjat és a befőttes üveget félig megtöltjük vízzel és ezt is hozzáadjuk. Megfőzzük mintha tejbegrízt főznénk.
Egy tepsit vagy tálat vízzel kikenünk és a megfőtt grízt ebbe símítjuk kb négy mm-er vastagon és hagyjuk kihűlni.
A pudingporból a tejjel krém alapot főzünk, a margarint kikeverjük a porcukorral, és ha az alap jól kihűlt összekeverjük és a már kihűlt meggyes alapra kenjük.
A tejszínt felverjük (ha nem cukrásztejszínünk van, akkor zselatint is tegyünk bele a zacskón lévő előírás szerint), és a krém tetejére kenjük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 szelet fehér húsú halfilé,
1 tojás,
5 evőkanál tej,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
25 dkg tisztított, durvára vágott mandula

a krumplisalátához:

60 dkg burgonya,
1 hagyma,
1 csokor retek,
1,5 dl húsleves (kockából),
3 evőkanál fehérborecet,
1 evőkanál mustár,
5 evőkanál olívaolaj,
csipetnyi cukor,
só,
bors ízlés szerint,
1 szál rozmaring

Elkészítés:
A halszeleteket leöblítjük, majd papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet.

Tovább 

Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
22 dkg cukor
22 dkg zsír
1 tojás
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 ek kakaó
1 kis pohár tejföl.

Krém:
1 vaníliás pudingpor
1/2 l tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
mandulaaroma

Máz:
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
1 ek víz

Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 4 lapot sütünk belőle. Nagyon törékeny, vigyázni kell vele!

Közben elkészítjük a krémet: a pudingport a tejjel felfőzünk, és kihűtjük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db borsos camembert sajt,
12 dkg méz,
morzsolt majoránna,
4 közepes cukkini,
5 dkg mandula,
10 dkg margarin,
1 csomag leveles tészta,
pirospaprika,


Elkészítés:
A sajtokat darabokra vágjuk, rácsurgatjuk a méz felét, tetejére morzsolt majoránnát, kevés pirospaprikát szórunk, majd fél órán keresztül állni hagyjuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és a héjával együtt vékony csíkokra szeljük. A mandulát egy pillanatra lobogó, forró vízbe dobjuk, hogy miután leszűrtük, könnyen le tudjuk húzni a héját.

Tovább 

Hozzávalók:
3 szelet tarja
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma

bors
majoranna
burgonya

Elkészítés:
A húst kikloffoljuk majd csíkokra vágjuk.A szálasra vágott hagymát dinszteljük,majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst sózzuk borsozzuk,kevés vizet hozzáadva pároljuk.Ha majdnem kész hozzáadjuk a majorannát.Készre sütjük.Közben a kockára vágott burgonyát kisütjük.Savanyúsággl tálaljuk.

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
8 nagyobb gomba
4 paradicsom
olaj
morzsolt oregánó
só, bors
petrezselyem
reszelt sajt

Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat feldaraboljuk. A gombát megtisztítjuk, szárukat kivágjuk, és felaprítjuk. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót, petrezselymet. Ezek után beletesszük az apróra vágott gombaszárakat és a felszeletelt paradicsomot.

Tovább 

Hozzávalók:
tésztához:
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
3 tojássárgája
tej a tészta összegyúrásához
Krémhez:
25 dkg rama
20 dkg porcukor
1 cs tejszínes pudong
4 dl tej
1 egész citrom leve
Mázhoz:
3 tojásfehérje
20 dkg cukor

Elkészítés:
A tésztához felsoroltakat összegyúrni, 4 részre osztani, kinyújtani és 4 lapot sütni belőle.
A pudingport felfőzni a tejjel, ha kihűlt, hozzáadni az előzőleg cukorral habosra kevert margarint.

Tovább 

Hozzávalók:
10 dkg kókuszreszelék
2 dkg tejpor
6 dkg cukor
3,5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 dl víz
1 púpos teáskanál étkezési keményítő
A bevonathoz 20 dkg tejcsokoládé
8 dkg vaj

Elkészítés:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, belekeverjük a tejport, a vajat, a kókuszreszeléket, és a vízben feloldott keményítőt. A masszát a tűzön továbbra is kevergetjük addig, amíg be nem sűrűsödik teljesen.
Hagyjuk kihülni, majd tegyük hűtőbe 1 órára, hogy teljesen formálható legyen a massza.

Tovább 

Hozzávalók:


Tészta:

5 tojás (közepes méretű)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Töltelék:

3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília 500 ml tej 60 g cukor
3 evőkanál rum
200 g hideg tejszín

Bevonat:

7-8 banán
300 g étcsokoládé
2 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítés:
Előkészítés:

A tepsit kivajazzuk, és belehelyezünk egy sütőformát (30 x 30 cm).
A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:

A tojást egy keverőtálban a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük.

Tovább 

Hozzávalók:
10 dkg margarin
20 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 dkg porcukor
3 dl tejszín
1 banán
1 cs. zselatinfix
4 dkg étcsokoládés tortabevonó

Elkészítés:
Összemorzsoljuk a margarint a liszttel, majd beledolgozzuk a kakaóport, a cukrot és 2 evőkanál vizet. Tésztává gyúrjuk, cipóvá formázzuk és letakarva 30 percig a hűtőben pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és 3 mm vastagra nyújtjuk. Kör alakú, kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval, kb.

Tovább 

Hozzávalók:
6 tojás
6 ek.cukor
6 ek.liszt
5 dkg darabosra vágott, vagy darált dió
Krém 1

25 dkg darált dió, vagy diópótló
15 dkg cukor
1 dl rum, vagy rumaroma felhígítva vízzel
4-5 ek tej (kb)
Krém 2

25 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
Tetejére

olvasztott csokoládé

Elkészítés:
A tésztát a piskótához hasonlóan készítjük el, csak itt utoljára a dió kerül bele. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 180 fokon.

Tovább 

Hozzávalók: 1 fejessaláta, 2 csomag zsenge sárgarépa,10 szem olivabogyó az öntethez: 3-4 evőkanál salátaolaj,2 evőkanál citromlé,1 teáskanál mustár,1 kemény tojás sárgája , 1 ek.konyak,só,bors

 

 

A megmosott salátát darabokra tépjük,a megtisztított répát vékonyan felkarikázzuk.A kemény tojás sárgáját szétnyomkodjuk,hozzákeverjük az olajat,mustárt,citromlevet,konyakot,sóval,borssal ízesítjük,a salátára öntjük,és az olivabogyóval díszítjük

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu