Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók : 1 fej jég saláta 4 evőkanál cézár öntet 20 dkg kenyérkocka 30 dkg csirkemellfilé grill fűszerkeverék kevés olaj.
Leírás
: A csirkemellet felkockázzuk és megszórjuk a grill fűszerrel.Az
olajon készre megpirítjuk. A salátát feldaraboljuk tetszés szerinti
méretre,hozzáadjuk a kenyérkockát és a cézáröntetet.A salátát
összekeverjük és a tetejére öntjük a csirkemellet. Frissen fogyasztjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg burgonya, 25 dkg sárgarépa, 3 paradicsom, 3 zöldpaprika, 80 dkg marhaszegy, 25 dkg hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 babérlevél, 5 szem bors, 3 szegfűszeg, törött bors, 4 dl bor, 3 evőkanál paradicsompüré.
Vágjuk kockára a húst és hasonló nagyságúra az összes zöldségfélét. Egy cserépedény aljába rakjuk a répát, hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, rá a kockára vágott burgonyát, majd a húst. Fűszerezzük meg, majd folytassuk a rétegezést.
|
|
Hozzávalók: 4 nagy, savanykás alma, 5 dkg kristálycukor, 5 dl fehérbor, egy citrom héja és leve, néhány szegfűszeg, egy darabka fahéj, 10 dkg sárgabaracklekvár, 3 cl rum, 3 dkg mazsola, 6 dkg mandula csíkokra vágva, kb. másfél dl tej, 3 tojássárgája, 8 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín. Durvára vágott pisztácia és eperszósz, vagy más készen kapható fagylaltöntet a díszítéshez.
Előkészítés: Az almát megmossuk, meghámozzuk, és a magházát kiszúrjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 4 pisztráng (1 kiló), 1 citrom, 20 deka gomba, 10 deka vöröshagyma, 2 deci tejszín, 10 deka vaj, 3 deka liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 deci étolaj, 2 teáskanál só.
A halat megtisztítjuk, belét kiszedjük kívül, belül sózzuk. Egészben hagyva citromos, sós vízben néhány szem gombával 1 fej karikára vágott hagymával 5-6 perc alatt megfőzzük. Szűrőlapáttal a halakat kiszedjük, és bőrüket lehúzzuk. Közepes nagyságú, finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztunk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 2 jó nagy csirkemell, só, 2 banán, 7 dkg liszt, 2 egész tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, olaj.
Elkészítése: A csirkemellet a csontokról lefejtem. Az így kapott négy szelet húst óvatosan kiverem, ügyelve arra, hogy ne szakadjanak szét. Ezután kissé besózom, és mindegyikre fél banánt teszek.
Feltekerem, hústűvel vagy fogvájóval megtűzöm. A töltött csirkemellet ezután lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatom, és forró olajban megsütöm.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Gyorsan elkészíthető muffin, amely kedvünkre variálható különböző lekvárokkal és dzsemekkel.
Hozzávalók:
15 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 kanál barack vagy más lekvár, fél csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg csokoládé.
A sütőt melegítsük elő, és készítsük elő a muffin sütőt is.
A lisztet keverjük össze egy tálba a sütőporral és a kakaóporral, majd egy másik tálba keverjük ki a tojásokat a cukorral, a vajjal, és a lekvárral.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemell, 1,2 kg cukkíni, 4 nagy krumpli, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, egy kis csomó metélőhagyma, őrölt fehér bors, őrölt koriander, só.
A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki, a csontot és a bőrt rövid lében főzzük meg. A filézett csirkemelleket enyhén veregessük ki, sózzuk meg, s egy olyan magasabb falú serpenyőben, amelyben elfér majd a cukkíni is, forró olajban mindkét oldalán süssük pirosbarnára.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db pritaminpaprika, 1 db angol zellerszár, 1 csésze rizs, só, őrölt bors.
A habaráshoz: 4 db tojássárgája, 2 db citrom leve
Elkészítése: Olívaolajat öntünk egy lábasba, és egyenként beletesszük a kockára vágott hozzávalókat. Kb. l0 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, megborsozzuk, és együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Míg a leves fő, elkészítjük a citromos mártást a következőképpen: A tojások sárgájához csurgatjuk a 2 citrom levét, és jól összekeverjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött vajastészta, 1 db tojás. Töltelék: 50 dkg lefőzött rebarbara (10 dkg Koronás Minőségi Kristálycukor, 3-4 db szegfűszeg, 1 kis fahéj), 10 dkg alma, 4-5 db mézes puszedli, 5 dkg durvára vágott dió, őrölt fahéj.
Díszítéshez: Koronás Díszítő jégcukor.
A megtisztított, feldarabolt rebarbara szárát cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben félpuhára főzzük, majd hűtjük. A leszűrt, lehűtött rebarbaraszárat hámozott, kockára vágott almával, kockára vágott mézes puszedlivel, dióval és fahéjjal összekeverjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Az ananászt kettévágjuk, húsát kivágjuk, és kisebb kockákra daraboljuk. A csillaggyümölcsöt megmossuk, karikákra vágjuk. A grépfrútot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, 1 teáskanál rozmaring, só, bors, fehérbors, 50 dkg brokkoli (vagy karfiol), 20 dkg ementáli sajt, 2,5 - 3 dl tej-szín, olaj a sütéshez, zsír és zsemlemorzsa a formához.
Előkészítés: A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és 3 cm széles szeletekre vágjuk, amelyeket tenyérrel nyomkodunk simára. Forró olajban mindkét oldalon aranybarnára sütjük, egész kevés vízzel felöntjük, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük, s puhára pároljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Gyorsan elkészíthető finom tejszínes gomba leves, amely diétához is ideális.
Hozzávalók:
20 dkg gomba, 5 kanál olaj, 5 dkg liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 cs. friss petrezselyem, só, bors, 2 dl tejszín.
A gombát megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát felaprítjuk és olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a gombát, és azt is megpirítjuk. Felöntjük vízzel vagy húsleves lével, amelyet kockából főzünk, sózzuk, borsozzuk, és fél óráig főzzük
10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, fél mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, fél dl olaj, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj.
A zabpelyhet, búzacsírát, búzakorpát, sót, fahéjat és a joghurtot keverjük jól össze, és pihentessük húsz percig. Egy másik tálban keverjük el a lisztben a sütőport. A pihentetett joghurtos masszához keverjük hozzá a juharszirupot, az olajat és a felvert tojást, majd forgassuk bele a lisztet, és keverjük bele a mazsolát.
Hozzávalók:
A karfiolt alapos mosás után rózsáira bontom.
Hozzávalók 4 személyre:
A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, besózzuk. A karfiolt enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vízben puhára főzzük, szűrőkanállal hideg vízbe tesszük, kihűtjük, alaposan lecsepegtetjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Az almát héjastól lereszeljük. narancsot meghámozzuk, gerezdjeire szedjük és feldaraboljuk. A savanyú káposztát összekeverjük a lecsöpögtetett ananásszal, a naranccsal és az almával, a lecsöpögtetett mazsolával. A majonézt kikeverjük a tejföllel 1-2 kanálnyi befőttlével.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj, v. margarin
10 dkg kristálycukor
2 tojás
10 dkg étcsoki(belga)
10 dkg tejcsoki(belga)
1 kk. fahéj (nem szeretjük, kihagyom, de ez az alaprecept)
1 kk. sütőpor
kb. 5 dkg holland/belga kakaópor
kb. 15 dkg finomliszt
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverem. A tojásokat egyenként beledolgozom,
erőteljes mozdulatokkal keverem. Sütőt 200 C°-ra melegítem. A csokit
felaprítom, majd a keverékhez adom. A liszt nagy részét, (a fahéjat) a
kakaóport és a sütőport összekeverem, majd a tojásos masszához adom és
simára keverem.
Hozzávalók:
30 dkg szűzpecsenye
5 dkg szalonna
2 dkg vaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg aszalt szilva
1 ek fenyőmag (mandulaforgács)
1 erőleves kocka
1 dl vörösbor
só
bors
néhány szál petrezselyem, zeller, kapor
2 ek olaj
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a
zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát
megtisztítjuk, apróra vágjuk
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 pohár főtt rizs
10 dkg szósos darálthús (milánói v. spagetti)
1-2 tojás
10 dkg reszelt sajt
pici só
bors
olasz fűszerkeverék
panírhoz: liszt, tojás, morzsa
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, mintha rendes fasírtot
csinálnánk. Kicsi golyókat formázunk, bepanírozzuk és forró olajban
kisütjük.
Tanácsok:
Tapasztalatom szerint nincs szükség 2 pohár főtt rizsre csak 1-re. De
ezt készítés közben el lehet dönteni.
Hozzávalók:
a csirkemellhez
2 csirkemell
1 alma
2 sz sajt
1 fej lilahagyma
só
bors
1 tojás
kb. 20 dkg liszt
0,5 dl tej
zsemlemorzsa
olaj
a burgonyapüréhez
40 dkg burgonya
3 ek tejföl
1 ek margarin
só
bors
Elkészítés:
A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
2 nagyobb körte
1 közepes hagyma
1 dl fehérbor
6 dkg vaj
a mázhoz:
1 tk őrölt gyömbér
2-3 ek házi sós paprikakrém
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy
tapadásmentes fedeles edénybe teszünk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra
vágott vajat.
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
40 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 ek tejföl/joghurt
1 marék vágott oregánó
só
bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemellből szeleteket vágunk, kicsit kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
A húst kevés olajon pirosra sütjük.
A vöröshagymát, fokhagymát finomra, a cukkinit karikákra vágjuk.
A sütés után visszamaradt szaftban a zöldségeket megpároljuk (nem túl puhára).
1-2 ek tejfölt vagy joghurtot összekeverünk maréknyi frissen aprított oregánóval.
A mártást a párolt zöldséggel összekeverjük.
A sült csirkemell szeletekkel tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg cékla
2 dkg torma
8 dl joghurt
2 dkg zabkorpa
só
őrölt kömény
Elkészítés:
A megtisztított nyers céklát és tormát lereszeljük.Hozzáadjuk a köményt a
sót jól összekeverjük majd turmixoljuk.Végül beletesszük a zabkorpát a
joghurtot és simára keverjük.
Azonnal fogyasztható
Hozzávalók:
25 dkg túró
200 ml habtejszín
100 ml tej
1 zacskó főzés nélkül készíthető vanília puding
vegyes bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A túrót a fagyasztóba teszem. Amíg megfagy elkészítem a bogyós
részt.Málna-piros, ribizli-fekete,ribizli-áfonya-eper (vegyesen vagy
ízlés szerint) turmixolom. Tálba öntöm. A turmixba beleöntöm a
habtejszínt, tejet, hidegen kikeverhető pudingot és a fagyott túrót.
Alaposan összedolgozom, majd a masszát a gyümölcshúshoz adom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál tejföl
5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna.
Krém: 3 csomag málnaízű pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg
porcukor, 1 csomag babapiskóta, 2 dl málnaszörp, kevés piros
ételszínezék (ezt ki is lehet hagyni).
Máz: 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2 evőkanál olvasztott hűtött margarin, 1 evőkanál bonbonmeggy aroma.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 tojás
40+20-25 dkg cukor
8 ek. liszt
30 dkg darált dió
2 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg margarin
15 dkg csokoládé
Elkészítés:
A tojásfehérjéket 40 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, majd bele a
liszt és a dió, nyomózsákba kanalazzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe
kb. 8 cm hosszú rudakat nyomunk egymástól kb 1,5 cm-re, mert megnőnek.
160 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a pudingot felfőzzünk a tejjel, majd forrón belekeverjük a tojássárgákat, hűlni hagyjuk.
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a két krémet összekeverjük.
Amikor minden kihűlt, összekevert állapotban van, a diós rudakra rányomjuk a krémet.
Ezután olvasztott csokiba mártjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete
kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál
citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás
Elkészítés:
A krémsajtot összekeverjük a citromlével és a konyakkal, majd hozzáadjuk
a megtisztított és nagyon vékonyra karikázott zöldhagymát. A sajtos
krémmel megkenjük a palacsintákat és elosztjuk rajtuk a kaviárt. Ezután a
palacsintákat szorosan felcsavarjuk, és két végüket úgy hajtjuk össze,
hogy ne bomolhassanak ki.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8-10 csirkeszárny
2 dl natúr joghurt
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk édeskömény
1 kk római kömény
1 tk koriandermag
1 tk gyömbérpor vagy 1 ek frissen reszelt gyömbér
1 tk pirospaprika
2 friss babérlevél
2-3 szárított csípős fűszerpaprika
só
frissen őrölt bors
1-2 ek olívaolaj
Elkészítés:
Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat.
Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát.
Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát.
A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt
fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb
darabokra tördelt babérlevelet.
A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva, egy napig pácoljuk a hűtőben.
Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és
pirosra sütjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2 dl energiaszegény tejföl
4 dkg light margarin
1 dkg liszt
só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk,a margarinon kicsit átsütjük.A
lisztet elkeverjük a tejföllel,megsózzuk.Az átpirított burgonyát
tűzállótálba tesszük,a tejföllel leöntjük,alufóliával letakarjuk.Sütőben
pirosra sütjük.Köretként ,de önállóan salátával is finom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csésze köles
2 dkg vaj
fél fej hagyma
1 sárgarépa
10 dkg mozarella (mini)
só, vegamix, petrezselyem
Elkészítés:
a vajon a hagymát üvegesre pároljuk, sózzuk majd hozzáadjuk a sárgarépát
és így is pároljuk még pár percig, utána a kölest is beletesszük és két
csésze vízzel felöntjük, megszórjuk a vegamixszel majd mielőtt még
készre főne hozzáadunk egy csokor petrezselymet és a végén a mozarella
golyókat majd lefedjük hogy megolvadjanak
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
7 dl víz
2 tyúkhúsleves kocka
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
késhegynyi reszelt szerencsedió
1 mokkáskanál curry
fél mokkáskanál törött fehérbors
egy zsemle
Elkészítés:
A vízbe beletesszük mindkét leveskockát, beleszórjuk a borsot, a
szerecsendiót és a curryt. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés
levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a sajt felét. A
forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és
folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
hozzávalók 5 főre
Töltelékhez:
200 g marcipán
100 g darált mandula
50 g margarin
Tésztához:
100 g mazsola
4 ek vörösbor
400 g liszt
2 tk sütőpor
100 g porcukor
100 g margarin
1 cs vaníliás cukor
őrölt szegfűszeg
őrölt ánizs
250 g túró
1 tojás
aszalt gyümölcsök
kandírozott narancshéj
darabolt dió
gumicukor v. zselés szaloncukor
Mázhoz:
50 g margarin
100 g porcukor
2 ek vörösbor
tetejére esetleg szórócukor
Elkészítés:
A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk.
A töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk.
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához: 250 g liszt, 125g vaj, 1 tk cukor, 1 tojás, 1/2 tk só, 40 ml víz
A töltelékhez:
8-10 füge, 2-3 ek méz, 6 szelet szárított füstölt fekete erdei sonka, 100g kékpenészes sajt (Márvány), friss kakukkfű
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével összedolgozzuk morzsás állagúra,
majd kanalanként a jéghideg vízzel összegyúrjuk. Félretesszük fél órára a
hűtőbe.
Kivesszük a pihentetett tésztát, és kerekre nyújtjuk, majd a
közepére morzsoljuk a sajtot úgy, hogy maradjon kb.
Hozzávalók:
45 dkg csirkemell
grillfűszer (ízlés szerint)
1,5 dl napraforgó olaj (pácoláshoz)
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb szál hegyes erős-paprika
4 kövér gerezd fokhagyma
1 mk őrölt fekete-bors
6 ek tejföl
70 dkg krumpli
2 tk sült krumpli fűszersó
napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, beletesszük egy tálba, megszórjuk
a grillfűszerrel, ráöntünk kb. 1,5 dl olajat, átforgatjuk, és fél napra
hűtőbe tesszük, hogy pácolódjon.
A hagymát és az erős-paprikát felaprítjuk, 3 ek olajon megdinszteljük, és ha pirulni kezd, rátesszük a pácolt csirkemellet.
Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,
borssal ízesítjük, és belekeverjük a 2 ek tejfölt.
Hozzávalók:
(2 személyre)
25 dkg (2 szelet) tarja
40 dkg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
3-4 evőkanál étolaj
1 paradicsom
1 paprika
só
bors
10 dkg spagetti
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágtam, és a felforrósított olajon, picit
megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a szeletekre vágott
(előzőleg héjától megfosztott) paradicsomot és paprikát. Kicsit együtt
pirítottam őket, majd beletettem a kockákra vágott húst.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 fogoly,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg erdei gomba,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg kelbimbó,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
só, bors,
2 dl tejföl.
Elkészítés:
A szárnyasokat alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre
forrásban levő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel többször alaposan
megmossuk.
Mellét füstöltszalonna- vagy sonkacsíkokkal megtűzdeljük.
A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban félig puhára pároljuk, majd a fogoly belsejébe tömködjük és lezárjuk.
Forró zsiradékkal leöntjük, majd fedő alatt (tűzálló tálban) puhára pároljuk.
Közben 3-4 kanál tejfölt is adagolunk hozzá.
Párolt rizzsel, citromszeletekkel tálaljuk.
12 éve | Egyed Józsefné | 1 hozzászólás
4 tipp a tökéletes méregtelenítéshez
Wellness Cafe - Kovács Orsi írása 2012. 01. 16.
Vess be egy tökéletes méregtelenítő kúrát, légy tele energiával, ragyogjon a bőröd és ints búcsút egy-két felesleges kilónak is!
Kovács Orsi írása
2012. 01. 16.
Ezért jó a testnek!
A tisztítókúra hatására a bőr ragyogó lesz, mérséklődik a puffadás, hozzásegít a fogyás beindulásához, leküzdheted a folytonos édesség utáni áhítozást, és ami a legfontosabb, tele leszel energiával.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg tészta (mindegy milyen)
25 dkg túró
2 kis doboz tejföl
2 pár füstölt virsli ( ha csak sima van az is jó) füstölt sajt
Elkészítés:
A tésztát kifőzöm, majd lecsöpögtetem. A túrót kikeverem a tejföllel,
megsózom, majd a tésztához keverem. A virslit felkarikázom, majd egy
picit olajon megpirítom és az olajjal együtt a tésztához keverem.
Tűzálló tálba rakom,füstölt sajtot reszelek rá és sütőben összesütöm.
Addig sütöm amíg a teteje egy picit meg nem pirul.
Ha nincs ötlete mit egyen a fogyókúra és a diéta alatt itt a finom ízletes tápláló töltött avokádó!
Hozzávaló: 2 avokádó, 1 citrom leve, 150 g garnéla, 2-2fekete és zöld Oliva bogyó, 2 ek. Tejföl, 1 ek. Tejszín, 2 ek. Vágott kapor, 1 tk tárkony, kevés kurkuma, tengeri só, bors.
Az avokádót megmossuk, megtöröljük, majd egy éles késsel kettévágjuk.
A magját kiszedjük, egy kiskanállal a húsát is kivájjuk, és jó alaposan meglocsoljuk citromlével.
Hozzávalók: 200 ml almalé, 2 kanál citromlé, 1 kanál csípős mustár,1 ½ kanál méz, 250 g alma kockázva, só, bors, 1 kanál kakukkfű, 50 g dió, 10 g vaj, 1 fej jégsaláta, 1 fej radicchio saláta, 2 cikória saláta, 4 evőkanál málnaecet, 8 kanál olaj ,(oliva, vagy mogyoróolaj) 1 csokor sima petrezselyem, 300 g füstölt libamell, szeletekre vágva.
Az almakompóthoz keverjük hozzá az almalevet, a citromlevet, a mustárt, és a mézet, majd tegyük bele egy fazékba és forraljuk fel.
Elkészítés:
A megtisztított, felkockázott húst és a zöldséget megpárolom (kivéve a karfiolt), felengedem vízzel, megsózom. Ha felforrt, leveszem a lángot kisebbre, hogy szép lassan főjön
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A nyakat feldarabojuk, majd a felforrósított olajon a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget.
A méz és az almaecet ideális módon kiegészít egymást, a kettő együtt szinte olyan, mint egy életelixír. A méz nem csak hogy enyhíti az almaecet savanykás ízét, de nagyon gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban
és erős baktériumölő hatással is rendelkezik. Míg az almaecet segíti a szervezet méregtelenítését, addig a méz, mint antibiotikum szolgál szervezetünk számára, így misem egyszerűbb, mint összekeverni a kettőt.
A méz antibakteriális hatása már régóta ismert, nemhiába hogy Nagymamáink régen a megfázásra mézes teát fogyasztottak.
Hozzávalók: 250 g csirkemell, bőr és csont nélkül, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 4 l víz, só, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, fekete bors, 300-400 g spagetti, 1 l tyúkhúsalaplé, 100 ml tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor bazsalikom, 40 g parmezán sajt
Előkészítés: 12 perc
Főzés: 17 perc
Elkészítése:
1. A csirkehúst csíkokra vágjuk. A vajat nagy serpenyőben mérsékelt tűzön felforrósítjuk, a húst körülbelül 7 percig sütjük benne, amíg kissé meg nem barnul.
Ahhoz, hogy beindítsuk a reggelünket, vagy más esetben épp ahhoz, hogy kellemesen le tudjuk zárni a napunk, nagyon jól jönnek ősszel a különböző tea variációk és keverékek.
Kis ügyeskedéssel azonban nem feltétlenül kell az üzletek polcairól levenni ezeket, hanem a saját ízlésünknek megfelelően magunk is készíthetünk különleges ízesítésű teákat. De akár maradhatunk az egyszerűbb ízeknél is, ki mit szeret…
Ha pedig ősz, akkor rögtön adja magát a lehetőségek között a csipkebogyó. Ha van lehetőségünk, akkor szerezzük be mi magunk, az erdőt járva (főleg az erdő szélén, sövények mellett, réteken található meg).
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy csirkemell, só, bors Töltelék: 50 g lágy vaj, 50 g reszelt ementáli sajt, 1 csokor snidling.
Bundázás: 75 g darált mogyoró, 25 g liszt, 1 tojás, olaj a sütéshez
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, és a tölteléknek zsebet vágunk bele, sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a finomra vágott snidlinget összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a hús zsebeibe töltjük.
A szokásos módon bundázzuk, de végül nem zsemlemorzsába, hanem darált mogyoróba forgatjuk bele.
Górcsövünk alá ezúttal egy igen sokoldalú növényt vettünk, mely ma már szinte minden zöldségesnél kapható.
A furcsa formájú, fehér gyömbérgyökér, amely inkább hasonlít valami görcsre, mint növényre, rendkívüli erővel rendelkezik. De nem csak ezért, mert ha egyszer megkóstoljuk, rögtön a rabjaivá válunk; hiszen édeskés, csípős, intenzív íze (hasonlóan a chilis- csokihoz) azonnal megragadja fantáziánkat. Hanem azért is, mert ma már köztudott, hogy nem csak fűszernövény, hanem gyógynövény is.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, kemény habbá
verjük a fehérjét. A sárgáját a tejjel és a sütőporos liszttel
elkeverjük, majd szépen óvatosan belekeverjük a már felvert tojáshabot.
Úgy kezdjük sütni, mint a hagyományos palacsintát, de amikor az alja már
megsült a palacsintának, akkor a tetejére pár karika kolbászt teszünk,
megfordítjuk, és így sütjük készre.
Elkészítés:
Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat, felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst, félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
Az egyik tojásból, lisztből, tejből, 1 evőkanál olajból és pici sóból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, és nem túl vékony palacsintákat sütünk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk.
Hozzávalók: 20 db palacsintához való egyszerű palacsinta alapmassza, 50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve), 2 dl tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor.
A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétől kinyomkodott, reszelt almát és a palacsintákat egyenként megsütöm. A tejszínbe belekeverem a cukrot és az őrölt fahéjat, majd a kisült palacsintákat egyenként megkenem a fahéjas-cukros tejszínnel.
Egy kerek tűzálló tálban egymásra rakom.
Hozzávalók 16 szelethez: 20 dkg liszt, 6 dkg étkezési búzakeményítő, 1 tojás, 10 dkg cukor, 4 dkg kakaópor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só, a szóráshoz porcukor, a forma kikenéséhez vaj vagy margarin.
Elkészítés: A tejet kisebb üveg- vagy kerámiatálba öntjük, és mikrohullámú készülékben, 100 watton 1 /2 perc alatt megmelegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés cukorral meghintjük. A lisztet tálba szitáljuk, majd összekeverjük a kakaóporral és az étkezési búzakeményítővel.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 2 kisebb csirkemell, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és borsmenta, 1 dl tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, zsemlemorzsa. A bundázáshoz, 1 dl olaj.
Elkészítése: A csirkemelleket lebőrözöm és kicsontozom, majd 4 darabra vágom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom, majd a csirkemellre öntöm. Sütés előtt a melleket lecsöpögtetem, és zsemlemorzsába mártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalán pirosra sütöm.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4-6 személyre: 6 csirkemell, 1 kis csomó friss bazsalikomlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 24 dkg juhtúró (gomolya), fromage frois sajt (érett, fűszeres krémsajt), só, őrölt bors, ízlés szerint.
Az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát kevés olajjal elkeverjük és összedolgozzuk a juhtúróval, illetve a krémsajttal. A sóval és borssal bedörzsölt csirkemellek bőrét egy kicsit megemeljük, és egyenletesen alátöltjük a fűszeres juhtúrót.
12 éve | Hegedüs Edit | 2 hozzászólás
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, berakjuk a hűtőbe kb. 1 órára.
Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és kiszaggatjuk.
180 fokos előmelegített sütőbe rakjuk sütőpapíros tepsin, nekem kb. 20
perc volt a sütés, amikor éppen barnulni kezd, akkor van kész.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral elkeverem, a vajat felolvasztom, a csokit apró darabokra vágom. A lisztet, a kókuszreszeléket és a többi hozzávalót egy tálban összekeverem. Kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Közepes lángon kb. negyed órát sütöm.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A kekszet megdaráljuk, és a tej kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban. A tejet csak a végén adjuk hozzá, amikor látjuk, mennyi folyadékot kíván még a keverékünk. Vegyük figyelembe, hogy a zabpehely és a kókuszreszelék is sok nedvességet felszív, mire a joghurtunk összeérik.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
1. A húst a csomagoláson feltüntetett módon megsütjük, közben elkészítjük a mártást és a krokettet.
2. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
Utána leszűrjük, és forrón belekeverjük a tojások sárgáját.
Elkészítés:
A pulykaszeleteket megütögetjük, fűszerezzük a grill fűszerkeverékkel, majd leforrázott parajleveleket, megtisztított, csíkokra vágott sárgarépát teszünk rá.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
1. A pulykamellet fagyosan, az alutálcában, 180 C-ra előmelegített villany- vagy gázsütőbe tesszük, és 1 óra 45 percig sütjük.
2. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, lisztet szórunk rá, és világosra pirítjuk.
3. Állandó keverés mellett felöntjük fehérborral, 1 dl vízzel és a
tejszínnel.
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felteszük főni 2 kiskanál sóval (héjában főtt krumplit is készíthetünk, akkor csak meg kell mosni a krumplikat, és főzés után pucolni és kockázni). A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, kevés olajon megpároljuk.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, és gyűrűire szedjük. Magas falú serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik. Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20dkg trappista sajt,30 dkg rama margarin,2 szál friss kakukkfű,1 evőkanál pirospaprika,őrőlt fehérbors,só,
Elkészítés:
A margalint habosra keverem,a felét finomra vágott
kakukkfűvel,sózom,borsozom,majd a másik felét paprikázom,sózom és
borsozom.A sajtot nagy vékony szeletekre vágom,külön-külön egyenletesen
megkenem a krémmel,majd egymásra teszem és szorosan felcsavarom.Kézzel
rúd alakúra formázom.Aztán hűtöbe teszem.Forró vízbe mártott éles,vékony
pengéjű késsel felszeletelem.
Párolt rízzsel tálalom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db cékla
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 húsleves kocka
só
bors
liszt
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon dinszteljük,majd hozzáadjuk a
kis kockára vágott zöldségeket.Pár perc után megszórjuk liszttel,és
felengedjük hideg vízzel.Ha felforrt hozzáadjuk a leves kockát sózzuk,
borsozzuk kiforraljuk.
Betétje:galuska
Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
Hozzávalók:
50 dkg marhafelsál,
2 csirkemell,
1 marhahúsleves-kocka,
0.5 dl sherry (el is maradhat),
1 csomó petrezselyem,
1 babérlevél,
néhány szem feketebors,
3 nagyobb sárgarépa,
1 fehérrépa,
4-5 krumpli,
1 hagyma,
10 dkg csiperkegomba,
só, bors.
A zöldmártáshoz:
3-4 gerezd fokhagyma,
1 konzerv szardella,
1 evőkanál felaprított kapribogyó,
1 csomó apróra vágott petrezselyem,
0,5 dl citromlé,
0,5 dl olívaolaj.
A tálaláshoz:
5 dkg parmezán sajt.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 nagyobb (800g) csirkemell,
só, bors,
4 gerezd fokhagyma,
12 zsályalevél,
6 vékony szelet szalonna (bacon),
2 evőkanál margarin,
1dl száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej hagyma,
400g hámozott paradicsom,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
400g főtt fehér bab (konzerv).
Elkészítés:
A megmosott csirkemellekről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk. A fél
melleket kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk, mindegyiket megkenjük egy
gerezd áttört fokhagymával, 3 hosszanti csíkra vágjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás