ételrecept Blog: 2012. január

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2012. január

Hozzávalók : 1 fej jég saláta 4 evőkanál cézár öntet 20 dkg kenyérkocka 30 dkg csirkemellfilé grill fűszerkeverék kevés olaj.

 


Leírás : A csirkemellet felkockázzuk és megszórjuk a grill fűszerrel.Az olajon készre megpirítjuk. A salátát feldaraboljuk tetszés szerinti méretre,hozzáadjuk a kenyérkockát és a cézáröntetet.A salátát összekeverjük és a tetejére öntjük a csirkemellet. Frissen fogyasztjuk.

Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg burgonya, 25 dkg sárgarépa, 3 paradicsom, 3 zöldpaprika, 80 dkg marhaszegy, 25 dkg hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 babérlevél, 5 szem bors, 3 szegfűszeg, törött bors, 4 dl bor, 3 evőkanál paradicsompüré.

Vágjuk kockára a húst és hasonló nagyságúra az összes zöldségfélét. Egy cserépedény aljába rakjuk a répát, hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, rá a kockára vágott burgonyát, majd a húst. Fűszerezzük meg, majd folytassuk a rétegezést.

Tovább 

 

Hozzávalók: 4 nagy, savanykás alma, 5 dkg kristálycukor, 5 dl fehérbor, egy citrom héja és leve, néhány szegfűszeg, egy darabka fahéj, 10 dkg sárgabaracklekvár, 3 cl rum, 3 dkg mazsola, 6 dkg mandula csíkokra vágva, kb. másfél dl tej, 3 tojássárgája, 8 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín. Durvára vágott pisztácia és eperszósz, vagy más készen kapható fagylaltöntet a díszítéshez.

Előkészítés: Az almát megmossuk, meghámozzuk, és a magházát kiszúrjuk.

Tovább 

Hozzávalók: 4 pisztráng (1 kiló), 1 citrom, 20 deka gomba, 10 deka vöröshagyma, 2 deci tejszín, 10 deka vaj, 3 deka liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 deci étolaj, 2 teáskanál só.

A halat megtisztítjuk, belét kiszedjük kívül, belül sózzuk. Egészben hagyva citromos, sós vízben néhány szem gombával 1 fej karikára vágott hagymával 5-6 perc alatt megfőzzük. Szűrőlapáttal a halakat kiszedjük, és bőrüket lehúzzuk. Közepes nagyságú, finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztunk.

Tovább 

Hozzávalók: 2 jó nagy csirkemell, só, 2 banán, 7 dkg liszt, 2 egész tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, olaj.

 

Elkészítése: A csirkemellet a csontokról lefejtem. Az így kapott négy szelet húst óvatosan kiverem, ügyelve arra, hogy ne szakadjanak szét. Ezután kissé besózom, és mindegyikre fél banánt teszek.


Feltekerem, hústűvel vagy fogvájóval megtűzöm. A töltött csirkemellet ezután lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatom, és forró olajban megsütöm.

Tovább 

Gyorsan elkészíthető muffin, amely kedvünkre variálható különböző lekvárokkal és dzsemekkel.

 

Hozzávalók:

15 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 kanál barack vagy más lekvár, fél csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg csokoládé.

A sütőt melegítsük elő, és készítsük elő a muffin sütőt is.

A lisztet keverjük össze egy tálba a sütőporral és a kakaóporral, majd egy másik tálba keverjük ki a tojásokat a cukorral, a vajjal, és a lekvárral.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemell, 1,2 kg cukkíni, 4 nagy krumpli, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, egy kis csomó metélőhagyma, őrölt fehér bors, őrölt koriander, só.

A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki, a csontot és a bőrt rövid lében főzzük meg. A filézett csirkemelleket enyhén veregessük ki, sózzuk meg, s egy olyan magasabb falú serpenyőben, amelyben elfér majd a cukkíni is, forró olajban mindkét oldalán süssük pirosbarnára.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db pritaminpaprika, 1 db angol zellerszár, 1 csésze rizs, só, őrölt bors.

A habaráshoz: 4 db tojássárgája, 2 db citrom leve

Elkészítése: Olívaolajat öntünk egy lábasba, és egyenként beletesszük a kockára vágott hozzávalókat. Kb. l0 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, megborsozzuk, és együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel.


Míg a leves fő, elkészítjük a citromos mártást a következőképpen: A tojások sárgájához csurgatjuk a 2 citrom levét, és jól összekeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:  50 dkg mélyhűtött vajastészta, 1 db tojás. Töltelék: 50 dkg lefőzött rebarbara (10 dkg Koronás Minőségi Kristálycukor, 3-4 db szegfűszeg, 1 kis fahéj), 10 dkg alma, 4-5 db mézes puszedli, 5 dkg durvára vágott dió, őrölt fahéj.

Díszítéshez: Koronás Díszítő jégcukor.

A megtisztított, feldarabolt rebarbara szárát cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben félpuhára főzzük, majd hűtjük. A leszűrt, lehűtött rebarbaraszárat hámozott, kockára vágott almával, kockára vágott mézes puszedlivel, dióval és fahéjjal összekeverjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 ananász
  • 1 csillaggyümölcs
  • 1 grépfrút
  • 2 kivi
  • 3 banán
  • 25 dkg vegyes mélyhűtött gyümölcs
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál édesítőpor
  • 2 evőkanál rum
Elkészítés:

Az ananászt kettévágjuk, húsát kivágjuk, és kisebb kockákra daraboljuk. A csillaggyümölcsöt megmossuk, karikákra vágjuk. A grépfrútot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk.

Tovább 

Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, 1 teáskanál rozmaring, só, bors, fehérbors, 50 dkg brokkoli (vagy karfiol), 20 dkg ementáli sajt, 2,5 - 3 dl tej-szín, olaj a sütéshez, zsír és zsemlemorzsa a formához.

Előkészítés: A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és 3 cm széles szeletekre vágjuk, amelyeket tenyérrel nyomkodunk simára. Forró olajban mindkét oldalon aranybarnára sütjük, egész kevés vízzel felöntjük, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük, s puhára pároljuk.

Tovább 

Gyorsan elkészíthető finom tejszínes gomba leves, amely diétához is ideális.

 

Hozzávalók:

20 dkg gomba, 5 kanál olaj, 5 dkg liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 cs. friss petrezselyem, só, bors, 2 dl tejszín.

A gombát megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát felaprítjuk és olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a gombát, és azt is megpirítjuk. Felöntjük vízzel vagy húsleves lével, amelyet kockából főzünk, sózzuk, borsozzuk, és fél óráig főzzük

Tovább 

10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, fél mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, fél dl olaj, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj.

 

A zabpelyhet, búzacsírát, búzakorpát, sót, fahéjat és a joghurtot keverjük jól össze, és pihentessük húsz percig. Egy másik tálban keverjük el a lisztben a sütőport. A pihentetett joghurtos masszához keverjük hozzá a juharszirupot, az olajat és a felvert tojást, majd forgassuk bele a lisztet, és keverjük bele a mazsolát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kis fej friss karfiol (kb. 35-40 dkg)
  • 1 db közepes lisztes burgonya (pl. Ella, kb. 15 dkg)
  • 1 kisebb fej salottahagyma (vagy ½
  • fej vöröshagyma)
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 csokor friss bazsalikom (ha csak szárított van otthon: 1 teáskanálnyi szárított)
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom frissen préselt leve
  • 1,5 dl tej
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán (vagy bármely kemény sajt)
  • kevés őrölt zsálya
  • frissen őrölt bors
  • rozmaring
Elkészítés:

A karfiolt alapos mosás után rózsáira bontom.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet kicsontozott sertésborda
  • 1 kg karfiol (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál citrom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 szelet lapka sajt
  • 4 szelet főtt tarja
  • A besamelhez:
  • 8 dkg vaj vagy rama
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 40 g reszelt sajt
Elkészítés:

A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, besózzuk. A karfiolt enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vízben puhára főzzük, szűrőkanállal hideg vízbe tesszük, kihűtjük, alaposan lecsepegtetjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 2 jonatán alma
  • 1 narancs
  • fél kis doboz darabolt ananász
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg majonéz
  • 1 dl zsírszegény tejföl
Elkészítés:

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Az almát héjastól lereszeljük. narancsot meghámozzuk, gerezdjeire szedjük és feldaraboljuk. A savanyú káposztát összekeverjük a lecsöpögtetett ananásszal, a naranccsal és az almával, a lecsöpögtetett mazsolával. A majonézt kikeverjük a tejföllel 1-2 kanálnyi befőttlével.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 pohárhoz:
  • 1 banán
  • 2 dl kefir
  • fél dl ásványvíz
  • 1 evőkanál citrom
  • 1 evőkanál méz
Elkészítés:

A banánt meghámozzuk, összeturmixoljuk a kefirrel, az ásványvízzel, a citromlével és a mézzel. Behűtjük, és mentalevéllel díszítjük. Sportolás után fogyasztjuk.

Hozzávalók:
15 dkg puha vaj, v. margarin
10 dkg kristálycukor
2 tojás
10 dkg étcsoki(belga)
10 dkg tejcsoki(belga)
1 kk. fahéj (nem szeretjük, kihagyom, de ez az alaprecept)
1 kk. sütőpor
kb. 5 dkg holland/belga kakaópor
kb. 15 dkg finomliszt

Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverem. A tojásokat egyenként beledolgozom, erőteljes mozdulatokkal keverem. Sütőt 200 C°-ra melegítem. A csokit felaprítom, majd a keverékhez adom. A liszt nagy részét, (a fahéjat) a kakaóport és a sütőport összekeverem, majd a tojásos masszához adom és simára keverem.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg szűzpecsenye
5 dkg szalonna
2 dkg vaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg aszalt szilva
1 ek fenyőmag (mandulaforgács)
1 erőleves kocka
1 dl vörösbor

bors
néhány szál petrezselyem, zeller, kapor
2 ek olaj

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk

Tovább 

Hozzávalók:
2 pohár főtt rizs
10 dkg szósos darálthús (milánói v. spagetti)
1-2 tojás
10 dkg reszelt sajt
pici só
bors
olasz fűszerkeverék
panírhoz: liszt, tojás, morzsa

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, mintha rendes fasírtot csinálnánk. Kicsi golyókat formázunk, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Tapasztalatom szerint nincs szükség 2 pohár főtt rizsre csak 1-re. De ezt készítés közben el lehet dönteni.

Tovább 

Hozzávalók:
a csirkemellhez

2 csirkemell

1 alma
2 sz sajt
1 fej lilahagyma

bors
1 tojás
kb. 20 dkg liszt
0,5 dl tej
zsemlemorzsa
olaj

a burgonyapüréhez


40 dkg burgonya

3 ek tejföl
1 ek margarin

bors

Elkészítés:
A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát.

Tovább 

Hozzávalók:
4 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
2 nagyobb körte
1 közepes hagyma
1 dl fehérbor
6 dkg vaj

a mázhoz:


1 tk őrölt gyömbér

2-3 ek házi sós paprikakrém
4-5 gerezd zúzott fokhagyma

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy tapadásmentes fedeles edénybe teszünk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat.

Tovább 

Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
40 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 ek tejföl/joghurt
1 marék vágott oregánó

bors
olaj

Elkészítés:
A csirkemellből szeleteket vágunk, kicsit kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
A húst kevés olajon pirosra sütjük.
A vöröshagymát, fokhagymát finomra, a cukkinit karikákra vágjuk.
A sütés után visszamaradt szaftban a zöldségeket megpároljuk (nem túl puhára).
1-2 ek tejfölt vagy joghurtot összekeverünk maréknyi frissen aprított oregánóval.
A mártást a párolt zöldséggel összekeverjük.
A sült csirkemell szeletekkel tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg cékla
2 dkg torma
8 dl joghurt
2 dkg zabkorpa

őrölt kömény

Elkészítés:
A megtisztított nyers céklát és tormát lereszeljük.Hozzáadjuk a köményt a sót jól összekeverjük majd turmixoljuk.Végül beletesszük a zabkorpát a
joghurtot és simára keverjük.
Azonnal fogyasztható

Hozzávalók:
25 dkg túró
200 ml habtejszín
100 ml tej
1 zacskó főzés nélkül készíthető vanília puding
vegyes bogyós gyümölcs

Elkészítés:
A túrót a fagyasztóba teszem. Amíg megfagy elkészítem a bogyós részt.Málna-piros, ribizli-fekete,ribizli-áfonya-eper (vegyesen vagy ízlés szerint) turmixolom. Tálba öntöm. A turmixba beleöntöm a habtejszínt, tejet, hidegen kikeverhető pudingot és a fagyott túrót. Alaposan összedolgozom, majd a masszát a gyümölcshúshoz adom.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál tejföl
5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna.

Krém: 3 csomag málnaízű pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag babapiskóta, 2 dl málnaszörp, kevés piros ételszínezék (ezt ki is lehet hagyni).

Máz: 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2 evőkanál olvasztott hűtött margarin, 1 evőkanál bonbonmeggy aroma.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk.

Tovább 

Hozzávalók:
8 tojás
40+20-25 dkg cukor
8 ek. liszt
30 dkg darált dió
2 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg margarin
15 dkg csokoládé

Elkészítés:
A tojásfehérjéket 40 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, majd bele a liszt és a dió, nyomózsákba kanalazzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe kb. 8 cm hosszú rudakat nyomunk egymástól kb 1,5 cm-re, mert megnőnek.
160 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a pudingot felfőzzünk a tejjel, majd forrón belekeverjük a tojássárgákat, hűlni hagyjuk.
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a két krémet összekeverjük.

Amikor minden kihűlt, összekevert állapotban van, a diós rudakra rányomjuk a krémet.


Ezután olvasztott csokiba mártjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás

Elkészítés:
A krémsajtot összekeverjük a citromlével és a konyakkal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon vékonyra karikázott zöldhagymát. A sajtos krémmel megkenjük a palacsintákat és elosztjuk rajtuk a kaviárt. Ezután a palacsintákat szorosan felcsavarjuk, és két végüket úgy hajtjuk össze, hogy ne bomolhassanak ki.

Tovább 

Hozzávalók:
8-10 csirkeszárny
2 dl natúr joghurt
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk édeskömény
1 kk római kömény
1 tk koriandermag
1 tk gyömbérpor vagy 1 ek frissen reszelt gyömbér
1 tk pirospaprika
2 friss babérlevél
2-3 szárított csípős fűszerpaprika

frissen őrölt bors
1-2 ek olívaolaj

Elkészítés:
Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat.
Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát.
Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát.
A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb darabokra tördelt babérlevelet.
A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva, egy napig pácoljuk a hűtőben.
Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és pirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2 dl energiaszegény tejföl
4 dkg light margarin
1 dkg liszt


Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk,a margarinon kicsit átsütjük.A lisztet elkeverjük a tejföllel,megsózzuk.Az átpirított burgonyát tűzállótálba tesszük,a tejföllel leöntjük,alufóliával letakarjuk.Sütőben pirosra sütjük.Köretként ,de önállóan salátával is finom.

Hozzávalók:
1 csésze köles
2 dkg vaj
fél fej hagyma
1 sárgarépa
10 dkg mozarella (mini)
só, vegamix, petrezselyem

Elkészítés:
a vajon a hagymát üvegesre pároljuk, sózzuk majd hozzáadjuk a sárgarépát és így is pároljuk még pár percig, utána a kölest is beletesszük és két csésze vízzel felöntjük, megszórjuk a vegamixszel majd mielőtt még készre főne hozzáadunk egy csokor petrezselymet és a végén a mozarella golyókat majd lefedjük hogy megolvadjanak

Tovább 

Hozzávalók:
7 dl víz
2 tyúkhúsleves kocka
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
késhegynyi reszelt szerencsedió
1 mokkáskanál curry
fél mokkáskanál törött fehérbors
egy zsemle

Elkészítés:
A vízbe beletesszük mindkét leveskockát, beleszórjuk a borsot, a szerecsendiót és a curryt. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
hozzávalók 5 főre

Töltelékhez:


200 g marcipán

100 g darált mandula
50 g margarin

Tésztához:


100 g mazsola

4 ek vörösbor
400 g liszt
2 tk sütőpor
100 g porcukor
100 g margarin
1 cs vaníliás cukor
őrölt szegfűszeg
őrölt ánizs
250 g túró
1 tojás
aszalt gyümölcsök
kandírozott narancshéj
darabolt dió
gumicukor v. zselés szaloncukor

Mázhoz:


50 g margarin

100 g porcukor
2 ek vörösbor
tetejére esetleg szórócukor

Elkészítés:
A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk.
A töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:

A tésztához: 250 g liszt, 125g vaj, 1 tk cukor, 1 tojás, 1/2 tk só, 40 ml víz

A töltelékhez:
8-10 füge, 2-3 ek méz, 6 szelet szárított füstölt fekete erdei sonka, 100g kékpenészes sajt (Márvány), friss kakukkfű

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével összedolgozzuk morzsás állagúra, majd kanalanként a jéghideg vízzel összegyúrjuk. Félretesszük fél órára a hűtőbe.
Kivesszük a pihentetett tésztát, és kerekre nyújtjuk, majd a közepére morzsoljuk a sajtot úgy, hogy maradjon kb.

Tovább 

Hozzávalók:
45 dkg csirkemell
grillfűszer (ízlés szerint)
1,5 dl napraforgó olaj (pácoláshoz)
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb szál hegyes erős-paprika
4 kövér gerezd fokhagyma
1 mk őrölt fekete-bors
6 ek tejföl
70 dkg krumpli
2 tk sült krumpli fűszersó
napraforgó olaj (sütéshez)

Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, beletesszük egy tálba, megszórjuk a grillfűszerrel, ráöntünk kb. 1,5 dl olajat, átforgatjuk, és fél napra hűtőbe tesszük, hogy pácolódjon.
A hagymát és az erős-paprikát felaprítjuk, 3 ek olajon megdinszteljük, és ha pirulni kezd, rátesszük a pácolt csirkemellet.
Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borssal ízesítjük, és belekeverjük a 2 ek tejfölt.

Tovább 

Hozzávalók:
(2 személyre)

25 dkg (2 szelet) tarja

40 dkg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
3-4 evőkanál étolaj
1 paradicsom
1 paprika

bors
10 dkg spagetti
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágtam, és a felforrósított olajon, picit megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a szeletekre vágott (előzőleg héjától megfosztott) paradicsomot és paprikát. Kicsit együtt pirítottam őket, majd beletettem a kockákra vágott húst.

Tovább 

Hozzávalók:
2 fogoly,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg erdei gomba,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg kelbimbó,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
só, bors,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
A szárnyasokat alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre forrásban levő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel többször alaposan megmossuk.
Mellét füstöltszalonna- vagy sonkacsíkokkal megtűzdeljük.
A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban félig puhára pároljuk, majd a fogoly belsejébe tömködjük és lezárjuk.
Forró zsiradékkal leöntjük, majd fedő alatt (tűzálló tálban) puhára pároljuk.
Közben 3-4 kanál tejfölt is adagolunk hozzá.
Párolt rizzsel, citromszeletekkel tálaljuk.

Tovább 

4 tipp a tökéletes méregtelenítéshez

Wellness Cafe - Kovács Orsi írása   2012. 01. 16.

Vess be egy tökéletes méregtelenítő kúrát, légy tele energiával, ragyogjon a bőröd és ints búcsút egy-két felesleges kilónak is!

Kovács Orsi írása
2012. 01. 16.


Ezért jó a testnek!

A tisztítókúra hatására a bőr ragyogó lesz, mérséklődik a puffadás, hozzásegít a fogyás beindulásához, leküzdheted a folytonos édesség utáni áhítozást, és ami a legfontosabb, tele leszel energiával.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 12 éve

Ez igazán jó ki fogom próbálni.Szép napot mindenkinek!:-)

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg tészta (mindegy milyen)
25 dkg túró
2 kis doboz tejföl
2 pár füstölt virsli ( ha csak sima van az is jó) füstölt sajt

Elkészítés:
A tésztát kifőzöm, majd lecsöpögtetem. A túrót kikeverem a tejföllel, megsózom, majd a tésztához keverem. A virslit felkarikázom, majd egy picit olajon megpirítom és az olajjal együtt a tésztához keverem. Tűzálló tálba rakom,füstölt sajtot reszelek rá és sütőben összesütöm. Addig sütöm amíg a teteje egy picit meg nem pirul.

Tovább 

Ha nincs ötlete mit egyen a fogyókúra és a diéta alatt itt a finom ízletes tápláló töltött avokádó!

Hozzávaló: 2 avokádó, 1 citrom leve, 150 g garnéla, 2-2fekete és zöld Oliva bogyó, 2 ek. Tejföl, 1 ek. Tejszín, 2 ek. Vágott kapor, 1 tk tárkony, kevés kurkuma, tengeri só, bors.

Az avokádót megmossuk, megtöröljük, majd egy éles késsel kettévágjuk.

A magját kiszedjük, egy kiskanállal a húsát is kivájjuk, és jó alaposan meglocsoljuk citromlével.

Tovább 

Hozzávalók: 200 ml almalé, 2 kanál citromlé, 1 kanál csípős mustár,1 ½ kanál méz, 250 g alma kockázva, só, bors, 1 kanál kakukkfű, 50 g dió, 10 g vaj, 1 fej jégsaláta, 1 fej radicchio saláta, 2 cikória saláta, 4 evőkanál málnaecet, 8 kanál olaj ,(oliva, vagy mogyoróolaj) 1 csokor sima petrezselyem, 300 g füstölt libamell, szeletekre vágva.

Az almakompóthoz keverjük hozzá az almalevet, a citromlevet, a mustárt, és a mézet, majd tegyük bele egy fazékba és forraljuk fel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg hús (sertéscomb, pulykamell vagy csirkemell)
  • zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol vagy brokkoli, ezek később kerülnek a levesbe)
  • 3 evőkanál olaj
  • citromlé
  • tárkony
  • citromhéj
  • tejföl vagy tejszín

Elkészítés:

A megtisztított, felkockázott húst és a zöldséget megpárolom (kivéve a karfiolt), felengedem vízzel, megsózom. Ha felforrt, leveszem a lángot kisebbre, hogy szép lassan főjön

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 pulykanyak
  • 25 dkg vegyes leveszöldség
  • 15 dkg kifejtett zöldborsó
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál törött feketebors

Elkészítés:

A nyakat feldarabojuk, majd a felforrósított olajon a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget.

Tovább 

A méz és az almaecet ideális módon kiegészít egymást, a kettő együtt szinte olyan, mint egy életelixír. A méz nem csak hogy enyhíti az almaecet savanykás ízét, de nagyon gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban

és erős baktériumölő hatással is rendelkezik. Míg az almaecet segíti a szervezet méregtelenítését, addig a méz, mint antibiotikum szolgál szervezetünk számára, így misem egyszerűbb, mint összekeverni a kettőt.

 

A méz antibakteriális hatása már régóta ismert, nemhiába hogy Nagymamáink régen a megfázásra mézes teát fogyasztottak.

Tovább 

Hozzávalók: 250 g csirkemell, bőr és csont nélkül, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 4 l víz, só, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, fekete bors, 300-400 g spagetti, 1 l tyúkhúsalaplé, 100 ml tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor bazsalikom, 40 g parmezán sajt

Előkészítés:      12 perc

Főzés:              17 perc

Elkészítése:

1. A csirkehúst csíkokra vágjuk. A vajat nagy serpenyőben mérsékelt tűzön felforrósítjuk, a húst körülbelül 7 percig sütjük benne, amíg kissé meg nem barnul.

Tovább 

Ahhoz, hogy beindítsuk a reggelünket, vagy más esetben épp ahhoz, hogy kellemesen le tudjuk zárni a napunk, nagyon jól jönnek ősszel a különböző tea variációk és keverékek.

Kis ügyeskedéssel azonban nem feltétlenül kell az üzletek polcairól levenni ezeket, hanem a saját ízlésünknek megfelelően magunk is készíthetünk különleges ízesítésű teákat. De akár maradhatunk az egyszerűbb ízeknél is, ki mit szeret…

 

Ha pedig ősz, akkor rögtön adja magát a lehetőségek között a csipkebogyó. Ha van lehetőségünk, akkor szerezzük be mi magunk, az erdőt járva (főleg az erdő szélén, sövények mellett, réteken található meg).

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy csirkemell, só, bors Töltelék: 50 g lágy vaj, 50 g reszelt ementáli sajt, 1 csokor snidling.

Bundázás: 75 g darált mogyoró, 25 g liszt, 1 tojás, olaj a sütéshez

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, és a tölteléknek zsebet vágunk bele, sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a finomra vágott snidlinget összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a hús zsebeibe töltjük.


A szokásos módon bundázzuk, de végül nem zsemlemorzsába, hanem darált mogyoróba forgatjuk bele.

Tovább 

Górcsövünk alá ezúttal egy igen sokoldalú növényt vettünk, mely ma már szinte minden zöldségesnél kapható.

A furcsa formájú, fehér gyömbérgyökér, amely inkább hasonlít valami görcsre, mint növényre, rendkívüli erővel rendelkezik. De nem csak ezért, mert ha egyszer megkóstoljuk, rögtön a rabjaivá válunk; hiszen édeskés, csípős, intenzív íze (hasonlóan a chilis- csokihoz) azonnal megragadja fantáziánkat. Hanem azért is, mert ma már köztudott, hogy nem csak fűszernövény, hanem gyógynövény is.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 1 púpos kávéskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • csipetnyi só
  • karikára vágott kolbász
  • reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, kemény habbá verjük a fehérjét. A sárgáját a tejjel és a sütőporos liszttel elkeverjük, majd szépen óvatosan belekeverjük a már felvert tojáshabot.

Úgy kezdjük sütni, mint a hagyományos palacsintát, de amikor az alja már megsült a palacsintának, akkor a tetejére pár karika kolbászt teszünk, megfordítjuk, és így sütjük készre.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A húsos töltelékhez:
  • 50 dkg sertéscomb (lehetőleg dioja)
  • 2 közepes hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál libazsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • piros arany
  • A gombás szószhoz:
  • 20 dkg csiperkegomba (apróbb)
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál libazsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • piros arany
  • étvágytól függően fejenként 2-3 db kész palacsinta

Elkészítés:

Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat, felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst, félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg friss spenót vagy 25 dkg mirelit spenót
  • 10 dkg kecske- vagy juhsajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál parmezán és trappista sajt
  • só vagy ételízesítő
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj

Elkészítés:

Az egyik tojásból, lisztből, tejből, 1 evőkanál olajból és pici sóból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, és nem túl vékony palacsintákat sütünk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg cékla
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy fehérrépa
  • 30 dkg fehérkáposzta
  • 10-12 szál snidling
  • 30 dkg marhalábszár (leveshús)
  • 50 dkg marhacsont
  • 1 babérlevél
  • 2+2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál citrom
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk.

Tovább 

Hozzávalók: 20 db palacsintához való egyszerű palacsinta alapmassza, 50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve), 2 dl tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor.

A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétől kinyomkodott, reszelt almát és a palacsintákat egyenként megsütöm. A tejszínbe belekeverem a cukrot és az őrölt fahéjat, majd a kisült palacsintákat egyenként megkenem a fahéjas-cukros tejszínnel.


Egy kerek tűzálló tálban egymásra rakom.

Tovább 

Hozzávalók 16 szelethez: 20 dkg liszt, 6 dkg étkezési búzakeményítő, 1 tojás, 10 dkg cukor, 4 dkg kakaópor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só, a szóráshoz porcukor, a forma kikenéséhez vaj vagy margarin.

Elkészítés: A tejet kisebb üveg- vagy kerámiatálba öntjük, és mikrohullámú készülékben, 100 watton 1 /2 perc alatt megmelegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés cukorral meghintjük. A lisztet tálba szitáljuk, majd összekeverjük a kakaóporral és az étkezési búzakeményítővel.

Tovább 

Hozzávalók: 2 kisebb csirkemell, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és borsmenta, 1 dl tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, zsemlemorzsa. A bundázáshoz, 1 dl olaj.

Elkészítése: A csirkemelleket lebőrözöm és kicsontozom, majd 4 darabra vágom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom, majd a csirkemellre öntöm. Sütés előtt a melleket lecsöpögtetem, és zsemlemorzsába mártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalán pirosra sütöm.

Tovább 

Hozzávalók 4-6 személyre: 6 csirkemell, 1 kis csomó friss bazsalikomlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 24 dkg juhtúró (gomolya), fromage frois sajt (érett, fűszeres krémsajt), só, őrölt bors, ízlés szerint.

Az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát kevés olajjal elkeverjük és összedolgozzuk a juhtúróval, illetve a krémsajttal. A sóval és borssal bedörzsölt csirkemellek bőrét egy kicsit megemeljük, és egyenletesen alátöltjük a fűszeres juhtúrót.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék (lehetőleg finomabbra reszelt)
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 evőkanál víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, berakjuk a hűtőbe kb. 1 órára.

Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és kiszaggatjuk.


180 fokos előmelegített sütőbe rakjuk sütőpapíros tepsin, nekem kb. 20 perc volt a sütés, amikor éppen barnulni kezd, akkor van kész.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 10 éve

Bizony nagyon finom és egyszerű elkészíteni.Jó étvágyat kívánok hozzá! Üdv:Edit

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral elkeverem, a vajat felolvasztom, a csokit apró darabokra vágom. A lisztet, a kókuszreszeléket és a többi hozzávalót egy tálban összekeverem. Kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Közepes lángon kb. negyed órát sütöm.

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár joghurt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 marék zabpehely
  • 1 marék keksz
  • 2 evőkanál cukor vagy méz
  • 1-1,5 dl tej

Elkészítés:

A kekszet megdaráljuk, és a tej kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban. A tejet csak a végén adjuk hozzá, amikor látjuk, mennyi folyadékot kíván még a keverékünk. Vegyük figyelembe, hogy a zabpehely és a kókuszreszelék is sok nedvességet felszív, mire a joghurtunk összeérik.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 csomag SáGa aszalt szilvával töltött pulykamell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • fél dl olaj
  • 3 dl húsleves
  • A kroketthez:
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojássárgája
  • szerecsendió
  • szeletelt mandula

Elkészítés:

1. A húst a csomagoláson feltüntetett módon megsütjük, közben elkészítjük a mártást és a krokettet.

2. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Utána leszűrjük, és forrón belekeverjük a tojások sárgáját.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg pulykamell szeletben
  • grill fűszerkeverék
  • 4 dkg friss paraj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • vágott zsálya (ízlés szerint)
  • 1 l tyúkhúsleves kockából
  • A mártáshoz:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál vágott petrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál kapribogyó

Elkészítés:

A pulykaszeleteket megütögetjük, fűszerezzük a grill fűszerkeverékkel, majd leforrázott parajleveleket, megtisztított, csíkokra vágott sárgarépát teszünk rá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 cs. 600 gr-os SáGa aszalt sárgabarackkal töltött pulykamell
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • cukor

Elkészítés:

1. A pulykamellet fagyosan, az alutálcában, 180 C-ra előmelegített villany- vagy gázsütőbe tesszük, és 1 óra 45 percig sütjük.

2. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, lisztet szórunk rá, és világosra pirítjuk.


3. Állandó keverés mellett felöntjük fehérborral, 1 dl vízzel és a tejszínnel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 nagy fej lilahagyma
  • kb. 10 evőkanál majonéz
  • 2 dl teföl
  • 5 nagy szem krumpli
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • csipet cukor
  • olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felteszük főni 2 kiskanál sóval (héjában főtt krumplit is készíthetünk, akkor csak meg kell mosni a krumplikat, és főzés után pucolni és kockázni). A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, kevés olajon megpároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4-5 nagy fej lilahagyma
  • 3-4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olaj (jobb az olívaolaj)
  • 1 dl vörösbor
  • bors
  • cukor

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, és gyűrűire szedjük. Magas falú serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik. Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:
20dkg trappista sajt,30 dkg rama margarin,2 szál friss kakukkfű,1 evőkanál pirospaprika,őrőlt fehérbors,só,

Elkészítés:
A margalint habosra keverem,a felét finomra vágott kakukkfűvel,sózom,borsozom,majd a másik felét paprikázom,sózom és borsozom.A sajtot nagy vékony szeletekre vágom,külön-külön egyenletesen megkenem a krémmel,majd egymásra teszem és szorosan felcsavarom.Kézzel rúd alakúra formázom.Aztán hűtöbe teszem.Forró vízbe mártott éles,vékony pengéjű késsel felszeletelem.
Párolt rízzsel tálalom.

Tovább 

Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db cékla
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 húsleves kocka

bors
liszt

Elkészítés:
A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon dinszteljük,majd hozzáadjuk a kis kockára vágott zöldségeket.Pár perc után megszórjuk liszttel,és felengedjük hideg vízzel.Ha felforrt hozzáadjuk a leves kockát sózzuk, borsozzuk kiforraljuk.
Betétje:galuska
Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.


Hozzávalók:
50 dkg marhafelsál,
2 csirkemell,
1 marhahúsleves-kocka,
0.5 dl sherry (el is maradhat),
1 csomó petrezselyem,
1 babérlevél,
néhány szem feketebors,
3 nagyobb sárgarépa,
1 fehérrépa,
4-5 krumpli,
1 hagyma,
10 dkg csiperkegomba,
só, bors.

A zöldmártáshoz:

3-4 gerezd fokhagyma,
1 konzerv szardella,
1 evőkanál felaprított kapribogyó,
1 csomó apróra vágott petrezselyem,
0,5 dl citromlé,
0,5 dl olívaolaj.

A tálaláshoz:

5 dkg parmezán sajt.

Tovább 

Hozzávalók:
2 nagyobb (800g) csirkemell,
só, bors,
4 gerezd fokhagyma,
12 zsályalevél,
6 vékony szelet szalonna (bacon),
2 evőkanál margarin,
1dl száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej hagyma,
400g hámozott paradicsom,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
400g főtt fehér bab (konzerv).

Elkészítés:
A megmosott csirkemellekről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk. A fél melleket kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk, mindegyiket megkenjük egy gerezd áttört fokhagymával, 3 hosszanti csíkra vágjuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu