ételrecept: Epres profiterol mascarponekrémmel

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • Az égetett tésztához:
  • 25 dkg langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 15 dkg eper
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 d növényi tejszín
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint reszelt citromhéj és citromlé (ez el is hagyható)
Elkészítés:

A tésztához egy tűzálló lábasban felmelegítem a vizet, beledobom a vajat, sózom. Ha már forrni kezd, leveszem takarékra a tüzet, beleöntöm a lisztet. Erősen keverem addig, amíg masszává nem áll össze az egész és egy picit nem serceg. Ekkor leveszem a tűzről, kicsit hűlni hagyom.

Most jön a keményebb része: egyesével belekevergetem a tojásokat. Ezt néha fakanállal, néha a könnyebb utat választva elektromos keverővel szoktam. Lényeg, hogy egynemű masszává álljon össze.

A sütőt alsó-felső állásra veszem, és 200 fokra melegítem. A tésztát nyomózsákba kanalazom, egy tepsit kibélelek sütőpapírral. majd pingponglabdányi halmokat nyomok a tésztából. Ha kész, vizes ujjal formázom, lekerekítem. A tésztagolyókat barnulásig sütöm.

Közben a krémhez a tejszínt kikeverem a mascarponéval, cukorral, lehet likőrrel, citromhéjjal, citromlével ízesíteni.

A töltelékhez a pudingot a szokásosnál sűrűbbre főzöm. Hűlni hagyom.

Az epreket megmosom, félbevágom.

A megsült, kihűlt tésztagolyókat félbevágom, majd megtöltöm pudinggal, belehelyezem az epret, majd a tál aljára teszem. Egy rétegben pakolom le a profiterolokat, majd leöntöm a tejszínes mascarponekrémmel. Eperrel díszítem, fél napot hűtőben tárolom, amíg össze nem érnek az ízek.

Epres profiterol mascarponekrémmel

Címkék: epres profiterol mascarponekrémmel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu