Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához egy tűzálló lábasban
felmelegítem a vizet, beledobom a vajat, sózom. Ha már forrni kezd,
leveszem takarékra a tüzet, beleöntöm a lisztet. Erősen keverem addig,
amíg masszává nem áll össze az egész és egy picit nem serceg. Ekkor
leveszem a tűzről, kicsit hűlni hagyom.
Most jön a keményebb része: egyesével belekevergetem a tojásokat. Ezt
néha fakanállal, néha a könnyebb utat választva elektromos keverővel
szoktam. Lényeg, hogy egynemű masszává álljon össze.
A sütőt alsó-felső állásra veszem, és 200 fokra melegítem. A tésztát
nyomózsákba kanalazom, egy tepsit kibélelek sütőpapírral. majd
pingponglabdányi halmokat nyomok a tésztából. Ha kész, vizes ujjal
formázom, lekerekítem. A tésztagolyókat barnulásig sütöm.
Közben a krémhez a tejszínt kikeverem a mascarponéval, cukorral, lehet likőrrel, citromhéjjal, citromlével ízesíteni.
A töltelékhez a pudingot a szokásosnál sűrűbbre főzöm. Hűlni hagyom.
Az epreket megmosom, félbevágom.
A megsült, kihűlt tésztagolyókat félbevágom, majd megtöltöm pudinggal,
belehelyezem az epret, majd a tál aljára teszem. Egy rétegben pakolom le
a profiterolokat, majd leöntöm a tejszínes mascarponekrémmel. Eperrel
díszítem, fél napot hűtőben tárolom, amíg össze nem érnek az ízek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!