Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1,5 kg sertésszűz
40 dkg szeletelt bacon
só
bors
zsálya
fokhagyma
4-5 db alma
édesítőpor
fahéj
olaj
vaj
Elkészítés:
A húst 5 cm vastag szeletekre vágom, majd a fűszerekkel jól bedörzsölöm.
A szeletelt bacont kiterítem a vágódeszkára, és egyenként
beletekergetem a hússzeleteket, majd ezeket kevés olajjal kikent tepsibe
egymás mellé rakosgatom. 45 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütöm.
Az almát cikkekre vágom, majd a felhevített vajon megpárolom a
fahéjjal és az édesítőszerrel.
Hozzávalók:
40 dkg borjúmáj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
3 db hegyes csípős paprika
3 db paradicsom
5-6 db krumpli
só
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoránna
olívaolaj
füstölt szalonna
vörösbor
Elkészítés:
A májat csíkokra szeletelem. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát
karikára, a paradicsomot kockára, félreteszek belőle néhány darabot, a
füstölt szalonnát felkockázom.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
20 dkg cékla
20 dkg vöröskáposzta
1 fej saláta
Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk és gyümölcscentrifugába téve a levüket kipréseljük.Étkezés előtt fogyasszuk!
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4db tojás
12 evk tejföl
annyi liszt, amennyit felvesz
kevés cukor
pici só
1 cs. van.cukor
olvasztott vaj
olaj
Elkészítés:
A felvert tojáshoz adom a tejfölt, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy
gyúrható tészta legyen. Vékonyra kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal
és összehajtogatom. Ezt még 3x ismételem, de nem feltétlen kell
pihentetni. Ezután ujjnyi vastagra nyújtom, és derelyemetszővel vánkos
formákat szaggatok. Forró olajban kisütöm, majd vaníliás porcukorral
megszórom és tálalom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 közepes kígyóuborka
3 paradicsom
1 szál póréhagyma
10 dkg trappista
5 dkg füstölt sajt
10 dkg sonka (ízlés szerinti)
2 kis pohár natúr joghurt
1 csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
oregánó
só
Elkészítés:
A joghurtokat salátás tálban a fűszerekkel összekeverem. Feldarabolom a
zöldségeket és a sajtot, a joghurtos öntetbe keverem. Pár órába hűtőbe
teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Hozzávalók:
3-4db hekktörzs,
3-4db kisebb krumpli,
2-3gerezd zúzott fokhagyma,
2 tojás,
6-7ek tk liszt,
2-3ek tejföl,
só, őrölt bors,
liszt a panírozáshoz,
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halakat töröljük át papírtörlővel, majd enyhén sózzuk, s amíg
elkészítjük a burgonyás bundát, félretesszük. A megtisztított burgonyát
apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a fokhagymát, a
tojásokat és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük.
Hozzávalók:
40 dkg tengeri hal (én tőkehalfilével csináltam épp)
15 dkg gomba
5 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl tejszín
6 dkg sajt reszelve
só
bors
petrezselyemzöld
fél fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
két csík bacon szalonna
pici citromlé
fél deci fehérbor
egy rozmaringág
Elkészítés:
A margarinon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd a zúzott
(vagy reszelt) fokhagymát is. Beledobom a nagyobb darabokra vágott
gombakockákat is (apróbb szeműt mondjuk félbe, vagy négybe), majd mikor
kissé megpirultak, a szintén nagyobb darabokra vágott - előzőleg
citromlével meglocsolt - halfilét is beleteszem, pirítom tovább együtt.
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 gerezd nagyobb méretű nem vegyszerezett (magyar, nem kínai) fokhagyma
5 egész citrom
1 liter víz
Elkészítés:
Ha az agyi erek, vagy a szívkoszorú erek beszűkültek, egyéb helyeken
meszesedés kezdődött, igyunk naponta 1 kupicányit (fél dl.) a következő
"vegyületből".
A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk, aprítjuk. A citromokat alapos
mosás után a héjával együtt apróra vágjuk, majd az aprított fokhagymával
együtt mixerben összedaráljuk.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
4 dkg liszt
2 dl 12 %-os tejföl
2 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olivaolaj
zellerzöld
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és oliva olajban elősütjük. Az
elősütött szeleteket hőálló tálba helyezzük. Összekeverjük a tejfölt
a tojással, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott zellerzölddel.
Ráöntjük a hússzeletekre és előmelegített sütőben készre sütjük.
Hozzávalók:
csirkemell
vargányagomba
liszt
tojás
só
bors
petrezselyemzöld
A burgonyaforgács köret hozzávalói:
50-60 dkg burgonya
kevés tej
liszt
1 egész tojás
olaj
só
Elkészítés:
Elkészítés:
A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk,
hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott
vargányagombát is.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
0,5dl olívaolaj
1 chilipaprika
1 ek. méz
1 tk. csípős őrölt pirospaprika
bors
2 kaliforniai paprika
Elkészítés:
1, A csirkehúst csíkokra vágjuk, a kaliforniai paprikát kockákra.
Az olívaolajhoz keverjük az apróra vágott chilipaprikát, a mézet, a
pirospaprikát és a borsot.
2, Beleforgatjuk a húst és a paprikát, majd egy órára állni hagyjuk.
Felváltva nyársra tűzzük és forró grillen, időnként megforgatva kb.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 db szűzpecsenye
2 nagy fej vöröshagyma
25-30 dkg gomba
5-6 nagyobb burgonya
szeletelt szalonna
só
ételízesítő
bors
Elkészítés:
A tál aljára szalonnacsíkokat terítek, erre kockázom a burgonyát, a
hagymát, a gombát. Sózom, ételízesítővel is meghintem ízlés szerint.
A szűzpecsenyét ujjnyi vastagra felkarikázom, és rárakom a gomba
tetejére úgy, hogy mindent betakarjon. Sózom, borsozom, és letakarom a
szeletelt szalonnával.
1 óra alatt gyönyörű pirosra sül.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db tojás
MK szerecsendió
5 dkg margarin
só
Elkészítés:
A burgonyát megtisztitjuk és apró kockára vágjuk,és sós vízben puhára fözzük, áttörjük,
2 tojássárgáját szerecsendiót,és az így e
elkészitett masszát a margarinnal jól kikavarjuk
és nyomó zsába tesszük, kizsirozott tepsibe,egyenletes halmocskákat nyomunk.
Forró sütőben szép pirosra sütjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15dkg vaj
20dkg darált mandula (-és/vagy dió: itt vegyesen lett)
1,5 tk fahéj
1/2 bögre nádcukor (barna cukor)
2 cs. (Lidl-s) réteslap
Sziruphoz:
1,5 bögre nádcukor (barna cukor)
1 bögre víz
1 pici rúd fahéj
1 darabka narancs v. citromhéj
1 evk méz
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, tedd félre, a mandulát keverd el a cukorral és a fahéjjal.
Egy 25*33 tepsit kenj ki vajjal, tegyél bele egy réteslapot úgy,
hogy az oldalára is jusson. Kend meg vajjal, rá még 1 lap, megint vajjal
kend, megint lap, majd szórj rá bőven a mandulás keverékből.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
1 tojás
40 dkg burgonya
10 dkg liszt
só
bors
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát lereszeljük, a keletkezett nedvességet
kifacsarjuk. Összekeverjük a tojással és annyi liszttel, hogy
galuskaszerű tésztát kapjunk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával
ízesítjük.
A húst vékonyra kiveregetjük, besózzuk, és belemártjuk a bundába. Bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Friss vegyes salátával és rizibizivel kínáljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kacsaaprólékból és a megtisztított zöldségekből húslevest készítünk, közben a képződött habot leszedjük róla.
A birsalmát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát, csumáját eltávolítjuk, és fél cm-es cikkekre szeleteljük.
Amikor a kacsaaprólék megfőtt, hozzáadjuk a birsalmát, és levesszük a
tűzről.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kacsát szétdaraboljuk, a mellcsontról a húst lefejtjük. A mellcsontból és az aprólékából (a
szárnya végét is érdemes levágni) nagyon finom levest lehet készíteni. A zsírosabb bőröket kisüthetjük tepertőnek.
A húsosabb részeket behasogatjuk, a mellet felszeleteljük (egyébként vastag lesz), majd egyenként megszórjuk sóval.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított kacsát kevés zsírban vagy olajban aranybarnára pirítjuk,
a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről-időre gombalével megöntözzük,
s lefödve pároljuk.
A gombalé készítése:
a gombát fél liter vízzel leöntjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg megpuhul.
Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s
amint kihűlt, négy-hét darabra vágjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával
előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát
sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba
tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a
halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat
tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet
adunk hozzá.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, apróra vágott paprikát, héjától megfosztott, felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a babérleveleket, fedő alatt addig pároljuk, amíg a paprika egy kicsit puhul.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kétujjnyira vágott halszeleteket sózzuk,
borsozzuk, kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Panírozzuk zsemlemorzsába,
tojásba, ismét zsemlemorzsába, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
Burgonyapürével és kapormártással tálaljuk
Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Megforrósított vajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, sóval és ételízesítővel vagy zöldségerőleveskockával ízesítjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt rozskenyeret. 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve felöntjük az ecettel és kevés levessel elkevert tojássárgájával.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát megtisztítjuk, a zöld részéből
csak 1-2 cm-nyit hagyunk rajta, megmossuk, vékony fél karikákra vágjuk. A
burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk,
finomra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, lerázzuk ról a vizet, konyhai
ollóval felaprítjuk.
Nagyobb edényben felovasztjuk a vajat, és a vöröshagymát üvegesre
pároljuk benne.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd vizes gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a gesztenyés krémet, feltekerjük, olvasztott csokival bevonjuk, és hűtőbe tesszük
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Reszeljük le az egyik narancs héját, és
keverjük össze a túróval. Szórjunk hozzá 20 dkg kristálycukrot, és kézi
mixerrel dolgozzuk össze. Vágjuk apróra a főtt gesztenyét, és keverjük a
túróhoz. A narancsok levét facsarjuk ki, keverjük hozzá a rumot és a
maradék cukrot, és ebbe a lébe mártogassuk a babapiskótákat, amikor
rétegezni kezdjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A főtt burgonyába és a lisztbe belekeverjük a gesztenyemasszát, az apróra vágott sült gesztenyét, a tojásokat és a vajat. Amikor kész, az apró gombócokat enyhén sós vízben kifőzzük, és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Hozzávalók:
A leveszöldséget feldaraboljuk, és a hússal,
csonttal hideg vízben felrakjuk főni, a levest sózzuk. Közepes
hőmérsékleten kb. 90 percig forraljuk, amíg a hús meg nem fő, majd
leszűrjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tojásokkal, a tejjel és a sóval
tésztává keverjük, és kb.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A krumplikat alaposan megsikáljuk, hústűvel többször megszurkáljuk, alufóiába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 180 fokon puhára sütjük kb. 1 óra alatt. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, megpirítjuk az olajban, majd rádobjuk a hagymakarikákat, az áttört fokhagymát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. Lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük (én este keverem be, és másnapig, a sütés idejéig a hűtőben csücsül).
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombát leszeljük. A hagymát finomra kockázzuk, az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát és a paradicsompürét. A fűszerekkel ízesítjük, és lassú főzés mellett lassan hozzáadjuk a bort. Ha nem elég pikáns, citromlevet adhatunk hozzá.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombákat megmosom (nem áztatom), a tönkje végén lévő maradványokat letisztítom, héjastól nem vékonyan felszeletelem.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megpucolt gombafejeket sózzuk, borsozzuk, a
szárakat apróra vagdaljuk, és a megdinsztelt vöröshagymán puhára
pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2 tojással megkötjük.
Az előkészített gombafejekbe 1-1 kanál dinsztelt gombát teszünk, majd
bepanírozzuk (liszt, tojás zsemlemorzsa), és olajban szép pirosra
sütjük.
Párolt zöldséggel tálaljuk.
Hozzávalók:
A lazacszeleteket megmosom, a fél deci tejben kicsit megáztatom, majd meglocsolva a citrom levével, és sóval, borssal kicsit megfűszerezve grillen megsütöm. Míg sül, elkésztem a köretet, vagyis a salátát. Mosás után felkockázom az uborkát és a paradicsomot, félbevágom a mini sajtokat, és ízlés szerint feldarabolom a lilahagymát.
Hozzávalók:
1.) A lazac filéket besózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel
ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra
sütjük.
2.) A gombát, az újhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Egy teflonba kevés olíva olajat öntünk, és beleszórjuk a zöldségeket.
Megszórjuk grill fűszerrel, és puhára pároljuk őket.
Hozzávalók:
1. A gnocchit főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint.
2. A megtisztított, felvágott gombát kb. 5 percig pirítsuk kevés olajon,
majd adjuk hozzá a felcsíkozott lazacot, és pirítsuk tovább.
3.Picit sózzuk, szórjuk rá a petrezselymet és facsarjuk rá a citrom levét, majd adjuk hozzá a tejszínt.
4. Végezetül a kifőtt gnocchit öntsük hozzá, keverjük jól össze.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szalonnát felszeletelem, a szeleteket bevagdosom, egy mélyebb (nem műanyag!) edényben mikróban a zsírját (kétszerre) 4-5 perc alatt kisütöm. A zsír egy részét beleteszem egy nagyobb lábasba, és a karikára vágott hagymát félig megsütöm, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezem.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, megkenjük mustárral. 2 szelet közé rakjuk a hagyma-, gomba- és
kolbászszeleteket, a szalonnacsíkot, a sajtszeletet, és hústűvel összetűzzük.
A reszelt nyers burgonyából, a tojásból, a lisztből készített,
fokhagymával, petrezselyemmel ízesített masszába forgatjuk, és bő, forró
zsiradékben
kisütjük.
Hozzávalók:
A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfolom,
megsózom, meghintem kurkumával és fahéjjal. Minden szelet közepére
teszek 1 szelet mozzarella sajtot és 3 db jó húsos aszalt szilvát. Batyu
formára hajtom be a széleiket, áttekerek rajtuk 1 szelet szalonnát.
Kisebb tepsibe teszem őket, durvára darált színes borssal megszórom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ekkor belerakjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk, 4 felé vágjuk, a fazékba tesszük (a hagymákhoz), sóval, borssal ízesítjük.
Hozzávalók:
A csirkemellet kockázzuk apróra, sóval-borssal fűszerezzük, majd pirítsuk aranybarnára az olívaolajon. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát, a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és a pirospaprikát. Jól elkeverjük, felöntjük a borral, és fedő alatt kb.
Hozzávalók:
Feltesszük forralni a tejet (ami ugye négyszer annyi, mint a rizs), megcukrozzuk (én 2 evőkanállal teszek bele, de ez tényleg annyira változó), valamint beleteszünk egy icipici sót. A citrom és a narancs héját lehetőleg egy darabban (lehet bűvészkedni) késsel levágjuk - a fehér rész nem kell, mert keserű.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A felaprított vöröshagymát aranysárgára pirítjuk a felhevített zsíron. Rádobjuk a kockára vágott húst, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, a kakukkfűvel, az őrölt köménnyel, a sáfránnyal, a rózsapaprikával, megsózzuk, és felöntjük a vörösborral.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lapockát csíkokra, a szalonnát, a
meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágom. A
fokhagymát lereszelem.
A szalonnát addig pirítom, amíg kiolvad a zsírja, majd a zsírján
dinsztelem a hagymát.
Hozzávalók:
A tofut kockára vágjuk, a répákat kis csíkokra. A hagymákat felkockázzuk. A mézből, a balzsamecetből, a mustárból, a szójaszószból, az olajakból és a fűszerekből a hagymával páclét készítünk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tofut kézzel apróra morzsolom. Ha ezzel megvagyok, megcsinálom a szószt: a fokhagymát (én általában 3 gerezdet teszek bele), paradicsompürét, fűszereket összeturmixolom, majd a paradicsomlével is összeturmixolom az így keletkezet pépet.
Hozzávalók:
A kockákra vágott tofut, a fokhagymát és a szójaszószt összekeverjük és félretesszük. 1-1 sárgarépát és cukkinit apró kockára vágunk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, és fóliával letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A fenti hozzávalókat géppel kikeverem - aránylag folyékony massza lesz belőle. Ezt beleöntöm a tepsibe, amit általában a sütőkhöz adnak. A tésztát előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 20 percig sütöm.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk,
belsejüket kikaparjuk, félretesszük. A visszamaradt héjjal felforraljuk a
tejet, majd kicsit lehűtjük.
A tojások sárgáját fém keverőtálba tesszük, habosra keverjük a cukorral,
beletesszük a kikapart vaníliapépet, a citromhéjat, és gyors keverés
mellett beleöntjük a tejbe.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A húst kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket hosszában 4-5 darabba vágjuk, a húsba szúrt nyílásokba dugdossuk. Az egyik rozmaringág leveleit lecsipkedjük és megtűzdeljük vele a húsdarabokat. Lábosba tesszük, sózzuk-borsozzuk, és megforrósított olajon 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A csirkehúslébe teszünk pár gerezd
fokhagymát és kevés rozmaringot, és lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat
(házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).
Felkockázzuk a szalonnát, zsírjára sütjük. Beletesszük a vékonyra
szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a negyedelt gombát (kisebb
gombát elég felezni).
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zsemléket felkockázzuk, és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk.
Olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Közben feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a gyökeret, és a zellert.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl kefir vagy joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál apróra tört cérnametélt, 1 evőkanál liszt, 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor (vagy 1 teáskanál szántott kapor), só és törött fehér bors
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm, majd a pörcöt leszűröm. A visszamaradt zsírra rászórom a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók : 1 egész natúr camambert sajt,1 evőkanál liszt,2 evőkanál olívaolaj,3 gerezd fokhagyma,1 zöldségleveskocka,só, bors, petrezselyem,1l hideg víz, pár csepp citromlé,
Leírás : Az olajon megpirítunk egy
gerezd szétnyomkodott fokhagymát, és belekeverjük a lisztet,
felengedjük hideg vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát. Amikor forrni
ked , beletesszük az egész sajtot és a 2 gerezd fokhagymát.
A sajt kis idő után ki fog folyni a burkából.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Nincs is finomabb, mint egy illatos gőzölgő magyaros leves a hétvégi asztalon. íme, a bakonyi betyárleves.
Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes
zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza
tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből.
Elkészítése: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben
feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem
puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a
felaprított hagymát, az erős paprikát, majd készre főzzük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók
négy személyre: 20dkg kiwi, 1 alma, 1 cs. vaníliás cukor, fél
mokkáskanál édesítőszer, 1 csipetnyi menta, 1 ek zabpehelyliszt, 1 pohár
joghurt
A kiwit és az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, illetve a kiviből négy szeletet elteszünk díszítésre. A gyümölcsöket az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral 1liter vízben feltesszük főni, s forrás után maximum 1-2 percig főzzük.
Ezután elturmixoljuk, a zabpehelylisztet a joghurttal simára keverjük, és a gyümölcspéppel együtt összeforraljuk.
Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dkg hagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, 40 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl.
A savanyú káposztát 1.5 l vízben (vagy füstölt hús levében) puhára főzzük. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk, beleforgatjuk a vékony karikára vágott kolbászt, és az egészet a levesbe tesszük.
A zsírból és a lisztből zsömleszínű rántást készítünk, teszünk bele egy kanál reszelt vöröshagymát, egy kávéskanál pirospaprikát, öntünk rá egy kevés hideg vizet, a levesbe keverjük, és 10 percig forraljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 2 db marhahúsleves-kocka, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg kifejtett zöldborsó (lehet friss vagy mirelit, vagy konzerv), 2 nagy paradicsom,
ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál szárított bazsalikom (vagy két ágacska friss), 1 mokkáskanál rozmaring.
A megtisztított és karikákra vágott burgonyát egyliternyi vízbe teszem és belerakom a húsleveskockákat. Az összezúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a törött borssal, a sóval és a bazsalikommal fűszerezem, majd puhára főzöm.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 1 fiola kapribogyó, fél citrom leve, 2 dl tejszín
(vagy fele tej és fele tejszín), 1 evőkanál finomliszt, 2 gerezd
fokhagyma, 1 teáskanál szardellapaszta, 5 dkg kolozsvári füstölt
szalonna, 1 teáskanál csípős mustár, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.
A héjas burgonyát gondosan megmosom és puhára főzöm. Ezután meghámozom, és nagyon kis kockákra vágom, majd hagyom kihűlni. Míg a burgonya fő, a füstölt szalonnát apróra metélem, és folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Megtisztítjuk, és megmossuk a húst és a
zöldségeket. A húst apró kockára, a répát és az uborkát vékony karikákra
vágjuk. A hagymát felaprítjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a
húst, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzávalók:
A csirkeaprólékot és a sertéshúst alaposan megmossuk, majd a sertéscombot felkockázzuk.
Hozzávalók 8 személyre:
A csirke bőrét apró kockára vágjuk, pörcnek kisütjük.
Hozzávalók:
A letisztított húst kockára vágjuk, az előzőleg beáztatott árpagyönggyel hideg vízbe tesszük, és két-három órát főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, fölaprított zöldségeket, és még egy órát főzzük. A csontokat kivesszük, a levest lehűtjük, a tetejéről kanállal eltávolítjuk a zsírt, felmelegítjük, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hozzávalók:
A hagymát az olajon megpároljuk, rátesszük a húst. Kevergetjük, fűszerezzük, ha kell, öntünk rá egy kevés vizet! :)
Ha kész, jénai aljára fektetjük a fűszerezett darált húst, majd
rátesszük a főt répákat éremszerű karikákra vágva, kissé megsózva, majd
leöntjük a kruplipürével, és berakjuk a sütőbe.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy nagy tálban összekeverem a lisztet és a sót, majd beleteszem a vajat. Addig morzsolom, amíg morzsaszerűen összeáll. Ezután hozzáadom a cukrot. A tojásokat és az írót összekeverem, hozzáadoma tésztához, és egy fakanállal jól összekeverem. Akkor jó, ha nem ragad.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A babot néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fele zöldséglevesben, lefedve közepes lángon kb.
Hozzávalók:
A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sőrítéshez, elég a pürésített káposzta.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A káposztaleveleket forró ételízesítős vízben előfőzöm. A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, hozzáadom a darált húst, a fokhagymát, sót, feketeborsot, majd mikor majdnem kész a hús, a majorannát is.
Hozzávalók 6 személyre: 1,5 liter zöldségleves, 15 dkg kifejtett friss zöldborsó, 3 evőkanálnyi csípős szójaszósz, 3 evőkanál kukoricaliszt, 4 tojás, egy csipet gyömbérpor, ízlés szerint ecet, őrölt bors.
A levesből 1 litert felforralunk, és attól függően, hogy mennyire zsenge, 5-10 percig főzzük benne a zöldborsót. A kukoricalisztet és a szójaszószt kikeverjük a maradék hideg levessel, és mérsékelt lángon behabarjuk vele a zöldborsós zöldséglevest.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg zeller, 15 dkg csiperkegomba, 1 kiskanál reszelt citromhéj, 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál cherry, 2 evőkanál szójaszósz, 1 csokor friss korianderlevél, só.
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a sherryvel meg a frissen reszelt gyömbérrel összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és fölaprítjuk, a zellert és a gombát megtisztítjuk, és vékonyan fölszeleteljük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 evőkanál szárított chilipaprika, 2 evőkanál szárított sárgabarack, 2,5 dl borecet, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál búzakeményítő, 1 kiskanál só.
A sárgabarackot apróra vágjuk, és az összemorzsolt chilipaprikával együtt a borecethez adjuk. Belekeverjük a cukrot, a sót, a búzakeményítőt és lassú tűzön 6-8 perc alatt sűrűre főzzük. Néhány órai állás után kínáljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg borjúhús, 2 evőkanál sherry, 5 evőkanál szójaszósz, 1
tojásfehérje, 4 evőkanál olaj, 15 dkg konzerv bambuszrügy, 1 közepes fej
vöröshagyma, 10 dkg csiperkegomba, só, őrölt bors, 1 csomó újhagyma.
A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk, és a sherryvel, a szójaszósszal meg a tojásfehérjével összekeverve, legalább fél órán át, érleljük. A fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst a páccal együtt, és nagy lángon 8-10 percig sütjük.
Hozzávalók: 4 személyre. Adagonként 395 kcal-t, 22 g fehérjét, 20 g zsírt, 32 g szénhidrátot tartalmaz. A töltelékhez 20 dkg darált sertéshús, 5 dkg tisztított rák, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál cukor, 1 evőkanál híg szójamártás, 1 teáskanál sűrű szójamártás, frissen őrölt fekete bors, 2 teáskanál száraz Sherry, 1 teáskanál étkezési keményítő. 4-5 evőkanál víz, 3 újhagyma, 3-4 dkg bambuszrügy (konzerv), 2 teáskanál szezámolaj, 1 tojássárgája.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A hozzávalókat összekevered és máris fogyaszthatjátok.
A lazacszeleteket halfűszerrel, óvatosan forgatva kevés olívaolajon átsütjük. Színes rózsaborssal, sóval ízesítjük.
Hozzávalók:
A jénaiba fektetjük a halfiléket, kb. fél dl olívaolajjal megöntözzük. Aprítóba tesszük a száraz zsemlét, a petrezselymet, a citrom reszelt héját és levét, a borsot, a sót és a fokhagymacikkeket, majd morzsára aprítjuk. Hozzáadunk kb.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy nagy tepsit (pl. gáztepsit) kibélelünk
sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A
tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A 6 tojásból piskótát sütünk, még melegen konyharuhába csavarjuk, és ott hagyjuk kihűlni. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a pudingot (ennek hozzávalóit nem írtam a recepthez, mert pudingja válogatja, mihez mennyi cukor és tej kell).
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A piskótalapot csíkokra vágjuk, és barackízzel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele.
A krémhez egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, a
vaníliás cukrot, a darált mákot és az apróra vágott, kandírozott
narancshéjat.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kockára vágott csirkemellet az olajjal, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymával, a szétnyomott fokhagymával, a jól megmosott lencsével, a paradicsompürével, a fűszerekkel mély lábasba rakjuk, s állandóan kevergetve jól átsütjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy nagy teflonlábosban vagy -fazékban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kuszkuszt az olaj és a vaj keverékén megpirítjuk, hogy szép barna színt kapjon. Ezután a datolyához öntjük, jól összekeverjük. Vizes kézzel pici gombócokat formálunk. Szépen mutat, ha folpack-kal bélelt kis formákba tömjük, és a fólia segítségével vesszük ki az immár guszta kis falatokat. Ropogós, vendégváró édesség.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. A húst megmossuk, kissé kiverjük, és megszórjuk ételízesítővel.
A pórécsíkokat sós vízben 2 percig blansírozzuk, leszűrjük, hideg vízzel
leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Világos rántást készitünk, amikor szép sárga, belerakjuk a majorannát, a finomra vágott hagymát, a sót és a pirospaprikát. Felengedjük a húslével, belerakjuk a kockára vágott burgonyát. Amikor puhára főtt, beletesszük a tejfölt.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított, apróra vágott krumplit puhára főzőm annyi vízben, ami pont ellepi. Sózom. Mikor megfőtt, összetöröm, és még a tűzhelyen belekeverek annyi lisztet, hogy közepesen kemény legyen. Az apróra vágott hagymát megpirítom keves étolajban, pirospaprikát szórok hozzá. A krumplit jénaiba szaggatom, és meglocsolom a paprikás hagymával. Sütőben pirulásig sütöm.
Hozzávalók:
A krumplikat héjában megfőzöd. Amíg fő, összekevered a lisztet az élesztővel (ha rendes élesztővel készíted, azt fel kell futtatni, ezért az instantot egyszerűbb használni), sóval, porcukorral.
Hozzávalók:
A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhát, és átpirítjuk őket 2-3 adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A csirkecombokat kettévágjuk, majd mindenhol bedőrzsöljük először sóval, utána borssal, végül vegetával! Ezután tegyük a combokat egy tűzálló tálba, majd kb. 2-3 gerezd fokhagymát reszeljünk a combokra, és öntsük rá a sört! Burgonyapürével a legjobb!
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lisztből, a tojássárgájából a sörrel és egy kávéskanál olajjal tésztát keverünk, majd óvatosan beletesszük a tojás felvert habját is. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházat, karikákra vágjuk, esetleg egy kevés rummal meglocsoljuk. Az almát a tésztába mártjuk, és forró olajban megsütjök. Papírra szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, és vaníliás cukorral meghintve melegen tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu