ételrecept Blog: 2012. március

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2012. március

Hozzávalók:
1,5 kg sertésszűz
40 dkg szeletelt bacon

bors
zsálya
fokhagyma
4-5 db alma
édesítőpor
fahéj
olaj
vaj

Elkészítés:
A húst 5 cm vastag szeletekre vágom, majd a fűszerekkel jól bedörzsölöm. A szeletelt bacont kiterítem a vágódeszkára, és egyenként beletekergetem a hússzeleteket, majd ezeket kevés olajjal kikent tepsibe egymás mellé rakosgatom. 45 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütöm.

Az almát cikkekre vágom, majd a felhevített vajon megpárolom a fahéjjal és az édesítőszerrel.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg borjúmáj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
3 db hegyes csípős paprika
3 db paradicsom
5-6 db krumpli

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoránna
olívaolaj
füstölt szalonna
vörösbor

Elkészítés:
A májat csíkokra szeletelem. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára, félreteszek belőle néhány darabot, a füstölt szalonnát felkockázom.

Tovább 

 

Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
20 dkg cékla
20 dkg vöröskáposzta
1 fej saláta

Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk és gyümölcscentrifugába téve a levüket kipréseljük.Étkezés előtt fogyasszuk!

Hozzávalók:
4db tojás
12 evk tejföl
annyi liszt, amennyit felvesz
kevés cukor
pici só
1 cs. van.cukor

olvasztott vaj
olaj

Elkészítés:
A felvert tojáshoz adom a tejfölt, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy gyúrható tészta legyen. Vékonyra kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal és összehajtogatom. Ezt még 3x ismételem, de nem feltétlen kell pihentetni. Ezután ujjnyi vastagra nyújtom, és derelyemetszővel vánkos formákat szaggatok. Forró olajban kisütöm, majd vaníliás porcukorral megszórom és tálalom.

Tovább 

Hozzávalók:
1 közepes kígyóuborka
3 paradicsom
1 szál póréhagyma
10 dkg trappista
5 dkg füstölt sajt
10 dkg sonka (ízlés szerinti)
2 kis pohár natúr joghurt
1 csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
oregánó


Elkészítés:
A joghurtokat salátás tálban a fűszerekkel összekeverem. Feldarabolom a zöldségeket és a sajtot, a joghurtos öntetbe keverem. Pár órába hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzávalók:
3-4db hekktörzs,
3-4db kisebb krumpli,
2-3gerezd zúzott fokhagyma,
2 tojás,
6-7ek tk liszt,
2-3ek tejföl,
só, őrölt bors,
liszt a panírozáshoz,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A halakat töröljük át papírtörlővel, majd enyhén sózzuk, s amíg elkészítjük a burgonyás bundát, félretesszük. A megtisztított burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a fokhagymát, a tojásokat és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg tengeri hal (én tőkehalfilével csináltam épp)
15 dkg gomba
5 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl tejszín
6 dkg sajt reszelve

bors
petrezselyemzöld
fél fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
két csík bacon szalonna
pici citromlé
fél deci fehérbor
egy rozmaringág

Elkészítés:
A margarinon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd a zúzott (vagy reszelt) fokhagymát is. Beledobom a nagyobb darabokra vágott gombakockákat is (apróbb szeműt mondjuk félbe, vagy négybe), majd mikor kissé megpirultak, a szintén nagyobb darabokra vágott - előzőleg citromlével meglocsolt - halfilét is beleteszem, pirítom tovább együtt.

Tovább 

Hozzávalók:
A tésztához:

6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej

A krémhez:

3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük.

Tovább 

Hozzávalók:
30 gerezd nagyobb méretű nem vegyszerezett (magyar, nem kínai) fokhagyma
5 egész citrom
1 liter víz

Elkészítés:
Ha az agyi erek, vagy a szívkoszorú erek beszűkültek, egyéb helyeken meszesedés kezdődött, igyunk naponta 1 kupicányit (fél dl.) a következő "vegyületből".

A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk, aprítjuk. A citromokat alapos mosás után a héjával együtt apróra vágjuk, majd az aprított fokhagymával együtt mixerben összedaráljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
4 dkg liszt
2 dl 12 %-os tejföl
2 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olivaolaj
zellerzöld

Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és oliva olajban elősütjük. Az
elősütött szeleteket hőálló tálba helyezzük. Összekeverjük a tejfölt a tojással, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott zellerzölddel. Ráöntjük a hússzeletekre és előmelegített sütőben készre sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

csirkemell
vargányagomba
liszt
tojás

bors
petrezselyemzöld
A burgonyaforgács köret hozzávalói:
50-60 dkg burgonya
kevés tej
liszt
1 egész tojás
olaj


Elkészítés:
Elkészítés:

A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott vargányagombát is.

Tovább 

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
0,5dl olívaolaj
1 chilipaprika
1 ek. méz
1 tk. csípős őrölt pirospaprika
bors
2 kaliforniai paprika

Elkészítés:
1, A csirkehúst csíkokra vágjuk, a kaliforniai paprikát kockákra. Az olívaolajhoz keverjük az apróra vágott chilipaprikát, a mézet, a pirospaprikát és a borsot.

2, Beleforgatjuk a húst és a paprikát, majd egy órára állni hagyjuk. Felváltva nyársra tűzzük és forró grillen, időnként megforgatva kb.

Tovább 

Hozzávalók:
2 db szűzpecsenye
2 nagy fej vöröshagyma
25-30 dkg gomba
5-6 nagyobb burgonya
szeletelt szalonna

ételízesítő
bors

Elkészítés:
A tál aljára szalonnacsíkokat terítek, erre kockázom a burgonyát, a hagymát, a gombát. Sózom, ételízesítővel is meghintem ízlés szerint.

A szűzpecsenyét ujjnyi vastagra felkarikázom, és rárakom a gomba tetejére úgy, hogy mindent betakarjon. Sózom, borsozom, és letakarom a szeletelt szalonnával.

1 óra alatt gyönyörű pirosra sül.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db tojás
MK szerecsendió
5 dkg margarin


Elkészítés:
A burgonyát megtisztitjuk és apró kockára vágjuk,és sós vízben puhára fözzük, áttörjük,
2 tojássárgáját szerecsendiót,és az így e
elkészitett masszát a margarinnal jól kikavarjuk
és nyomó zsába tesszük, kizsirozott tepsibe,egyenletes halmocskákat nyomunk.

Forró sütőben szép pirosra sütjük.

Hozzávalók:
15dkg vaj
20dkg darált mandula (-és/vagy dió: itt vegyesen lett)
1,5 tk fahéj
1/2 bögre nádcukor (barna cukor)
2 cs. (Lidl-s) réteslap

Sziruphoz:

1,5 bögre nádcukor (barna cukor)
1 bögre víz
1 pici rúd fahéj
1 darabka narancs v. citromhéj
1 evk méz

Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, tedd félre, a mandulát keverd el a cukorral és a fahéjjal.
Egy 25*33 tepsit kenj ki vajjal, tegyél bele egy réteslapot úgy, hogy az oldalára is jusson. Kend meg vajjal, rá még 1 lap, megint vajjal kend, megint lap, majd szórj rá bőven a mandulás keverékből.

Tovább 

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
1 tojás
40 dkg burgonya
10 dkg liszt

bors
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát lereszeljük, a keletkezett nedvességet kifacsarjuk. Összekeverjük a tojással és annyi liszttel, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük.

A húst vékonyra kiveregetjük, besózzuk, és belemártjuk a bundába. Bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.

Friss vegyes salátával és rizibizivel kínáljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kacsaaprólékból és a megtisztított zöldségekből húslevest készítünk, közben a képződött habot leszedjük róla.

A birsalmát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát, csumáját eltávolítjuk, és fél cm-es cikkekre szeleteljük.

Amikor a kacsaaprólék megfőtt, hozzáadjuk a birsalmát, és levesszük a tűzről.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2–
  • 2,5 kg-os kacsa
  • ételízesítő
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt feketebors
  • morzsolt majoranna
  • 30 dkg baconszalonna
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 4-5 szál sárgarépa
  • pici vörösbor vagy sör
Elkészítés:

A kacsát szétdaraboljuk, a mellcsontról a húst lefejtjük. A mellcsontból és az aprólékából (a
szárnya végét is érdemes levágni) nagyon finom levest lehet készíteni. A zsírosabb bőröket kisüthetjük tepertőnek.

A húsosabb részeket behasogatjuk, a mellet felszeleteljük (egyébként vastag lesz), majd egyenként megszórjuk sóval.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 db 1,5 kg-os kacsa
  • 5 dkg szárított vagy 10 dkg friss sampinyongomba
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 l víz
  • 1 kávéskanál liszt
  • kevés zsír
  • olaj
Elkészítés:


A megtisztított kacsát kevés zsírban vagy olajban aranybarnára pirítjuk, a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről-időre gombalével megöntözzük, s lefödve pároljuk.
A gombalé készítése:
a gombát fél liter vízzel leöntjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg megpuhul.
Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s amint kihűlt, négy-hét darabra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1-2 harcsafilé
  • friss citrom leve
  • bors
  • kevés vaj
Elkészítés:

A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg filézett, majd kockázott afrikai harcsa
  • 2 fej hagyma
  • 2 duci fej fokhagyma
  • 1 érett paradicsom
  • 1 paprika
  • 7,5 dkg sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
  • kb. 0,3 dl félédes vörösbor (el is hagyható)
  • bors
  • paprika
Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, apróra vágott paprikát, héjától megfosztott, felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a babérleveleket, fedő alatt addig pároljuk, amíg a paprika egy kicsit puhul.

Tovább 

Hozzávalók:
  • személyenként 2 szelet harcsa
  • bors
  • olaj
  • tojás
  • zsemlemorzsa /liszt helyett is/
Elkészítés:

A kétujjnyira vágott halszeleteket sózzuk, borsozzuk, kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Panírozzuk zsemlemorzsába, tojásba, ismét zsemlemorzsába, majd forró olajban aranysárgára sütjük.

Burgonyapürével és kapormártással tálaljuk

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 4,5 dl erőleves (kockából)
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem
  • A pirított kenyérhez:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb franciakenyér (bagett)
  • 3 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 közepes fej hagyma
  • 2 tojássárgája
  • 1 nagy szelet (10 dkg ) rozskenyér
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál ecet
  • ételízesítő
Elkészítés:

Megforrósított vajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, sóval és ételízesítővel vagy zöldségerőleveskockával ízesítjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt rozskenyeret. 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve felöntjük az ecettel és kevés levessel elkevert tojássárgájával.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, a zöld részéből csak 1-2 cm-nyit hagyunk rajta, megmossuk, vékony fél karikákra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, lerázzuk ról a vizet, konyhai ollóval felaprítjuk.

Nagyobb edényben felovasztjuk a vajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg Rama margarin
  • 10 dkg cukor
  • fél dl rum
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenye
  • 12 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cl rum
  • 1 kiskanál kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • csokoládé
Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd vizes gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a gesztenyés krémet, feltekerjük, olvasztott csokival bevonjuk, és hűtőbe tesszük

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Reszeljük le az egyik narancs héját, és keverjük össze a túróval. Szórjunk hozzá 20 dkg kristálycukrot, és kézi mixerrel dolgozzuk össze. Vágjuk apróra a főtt gesztenyét, és keverjük a
túróhoz. A narancsok levét facsarjuk ki, keverjük hozzá a rumot és a maradék cukrot, és ebbe a lébe mártogassuk a babapiskótákat, amikor rétegezni kezdjük.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg sült gesztenye
  • 20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:

A főtt burgonyába és a lisztbe belekeverjük a gesztenyemasszát, az apróra vágott sült gesztenyét, a tojásokat és a vajat. Amikor kész, az apró gombócokat enyhén sós vízben kifőzzük, és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveszöldség
  • 50 dkg marhahús
  • 50 dkg marhacsont
  • 1 teáskanál só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg vaj
Elkészítés:

A leveszöldséget feldaraboljuk, és a hússal, csonttal hideg vízben felrakjuk főni, a levest sózzuk. Közepes hőmérsékleten kb. 90 percig forraljuk, amíg a hús meg nem fő, majd leszűrjük.

A lisztet egy tálba szitáljuk. A tojásokkal, a tejjel és a sóval tésztává keverjük, és kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb krumpli
  • 4-6 fej hagyma (kb 80dgk)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna (angolszalonna)
  • 4 evőkanál olaj
  • bors
  • 1 nagy csokor snidling
  • 4 dl tejföl
Elkészítés:

A krumplikat alaposan megsikáljuk, hústűvel többször megszurkáljuk, alufóiába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 180 fokon puhára sütjük kb. 1 óra alatt. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, megpirítjuk az olajban, majd rádobjuk a hagymakarikákat, az áttört fokhagymát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg búzadara
  • 15 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • reszelt citromhéj
  • 4 db tojás
  • mazsola
  • 4 evőkanál porcukor
  • 10 dkg Rama margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • pici rumaroma
Elkészítés:

A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. Lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük (én este keverem be, és másnapig, a sütés idejéig a hűtőben csücsül).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba (konzerv, ebben az esetben jobb mint a friss)
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg olaj
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 reszelt citrom héja kevés citrom
  • 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:

A gombát leszeljük. A hagymát finomra kockázzuk, az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát és a paradicsompürét. A fűszerekkel ízesítjük, és lassú főzés mellett lassan hozzáadjuk a bort. Ha nem elég pikáns, citromlevet adhatunk hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 dkg gomba (laska és barna csiperke vegyesen)
  • 15 dkg füstölt szalonna - aprítva
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • finomra vágva
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • zúzva, aprítva
  • 2 evőkanál házi lecsóalap vagy egyéb
  • kb. 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • kb. 1 teáskanál durvára őrölt tarkabors
  • kb. 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • kb 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
Elkészítés:

A gombákat megmosom (nem áztatom), a tönkje végén lévő maradványokat letisztítom, héjastól nem vékonyan felszeletelem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 75 dkg gomba (nagy fejek)
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj
Elkészítés:

A megpucolt gombafejeket sózzuk, borsozzuk, a szárakat apróra vagdaljuk, és a megdinsztelt vöröshagymán puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2 tojással megkötjük.

Az előkészített gombafejekbe 1-1 kanál dinsztelt gombát teszünk, majd bepanírozzuk (liszt, tojás zsemlemorzsa), és olajban szép pirosra sütjük.

Párolt zöldséggel tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 főre:
  • 2 db 10-15 dkg-os lazacszelet
  • 20 dkg uborka
  • 20 dkg paradicsom
  • 3-4 db szarvasi mini mozarella sajt
  • 1 fej kisebb lilahagyma
  • 0,5 dl 1,5%-os tej
  • fél citrom leve
  • petrezselyem
  • oregánó
  • bors
Elkészítés:

A lazacszeleteket megmosom, a fél deci tejben kicsit megáztatom, majd meglocsolva a citrom levével, és sóval, borssal kicsit megfűszerezve grillen megsütöm. Míg sül, elkésztem a köretet, vagyis a salátát. Mosás után felkockázom az uborkát és a paradicsomot, félbevágom a mini sajtokat, és ízlés szerint feldarabolom a lilahagymát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperke gomba
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 paprika
  • kevés olívaolaj
  • bors
  • grillfűszer
  • 2 db lazac filé
Elkészítés:


1.) A lazac filéket besózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük.
2.) A gombát, az újhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy teflonba kevés olíva olajat öntünk, és beleszórjuk a zöldségeket. Megszórjuk grill fűszerrel, és puhára pároljuk őket.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg füstölt lazac
  • 1,5 dl tejszín
  • petrezselyemzöld
  • fél citrom leve
Elkészítés:

1. A gnocchit főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint.

2. A megtisztított, felvágott gombát kb. 5 percig pirítsuk kevés olajon, majd adjuk hozzá a felcsíkozott lazacot, és pirítsuk tovább.

3.Picit sózzuk, szórjuk rá a petrezselymet és facsarjuk rá a citrom levét, majd adjuk hozzá a tejszínt.

4. Végezetül a kifőtt gnocchit öntsük hozzá, keverjük jól össze.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szalonnát felszeletelem, a szeleteket bevagdosom, egy mélyebb (nem műanyag!) edényben mikróban a zsírját (kétszerre) 4-5 perc alatt kisütöm. A zsír egy részét beleteszem egy nagyobb lábasba, és a karikára vágott hagymát félig megsütöm, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 80 dkg karaj
  • 5 dkg mustár
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 10 dkg sajt
  • A bundázáshoz:
  • 15 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • A sütéshez:
  • bő zsiradék
Elkészítés:

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, megkenjük mustárral. 2 szelet közé rakjuk a hagyma-, gomba- és
kolbászszeleteket, a szalonnacsíkot, a sajtszeletet, és hústűvel összetűzzük.

A reszelt nyers burgonyából, a tojásból, a lisztből készített, fokhagymával, petrezselyemmel ízesített masszába forgatjuk, és bő, forró zsiradékben
kisütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 6-7 szelet sertéskaraj
  • 1 golyó mozzarella
  • 6-7 szelet bacon
  • 25 dkg aszalt szilva
  • kurkuma
  • őrölt fahéj
  • durvára darált színes bors
  • olaj
  • 0,5 dl bor
Elkészítés:

A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfolom, megsózom, meghintem kurkumával és fahéjjal. Minden szelet közepére teszek 1 szelet mozzarella sajtot és 3 db jó húsos aszalt szilvát. Batyu formára hajtom be a széleiket, áttekerek rajtuk 1 szelet szalonnát.

Kisebb tepsibe teszem őket, durvára darált színes borssal megszórom.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ekkor belerakjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk, 4 felé vágjuk, a fazékba tesszük (a hagymákhoz), sóval, borssal ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet kockázzuk apróra, sóval-borssal fűszerezzük, majd pirítsuk aranybarnára az olívaolajon. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát, a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és a pirospaprikát. Jól elkeverjük, felöntjük a borral, és fedő alatt kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 12,5 dkg rizs
  • cukor ízlés szerint
  • 2 tojás sárgája
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 2-3 db egész fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliapor/rúd/esszencia
  • csipet só
Elkészítés:

Feltesszük forralni a tejet (ami ugye négyszer annyi, mint a rizs), megcukrozzuk (én 2 evőkanállal teszek bele, de ez tényleg annyira változó), valamint beleteszünk egy icipici sót. A citrom és a narancs héját lehetőleg egy darabban (lehet bűvészkedni) késsel levágjuk - a fehér rész nem kell, mert keserű.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhabélszín (vagy pulykamellfilé)
  • A páchoz:
  • mustár
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • olaj
  • Valamint:
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt vagy keményítő
  • őrölt bors
Elkészítés:

A húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg vöröshagyma
  • sáfrány
  • rózsapaprika
  • 6 dkg zsír
  • őrölt kakukkfű
  • őrölt kömény
  • 1 dl vörösbor
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 doboz konzerv csemegekukorica
Elkészítés:

A felaprított vöröshagymát aranysárgára pirítjuk a felhevített zsíron. Rádobjuk a kockára vágott húst, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, a kakukkfűvel, az őrölt köménnyel, a sáfránnyal, a rózsapaprikával, megsózzuk, és felöntjük a vörösborral.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lapockát csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágom. A fokhagymát lereszelem.

A szalonnát addig pirítom, amíg kiolvad a zsírja, majd a zsírján dinsztelem a hagymát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 doboz (30 dkg) tofu
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál méz
  • 2 kanál balzsamecet
  • 1 kanál mustár
  • 2 kanál sötét szójaszósz
  • 4 kanál mogyoró olaj
  • 4 kanál olívaolaj
  • szecsuáni bors
  • kömény
  • rizs
  • 2 tojás
Elkészítés:

A tofut kockára vágjuk, a répákat kis csíkokra. A hagymákat felkockázzuk. A mézből, a balzsamecetből, a mustárból, a szójaszószból, az olajakból és a fűszerekből a hagymával páclét készítünk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tofut kézzel apróra morzsolom. Ha ezzel megvagyok, megcsinálom a szószt: a fokhagymát (én általában 3 gerezdet teszek bele), paradicsompürét, fűszereket összeturmixolom, majd a paradicsomlével is összeturmixolom az így keletkezet pépet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg jázmin rizs
  • 30 dkg tofu
  • 8 evőkanál szójaszósz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 3 kisebb cukkini
  • 8 szem aszalt szilva
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál indiai fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál tengeri só
  • 5 dl víz
  • A tálaláshoz:
  • friss saláta kevés olívaolajból és pár csepp citromléből készült öntettel összeforgatva
Elkészítés:

A kockákra vágott tofut, a fokhagymát és a szójaszószt összekeverjük és félretesszük. 1-1 sárgarépát és cukkinit apró kockára vágunk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 21 dkg liszt
  • 14 dkg Rama margarin
  • 7 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 12,5 dkg mandula
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7,5+5 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg Rama margarin
  • 4-5 érett, de kemény körte
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, és fóliával letakarva fél órára hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl (az egyik pohárral mérek tovább)
  • 1 pohár cukor
  • 2 pohár liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • A tetejére:
  • 25 dkg vaj
  • 2 csomag szeletelt mandula
  • 1 pohár cukor
  • 3-4 kanál tejszín vagy tej
  • 3 evőkanál méz
Elkészítés:

A fenti hozzávalókat géppel kikeverem - aránylag folyékony massza lesz belőle. Ezt beleöntöm a tepsibe, amit általában a sütőkhöz adnak. A tésztát előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 20 percig sütöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 rúd vanília
  • 5 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg tisztított, pirított, vágott mandula
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • gyümölcsök
Elkészítés:

A vaníliarudakat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, félretesszük. A visszamaradt héjjal felforraljuk a tejet, majd kicsit lehűtjük.

A tojások sárgáját fém keverőtálba tesszük, habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vaníliapépet, a citromhéjat, és gyors keverés mellett beleöntjük a tejbe.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nyúlcomb
  • 2 nyúlgerinc
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 friss rozmaringág
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg fekete magozott olajbogyó
  • 1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:

A húst kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket hosszában 4-5 darabba vágjuk, a húsba szúrt nyílásokba dugdossuk. Az egyik rozmaringág leveleit lecsipkedjük és megtűzdeljük vele a húsdarabokat. Lábosba tesszük, sózzuk-borsozzuk, és megforrósított olajon 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlhús (comb)
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg tagliatelle tészta
  • kb. 2 liter csirkehúslé
  • rozmaring
  • fokhagyma
Elkészítés:

A csirkehúslébe teszünk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, és lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat (házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).

Felkockázzuk a szalonnát, zsírjára sütjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a negyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlcomb
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 2 db zsemle
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • paradicsom a díszítéshez
Elkészítés:

A zsemléket felkockázzuk, és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk.

Olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Közben feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a gyökeret, és a zellert.

Tovább 

Hozzávalók: 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl kefir vagy joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál apróra tört cérnametélt, 1 evőkanál liszt, 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor (vagy 1 teáskanál szántott kapor), só és törött fehér bors

A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm, majd a pörcöt leszűröm. A visszamaradt zsírra rászórom a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítom.

Tovább 

Hozzávalók : 1 egész natúr camambert sajt,1 evőkanál liszt,2 evőkanál olívaolaj,3 gerezd fokhagyma,1 zöldségleveskocka,só, bors, petrezselyem,1l hideg víz, pár csepp citromlé,


Leírás : Az olajon megpirítunk egy gerezd szétnyomkodott fokhagymát, és belekeverjük a lisztet, felengedjük hideg vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát. Amikor forrni ked , beletesszük az egész sajtot és a 2 gerezd fokhagymát.

A sajt kis idő után ki fog folyni a burkából.

Tovább 

Nincs is finomabb, mint egy illatos gőzölgő magyaros leves a hétvégi asztalon. íme, a bakonyi betyárleves.

Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes
zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza
tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből.

Elkészítése: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben
feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem
puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a
felaprított hagymát, az erős paprikát, majd készre főzzük.

Tovább 

Hozzávalók négy személyre: 20dkg kiwi, 1 alma, 1 cs. vaníliás cukor, fél mokkáskanál édesítőszer, 1 csipetnyi menta, 1 ek zabpehelyliszt, 1 pohár joghurt

A kiwit és az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, illetve a kiviből négy szeletet elteszünk díszítésre. A gyümölcsöket az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral 1liter vízben feltesszük főni, s forrás után maximum 1-2 percig főzzük.


Ezután elturmixoljuk, a zabpehelylisztet a joghurttal simára keverjük, és a gyümölcspéppel együtt összeforraljuk.

Tovább 

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dkg hagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, 40 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl.

A savanyú káposztát 1.5 l vízben (vagy füstölt hús levében) puhára főzzük. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk, beleforgatjuk a vékony karikára vágott kolbászt, és az egészet a levesbe tesszük.


A zsírból és a lisztből zsömleszínű rántást készítünk, teszünk bele egy kanál reszelt vöröshagymát, egy kávéskanál pirospaprikát, öntünk rá egy kevés hideg vizet, a levesbe keverjük, és 10 percig forraljuk.

Tovább 

Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 2 db marhahúsleves-kocka, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg kifejtett zöldborsó (lehet friss vagy mirelit, vagy konzerv), 2 nagy paradicsom,

ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál szárított bazsalikom (vagy két ágacska friss), 1 mokkáskanál rozmaring.

 

A megtisztított és karikákra vágott burgonyát egyliternyi vízbe teszem és belerakom a húsleveskockákat. Az összezúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a törött borssal, a sóval és a bazsalikommal fűszerezem, majd puhára főzöm.

Tovább 

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 fiola kapribogyó, fél citrom leve, 2 dl tejszín (vagy fele tej és fele tejszín), 1 evőkanál finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál szardellapaszta, 5 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 1 teáskanál csípős mustár, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.

A héjas burgonyát gondosan megmosom és puhára főzöm. Ezután meghámozom, és nagyon kis kockákra vágom, majd hagyom kihűlni. Míg a burgonya fő, a füstölt szalonnát apróra metélem, és folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg sertéshús
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 3 evőkanál olaj
  • erőspaprikakrém ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl uborka
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés:

Megtisztítjuk, és megmossuk a húst és a zöldségeket. A húst apró kockára, a répát és az uborkát vékony karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkeaprólékot és a sertéshúst alaposan megmossuk, majd a sertéscombot felkockázzuk.

Tovább 

Hozzávalók 8 személyre:

  • 10 csirkenyak és -láb
  • 25 dkg csirkezúza
  • 25 dkg csirkeszív
  • 1 csirke bőre (apró kockára vágva)
  • francia saláta alap fagyasztott
  • 1 egész vöröshagyma héjastól
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy kaliforniai piros paprika
  • 2-3 szem szegfűbors
  • 2-3 szem feketebors
  • petrezselyemlevél
  • metélőhagyma
  • lestyán
  • 4 erőleveskocka
  • A galuskához:
  • 25 dkg búzadara vagy kukoricadara
  • 15 dkg libamájpástétom
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • tojás
Elkészítés:

A csirke bőrét apró kockára vágjuk, pörcnek kisütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos bárány- vagy birkahús (lehetőleg nyaktő)
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 hagyma
  • 5 dkg árpagyöngy
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1,5 dl víz
Elkészítés:

A letisztított húst kockára vágjuk, az előzőleg beáztatott árpagyönggyel hideg vízbe tesszük, és két-három órát főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, fölaprított zöldségeket, és még egy órát főzzük. A csontokat kivesszük, a levest lehűtjük, a tetejéről kanállal eltávolítjuk a zsírt, felmelegítjük, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús (én marhából szoktam, de bármiből lehet)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • 2-3 közepes méretű répa
  • 8 krumpliból krumplipüré
  • reszelt sajt
Elkészítés:

A hagymát az olajon megpároljuk, rátesszük a húst. Kevergetjük, fűszerezzük, ha kell, öntünk rá egy kevés vizet! :)
Ha kész, jénai aljára fektetjük a fűszerezett darált húst, majd rátesszük a főt répákat éremszerű karikákra vágva, kissé megsózva, majd leöntjük a kruplipürével, és berakjuk a sütőbe.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 13 darabhoz:
  • 4 evőkanal író (lehet tejszín is)
  • 30 dkg liszt
  • 2 púpos teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojas
  • A tálaláshoz:
  • mascarpone vagy tejszín
  • ribizlilekvar (de lehet más lekvár is)
Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverem a lisztet és a sót, majd beleteszem a vajat. Addig morzsolom, amíg morzsaszerűen összeáll. Ezután hozzáadom a cukrot. A tojásokat és az írót összekeverem, hozzáadoma tésztához, és egy fakanállal jól összekeverem. Akkor jó, ha nem ragad.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg száraz fehérbab
  • 2 liter szűrt zöldségleves (leveskockából is készülhet)
  • kb. 40 dkg kelkáposzta
  • 1 póréhagyma
  • 1 csomó leveszöldség
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1-1 mokkáskanál szárított rozmaring és bazsalikom
  • 1 púpozott evőkanál rizs vagy valamilyen gabona(búza, hajdina stb. reformélelmiszer-üzletekben kapható)
  • 10 dkg parajlevél
  • 4-5 dkg reszelt sajt (legjobb a parmezán)
Elkészítés:

A babot néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fele zöldséglevesben, lefedve közepes lángon kb.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sőrítéshez, elég a pürésített káposzta.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • kb. 3 csésze rizs
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • bors
  • majoranna ízlés szerint
  • ételízesítő
  • 5 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:

A káposztaleveleket forró ételízesítős vízben előfőzöm. A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, hozzáadom a darált húst, a fokhagymát, sót, feketeborsot, majd mikor majdnem kész a hús, a majorannát is.

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre: 1,5 liter zöldségleves, 15 dkg kifejtett friss zöldborsó, 3 evőkanálnyi csípős szójaszósz, 3 evőkanál kukoricaliszt, 4 tojás, egy csipet gyömbérpor, ízlés szerint ecet, őrölt bors.

A levesből 1 litert felforralunk, és attól függően, hogy mennyire zsenge, 5-10 percig főzzük benne a zöldborsót. A kukoricalisztet és a szójaszószt kikeverjük a maradék hideg levessel, és mérsékelt lángon behabarjuk vele a zöldborsós zöldséglevest.

Tovább 

Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg zeller, 15 dkg csiperkegomba, 1 kiskanál reszelt citromhéj, 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál cherry, 2 evőkanál szójaszósz, 1 csokor friss korianderlevél, só.

A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a sherryvel meg a frissen reszelt gyömbérrel összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és fölaprítjuk, a zellert és a gombát megtisztítjuk, és vékonyan fölszeleteljük.

Tovább 

Hozzávalók: 1 evőkanál szárított chilipaprika, 2 evőkanál szárított sárgabarack, 2,5 dl borecet, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál búzakeményítő, 1 kiskanál só.

A sárgabarackot apróra vágjuk, és az összemorzsolt chilipaprikával együtt a borecethez adjuk. Belekeverjük a cukrot, a sót, a búzakeményítőt és lassú tűzön 6-8 perc alatt sűrűre főzzük. Néhány órai állás után kínáljuk.

Hozzávalók: 30 dkg borjúhús, 2 evőkanál sherry, 5 evőkanál szójaszósz, 1 tojásfehérje, 4 evőkanál olaj, 15 dkg konzerv bambuszrügy, 1 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg csiperkegomba, só, őrölt bors, 1 csomó újhagyma.

A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk, és a sherryvel, a szójaszósszal meg a tojásfehérjével összekeverve, legalább fél órán át, érleljük. A fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst a páccal együtt, és nagy lángon 8-10 percig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók: 4 személyre. Adagonként 395 kcal-t, 22 g fehérjét, 20 g zsírt, 32 g szénhidrátot tartalmaz. A töltelékhez 20 dkg darált sertéshús, 5 dkg tisztított rák, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál cukor, 1 evőkanál híg szójamártás, 1 teáskanál sűrű szójamártás, frissen őrölt fekete bors, 2 teáskanál száraz Sherry, 1 teáskanál étkezési keményítő. 4-5 evőkanál víz, 3 újhagyma, 3-4 dkg bambuszrügy (konzerv), 2 teáskanál szezámolaj, 1 tojássárgája.

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A hozzávalókat összekevered és máris fogyaszthatjátok.

Hozzávalók:
  • 1 személynek:
  • 15 dkg lazac
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • rózsabors
  • hal fűszerkeverék
Elkészítés:

A lazacszeleteket halfűszerrel, óvatosan forgatva kevés olívaolajon átsütjük. Színes rózsaborssal, sóval ízesítjük.

Hozzávalók:

  • 20 dkg tengeri halfilé
  • 2 db száraz zsemle
  • 1 citrom reszelt héja, leve
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • kb. 2 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt színes bors
  • tengeri só
Elkészítés:

A jénaiba fektetjük a halfiléket, kb. fél dl olívaolajjal megöntözzük. Aprítóba tesszük a száraz zsemlét, a petrezselymet, a citrom reszelt héját és levét, a borsot, a sót és a fokhagymacikkeket, majd morzsára aprítjuk. Hozzáadunk kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 20 dkg baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg áfonyalekvár
Elkészítés:

Egy nagy tepsit (pl. gáztepsit) kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • baracklekvár (nem túl folyós)
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1 csomag pudingpor (csokis vagy vaníliás)
  • 1 dl feketekávé
  • 1 dl tej
  • különböző idénygyümölcsök izlés szerint
Elkészítés:

A 6 tojásból piskótát sütünk, még melegen konyharuhába csavarjuk, és ott hagyjuk kihűlni. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a pudingot (ennek hozzávalóit nem írtam a recepthez, mert pudingja válogatja, mihez mennyi cukor és tej kell).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kész piskótalap
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatin
  • 4 dl tejszínhab
  • sárgabarackíz
Elkészítés:

A piskótalapot csíkokra vágjuk, és barackízzel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele.

A krémhez egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, a vaníliás cukrot, a darált mákot és az apróra vágott, kandírozott narancshéjat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 10 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg lencse
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • bors
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál szárított, morzsolt mentalevél
Elkészítés:

A kockára vágott csirkemellet az olajjal, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymával, a szétnyomott fokhagymával, a jól megmosott lencsével, a paradicsompürével, a fűszerekkel mély lábasba rakjuk, s állandóan kevergetve jól átsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 evőkanl olaj
  • 50 dkg marhafelsál 2x2 cm-es kockákra vágva
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, öszezúzva
  • 1/2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 1/2 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 kiskanál őrölt kurkuma
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/4 kiskanál feketebors
  • 7,5 dkg aszalt sárgabarack, öszevágva
  • 5 dkg mazsola
  • 2 közepes édesburgonya, meghámozva, vastag szeletekre vágva (helyetesíthető sütőtökkel vagy bébikukoricával)
  • 7,5 dl csirkealaplé
  • 45 dkg konzerv csicseriborsó leöblítve
  • A díszítéshez:
  • zöldhagyma zöldje, vékony csíkokra vágva
  • narancshéj, vékony csíkokra vágva
Elkészítés:

Egy nagy teflonlábosban vagy -fazékban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg kuszkusz (couscous)
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 dl olaj
  • 30-40 dkg datolyamassza (vagy turmixban pépesített datolya)
Elkészítés:

A kuszkuszt az olaj és a vaj keverékén megpirítjuk, hogy szép barna színt kapjon. Ezután a datolyához öntjük, jól összekeverjük. Vizes kézzel pici gombócokat formálunk. Szépen mutat, ha folpack-kal bélelt kis formákba tömjük, és a fólia segítségével vesszük ki az immár guszta kis falatokat. Ropogós, vendégváró édesség.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szál póréhagyma
  • 4 szelet pulykamellfilé (á 15 dkg)
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 4 evőkanál sajtkrém (bármilyen ízesítésű jó)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
Elkészítés:

A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. A húst megmossuk, kissé kiverjük, és megszórjuk ételízesítővel.

A pórécsíkokat sós vízben 2 percig blansírozzuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 1,5 l húsleves (lehet kockából is)
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • pirospaprika
Elkészítés:

Világos rántást készitünk, amikor szép sárga, belerakjuk a majorannát, a finomra vágott hagymát, a sót és a pirospaprikát. Felengedjük a húslével, belerakjuk a kockára vágott burgonyát. Amikor puhára főtt, beletesszük a tejfölt.

Hozzávalók:

  • krumpli
  • liszt
  • hagyma
  • étolaj
  • pirospaprika
  • tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott krumplit puhára főzőm annyi vízben, ami pont ellepi. Sózom. Mikor megfőtt, összetöröm, és még a tűzhelyen belekeverek annyi lisztet, hogy közepesen kemény legyen. Az apróra vágott hagymát megpirítom keves étolajban, pirospaprikát szórok hozzá. A krumplit jénaiba szaggatom, és meglocsolom a paprikás hagymával. Sütőben pirulásig sütöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1,5 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl langyos víz
  • 8 dkg élesztő vagy 3 csomag instant (száraz) élesztő
  • 8 dkg só
  • 8 dkg porcukor
  • 80 dkg Rama margarin
  • magok (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag)
  • reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:

A krumplikat héjában megfőzöd. Amíg fő, összekevered a lisztet az élesztővel (ha rendes élesztővel készíted, azt fel kell futtatni, ezért az instantot egyszerűbb használni), sóval, porcukorral.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhát, és átpirítjuk őket 2-3 adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak.

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk, majd mindenhol bedőrzsöljük először sóval, utána borssal, végül vegetával! Ezután tegyük a combokat egy tűzálló tálba, majd kb. 2-3 gerezd fokhagymát reszeljünk a combokra, és öntsük rá a sört! Burgonyapürével a legjobb!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 2,5 dl sör
  • olaj
  • alma
  • vaníliás cukor
  • kevés rum
Elkészítés:

A lisztből, a tojássárgájából a sörrel és egy kávéskanál olajjal tésztát keverünk, majd óvatosan beletesszük a tojás felvert habját is. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházat, karikákra vágjuk, esetleg egy kevés rummal meglocsoljuk. Az almát a tésztába mártjuk, és forró olajban megsütjök. Papírra szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, és vaníliás cukorral meghintve melegen tálaljuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu