ételrecept Blog: 2011. május

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2011. május

Hozzávalók: 2.5 dl tejszín vagy 25 dkg tejszínhab 15 dkg porcukor, (ha cukrozott tejszínt használunk, csak 10 dkg), 20-25 dkg friss eper, 2 dkg zselatin, 1 dl víz, 1 vékony, hosszúkás piskótalap(boltban kapható kész piskóta lap is megfelel), 5 dkg baracklekvár, 5-10 dkg nagyon vékonyra szeletelt, pirított mandula.

Az eper kétharmadát a porcukorral összeturmixoljuk, hogy egészen finom pépet kapjunk, Hozzáadjuk és összekeverjük vele a felvert tejszínt (vagy a cukrozott tejszínhabot), a hideg vízben megduzzasztott és meglangyosított zselatint, és a feldarabolt, maradék epret.

Tovább 

Diétázók és fogyókúrázók is élvezhetik ezt a finom őszi almás salátát.

Hozzávalók:

2-2 db jonatán és zöldalma,10-10 dkg darabolt dió és mogyoró, 4 kanál cukor, 2 kanál citromlé, 4 dl joghurt.

Az almákat meghámozzuk, majd mindkettőt külön-külön felkockázzuk 1 cm.-es darabokra. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg.

Egy szép átlátszó salátás tál aljára teszünk, egy réteg piros almát megszórjuk dióval és mogyoróval, majd a cukor felével ezután teszünk egy réteg zöld almát.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 1,5-2 csomag babapiskóta
  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 40 dkg kristálycukor
  • 1-3 csomag vaníliáscukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 dl rum
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 kávéskanál vaj
  • gyümölcs (őszibarack, sárgabarack, meggy, ananász, de ízlés szerint bármilyen gyümölcs, befőtt, aszalt-szárított gyümölcs felhasználható
  • )+ a befőtt leve
  • a csokimázhoz:
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 8-10 evőkanál víz
  • 5 dkg vaj
  • tejszínhab
Elkészítés:

6 tojás sárgáját 10 dkg kristálycukorral, 10 dkg liszttel, 3 dl tejjel csomómentesen palacsintatészta sűrűségűre keverünk.

Tovább 

Hozzávalók 10-12 személyre:

  • A piskótatésztához:
  • 9 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó
  • 4 dkg dió
  • A sárgakrémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 4 db tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg liszt (vagy ugyanennyi étkezési keményítő)
  • A puncssziruphoz:
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • narancshéj
  • citromhéj
  • 0,5 dl rum
  • A csokoládéöntethez:
  • 20 dkg étcsokoládé (ne használjunk ét bevonómasszát, csak valódi csokoládét)
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl víz
  • 0,5 dl rum
  • A töltéshez:
  • 8 dkg mazsola
  • 10 dkg dióbél
  • A díszítéshez, tálaláshoz:
  • 8 dkg málna- vagy barackíz
  • 2 dkg kakaó
  • 30 dkg cukrozott tejszínhab
Elkészítés:

Háromféle piskótát sütünk, egy simát, egy diósat és egy kakaósat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 15 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 4 evőkanál darált dió
  • 15 dkg pirított dió
  • A sziruphoz:
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg mazsola
  • 4-6 cl barna rum
  • 2 dkg szarvasgomba
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tejszín
  • 40 dkg cukor
  • 6 tojás
  • A csokiöntethez:
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 5 dkg rama
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet a tojásokkal és a cukorral alaposan kikeverjük, és a tésztát 3 részre osztjuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 50 dkg apró csiperkegomba, 2-3 evőkanál tej, só, bors, pirospaprika, olaj.

A hagymát egészen finomra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát szétnyomjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással, tejjel és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal fűszerezzük és egy kis ideig állni hagyjuk, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát.

Tovább 

A sárgadinnye termesztése kiskertben!

A sárgadinnye a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, hiszen íze, mint a méz, lédús és, magas cukortartalmán kívül jelentős a vitamin tartalma is.

A sárgadinnye termesztéséhez rendelkeznünk kell egy közepes méretű kerttel, és egy jó minőségű termőfölddel. A sárgadinnye csak olyan kertben terem ahol van elég tápanyag a számára,épp ezért ha kertünkbe szeretnénk, sárgadinnyét ültetni még kora tavasszal ássuk be egy jó adag istállótrágyát, így biztosak lehetünk benne hogy szép nagy érett termést kapunk cserébe.

Tovább 

A palástfű tea alkalmazása

A palástfű (Alchemilla xanthochlora) egy régóta ismert és használt gyógynövény, amelyet az asszonyok növényének is neveznek, és nem véletlen.

Sok mendemonda kering a fórumokban és az interneten erről a gyógynövényről és a belőle készült palástfű teáról, van, akinek bevált és van, akinek nem.

Ismerjük meg először a növényt.

A palástfű egy hegyvidéki növény, amely az erdők szélén és a réteken vadon is megtalálható.

Tovább 

Tavaszi aszpikos sonkahab

Hozzávalók: 30 dkg füstölt sonka,10 dkg besamel, 10 dkg teavaj, só, bors, 1 dl tejszín, 20 dkg sonkaaszpik, 5 dkg sonka, ¼ fej fejes saláta, 2 főtt tojás.

A sonkát megtisztítjuk a hártyáktól, és a besamellel együtt ledaráljuk, majd egy keverő tálba tesszük. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat, sózzuk, borsozzuk és habosra keverjük. Közben a tejszínt keményre felverjük, és óvatosan belekeverjük, a sonkakrémbe majd betesszük a hűtőszekrénybe.

Tovább 

 

Közeleg a húsvét és nincs, ötlete hogyan terítse meg a húsvéti asztalt? Íme,néhány tipp, a kreatív asztalterítéshez.

Sárga teríték.

Tegyünk az asztalra gyönyörű szép húsvéti terítőt, majd az asztal közepére helyezzünk, el néhány száll illatos sárga nárciszt, amely a tavasz üde hangulatát nyújtja vendégeinknek. A virágok színével harmonizáló szalvétákkal egészítsük ki a dekorációt, majd egy kaspóba vagy fonott kosárba tegyünk néhány szép festett tojást az asztalra.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu