Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 2.5 dl tejszín vagy 25 dkg tejszínhab 15 dkg porcukor, (ha cukrozott tejszínt használunk, csak 10 dkg), 20-25 dkg friss eper, 2 dkg zselatin, 1 dl víz, 1 vékony, hosszúkás piskótalap(boltban kapható kész piskóta lap is megfelel), 5 dkg baracklekvár, 5-10 dkg nagyon vékonyra szeletelt, pirított mandula.
Az eper kétharmadát a porcukorral összeturmixoljuk, hogy egészen finom pépet kapjunk, Hozzáadjuk és összekeverjük vele a felvert tejszínt (vagy a cukrozott tejszínhabot), a hideg vízben megduzzasztott és meglangyosított zselatint, és a feldarabolt, maradék epret.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Diétázók és fogyókúrázók is élvezhetik ezt a finom őszi almás salátát.
Hozzávalók:
2-2 db jonatán és zöldalma,10-10 dkg darabolt dió és mogyoró, 4 kanál cukor, 2 kanál citromlé, 4 dl joghurt.
Az almákat meghámozzuk, majd mindkettőt külön-külön felkockázzuk 1 cm.-es darabokra. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
Egy szép átlátszó salátás tál aljára teszünk, egy réteg piros almát megszórjuk dióval és mogyoróval, majd a cukor felével ezután teszünk egy réteg zöld almát.
|
|
Hozzávalók:
6 tojás sárgáját 10 dkg kristálycukorral, 10 dkg liszttel, 3 dl tejjel csomómentesen palacsintatészta sűrűségűre keverünk.
Hozzávalók 10-12 személyre:
Háromféle piskótát sütünk, egy simát, egy diósat és egy kakaósat.
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet a tojásokkal és a cukorral alaposan kikeverjük, és a tésztát 3 részre osztjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 50 dkg apró csiperkegomba, 2-3 evőkanál tej, só, bors, pirospaprika, olaj.
A hagymát egészen finomra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát szétnyomjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással, tejjel és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal fűszerezzük és egy kis ideig állni hagyjuk, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A sárgadinnye a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, hiszen íze, mint a méz, lédús és, magas cukortartalmán kívül jelentős a vitamin tartalma is.
A sárgadinnye termesztéséhez rendelkeznünk kell egy közepes méretű kerttel, és egy jó minőségű termőfölddel. A sárgadinnye csak olyan kertben terem ahol van elég tápanyag a számára,épp ezért ha kertünkbe szeretnénk, sárgadinnyét ültetni még kora tavasszal ássuk be egy jó adag istállótrágyát, így biztosak lehetünk benne hogy szép nagy érett termést kapunk cserébe.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A palástfű (Alchemilla xanthochlora) egy régóta ismert és használt gyógynövény, amelyet az asszonyok növényének is neveznek, és nem véletlen.
Sok mendemonda kering a fórumokban és az interneten erről a gyógynövényről és a belőle készült palástfű teáról, van, akinek bevált és van, akinek nem.
Ismerjük meg először a növényt.
A palástfű egy hegyvidéki növény, amely az erdők szélén és a réteken vadon is megtalálható.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 30 dkg füstölt sonka,10 dkg besamel, 10 dkg teavaj, só, bors, 1 dl tejszín, 20 dkg sonkaaszpik, 5 dkg sonka, ¼ fej fejes saláta, 2 főtt tojás.
A sonkát megtisztítjuk a hártyáktól, és a besamellel együtt ledaráljuk, majd egy keverő tálba tesszük. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat, sózzuk, borsozzuk és habosra keverjük. Közben a tejszínt keményre felverjük, és óvatosan belekeverjük, a sonkakrémbe majd betesszük a hűtőszekrénybe.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Közeleg a húsvét és nincs, ötlete hogyan terítse meg a húsvéti asztalt? Íme,néhány tipp, a kreatív asztalterítéshez.
Sárga teríték.
Tegyünk az asztalra gyönyörű szép húsvéti terítőt, majd az asztal közepére helyezzünk, el néhány száll illatos sárga nárciszt, amely a tavasz üde hangulatát nyújtja vendégeinknek. A virágok színével harmonizáló szalvétákkal egészítsük ki a dekorációt, majd egy kaspóba vagy fonott kosárba tegyünk néhány szép festett tojást az asztalra.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu