Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk 1 tk.
cukrot, és megfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a kétféle
liszttel és 2 tk. sóval. Annyi langyos vizet (kb. még 4 dl-t) dolgozunk
bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és alaposan
bedagasztjuk. Letakarjuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük. A sütőt
250 fokra (gázsütő: 6. fokozat) előmelegítjük. Két nagy tepsit
kiolajozunk.
A megkelt tésztát négyfelé vágjuk, külön-külön lisztes kézzel cipókká
formázzuk. A gyúródeszkát meghintjük liszttel és búzadarával, majd a 4
tésztacipót 25 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk rajta. A kikent
tepsire fektetjük, letakarjuk, és még 10 percig pihentetjük. A
tésztalapok szélén 5 cm széles üres részt hagyunk, a belsejét rács
alakban bevagdaljuk. A tojást a maradék 1 tk. cukorral és az
olívaolajjal simára keverjük, megkenjük vele a tészták tetejét, majd
megszórjuk szezámmaggal és köménnyel. A sütőben 10-12 perc alatt pirosra
sütjük. Három perc sütés után a sütőajtót kinyitjuk, és a tepsire fél
dl hideg vizet loccsantunk, majd a sütőt becsukjuk: így a tészta
megfelelő gőzben fog megsülni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!