Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A padlizsánt megtisztítjuk, és 2-3 mm-es
szeletekre felvágjuk. Pár órára tegyük szűrőpapírra, hogy a felesleges
nedvességet felszívja.
2. A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben az olajon aranyszínűre
sütjük. A szeleteket egy papírtörlővel kibélelt tálra helyezzük, hogy a
felesleges olajat felszívja. A padlizsánt és a papírt rétegezhetjük, és
pár óráig (akár egy éjszakára) hagyjuk állni, majd távolítsuk el a
papírt.
3. A hagymát apró kockára vágjuk, és a paradicsommal összefőzzük. Addig
főzzük, amíg jól besűrűsödik. Aki nem akar a paradicsomsűrítéssel
foglalkozni, az használhat kész paradicsomszószt is.
4. Egy téglalap alakú tűzálló tálba régegezzük az összetevőket: egy sor
padlizsán, egy sor szeletelt mozzarella, egy sor paradicsomszósz, apróra
vágott bazsalikom, reszelt parmezán. A rétegeket sózzuk, borsozzuk.
Majd ismételjük addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Készítsünk minimum 4 réteget.
5. A tálat előmelegített sütőbe helyezzük, és 130 C fokon, alsó-felső
sütésmódon 25-30 percig sütjük. Arra figyeljünk, hogy a szaft ne legyen
túl sok, ugyanakkor a padlizsán ne is legyen száraz. Ha sok lenne a
szaft, egy kanál segítségével a feleslegeset merjük le.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!