ételrecept Blog: 2011. augusztus

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2011. augusztus

HOZZÁVALÓK: 20 dkg aszalt szilva, 2 dl joghurt, 3 evőkanál búzapehely, 1-2 evőkanál méz, fél citrom leve és egy darabka héja, kis fahéj, 3 szem szegfűszeg, 1 mokkáskanál só.

ELŐKÉSZÍTÉSE: az aszalt szilvát előző este többször váltott vízben megmosom, majd annyi tiszta, hideg vízbe áztatom, amennyi jól ellepi. Másnap a levét leszűröm. A szilvát kimagozom, és vékony csíkokra vágom.

ELKÉSZÍTÉSE: az áztatóvizet összesen 8 dl-re kiegészítem, majd beleszórom a szegfűszeget, a citromhéjat, a fahéjat és a sót.

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk, felvágjuk, besózzuk, fél óra múlva leöblítjük. Kevés olívaolajon sütőben megsütjük. A többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A paradicsomot és a fetát a tetejére kockázzuk díszítésnek.

 
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál feta sajt
  • 2 teáskanál tejföl
  • 2 teáskanál margarin
  • friss bazsalikom
  • vöröshagyma, ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a többivel összekeverjük, és villával elnyomkodjuk a feta darabkáit. Pirítóssal isteni!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az első adag sajtkrémhez az apró kockára vágott camembert-t összekeverjük a krémsajttal, a finomra vágott vöröshagymával, ízlés szerint fűszerpaprikával, őrölt borssal, sóval és egész köménymaggal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 zsenge tök
  • 50 dkg darált hús
  • 1/2 csésze rizs
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 5 dl  tejföl
  • 1 csomó kapor
  • bors
  • pirosarany
  • köménymag ízlés szerint
  • étolaj
  • reszelt füstölt sajt
Elkészítés:

A tököket meghámozom, a végüket eltávolítom és kb. 4 cm vastag hasábokra vágom (nem hosszában félbe!), a magokat eltávolítom, de úgy, hogy a hasáb alja megmaradjon. A kivájt tökdarabokat megsózom és állni hagyom amíg a töltelék elkészül.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • bors
  • 3 + 2 dkg margarin
  • 3 dkg finom liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • szerecsendió
  • 1 közepes tök (1-1,5 kg)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor kapor
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, megfonnyasztjuk a felhevített olajban. Rádobjuk a rizst, felöntjük 4 dl vízzel (vagy húslevessel), kissé megsózzuk, majd félig lefedjük, és gyakran megkeverve 10 percig főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 db hosszúkás zsenge tök, olyan 60-70 dekásak
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csirkemáj
  • 20 dkg erdei gomba
  • 2 zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tej
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg sajt (lehet fele füstölt)
  • frissen őrölt vegyes bors
  • őrölt tárkony
  • vaj vagy más zsiradék
Elkészítés:

A tököket meghámozom, hosszában kettévágom, magházát eltávolítom, gyengén besózom, állni hagyom. A hagymát, a gombát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, a zsemléket felszeletelve tejbe áztatom, a csirkemájat elkaparom, a sajtot lereszelem.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 kg kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • sajt
  • kruton (pirított zsemlekocka)
Elkészítés:

A kukoricát felteszem főni annyi vízzel, hogy kb. két ujjnyi legyen felette, ízesítem sóval, borssal. Több borssal finomabb. Amikor megfőtt, botmixerrel összeturmixolom. Átpasszírozom, majd visszateszem főni. Mikor elkezdett forrni, beleteszem a tejszínt, és egyet rottyantok rajta. Sok-sok reszelt sajttal és kicsit kevesebb krutonnal tálalom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 60 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica
  • 2 evőkanál vágott kapor
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg füstölt hal
Elkészítés:

A burgonyát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük.

Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a burgonyát, a pórét, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 7 dl vízzel (vagy használhatunk hozzá ugyanennyi, leveskockából készített zöldségalaplevet is).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg kukorica (lehet konzerv is)
  • 1 nagy szem burgonya
  • 6 dl húsleves vagy zöldségleves (kockából tökéletes)
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csokor metélőhagyma (lehet fagyasztott is)
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • bors
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • tortilla chips
Elkészítés:

A burgonyát apró kockákra vágjuk, ételízesítős vízben a kukoricával együtt puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat. Miután felolvadt, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 10 evőkanál hideg víz
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 púpozott evőkanál porcukor
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 3 dkg zselatinpor
  • 6 dl habtejszín
  • 6 evőkanál porcukor
  • A tetejére:
  • 10-15 dkg málnalekvár
  • 10 dkg mandulaforgács
Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a vízzel habosra keverjük, majd a cukorral tovább verjük, majd beleszórjuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a végefelé a porcukrot is beleszórjuk, majd óvatos mozdulatokkal a tésztába forgatjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 szívhez:
  • 1 piskóta tortalap
  • 30 dkg eper
  • 1/2 l tejszín
  • 2 evőkanál pisztácia
  • 20 dkg eperlekvár
  • A díszítéshez:
  • virág alakú tortadíszek
Elkészítés:

A tortalapot szív alakúra kivágjuk, majd vízszintesen három lapra vágjuk. Az epret megmossuk, leszárítjuk, és félbevágjuk. A tejszínt keményre verjük. A pisztáciát durvára törjük.

Az egyik tortalapot tálra tesszük, megkenjük az eperlekvár felével, rátesszük a második tortalapot, megkenjük a maradék lekvárral, és ráhelyezzük a harmadik tortalapot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5 dl habtejszin
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 üveg meggybefőtt
  • rumaroma
Elkészítés:

A habtejszint a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Egy közepes méretű kapcsos tortaformába leteszünk 1 réteg babapiskótát, amit a meggybefőtt leszűrt és rumaromával ízesitett levével meglocsolunk. Erre szórunk egy kis meggyet, majd egy réteg krém következik. Kb. három réteget tudunk csinálni, a végén a tetején elsimítjuk a krémet, amit ízlés szerint gyümölccsel vagy tortadíszítővel díszíthetünk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vajazzunk ki két darab öt-hat centiméter átmérőjű formát, és tegyük hűtőszekrénybe. Egy edényben két evőkanál vajon keverjük el a lisztet. Melegítsük egy percig. Adjuk hozzá a tejet, és alacsony lángon sűrítsük. Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá két evőkanál vajat, csipetnyi szerecsendiót, sót. Amikor a keverék kihűlt, adjuk hozzá a tojássárgáját, a villával összetört sajtot, kevés borsot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 kis cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fokhagyma
  • kapor
  • petrezselyem
  • oregánó
  • 5 szem magozott olajbogyó
  • 10 dkg kecskesajt
  • 2 pohár sűrű kefir
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk és felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. Az olívaolajon kis vízzel félig megpároljuk őket a fűszerekkel. Tűzálló tálba öntjük, hozzákeverjük a feldarabolt olajbogyót és a felkockázott sajtot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 jégsaláta
  • 1 fodros endívia
  • 1 lilahagyma
  • 1 körte
  • 15-20 szem színes szőlő
  • 5 dkg füstölt sajt
  • fél sárgarépa
  • fél filézett csirkemell
  • 15 dkg kecskesajt
  • 10 cm csíkokra vágott póréhagyma
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
  • Az öntethez:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zöldfűszerek
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • bors
Elkészítés:

A jégsalátát, endíviát apróra tépkedem, a lilahagymát legyalulom, a körtét összekockázom (felhasználásig citromos vízbe teszem), a sárgarépát zöldséghámozóval 2-3 cm-es forgácsokra vágom, a füstölt sajtot összekockázom.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy tepsibe 2 evőkanál olívaolajat teszek, majd a kimagozott, kierezett paprikákat a két gerezd pucolatlan fokhagymával együtt megsütöm. Akkor kész, ha a paprika héját könnyen le tudom szedni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg vastag húsú
  • nagy méretű zöldpaprika (színes is lehet)
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint ecet
  • cukor
  • só.
Elkészítés:

a megmosott zöldpaprikákat tepsibe teszem egymás mellé, és az előmelegített forró sütőben barnára sütöm mindkét oldalukat (vagy villanytűzhely sütőlapján, állandó forgatás közben megsütöm). Közben a salátaléhez 5 dl vízbe ízlés szerint ecetet, olajat, tisztított, zúzott fokhagymát, sót, csipetnyi cukrot keverek.

Tovább 

Hozzávalók:

  • nem csípős hosszú paprika
  • minden paprikához 1 fél centi vastagságú, a paprika méretének megfelelő sajtszelet
  • tojás
  • bors
  • olaj
Elkészítés:

A paprikákat lángon vagy sütőben megsütjük, tálba helyezzük, és kissé megsózzuk, hogy héját könnyebben lehúzhassuk. Állni hagyjuk kb. 10 percet, majd megfosztjuk héjától és csumájától. A sajtot kissé sózzuk és bedugjuk a paprikába. A paprikát sajtostul beleforgatjuk lisztbe, majd a fűszerezett tojásba, és kisütjük mindkét oldalán.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Míg a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, addig a paprikát és paradicsomot megtisztítjuk, a paprikát vékony csíkokra (aki nem szereti, kihagyhatja belőle), a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk, a répát durvára reszeljük. A halat apróra vágjuk, a a petrezselymet finomra aprítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 1 kg burgonya
  • reszelt szerecsendió
  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál szárított sütőélesztő
  • A töltéshez:
  • 2 doboz szardínia
  • A tepsi kikenéséhez és a formáláshoz: olaj
Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk, az élesztőt is beledolgozzuk. A szardíniát lecsöpögtetjük. A burgonyás masszából olajos kézzel pingponglabda nagyságú gömböket formálunk, majd tenyérrel ellapítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg nyers spenót
  • 2 dl tejszín
  • 3 konzerv szardínia (olajban)
  • 3 evőkanál kapribogyó
  • fél citrom leve
  • 2 eevőkanál olaj
  • bazsalikom
  • borsikafű
  • bors
Elkészítés:

Egy nagy lábosban felteszem főni a tésztát.

Felkockázom a hagymát, majd a felforrósított olajba dobom. Hozzáadom a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a kapribogyót, majd a megtisztított spenótot. Amikor a spenót összeesett, ráöntöm a tejszínt és a citromlevet, és rádobom a szardíniát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 25 dkg makaróni tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • fél fej kis káposzta
  • 1 db citrom
  • 1,5 dl szójaszósz
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál Erős Pista
  • bors
  • olaj
  • víz
Elkészítés:

1, A vöröshagymát nagyobb kockákra vágom, és egy magasfalú serpenyőben a felhevített olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a cukrot, és lassú tűzön elkezdem karamellizálni. Ha a cukor és a hagyma enyhén megbarnult, hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellfilét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 60-70 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 1 zöld + 1 sárga kaliforniai paprika
  • 2-3 közepes fej vörös- vagy lilahagyma
  • 1-1,5-2 nagy szál sárgarépa (ki mennyire szereti)
  • 1 dobozott felkockázott ananász (a leve is)
  • 1-1,5 l paradicsomlé (legyen bőven, nem baj, ha több, ettől függ, mennyi leve lesz az ételnek)
  • kókuszreszelék (ha lehet: durvább)
  • 1 citrom leve, héja (vékonyan hántva, egyben)
  • bors
  • gyömbérpor
  • őrölt chilipaprika
  • olaj
  • liszt vagy étkezési keményítő
  • kellhet még esetleg egy kis cukor
Elkészítés:

Szükség lesz:
Ha van egy jó minőségű wokod, arra.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb csirkemellfilé
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál pálinka/vodka
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 közepes, dundi sárgarépa (15 dkg)
  • 15 dkg uborka
  • fél karcsú póréhagyma
  • fél-fél zöld, sárga és piros húsú paprika
  • 1 diónyi friss gyömbér (vagy 1 csapott mokkáskanál. őrölt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis üveg szójacsíra (kb. 20 dkg)
  • 1 kis konzerv darabolt ananászbefőtt (35 dkg)
  • 2+2 evőkanál olaj
  • A mártáshoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 dl ananász
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, és a rostokra merőlegesen nagyon vékony csíkokra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tészta hozzávalói:
  • 6 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • fél marék tört dióbél
  • 10 dkg aszalt gyümölcs
  • 2 citrom héja és leve
  • Az öntet hozzávalói:
  • Nutella
  • folyékony tejszín
Elkészítés:

A tészta készítése: A tojásokat kettéválasztjuk. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a tört diót a lisztbe keverjük. A tojások sárgáit a vaníliás cukorral, a citromok levével és reszelt héjával kihabosítjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral selymes habbá verjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 egész tojás
  • 6 dkg búzadara
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 vaníliáscukor
  • 1 kávéskanál vaj
  • nutella, szükség szerint
Elkészítés:

Az áttört túrót átkeverjük a tojással, a búzadarával, a liszttel, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. 12 gombócot formálunk Nutellával a közepén úgy, hogy a hideg Nutellából kiskanállal szaggatott golyókat a kezünkben ellapított túróba burkoljuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:
  • 12,5 dkg cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 5 dkg Nutella
  • 15 dkg mandula
Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és további 5 percig verjük. Hozzáadjuk a Nutellát és a mandulát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kanállal kis halmokat képzünk a habból. 100 fokos sütőben 20 percig, illetve addig sütjük míg a habcsókok jól ki nem száradtak.

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál oregánó
  • őrölt bors
  • 2 csomag porélesztő
  • 1/2 evőkanál cukor
  • 6 dl langyos víz
  • 1/2 dl olívaolaj
Elkészítés:

Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. Másik edénybe mehet az élesztő, cukor, víz meg az olaj, és jól összekeverem. Majd a száraz és nedves anyagokat is jól összekeverem. 45 percig kelesztem, 1 cm vékonyra sodrom, és mehet rá a feltét. Majd előmelegített sütőben készre sütöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 dkg só
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 5,8 dl langyos víz
Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, egy kicsit hagyjuk kelni. (Ez a mennyiség 2 gáztepsire való pizzát ad ki.) Majd amint hagytuk kicsit kelni, kinyújtjuk, és ízlésünknek megfelelően tesszük a feltéteket rá.

Megjegyzés:

Egy kis plusz: én kicsit nagyobbra szoktam nyújtani, mint a tepsi mérete, mert a szélébe sajtot tekerek, és a tésztát visszahjtom rá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 20 darabhoz:
  • 1 csomag pizza tészta alappor
  • 10 dkg reszelt Gouda sajt
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 1 csokor tavaszi hagyma
  • 10 dkg sampinyon
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg téliszalámi
  • 5 dkg véres hurka
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 15 dkg camembert sajt
  • 15 dkg márvány sajt
  • majoránna, kakukkfű, bazsalikom
  • néhány csepp olaj
Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük.
A pizzatésztához keverjük a Gouda sajtot.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pacalt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és apró darabokra vágjuk. Abban a lében, amiben a pacal főtt, megfőzzük a répát és a petrezselyemgyökeret, majd hozzáadjuk a pacalt és a fűszereket. Tejföllel behabarjuk, és citromkarikával, fokhagymás tejföllel díszítve tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1db csirkemell
  • 1 doboz kukorica
  • 1doboz zöldborsó
  • 4 darab krumpli
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 sárga répa
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 tojás
  • tejföl
  • majoránna
  • liszt
Elkészítés:

Kicsontozzuk a csirkemellet és apró kockákra vágjuk, majd vajon szép pirosra sütjük, állandó kavargatás közben.
A zöldségeket is apró kockára vágjuk, és hozzáadjuk a csikemellhez. Majoránnával és sóval ízesítjük. Utána felöntjük vízzel, és amikor a zöldségek készre főttek beletesszük a kukoricát és a zöldborsót.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu