Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
HOZZÁVALÓK: 20 dkg aszalt szilva, 2 dl joghurt, 3 evőkanál búzapehely, 1-2 evőkanál méz, fél citrom leve és egy darabka héja, kis fahéj, 3 szem szegfűszeg, 1 mokkáskanál só.
ELŐKÉSZÍTÉSE: az aszalt szilvát előző este többször váltott vízben megmosom, majd annyi tiszta, hideg vízbe áztatom, amennyi jól ellepi. Másnap a levét leszűröm. A szilvát kimagozom, és vékony csíkokra vágom.
ELKÉSZÍTÉSE: az áztatóvizet összesen 8 dl-re kiegészítem, majd beleszórom a szegfűszeget, a citromhéjat, a fahéjat és a sót.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A padlizsánt meghámozzuk, felvágjuk, besózzuk, fél óra múlva leöblítjük. Kevés olívaolajon sütőben megsütjük. A többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A paradicsomot és a fetát a tetejére kockázzuk díszítésnek.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a többivel összekeverjük, és villával elnyomkodjuk a feta darabkáit. Pirítóssal isteni!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az első adag sajtkrémhez az apró kockára vágott camembert-t összekeverjük a krémsajttal, a finomra vágott vöröshagymával, ízlés szerint fűszerpaprikával, őrölt borssal, sóval és egész köménymaggal.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tököket meghámozom, a végüket eltávolítom és kb. 4 cm vastag hasábokra vágom (nem hosszában félbe!), a magokat eltávolítom, de úgy, hogy a hasáb alja megmaradjon. A kivájt tökdarabokat megsózom és állni hagyom amíg a töltelék elkészül.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, megfonnyasztjuk a felhevített olajban. Rádobjuk a rizst, felöntjük 4 dl vízzel (vagy húslevessel), kissé megsózzuk, majd félig lefedjük, és gyakran megkeverve 10 percig főzzük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tököket meghámozom, hosszában kettévágom, magházát eltávolítom, gyengén besózom, állni hagyom. A hagymát, a gombát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, a zsemléket felszeletelve tejbe áztatom, a csirkemájat elkaparom, a sajtot lereszelem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kukoricát felteszem főni annyi vízzel, hogy kb. két ujjnyi legyen felette, ízesítem sóval, borssal. Több borssal finomabb. Amikor megfőtt, botmixerrel összeturmixolom. Átpasszírozom, majd visszateszem főni. Mikor elkezdett forrni, beleteszem a tejszínt, és egyet rottyantok rajta. Sok-sok reszelt sajttal és kicsit kevesebb krutonnal tálalom.
Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük.
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a burgonyát, a pórét,
sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 7 dl vízzel (vagy használhatunk hozzá
ugyanennyi, leveskockából készített zöldségalaplevet is).
Hozzávalók:
A burgonyát apró kockákra vágjuk, ételízesítős vízben a kukoricával együtt puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat. Miután felolvadt, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a tojások sárgáját a vízzel habosra keverjük, majd a cukorral tovább verjük, majd beleszórjuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a végefelé a porcukrot is beleszórjuk, majd óvatos mozdulatokkal a tésztába forgatjuk.
Hozzávalók:
A tortalapot szív alakúra kivágjuk, majd
vízszintesen három lapra vágjuk. Az epret megmossuk, leszárítjuk, és
félbevágjuk. A tejszínt keményre verjük. A pisztáciát durvára törjük.
Az egyik tortalapot tálra tesszük, megkenjük az eperlekvár felével,
rátesszük a második tortalapot, megkenjük a maradék lekvárral, és
ráhelyezzük a harmadik tortalapot.
Hozzávalók:
A habtejszint a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Egy közepes méretű kapcsos tortaformába leteszünk 1 réteg babapiskótát, amit a meggybefőtt leszűrt és rumaromával ízesitett levével meglocsolunk. Erre szórunk egy kis meggyet, majd egy réteg krém következik. Kb. három réteget tudunk csinálni, a végén a tetején elsimítjuk a krémet, amit ízlés szerint gyümölccsel vagy tortadíszítővel díszíthetünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Vajazzunk ki két darab öt-hat centiméter átmérőjű formát, és tegyük hűtőszekrénybe. Egy edényben két evőkanál vajon keverjük el a lisztet. Melegítsük egy percig. Adjuk hozzá a tejet, és alacsony lángon sűrítsük. Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá két evőkanál vajat, csipetnyi szerecsendiót, sót. Amikor a keverék kihűlt, adjuk hozzá a tojássárgáját, a villával összetört sajtot, kevés borsot.
Hozzávalók:
A cukkinit meghámozzuk és felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. Az olívaolajon kis vízzel félig megpároljuk őket a fűszerekkel. Tűzálló tálba öntjük, hozzákeverjük a feldarabolt olajbogyót és a felkockázott sajtot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A jégsalátát, endíviát apróra tépkedem, a lilahagymát legyalulom, a körtét összekockázom (felhasználásig citromos vízbe teszem), a sárgarépát zöldséghámozóval 2-3 cm-es forgácsokra vágom, a füstölt sajtot összekockázom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy tepsibe 2 evőkanál olívaolajat teszek, majd a kimagozott, kierezett paprikákat a két gerezd pucolatlan fokhagymával együtt megsütöm. Akkor kész, ha a paprika héját könnyen le tudom szedni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a megmosott zöldpaprikákat tepsibe teszem egymás mellé, és az előmelegített forró sütőben barnára sütöm mindkét oldalukat (vagy villanytűzhely sütőlapján, állandó forgatás közben megsütöm). Közben a salátaléhez 5 dl vízbe ízlés szerint ecetet, olajat, tisztított, zúzott fokhagymát, sót, csipetnyi cukrot keverek.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A paprikákat lángon vagy sütőben megsütjük, tálba helyezzük, és kissé megsózzuk, hogy héját könnyebben lehúzhassuk. Állni hagyjuk kb. 10 percet, majd megfosztjuk héjától és csumájától. A sajtot kissé sózzuk és bedugjuk a paprikába. A paprikát sajtostul beleforgatjuk lisztbe, majd a fűszerezett tojásba, és kisütjük mindkét oldalán.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Míg a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, addig a paprikát és paradicsomot megtisztítjuk, a paprikát vékony csíkokra (aki nem szereti, kihagyhatja belőle), a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk, a répát durvára reszeljük. A halat apróra vágjuk, a a petrezselymet finomra aprítjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk, az élesztőt is beledolgozzuk. A szardíniát lecsöpögtetjük. A burgonyás masszából olajos kézzel pingponglabda nagyságú gömböket formálunk, majd tenyérrel ellapítjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy nagy lábosban felteszem főni a tésztát.
Felkockázom a hagymát, majd a felforrósított olajba dobom. Hozzáadom a
bazsalikomot, a kakukkfüvet, a kapribogyót, majd a megtisztított
spenótot. Amikor a spenót összeesett, ráöntöm a tejszínt és a
citromlevet, és rádobom a szardíniát.
Hozzávalók:
1, A vöröshagymát nagyobb kockákra vágom, és egy magasfalú serpenyőben a felhevített olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a cukrot, és lassú tűzön elkezdem karamellizálni. Ha a cukor és a hagyma enyhén megbarnult, hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellfilét.
Hozzávalók:
Szükség lesz:
Ha van egy jó minőségű wokod, arra.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemelleket megmossuk, és a rostokra merőlegesen nagyon vékony csíkokra vágjuk.
Hozzávalók:
A tészta készítése: A tojásokat kettéválasztjuk. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a tört diót a lisztbe keverjük. A tojások sárgáit a vaníliás cukorral, a citromok levével és reszelt héjával kihabosítjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral selymes habbá verjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az áttört túrót átkeverjük a tojással, a búzadarával, a liszttel, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. 12 gombócot formálunk Nutellával a közepén úgy, hogy a hideg Nutellából kiskanállal szaggatott golyókat a kezünkben ellapított túróba burkoljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és további 5 percig verjük. Hozzáadjuk a Nutellát és a mandulát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kanállal kis halmokat képzünk a habból. 100 fokos sütőben 20 percig, illetve addig sütjük míg a habcsókok jól ki nem száradtak.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. Másik edénybe mehet az élesztő, cukor, víz meg az olaj, és jól összekeverem. Majd a száraz és nedves anyagokat is jól összekeverem. 45 percig kelesztem, 1 cm vékonyra sodrom, és mehet rá a feltét. Majd előmelegített sütőben készre sütöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, egy kicsit hagyjuk kelni. (Ez a mennyiség 2 gáztepsire való pizzát ad ki.) Majd amint hagytuk kicsit kelni, kinyújtjuk, és ízlésünknek megfelelően tesszük a feltéteket rá.
Megjegyzés:Egy kis plusz: én kicsit nagyobbra szoktam nyújtani, mint a tepsi mérete, mert a szélébe sajtot tekerek, és a tésztát visszahjtom rá.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük.
A pizzatésztához keverjük a Gouda sajtot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A pacalt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és apró darabokra vágjuk. Abban a lében, amiben a pacal főtt, megfőzzük a répát és a petrezselyemgyökeret, majd hozzáadjuk a pacalt és a fűszereket. Tejföllel behabarjuk, és citromkarikával, fokhagymás tejföllel díszítve tálaljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kicsontozzuk a csirkemellet és apró kockákra vágjuk, majd vajon szép pirosra sütjük, állandó kavargatás közben.
A zöldségeket is apró kockára vágjuk, és hozzáadjuk a csikemellhez.
Majoránnával és sóval ízesítjük. Utána felöntjük vízzel, és amikor a
zöldségek készre főttek beletesszük a kukoricát és a zöldborsót.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu