ételrecept Blog: 2011. június

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2011. június

Itt a nyár a jó idő, rendezzük, színes vidám kerti partit ahová meghívhatjuk az ismerősöket, barátokat egy hétvégi összejövetelre.

Aki rendelkezik kerttel vagy terasszal, különleges hangulatú vidám kerti partit is rendezhet hétvégén. Itt szervezhetünk születésnapi bulit, baráti összejövetelt vagy egy kellemes családi napot is.

A jó kerti partihoz két fontos kellé kell az egyik a jó ételek és italok a másik a jó dekoráció. Az ételeknél főzhetünk, bent a konyhában majd a kertben terítünk és szolgáljuk fel az ételeket, vagy ha van egy kerti grillsütőnk akár a szabadban is sütögethetünk.

Tovább 

Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 40 dkg cukor, 1 kk. szalicil. Elkészítése: Félérett cseresznyét szárától óvatosan megtisztítunk, timsós vízbe rakjuk, utána kimossuk, és szitára tesszük, majd üvegekbe rakjuk, nem egészen tele, minden 10 db félliteres üvegre kb. 1 kg cukrot, és 12 dl vizet számítunk, és szirupot készítünk.

 

Ha forr, habját leszedjük, 1 kávéskanál szalicillal tovább forraljuk; ha kihűlt, a gyümölcsre öntjük. Kétszeres, vízben áztatott hólyagpapírossal szorosan bekötjük, szalma, papír, vagy ruha között edénybe rakjuk, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy az üvegek szájáig érjen.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg tisztított tintahal
  • 6 dl tej
  • 1,5 kg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, patisszon, padlizsán, kaliforniai paprika, újhagyma)
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 pohár joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál citrom
  • 1 csokor metélőhagyma (snidling)
  • cukor
  • olaj
Elkészítés:

A tintahalat megmossuk, kb. 1 cm vastag karikára vágjuk, és tejben fürösztjük legalább fél óráig.

Ez idő alatt zöldségeinket tisztítás és mosás után batonra vágjuk, lesózzuk.

Tovább 

Aki kedveli a lekvárt, az imádni fogja ezt a pikáns finom ínyencséget amely a rum és az áfonya finom ízvilágát ötvözi!

Hozzávalók: 60 dkg áfonya, 2 dl rum, 2 kanál mazsola, 1 kanál őrölt fahéj, 50 dkg befőző cukor.

Az áfonyát jól megmossuk és lecsöpögtetjük, és egy nagyobb edénybe tesszük.

Hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, és a cukrot, majd meglocsoljuk rummal. Felforraljuk, és öt percen át főzzük.

bloadposition bottom5}

Forró üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük.

Tovább 

 

Hozzávalók: 4 db kiwi, 1 kg alma, 20 dkg cukor, 1 dl víz, 45 dkg méz. Elkészítése: A kiwit meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk.

Az almát megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük a vizet, a mézet és a cukrot. Miután a cukor feloldódott, beletesszük a kiwit, és az almát.

 

Lassú tűzön állandó keverés mellett főzzük. Forrón töltjük az előmelegített üvegekbe, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tovább 

Nincs is finomabb, mint egy zsírós kenyér kovászos uborkával. Bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni ezt a finom savanyúságot.

Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bőven tegyünk kaprot. Literenként 3 dkg sóval vizet forralunk és óvatosan, nehogy az üveg megrepedjen,
az uborkára öntjük.


Erre az uborkára nem teszünk kenyérdarabot, mint a nyárira, csak ízesítőül egy csipetnyi ánizst.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,5 dl majonéz
  • 1 pohár tejföl
  • 30 dkg brokkoli
  • 3 tojás
  • bors
  • teljes kiőrlésű kenyérszeletek
Elkészítés:

A brokkolit párolótárcsán roppanósra pároljuk, majd kihűtjük. A tojásokat megfőzzük.

A majonézt kikeverjük a tejföllel. A kihűlt brokkolit és a cikkekre vágott tojásokat a majonézbe forgatjuk, ízlés szerint utánasózzuk és borsozzuk.

A kockára vágott kenyérszeleteket sütőben ropogósra pirítjuk, majd a kitálalt salátát megszórjuk vele.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 4-5 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • kevés majonéz
  • bors
  • lilahagyma
Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, mikor kihűltek, megpucoljuk. A tejföllel elkeverjük a majonézt, sózuk, borsozzuk. A lilahagymát karikára vagy félkarikára vágjuk, a tojásokat is összeapritjuk. Mindkettőt belekeverjük a tejfölös majonézbe. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek...

network.hu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 tojás
  • 1/2 kg kemény, de érett paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 8-10 szál vegyes zöldfűszer (petrezselyem, zellerlevél, snidling, bazsalikom, zsálya, tárkony, kakukkfű stb.)
  • 1 kis doboz (15-20 db) natúr kagyló
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál Worcester-szósz
  • 6 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt kötözött sonka
  • babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész feketebors
  • A kenyérhez:
  • 50 dkg finom liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kanál olaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dl víz
Elkészítés:

A sonkát felrakjuk főni előző nap a hagymával, babérlevéllel és feketeborssal. Ha megfőtt, a saját főzőlevében hagyjuk kihűlni.

Másnap kivesszük a levéből, leszedjük a hálót róla, é alaposan leszáiíuk róa a nedvet papítörlő segítségével.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg  liszt (fele rétesliszt, fele simaliszt)
  • 1,5 kávéskanál só
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 6 dkg vaj a tésztába
  • olajban eltett medvehagyma vagdalék (a friss is nagyon jó, de akkor a tésztára 6 dkg vajat morzsolunk és jól összeaprított medvehagymával megszórjuk)
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája és 1 dl tejföl jól összekeverve
Elkészítés:

A tészta hozzávalói kenyérsütőgépben megdagasztottam, de természetesen kézzel is be lehet dagasztani.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg  liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 egész tojás
  • 3 tojássárga
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál rum
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót jól kidolgozzuk. Kicsit lágy tésztát kapunk. 1,5 órát kelni hagyjuk.

Azután megfonjuk, megkenjük, cukorral megszórjuk, esetleg mandulával meghintjük.

Kikent tepsiben, 190 fokos sütőben szép sárgásbarnára sütjük.

Megjegyzés:

Ne legyen nagyon lágy a tészta.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu