Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Itt a nyár a jó idő, rendezzük, színes vidám kerti partit ahová meghívhatjuk az ismerősöket, barátokat egy hétvégi összejövetelre.
Aki rendelkezik kerttel vagy terasszal, különleges hangulatú vidám kerti partit is rendezhet hétvégén. Itt szervezhetünk születésnapi bulit, baráti összejövetelt vagy egy kellemes családi napot is.
A jó kerti partihoz két fontos kellé kell az egyik a jó ételek és italok a másik a jó dekoráció. Az ételeknél főzhetünk, bent a konyhában majd a kertben terítünk és szolgáljuk fel az ételeket, vagy ha van egy kerti grillsütőnk akár a szabadban is sütögethetünk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 40 dkg cukor, 1 kk. szalicil. Elkészítése: Félérett cseresznyét szárától óvatosan megtisztítunk, timsós vízbe rakjuk, utána kimossuk, és szitára tesszük, majd üvegekbe rakjuk, nem egészen tele, minden 10 db félliteres üvegre kb. 1 kg cukrot, és 12 dl vizet számítunk, és szirupot készítünk.
Ha forr, habját leszedjük, 1 kávéskanál szalicillal tovább forraljuk; ha kihűlt, a gyümölcsre öntjük. Kétszeres, vízben áztatott hólyagpapírossal szorosan bekötjük, szalma, papír, vagy ruha között edénybe rakjuk, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy az üvegek szájáig érjen.
|
|
Hozzávalók:
A tintahalat megmossuk, kb. 1 cm vastag karikára vágjuk, és tejben fürösztjük legalább fél óráig.
Ez idő alatt zöldségeinket tisztítás és mosás után batonra vágjuk, lesózzuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Aki kedveli a lekvárt, az imádni fogja ezt a pikáns finom ínyencséget amely a rum és az áfonya finom ízvilágát ötvözi!
Hozzávalók: 60 dkg áfonya, 2 dl rum, 2 kanál mazsola, 1 kanál őrölt fahéj, 50 dkg befőző cukor.
Az áfonyát jól megmossuk és lecsöpögtetjük, és egy nagyobb edénybe tesszük.
Hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, és a cukrot, majd meglocsoljuk rummal. Felforraljuk, és öt percen át főzzük.
bloadposition bottom5}
Forró üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 4 db kiwi, 1 kg alma, 20 dkg cukor, 1 dl víz, 45 dkg méz. Elkészítése: A kiwit meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk.
Az almát megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük a vizet, a mézet és a cukrot. Miután a cukor feloldódott, beletesszük a kiwit, és az almát.
Lassú tűzön állandó keverés mellett főzzük. Forrón töltjük az előmelegített üvegekbe, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Nincs is finomabb, mint egy zsírós kenyér kovászos uborkával. Bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni ezt a finom savanyúságot.
Az
egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket
levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az
üveg aljára és tetejére bőven tegyünk kaprot. Literenként 3 dkg sóval
vizet forralunk és óvatosan, nehogy az üveg megrepedjen,
az uborkára öntjük.
Erre az uborkára nem teszünk kenyérdarabot, mint a nyárira, csak ízesítőül egy csipetnyi ánizst.
Hozzávalók:
Elkészítés:A brokkolit párolótárcsán roppanósra pároljuk, majd kihűtjük. A tojásokat megfőzzük.
A majonézt kikeverjük a tejföllel. A kihűlt brokkolit és a cikkekre
vágott tojásokat a majonézbe forgatjuk, ízlés szerint utánasózzuk és
borsozzuk.
A kockára vágott kenyérszeleteket sütőben ropogósra pirítjuk, majd a kitálalt salátát megszórjuk vele.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tojásokat megfőzzük, mikor kihűltek, megpucoljuk. A tejföllel elkeverjük a majonézt, sózuk, borsozzuk. A lilahagymát karikára vagy félkarikára vágjuk, a tojásokat is összeapritjuk. Mindkettőt belekeverjük a tejfölös majonézbe. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek...
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sonkát felrakjuk főni előző nap a hagymával, babérlevéllel és feketeborssal. Ha megfőtt, a saját főzőlevében hagyjuk kihűlni.
Másnap kivesszük a levéből, leszedjük a hálót róla, é alaposan leszáiíuk róa a nedvet papítörlő segítségével.
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói kenyérsütőgépben megdagasztottam, de természetesen kézzel is be lehet dagasztani.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót jól kidolgozzuk. Kicsit lágy tésztát kapunk. 1,5 órát kelni hagyjuk.
Azután megfonjuk, megkenjük, cukorral megszórjuk, esetleg mandulával meghintjük.
Kikent tepsiben, 190 fokos sütőben szép sárgásbarnára sütjük.
Ne legyen nagyon lágy a tészta.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu