Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tojássárgáját addig keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg sűrű krémet nem kapunk. Ekkor az üstöt gőz fölé helyezzük és tovább folytatjuk a keverést. Felöntjük a borral, citromlével és -héjjal ízesítjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg habos nem lesz.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A csirkemellfiléket vajon hirtelen kisütjük mindkét oldalán, majd jénai tálba lerakjuk egymás mellé. A dijoni mustárt kikeverjük a tejföllel és fehérborral, sóval, fehér borssal megszórjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezt a keveréket az elősütött csirkefilére öntjük. Az edényt lefedjük.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A citromot megmossuk, levét kifacsarjuk, héját darabokra vágjuk (a belső fehér hártyát lehúzzuk).
A borba öntjük a citrom levét, hozzátesszük a fahéjat, a szegfűszeget és
a citromhéjdarabokat. Felforraljuk. A tojássárgáját habosra keverjük a
cukorral, s forró bort óvatosan, folytonos keverés közben, lassan
rászűrjük.
Hozzávalók:
Összekeverjük a felaprított gombát, a piros húsú paprikát, a főtt sonkát, a tojássárgáját és a fűszereket. A 10 dkg reszelt sajtot összekeverünk a tejföllel. A 2 rúd bagettet felszeleteljük, megkenjük a gombás krémmel, majd a sajtos tejföllel.
Megvajazzuk a pirítósokat, teszünk rá egy szelet zsíros sajtot és egy szelet gépsonkát, erre rátesszük a második pirítóst. Ezt megforgatjuk a felvert tojásban, és serpenyőben mind a két oldalát szép barnára sütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tojássárgáját összekeverjük sóval, borssal, hozzáadunk kb. 8 dkg reszelt sajtot. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét is. Vajjal kikent serpenyőbe öntjük, kisütjük. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karamellhez 25 dkg cukrot barnára pirítunk, majd 3 dl langyos tejjel feleresztjük.
A tésztához a lisztet 2 kanál cukorral, késhegynyi szódabikarbónával, 25
dkg margarinnal és annyi karamellel, hogy a tészta összeálljon, jól
összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.
Hozzávalók:
A cukrot serpenyőbe tesszük, és annyi vizet
adunk hozzá, hogy éppen ellepje. Karamellizáljuk, hozzádobjuk a
mandulát, átforgatjuk, és a felét kiöntjük szilikonlapra vagy
sütőpapírra, elsimítjuk.
A mazsolát hozzáadjuk a maradék mandulás karamellhez, felöntjük a
tejjel, felforraljuk, amíg az összes cukor el nem olvad, majd
összeturmixoljuk.
Hozzávalók:
Az édeskömény külső, fás részeit zöldséghámozóval eltávolítom, kis leveleit lecsipkedem, felaprítom. A gumót előbb hosszában elfelezem, majd mindkettőt 3-4 mm vékony szeletekre vágom.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu