ételrecept Blog: 2013. november

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2013. november

Hozzávalók:

  • 5 tojássárgája
  • 1 dl édes bor (Marsala vagy Tokaji)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • néhány szem piros szőlő
Elkészítés:

A tojássárgáját addig keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg sűrű krémet nem kapunk. Ekkor az üstöt gőz fölé helyezzük és tovább folytatjuk a keverést. Felöntjük a borral, citromlével és -héjjal ízesítjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg habos nem lesz.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 db mellfilé
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1,5 dl fehér bor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • fehér bors
Elkészítés:

A csirkemellfiléket vajon hirtelen kisütjük mindkét oldalán, majd jénai tálba lerakjuk egymás mellé. A dijoni mustárt kikeverjük a tejföllel és fehérborral, sóval, fehér borssal megszórjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezt a keveréket az elősütött csirkefilére öntjük. Az edényt lefedjük.

Tovább 

 

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A citromot megmossuk, levét kifacsarjuk, héját darabokra vágjuk (a belső fehér hártyát lehúzzuk).
A borba öntjük a citrom levét, hozzátesszük a fahéjat, a szegfűszeget és a citromhéjdarabokat. Felforraljuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, s forró bort óvatosan, folytonos keverés közben, lassan rászűrjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 2 db piros húsú paprika
  • 20 dkg főtt sonka kockára felvágva
  • 2 tojássárgája
  • friss zöldfűszerek /esetleg provence-i fűszerkeverék/
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 rúd bagett
Elkészítés:

Összekeverjük a felaprított gombát, a piros húsú paprikát, a főtt sonkát, a tojássárgáját és a fűszereket. A 10 dkg reszelt sajtot összekeverünk a tejföllel. A 2 rúd bagettet felszeleteljük, megkenjük a gombás krémmel, majd a sajtos tejföllel.

Tovább 

Hozzávalók:
  • pirítós
  • tojás
  • vaj
  • sajt
  • szalámi vagy gésonka
  • bors
Elkészítés:

Megvajazzuk a pirítósokat, teszünk rá egy szelet zsíros sajtot és egy szelet gépsonkát, erre rátesszük a második pirítóst. Ezt megforgatjuk a felvert tojásban, és serpenyőben mind a két oldalát szép barnára sütjük.

Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • kevés vaj, vagy Rama
  • bors
Elkészítés:

A tojássárgáját összekeverjük sóval, borssal, hozzáadunk kb. 8 dkg reszelt sajtot. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét is. Vajjal kikent serpenyőbe öntjük, kisütjük. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Hozzávalók:

  • A karamellhez:
  • 25 dkg cukor
  • 3 dl langyos tej
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 25 dkg sütőmargarin
  • A töltelékhez:
  • a megmaradt karamell
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg sütőmargarin
  • A mázhoz:
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • pici citrom
Elkészítés:

A karamellhez 25 dkg cukrot barnára pirítunk, majd 3 dl langyos tejjel feleresztjük.

A tésztához a lisztet 2 kanál cukorral, késhegynyi szódabikarbónával, 25 dkg margarinnal és annyi karamellel, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg mandula
  • 5 dkg mazsola
  • 8 dl tej
  • diónyi vaj, vagy Rama
  • 6 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kiskanál keményítő
Elkészítés:

A cukrot serpenyőbe tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje. Karamellizáljuk, hozzádobjuk a mandulát, átforgatjuk, és a felét kiöntjük szilikonlapra vagy sütőpapírra, elsimítjuk.

A mazsolát hozzáadjuk a maradék mandulás karamellhez, felöntjük a tejjel, felforraljuk, amíg az összes cukor el nem olvad, majd összeturmixoljuk.

Tovább 

Édeskömény-saláta zöldcitrommal és gránátalmával

 

Hozzávalók:
  • 1 db közepes méretű édesköménygumó az egészséges leveleivel együtt (kb. 40 dkg)
  • 15 dkg zöld salátalevél (vagy készen kapható salátakeverék)
  • 2 db zöldcitrom (lime)
  • 1/2 gránátalma magjai
  • 1 evőkanál dió olaj (olívával is helyettesíthető)
  • 1/2 teáskanál tengeri só
Elkészítés:

Az édeskömény külső, fás részeit zöldséghámozóval eltávolítom, kis leveleit lecsipkedem, felaprítom. A gumót előbb hosszában elfelezem, majd mindkettőt 3-4 mm vékony szeletekre vágom.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu