ételrecept Blog: 2013. augusztus

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2013. augusztus

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 30 dkg savanykás lekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 1 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 30 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál keményítő
Elkészítés:

6 tojásból a megszokott módon piskótát sütünk, majd a lekvárral megkenve feltekerjük. A maradék 4 tojásból a kibélelendő tál méretével megegyező tortalapot sütünk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A piskótatekercshez:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom héja lereszelve
  • A piskótatekercsbe:
  • őszibaracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 1 doboz őszibarackbefőtt, de nyáron frissből még finomabb
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • tej
Elkészítés:

Piskótatésztát készítünk tekercshez, amit megtöltünk őszibaracklekvárral. Feltekerjük, majd 1-2 cm vastagságúra vágjuk.

Fogunk egy nagy, félgömb alakú jénai tálat, és fóliával kibéleljük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • A kakaós piskótatekercshez:
  • 5 tojássárga
  • 3 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • kb. 1 kiskanálnyi sütőpor
  • Valamint:
  • áfonyalekvár
  • fél deci szörp vagy felforralt konyakmeggy
  • 2 csomag puncs vagy vanília ízűs pudingpor
  • 7 kanál cukor
  • 8 deci tej
Elkészítés:

Először elkészítjük a kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgából, 3 tojásfehérjéből, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, 2 evőkanál keserű kakaóból és kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 35 dkg egres
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tojáshabhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál étkezési búzakeményítő
  • 1 teáskanál citrom
  • A díszítéshez:
  • 15 dkg egres
  • 15 dkg almalekvár
  • 2 evőkanál szálasra vágott mandula
Elkészítés:

A tésztához a margarint habosra keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, pici sóval és a reszelt citromhéjjal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 szelethez:
  • A tésztához:
  • 3,5 dl (kb. 25 dkg) liszt
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 4-5 evőkanál hideg víz
  • A töltelékhez:
  • kb. 75 dkg egres
  • 8-10 dkg cukor
  • 1 evőkanál burgonyaliszt (esetleg 2 evőkanál piskótamorzsa vagy darált háztartási keksz)
  • A tetejére:
  • 1 tojás
Elkészítés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Az egrest megtisztítjuk, azaza bajuszát levágjuk, majd a szemeket megmossuk, jól lecsöpögtetjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg érett cseresznye
  • 30 dkg nem túl érett egres
  • 4-5 szál kapor
  • fél citrom
  • 1 kisujjnyi fahéj
  • 5-6 szegfűszeg
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl muskotályos fehérbor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő/vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 3 cl cseresznyepálinka
Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a cseresznyét kimagozzuk, az egres szárvégét-szakállkáját eltávolítjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, szakállkáját lecsipkedjük a szárakról, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. A citromot gondosan megmossuk, a felét felkarikázzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 2 kis doboz tonhal
  • 25 dkg kukorica (dobozos vagy mélyhűtött)
  • 15 dkg olajbogyó
  • 2 tojás
  • 5-6 ecetes uborka
  • szerecsendió
Elkészítés:

A rizst a szokásos módon megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük. Félreteszünk egy kevés uborkát, tojást, olajbogyót a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A langyosra hűlt rizst lazán összekeverjük a többi hozzávalóval, a tetejét a félretett uborkával, tojással, olajbogyóval díszítjük.

Tovább 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 dkg hosszúszemű rizs
  • 1 db alma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg mozzarella
  • zöld és piros húsú paprika
  • 4 db koktélparadicsom (vagy 1 db sima)
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fehér bors
  • + salátalevél a tálaláshoz
Elkészítés:

A rizst sós vízben készre főzöm és kihűtöm. Apró kockákra vágom a sajtokat, az almát (célszerű kevés citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljon meg), a paprikákat kisebb darabokra vágom, a paradicsomokat negyedelem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csésze rizs
  • bors
  • 20 dkg gomba (akármilyen)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1/2 sültcsirke (pecsenyemaradék)
  • Salátaöntet:
  • 3 evőkanál almaecet
  • 2 kanál méz
  • kevés őrölt gyömbér
Elkészítés:

A hagyma zöldjét szeleteljük. A hagyma fehér részét olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst, sót, borsot és 2 csésze vízzel felöntjük. 20 percig főzzük. A gombát megtisztítjuk, szeleteljük és a még meleg rizshez adjuk, hűlni hagyjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10-12 db sárgabarack
  • 15 dkg liszt
  • 2-3 kávéskanál sütőpor
  • 30 dkg (2*150g) natúr joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
Elkészítés:

1.) Először is melegítsük elő a sütöt 180 fokra légkeverésen.

2.) A cukrot (kristálycukor és vaníliás cukor) keverjük habosra a tojással, majd adjuk hozzá az egyik joghurtot. Keverjük el egyenletes krémmé.

3.) Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Keverjük a folyékony krémhez a lisztes keveréket, és dolgozzuk ki csomómentes masszává.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • mézes fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 5 dkg mogyoró
  • sárgabarack
Elkészítés:

A babapiskótát jól összemorzsoljuk, hozzákeverjük a darált mogyorót, majd az olvasztott margarinnal összegyúrjuk (ha nem áll össze, pici tejet önthetünk hozzá). Egy tortaformát jól kikenünk margarinnal, és belelapogatjuk a masszát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg magozott, felezett sárgabarack
  • 4 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 15 dkg sima liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 18-20 dkg sütőmargarin olvasztva
  • 5 dkg csokoládé apróra kockázva (nem reszelve)
  • esetleg 2 kanál tejföl
Elkészítés:

A tojásokat egészben a krémesre, habosra verem a cukorral. Az olvasztott, de nem túl meleg margarint belecsorgatom, majd jöhet bele a sütőporos liszt, a csokoládékockák és a 2 kanál tejföl.

Tovább 

Hozzávalók:

  • személyenként 2-2 szelet karaj
  • hámozott friss füge
  • sárgabarack
  • színes bors frissen törve
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál fügelikőr vagy barackpálinka
  • barnacukor
  • szerecsendió
Elkészítés:

A karajokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órát pihenni hagyjuk. A serpenyőt vagy rostsütőt vékonyan beolajozzuk, majd a liszben megforgatott karajokat kérgesre sütjük.

Egy cseréptálat kivajazunk, 1-2 evőkanál olajat és az italt beletesszük, majd a karajszeleteket a cseréptálba rakjuk, alufoliával letakarjuk, és a 180 fokos sütőben puhára pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 db érett, de kemény húsú friss füge
  • 12 dkg kecskesajt
  • 1/2 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 2 db rozsos mini bagett vagy kifli
Elkészítés:

A fügéket megmossuk, leszárítjuk, hosszában négy részt bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át, majd kicsit szétnyitjuk, egy kis darabka kecskesajtot nyomunk bele, és ha az összes fügét megtöltöttük, sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk.

Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • nektarin vagy őszibarack (ízlés szerinti mennyiség)
  • cukor (2 evőkanál, de aki kevésbé cukrosan szereti, annak kevesebb)
  • jég (kb. 4-5 jégkocka)
  • tej (ízlés szerint)
  • vaníliafagyi (ízlés szerint kb. 2-3 evőkanál, minél több, annál krémesebb)
  • fahéj (nagyon pici kell)
  • gyömbér
  • kardamom
  • pici só (csipetnyi)
  • kevés citrom
Elkészítés:

Először meghámozom és feldarabolom a barackokat, turmixgépben összeturmixolom, majd egy kis tejet öntök hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • egy 23 cm átmérűjű kerek piteformához:
  • A tésztához:
  • 7,5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 egész tojás szétválasztva
  • 7,5 dkg puha vaj, vagy Rama
  • 8 dkg finom szemű sütőcukor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál frissen facsart citrom
  • 2 teáskanál barackpálinka
  • néhány csepp mandulaaroma (elhagyható)
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • kb. 40 dkg kemény nektarin (4 közepes db)
  • 2 fürt ribizli
  • 5 dkg kemény marcipánmassza
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 evőkanál barnacukor
  • A szóráshoz:
  • vaníliával kevert porcukor
Elkészítés:

A sütőforma alját sütőpapírral borítom, széleit alaposan kivajazom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • Besamel:
  • vaj
  • liszt
  • natúr joghurt vagy kefír
  • esetleg egy kis tej
  • Csirke:
  • csirkemell
  • bors
  • Gyümölcsök:
  • körte
  • alma
  • banán
  • szőlő
  • nektarin
  • illetve bármilyen gyümölcs, amit szerettek
Elkészítés:

Egy kevés vajon egy kevés lisztet összekeverek, kis tejjel felhígítom, felfőzőm, és belekeverem a joghurtot vagy a kefírt. Kész a besamel. A megsózott-borsozott csirkemellcsíkokat olívaolajon pirosra sütöm. A csíkokat jénaiba simítom.

Tovább 

Hozzávalók:
8 db vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál petrezselyem
1 mokkáskanál kakukkfű
2 evőkanál vaj
10 dkg gouda sajt


Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk a két végéből egy kis részt levágunk.A tejfölt összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel,kakukkfűvel reszelt sajttal és a sóval.
Tűzálló tálat kivajazunk,egymás mellé állítjuk a hagymákat és ráöntjük a tejfölös mártást.
Lefedve 30-40 percig sütjük,míg a teteje kissé megpirul.Ha kell kevés vizet öntünk alá.

Tovább 

Hozzávalók:
25 dkg Rama margarin
2 dkg kakaópor (cukor nélküli)
20 dkg porcukor
8 dkg tejpor
6-8 fagyi tölcsér
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A Rama margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg Rama margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 dl víz
30 dkg cukor
25- 30 dkg barack
1 citrom leve
0,5 l habtejszín

Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzök, majd hozzáteszem a citromlevet és a feldarabolt barackot.(ha jó érett elég kézzel szétnyomkodni) tovább főzöm majd kihűtöm. Közben a tejszínt néhány kanál cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a gyümölcsös szirupot. Megspékelhetjük a szirupot pálinkával, fahéjjal, vagy akár mentával is.

Tovább 

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
6 ek. olaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 tasak élesztő
250 ml. víz
fedeles serpenyő
tejföl
fokhagyma
bazsalikom
paradicsom
paprika
kolbász v. sonka
sajt

Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és vizet összegyúrom, adhatok hozzá még lisztet, ha túl ragadós a massza, de nem szabad nagyon kötöttnek lennie. 30-40 percig állni hagyom ( ha lehet meleg helyen). A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejföllel és bazsalikommal, ez lesz az alap.

Tovább 

Hozzávalók:
4 főre:
35 dkg csirkemell filé,
1 ek olíva olaj,
1 ek vaj,
só,
tört színes bors,
2 ek méz,
40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom (friss vagy szárított),
1,5 dl narancslé,
3 dl tejszín,
1 ek kukorica keményítő, (növényi főző tejszínkrém is lehet),
fahéj

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra.
Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig.
Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet.

TIPP: Ha friss bazsalikomot használunk, akkor azt csak a végén adjuk a raguhoz aprítva.
Kicsit karamellizáljuk.
A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt.
Először a narancslevet adjuk hozzá.
A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá.
Forraljuk be.

Tovább 

Hozzávalók:
500g leveles tészta
300g sárgabarack magozva, kis kockára vágva
1,5 ek keményítő
1,5 ek cukor
tojás a kenéshez, cukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb 2mm vastagra. Kb 15x10cm négyzetekre vágjuk, és a képen látható módon bevagdossuk az egyik felét. A másik felébe tesszük a barackos tölteléket, amihez a barackot a keményítőt, és a cukrot összekeverjük.
A tészta szélét kenjük meg villával felvert tojással, és hajtsuk rá a vágott felét a töltöttre.

Tovább 

Hozzávalók:
90 dkg sárgabarack
2,5 dl víz
1 db kis doboz (175 gr) natúr joghurt
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz, ha szükséges

Elkészítés:
A barackokat mosd meg, csepegtesd le, majd szedd ketté. Tedd egy fazékba, add hozzá a vizet, a fahéjat és a szegfűszeget. Tedd fel főni. Körülbelül 15 perc alatt a barack teljesen megfő.
Egy botmixer segítségével, turmixold össze, és adagold hozzá a natúr joghurtot is.
Ha igazán érett barackból készíted, nem fog kelleni hozzá a méz, de azért kóstold meg.
Ha kihűlt, tedd hűtőbe 2–3 órára.

Tovább 

Hozzávalók:
2 főre:
30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej (1,5%)
1 tojás
1/2 ek fahéj
édesítőszer
150 g natúr zsírszegény joghurt (1,4%)
1 ek citromlé

Elkészítés:
A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel ízesített vízben pároljuk meg.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a tojássárgáját, ezt követően keverjük habosra.

Tovább 

Hozzávalók:
5 dl tej
5dkg mogyorós csoki
5 dkg mogyoró
8-10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
csipetnyi só

Elkészítés:
A mogyorót és a mogyorós csokit finomra daráljuk. A tojássárgát a porcukorral és sóval a turmixgépben fehéredésig keverjük. Majd rá öntjük a tejet és hozzáadjuk a csokis őrleményt tovább turmixoljuk, míg habos nem lesz. Majd fagyasszuk.

Hozzávalók:
50 dkg. érett kajszi
3 db. tojás
35 dkg. cukor
4 dl tejszín

Elkészítés:
A barackokat összeturmixoljuk. A tojássárgákat a cukorral és 1 dl. tejszínnel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kajszipürét, a maradék tejszínből vert kemény habot, és a tojások felvert habját, és lazán összekeverem. Jól kifagysztjuk, és tetszőleges formába adagolva tálaljuk.

Hozzávalók:
1 sárgadinnye
3 evőkanál citromlé
1 dl joghurt
1 teáskanál reszelt gyömbér
mentalevelek

Elkészítés:
A sárgadinnye magját szedd ki, majd kapard ki a húsát. Öntsd össze a joghurttal és a gyömbérrel. Turmixold össze, és tedd hűtőbe. A mentaleveleket aprítsd fel, és tálaláskor díszítsd vele a levest.

Hozzávalók:
Puncshoz:

750 ml fehérbor
375 ml tojáslikőr
500 ml narancslé

Habhoz:

500 ml hideg habtejszín
2 tasak Habfixáló
3 tasak Vanillincukor
Kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A puncshoz a hozzávalókat egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, majd előmelegített poharakban elosztjuk. Közben a tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot habzsákba töltjük, és a poharakban a habot egyenletesen elosztjuk, tetejét ízlés szerint fahéjjal meghintjük.

Tovább 

Hozzávalók:
20 dkg (fagyasztott) gyümölcs
0,5 l tejszín
édesítő vagy cukor

Elkészítés:
Turmixoljuk össze a gyümölcsöket a tejszínnel, ízesítsük be. Pár órára tegyük be a fagyasztóba és utána már fogyasztható is.

Hozzávalók:
25 dkg túró
200 ml habtejszín
100 ml tej
1 zacskó főzés nélkül készíthető vaníliás puding
vegyes bogyós gyümölcs

Elkészítés:
A túrót a fagyasztóba tesszük. Amíg megfagy elkészítjük a bogyós részt málna-piros ribizli-fekete ribizli-áfonya-eper (vegyesen vagy ízlés szerint) turmixoljuk. Tálba öntjük. A turmixba beleöntjük a habtejszínt, tejet, hidegen kikeverhető vanília pudingot és a fagyott túrót. Alaposan összedolgozzuk, majd a masszát a gyümölcshúshoz adjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
2 öntet Orange Bitter
4 cl Gordon's Dry Gin
1 cl sárga Chartreuse

Elkészítés:
Néhány jégkockát keverőpohárba teszünk, az Orange Bittert, gint és Chartreuset hozzáadjuk, elkeverjük és koktélospohárba szűrjük.

Hozzávalók:
4 db sárgahúsú, nagyobb őszibarack
5 dkg rizs
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 tojássárga
citromlé
2 teáskanál goji bogyó

Elkészítés:
A rizsből a tejjel tejberizst készítünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját és a cukrot.

Az őszibarack héját eltávolítjuk, majd a szárfelőli részéből ujjnyi
vastagságú kalapot levágunk, a magot óvatosan eltávolítjuk, és a magházat kissé szélesítjük, hogy kellő nagyságú hely legyen a tölteléknek.

Tovább 

Hozzávalók:
cékla

bors
olíva olaj
balzsamecet
2-3 gerezd fokhagyma
alufólia

Elkészítés:
a céklát megmosom hámozom darabolom, héjában zúzott fokhagymát teszek hozzá, sózom borsozom, meglocsolom olívaolajjal és balzsamecettel
alufóliába csomagolva sütőben megsütöm

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
zsemlemorzsa
liszt
tojás

majoranna
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karajszeleteket késsel felszúrjuk és besózzuk.A májat elkaparjuk összekeverjük a fűszerekkel és a karajszeletekbe töltjük.A nyílást fogvájóval összetűzzük majd bepanírozzuk és forró olajbam aranysárgára sütjük.
Körete sült burgonya.

Hozzávalók:
200g mogyoro
200g tetszes szerinti fajta liszt
200g cukor vagy ennek megfelelo edesito
200g vaj
2 db tojas
Fel csomag sutopor

Elkészítés:
A mogyorot ledaraljuk. A tojasokat a cukorral (edesitovel) habosra keverjuk, belekeverjuk az olvasztott vajat, es a lisztet amibe belekevertuk a sutoport. Sutopapirral kibelelt tortaformaba tesszuk, 180fokon 30 percig sutjuk

Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor
kevés 30 %-os tejszín

A töltelékhez:

45 dkg túró
20 dkg mascarpone vagy egyéb natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma

Elkészítés:
A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
50 dkg tördelt, háztartási keksz
1 üveg rumaroma
40 dkg kristálycukor
4-5 dl tej
40 dkg Rama margarin
15 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
5 dkg kakópor

Elkészítés:
A tejet, a rumaromát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a Rama margarint gőz fölött kikeverjük a kakaóporral, majd a darált kekszet és tördelt kekszet, illetve a mazsolát hozzávegyítjük.

Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd a masszát belesimítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
260 g téglalap alakú keksz

Krém:

200 g porcukor
500 g túró
200 g Rama margarin
1 cs vaníliás cukor
3 banán

Máz:

140 g főzőcsoki
100 g vaj

Elkészítés:
Egy darab alufóliát leterítünk. Az alufóliára leteszünk három sor kekszet közvetlen egymás mellé.

A mázhoz valókat gőz fölött összeolvasztjuk, majd a banánokat belemártjuk és hagyjuk megszilárdulni a csokit. A krém hozzávalóit robotgép segítségével krémesre keverjük.

A krém felét a kekszre simítjuk, majd erre teszünk a kekszből újabb három sort.

Tovább 

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4 dl natúr joghurt
1 evőkanál vegeta
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a vegetával az áttört fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Beleforgatjuk a combokat és 1 napig hűtőben pihentetjük.
Előmelegített sütőben lefedve 185 fokon készre sütjük.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.

Hozzávalók:
bő 2 maroknyi fagyasztott piros gyümölcs (eper, málna, áfonya)
mindig ugyanannyi jég, mint gyümölcs
2 dl tej – ha krémes italt szeretnénk

Elkészítés:
A jeges gyümölcsöt beletesszük a turmixgépbe. Utána rátesszük a jeget, majd bekapcsoljuk a gépet. Aki krémes italt szeretne, öntse hozzá a tejet is.

Nem kell teljesen széttörni a jeget és a gyümölcsöt, épp csak annyira, hogy nagyjából homogének legyenek. Így legalább hosszabb ideig lesz hűsítő.

Tovább 

Hozzávalók:
4 cl tequila
2 cl szederlikőr
1 cl citromlé
zúzott jég
citromkarika

Elkészítés:
Az összes hozzávalót a zúzott jéggel összemixeljük.
Az előkészített koktélohohárba szűrjük.
A pohár szélére egy szelet citromot tűzünk.

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
12 dkg vaj vagy Rama margarin
30 dkg cukor
2 db tojás
1 kis dobozos kefir
2 kanál vanília aroma
piros ételszínező
2 teáskanál ecet
2 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

50 dkg mascarpone
1 csomag bourbon vanília
2 kanál vanília aroma
2,5 dl habtejszín keményre felverve
15 dkg porcukor

Elkészítés:
A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat.

Tovább 

Hozzávalók:
1 liter ásványvíz
jégkocka
2 citrom leve
1 lime leve
3-4 narancs leve (ízlés szerint)

Elkészítés:
A citromokat és a lime-ot kifacsarjuk, és kancsóba öntjük. Aztán jöhetnek a narancsok. Ennél a limonádénál a narancs pótolja a cukrot, ezért használhatunk régebbi, jól megérett narancsot. Aki a fanyarabb ízeket kedveli, ugyanannyi citromot és narancsot használjon.

Aztán felöntjük ásványvízzel, és egy bő félórára a hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
fél csomag sütőpor
3 kisdoboz kefir
15 dkg porcukor
1 citrom leve
3 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 csomag habfixáló
2,5 dl tej
1 csomag étkezési zselatin
gyümölcs ízlés szerint
gyümölcs kocsonya, vagy tortazselé a tetejére

Elkészítés:
26 cm-es torta formában sütjük a piskótát!

A 4 tojásból piskótát sütünk. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját a cukorral a liszttel,sütőporral, elkeverjük majd kézzel hozzá keverjük a fehérje habot.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szárától megtisztított szedret beleszórjuk egy nagy befőttesüvegbe. 27 dkg cukrot felfőzünk 4 dl vízzel és 1 félbevágott vaníliarúddal, 1/2 szerecsendióval és 3 egész szegfűszeggel. A habját közben leszedjük. Ha kihűlt, rátöltjük a 4 dl 96%-os alkoholt, lezárjuk és 3 hétig az ablakban, napon tarjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5 dl liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dl kefir
  • 1,25 dl tej
  • 1-2 dl cukor
  • 0,6 dl olvasztott vaj, vagy Rama
  • 4,5 dl szeder
  • reszelt citrom- és narancshéj
Elkészítés:

A hozzávalókat egyszerűen egy tálban elkeverjük, mint mikor palacsintatésztát készítünk, a végén hozzáadjuk a szedret (vagy esetleg más gyümölcsöt). Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és a sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Isteni finom. Én a végén még karamellt szoktam locsolni a tetejére.

Tovább 

Hozzávalók:

  • piros gyümölcsök (eper, málna, ribizli, meggy, cseresznye, szeder - ami éppen kéznél van
  • minél több féle, annál finomabb)
  • cukor, esetleg méz
  • szegfűszeg
  • személyenként 1 dl natúr joghurt vagy joghurthab
Elkészítés:

Mossuk meg a gyümölcsöket, ha szükséges, daraboljuk, a meggyet, cseresznyét magvaljuk ki. Készítsünk cukorszirupot kevés víz és fejenként két-három evőkanál cukor segítségével. A gyümölcsöket tegyük bele a szirupba, és hagyjuk kihűlni. Vegyük ki a gyümölcsöknek kb.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db 1,5 kg-os sárgadinnye
  • 1 piros alma
  • 2 lime leve
  • 4 cl cukorszirup
  • vegyes gyümölcslé (narancs, répa, citrom)
  • jég
Elkészítés:

A dinnyét felszeleteljük, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit közepes darabokra vágjuk, turmixba tesszük, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt almát, a lime levét, és simára turmixoljuk. Ekkor hozzáöntjük a cukorszirupot, és még 15 másodpercre működésbe hozzuk a gépet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 10 dkg sárgadinnye
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:

A sárgadinnye húsát apró kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, habverővel hozzákeverjük a tojásokat, a tejszínt és a cukrot. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a sárgadinnyét. A muffinformát papírral kibéleljük, belekanalazzuk a tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon kb.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:


1.) A dinnyéket félbevágjuk, kör alakú vájóval gömböket vájunk ki a húsából úgy, hogy végül csak a dinnye héja maradjon. A dinnyebelet egy külön edénybe tesszük. Ügyesebbek eleve cakkosra vághatják a dinnye peremét, úgy még szebb lesz.
2.) A dinnyebelekhez adjuk a gyümölcslevet, a joghurtot, és a málnát, majd botturmix segítségével krémesre keverjük az egészet.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot szeletelem.

Egy serpenyőbe beleteszem a hagymákat és a rizst, öntök rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába teszem.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymákat félbevágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbevágom. A fokhagymát darabolom. A paprikát hosszában csíkokra, a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát finomra vágom, és az olajban megdinsztelem. A cukkinit kb. 1*1 cm-s kockákra aprítom, és megforgatom, erős tűzön pirítom a hagymán pár percig. Megsózom, ízlés szerint fűszerezem, és lefedve, a tüzet mérsékelve félpuhára párolom. Ekkor kerül bele a meghámozott, felkockázott paradicsom, amivel készre főzöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,8 kg darabolt tök
  • 3 doboz őszibarack befőtt
  • 1 kg cukor
  • 2 teáskanál citromsav
  • 1 csomag dzsemfix 3:1
Elkészítés:

Az őszibarackbefőttet leszűrjük. A levével felöntjük a darabolt tököt, és még annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Feltesszük főni (kb. 40perc).

A leszűrt őszibarackot összedaraboljuk, majd a megfőtt, leszűrt tökkel összeturmixoljuk. Lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet és 2 teáskanál citromsavat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 125 dkg őszibarack
  • 40 dkg fekete szeder
  • 45 dkg cukor
  • 4 dkg (2 csomag) zseléfix
  • szalicil
Elkészítés:

Az érett őszibarackot meghámozzuk, felszeleteljük, a szedret lecsumázzuk és összeturmixoljuk, majd a gyümölcsöket feltesszük főni a cukorral, és hozzáadjuk a zseléfixet. 5 percig nagy lángon forraljuk, leszedjük a habját, és tisztára mosott üvegekbe töltjük, tetejére egy csipet szalicilt szórunk, majd 5 percre fejre fordítjuk az üvegeket.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Megmossuk a barackot, negyedekre vágjuk, kimagozzuk.

Megpirítjuk száraz serpenyőben a mandulát és a fenyőmagot, és összeforgatjuk a barackkal.

A gyömbért megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A cukrot 1 liter vízzel, a citromsavval és a fűszerekkel feltesszük főni, és kellemesen savanykás szirupot főzünk belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 dl főzött kávé
  • 4 cl rum vagy konyak
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • fél rúd vanília
  • 40 dkg mascarpone
  • 15 dkg babapiskóta
  • 25 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
  • 2 dl habtejszín
  • kakaópor
  • 2 dl erdei gyümölcs joghurt
Elkészítés:

A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliarúd belsejét, a joghurtot és az erdei gyümölcsöket.

A kávéba belekeverjük a rumot. A babapiskótákat a kávéba mártjuk, és egy réteget a tál aljára fektetünk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 15 kockához:
  • 1 kg vegyes gyümölcs
  • 2-3 evőkanál citrom
  • 25 dkg mascarpone (olasz tejszínkrém)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 csomag kész piskótalap (kb. 30 dkg)
  • 6 evőkanál illatos likőr (triple sec)
  • A díszítéshez:
  • citromfűlevelek
Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, lazán összekeverjük, majd lecsepegtetjük (mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsöt, befőttet is használhatunk, az a fontos, hogy ne áztassa el a krémet!).

Tovább 

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 25 dkg natúr sajtkrém
  • 1 csomag zselatin fix
  • kakaópor
  • fagyasztott málna
Elkészítés:

A piskótát elkészítjük: felverjük a tojásfehérjét a cukorral és a hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojás sárgáját és a sütőport. 26 cm-es kerek formába öntjük, és kb. 50 percig sütjük.

A tejszínt felverjük a zselatin fix-szel, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a natúr sajtkrémet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 4 evőkanál kukoricadara
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 apróra vágott hagyma (1-2 karikát félreteszünk díszítéshez)
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál rómaikömény
  • 1/4 teáskanál őrölt koriander
  • 1/4 teáskanál chili
  • 1 evőkanál tahin (szézámpüré)
Elkészítés:

A csicseriborsót pürévé törjük. Minden hozzávalót egyenletesen lágy masszává dolgozunk, majd lapos fasírtokat formálunk belőle.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • fél dl vörösbor
  • 4 fél őszibarackbefőtt
  • 4 salátalevél
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 zsömle
  • 4 mokkáskanál ketchup
Elkészítés:

A darált húst a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a majoránnával, a borral összegyúrjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és fél órára betesszük a hűtőbe.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 csomó retek
  • 1 fej saláta
  • 1 kis kígyóuborka
  • 40 dkg kétszer darált marhahús
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 4 db hamburger zsemle
  • 4 vékony szelet sajt
Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és szétszedjük a gyűrűket. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, és felkarikázzuk. A retket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb 1,5 kg liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 2 kiskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 egész tojás
  • kb. 1 evőkanál só
  • kb. 5-6 dl kefir, de jó helyette az aludttej, a joghurt is, a lényeg, hogy savanyú tejtermék legyen
  • 1 dl olaj
Elkészítés:

Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).

Tovább 

Hozzávalók:

  • (2 személyre):
  • 10 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál porcukor
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 2 őszibarack
  • a tetejére 1 tojásfehérje
Elkészítés:

A rizsből és a tejből tejberizst főzünk. Amikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a két evőkanál porcukrot és a tojást. Amikor teljesen kihűlt, cukrozott gyúrótáblára tesszük, nedves kézzel elnyomkodjuk, és pohárral négy pogácsát szaggatunk belőle. Kikent sütőbádogra vagy alufóliára helyezzük, fél-fél hámozott őszibarackot rakunk rá.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 endívia vagy fejes saláta
  • 1 közepes kígyóuborka
  • 1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 lilahagyma
  • 1 narancs
  • 10 dkg juhsajt
  • olajbogyó
  • friss citromlé (kb. 4 evőkanálnyi)
  • ugyanennyi olívaolaj
  • feketebors
Elkészítés:

Egyszerűen csak felvágjuk a hozzávalókat, és leöntjük a citromos olívaolajjal.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:


A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott tenger gyümölcse mix (rák, tintahal, kagyló)
  • 5 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg bacon
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 db közepes paradicsom
  • 2 kávéskanál olasz fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, rozmaring, zsálya)
  • őrölt bors
  • 50 dkg durum tészta (lehetőleg fodros nagy kocka)
  • parmezán vagy trappista sajt
Elkészítés:

Feltesszük a vizet a tésztának pici olajjal és sóval. Amíg felforr a víz és megfő a tészta, addig elkészítjük a szószt.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg garnéla
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg angolzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg póréhagyma
  • 3 dl fehérbor
  • 5 dl tejszín
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 csipet sáfrány vagy 1 teáskanál sárfányos szeklice
Elkészítés:

1. A garnélafarkakat megpucoljuk, a farkakat félrerakjuk, a páncélját fogjuk használni a leveshez.

2. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a páncélokat, a fokhagymát, a kockára vágott pórét, répát és zellert.

Tovább 

Hozzávalók:

  • szilva
  • A morzsához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg hideg vaj, vagy Rama, vagy Rama felkockázva
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál gyömbér (el is maradhat)
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál joghurt
  • 1 evőkanál víz, ha szükséges
  • 2-3 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés:

A sütőport és a sót elkeverem a liszttel, majd az ujjam hegyével gyorsan belemorzsolom a vajat. Ezután egy villával keverem bele a többi hozzávalót.

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg szilva
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 8 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • vaj a formához
  • kekszmorzsa vagy darált dió a szóráshoz
Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a tejet és simára keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 1 l tej
  • 1 rúd vanília
  • 18 dkg búzadara
  • csipet só
  • 2 dl tejszín
Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, 8 felé vágjuk, kevés fahéjjal és cukorral összekeverjük.

A tejet a vanília kikapart magjaival felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és kevés cukrot. Alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett felfőzzük, egy másik tálba téve belekeverjük a
szilvát, megvárjuk, míg kissé kihűl.

A tejszínből kevés cukorral habot verünk, és óvatosan – már amennyire lehet – a darához keverjük, poharakba vagy őzgerincformába töltjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg kukoricadara
  • 3 cl rum
  • 2,5 dl tej
  • mazsola (aki szereti)
  • 3 tojás
  • 6 dkg porcukor
  • csipet só
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 50 dkg alma (reszelve és kinyomva)
Elkészítés:

Egy tepsiben felolvasztjuk a vajat, ráöntjük a tejben felvert tojás, só, porcukor, vaníliás cukor, fahéj, citromhéj, szegfűszeg és kukoricadara keverékét. Sütőben kis lángon kb. 10 percig sütjük, hogy kezdjen összeállni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukoricadara
  • fél bögre búzadara
  • 25 dkg mascarpone
  • bors
  • hagyma
  • fél pohár tejföl
  • 20 dkg füstölt sajt
  • paradicsom
  • sütőmargarin
  • zöldfűszerek: zsálya, rozmaring, metélőhagyma, bazsalikom, petrezselyem, oregánó, ruccola
Elkészítés:

Elkészítem a puliszkát, kicsit sűrübbre főzöm fél bögre grízzel. Amikor puha, hozzáadok 2 evőkanál margarint. Alufóliára folpackot teszek, és erre terítem ki a kihűlt puliszkát. A mascarponéhoz keverem az apróra vágott zöldfűszereket, a lereszelt hagymát, tejfölt, sózom, borsozom és jól összedolgozom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaőrlemény
  • só, olaj
  • citromlé
  • 5-5 dkg paprika
  • paradicsompaprika
  • retek
  • lilahagyma
  • cukkíni
  • uborka
Elkészítés:

A durvára tört kukoricát gőzölő edényben tiszta vízzel puhára gőzöljük, majd kihűtjük. Az 1 centis kockákra vágott paprikát, cukkínit, paradicsompaprikát, lilahagymát, retket, uborkát egy salátástálba tesszük, sózzuk, citromlével és olívaolajjal ízesítjük, végül hozzákeverjük az őrölt kukoricát.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes görögdinnye
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • fél dl narancslikőr
  • 1 üveg száraz pezsgő
Elkészítés:

A görögdinnyét félbe vágjuk, kimagozzuk, majd karalábévájóval kis gömböcskéket vájunk a húsából. A pezsgőt behűtjük.

A dinnyegömböket megcsepegtetjük a citromlével, megszórjuk a porcukorral, ráöntjük a likőrt, és óvatosan összekeverjük, majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. A lehűtött dinnyegolyókat szétosztjuk desszertes kelyhekbe, felöntjük a száraz pezsgővel, és azonnal tálaljuk. Kitűnő nyári desszert meleg napokra.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 pohárhoz:
  • 1 kg görögdinnye (héjával mért súly)
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 dl száraz pezsgő
  • A díszítéshez:
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:

A dinnye héját levágjuk, a húsát kimagozzuk, és kockára vágjuk – 60 dkg gyümölcshúsra van szükségünk.

A kockára vágott dinnyét turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a pezsgőt és összekeverjük. Tálba öntjük, és kb. 4 óra hosszára a mélyhűtőbe betesszük Közben 30 percenként átkeverjük, hogy ne képződjenek nagy jégkristályok.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 db 4 kg-os görögdinnye vagy 1 db 8 kg-os fele (héjjal együtt)
  • 30 dkg fetasajt
  • 2 fej lilahagyma
  • frissen őrölt bors
  • mentalevelek
Elkészítés:

A dinnyét elfelezzük. Óvatosan kivájjuk a húsát, felkockázzuk, és egy nagy tál hideg vízben kimossuk belőle a dinnyemagokat. A fetát felkockázzuk, a lilahagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A dinnyét, a fetát és a hagymát rétegesen visszatesszük a kivájt héjba, közé mentaleveleket tépkedünk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 cső friss kukorica
  • 5 dkg fűszeres vaj, vagy Rama
Elkészítés:

A kukoricacsöveket megtisztítjuk, és bő vízben puhára főzzük (kb. 20 perc).

A kukoricát a grillrácsra fektetjük. Folyamatosan forgatva kb. 5 percig pirítjuk. A vajat felolvasztjuk, folyamatosan kenegetjük vele a kukoricákat még kb. 5 percig. Sóval megszórva kínáljuk.

Hozzávalók:

  • kb. 30 dkg csemege kukorica
  • 1-2 alma
  • 10 -15 dkg sajt
  • 1 csomag saláta öntet
  • 2 dl natúr joghurt vagy kefir
  • majonéz
  • bazsalikom
  • kakukkfű
Elkészítés:

A kukoricáról leöntöm a levet és egy nagy keverőtálba teszem. Az almának a magházát eltávolítom és felkockázom (én nem szoktam meghámozni, mert az alma héja is egészséges), majd a kukoricához öntöm. A sajtot szintén felkockázom és a kukoricához rakom. A joghurtot egy külön tálban összekeverem a salátaöntettel és a majonézzel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott kukorica
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db erőleveskocka
  • 1 db babérlevél
  • majoranna
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt gyömbér
  • A habaráshoz:
  • 1 pohár tejföl vagy kefir
  • 2 evőkanál liszt
  • A tálaláshoz:
  • 25 dkg füstölt sajt
Elkészítés:

A szalonnakockákat megpirítom, a hagymát apróra vágva a szalonnára teszem, és üvegesre párolom. A fűszereket hozzákeverem, majd a kukoricát hozzáadva puhára párolom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 kisebb alma
  • 25 dkg (1 doboz) túró
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 3-4 evőkanál zabpehely
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • fahéj
  • citromhéj
  • egy fél citrom leve
  • 1 marék dió
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, túróval, liszttel, zabpehellyel, sütőporral, sóval, a fűszerekkel és a citromlével, majd 15-20 percet állni hagyjuk. Az almát megpucoljuk és a reszelő nagyobb lyukú részén belereszeljük a tésztába.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 17,5 dkg puha vaj, vagy Rama
  • 6 evőkanál (jeges) víz
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 11,5 dkg cukor
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 3 g friss reszelt gyömbér
  • 1 csipet fahéj
  • A tetejére:
  • porcukor
Elkészítés:

A tésztához összekeverem a cukrot, a lisztet, a sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá, hogy összeálljon a tészta.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5 nagy rétesalma
  • fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • palacsinta
  • kis tejföl
  • 1 tojás
Elkészítés:

Az almát lereszelem, keveset rakok a palacsinta tésztájába. Megsütöm a palacsintákat. Ha a palacsinták készen vannak, mindegyikbe beletöltöm az almás tölteléket. Az almás töltelékhez a lereszelt almát összekeverem fahéjjal (ízlés szerint) és 1 csomag vaníliás cukorral. A megtöltött palacsintákat henger alakúra feltekerem, jó dundi formájuk lesz.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu