Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 tojásból a megszokott módon piskótát sütünk, majd a lekvárral megkenve feltekerjük. A maradék 4 tojásból a kibélelendő tál méretével megegyező tortalapot sütünk.
Hozzávalók:
Piskótatésztát készítünk tekercshez, amit megtöltünk őszibaracklekvárral. Feltekerjük, majd 1-2 cm vastagságúra vágjuk.
Fogunk egy nagy, félgömb alakú jénai tálat, és fóliával kibéleljük.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Először elkészítjük a kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgából, 3 tojásfehérjéből, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, 2 evőkanál keserű kakaóból és kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a margarint habosra keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, pici sóval és a reszelt citromhéjjal.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az egrest megtisztítjuk, azaza bajuszát levágjuk, majd a szemeket megmossuk, jól lecsöpögtetjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A gyümölcsöket megmossuk, a cseresznyét kimagozzuk, az egres szárvégét-szakállkáját eltávolítjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, szakállkáját lecsipkedjük a szárakról, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. A citromot gondosan megmossuk, a felét felkarikázzuk.
Hozzávalók:
A rizst a szokásos módon megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük. Félreteszünk egy kevés uborkát, tojást, olajbogyót a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A langyosra hűlt rizst lazán összekeverjük a többi hozzávalóval, a tetejét a félretett uborkával, tojással, olajbogyóval díszítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 2 személyre:
A rizst sós vízben készre főzöm és kihűtöm. Apró kockákra vágom a sajtokat, az almát (célszerű kevés citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljon meg), a paprikákat kisebb darabokra vágom, a paradicsomokat negyedelem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagyma zöldjét szeleteljük. A hagyma fehér részét olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst, sót, borsot és 2 csésze vízzel felöntjük. 20 percig főzzük. A gombát megtisztítjuk, szeleteljük és a még meleg rizshez adjuk, hűlni hagyjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.) Először is melegítsük elő a sütöt 180 fokra légkeverésen.
2.) A cukrot (kristálycukor és vaníliás cukor) keverjük habosra a
tojással, majd adjuk hozzá az egyik joghurtot. Keverjük el egyenletes
krémmé.
3.) Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Keverjük a folyékony krémhez a
lisztes keveréket, és dolgozzuk ki csomómentes masszává.
Hozzávalók:
A babapiskótát jól összemorzsoljuk, hozzákeverjük a darált mogyorót, majd az olvasztott margarinnal összegyúrjuk (ha nem áll össze, pici tejet önthetünk hozzá). Egy tortaformát jól kikenünk margarinnal, és belelapogatjuk a masszát.
Hozzávalók:
A tojásokat egészben a krémesre, habosra verem a cukorral. Az olvasztott, de nem túl meleg margarint belecsorgatom, majd jöhet bele a sütőporos liszt, a csokoládékockák és a 2 kanál tejföl.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karajokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, 1-2
órát pihenni hagyjuk. A serpenyőt vagy rostsütőt vékonyan beolajozzuk,
majd a liszben megforgatott karajokat kérgesre sütjük.
Egy cseréptálat kivajazunk, 1-2 evőkanál olajat és az italt beletesszük,
majd a karajszeleteket a cseréptálba rakjuk, alufoliával letakarjuk, és
a 180 fokos sütőben puhára pároljuk.
Hozzávalók:
A fügéket megmossuk, leszárítjuk, hosszában
négy részt bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át, majd kicsit szétnyitjuk,
egy kis darabka kecskesajtot nyomunk bele, és ha az összes fügét
megtöltöttük, sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk.
Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók:
Először meghámozom és feldarabolom a barackokat, turmixgépben összeturmixolom, majd egy kis tejet öntök hozzá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sütőforma alját sütőpapírral borítom, széleit alaposan kivajazom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy kevés vajon egy kevés lisztet összekeverek, kis tejjel felhígítom, felfőzőm, és belekeverem a joghurtot vagy a kefírt. Kész a besamel. A megsózott-borsozott csirkemellcsíkokat olívaolajon pirosra sütöm. A csíkokat jénaiba simítom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 db vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál petrezselyem
1 mokkáskanál kakukkfű
2 evőkanál vaj
10 dkg gouda sajt
só
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk a két végéből egy kis részt levágunk.A tejfölt
összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel,kakukkfűvel reszelt
sajttal és a sóval.
Tűzálló tálat kivajazunk,egymás mellé állítjuk a hagymákat és ráöntjük a tejfölös mártást.
Lefedve 30-40 percig sütjük,míg a teteje kissé megpirul.Ha kell kevés vizet öntünk alá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg Rama margarin
2 dkg kakaópor (cukor nélküli)
20 dkg porcukor
8 dkg tejpor
6-8 fagyi tölcsér
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A Rama margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a
porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg
Rama margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A
krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe
tesszük.
Hozzávalók:
4 dl víz
30 dkg cukor
25- 30 dkg barack
1 citrom leve
0,5 l habtejszín
Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzök, majd hozzáteszem a citromlevet és
a feldarabolt barackot.(ha jó érett elég kézzel szétnyomkodni) tovább
főzöm majd kihűtöm. Közben a tejszínt néhány kanál cukorral kemény habbá
verem, majd hozzákeverem a gyümölcsös szirupot. Megspékelhetjük a
szirupot pálinkával, fahéjjal, vagy akár mentával is.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
6 ek. olaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 tasak élesztő
250 ml. víz
fedeles serpenyő
tejföl
fokhagyma
bazsalikom
paradicsom
paprika
kolbász v. sonka
sajt
Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és vizet összegyúrom, adhatok hozzá még
lisztet, ha túl ragadós a massza, de nem szabad nagyon kötöttnek
lennie. 30-40 percig állni hagyom ( ha lehet meleg helyen). A fokhagymát
összetöröm, elkeverem a tejföllel és bazsalikommal, ez lesz az alap.
Hozzávalók:
4 főre:
35 dkg csirkemell filé,
1 ek olíva olaj,
1 ek vaj,
só,
tört színes bors,
2 ek méz,
40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom (friss vagy szárított),
1,5 dl narancslé,
3 dl tejszín,
1 ek kukorica keményítő, (növényi főző tejszínkrém is lehet),
fahéj
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra.
Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig.
Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet.
TIPP: Ha friss bazsalikomot használunk, akkor azt csak a végén adjuk a raguhoz aprítva.
Kicsit karamellizáljuk.
A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt.
Először a narancslevet adjuk hozzá.
A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá.
Forraljuk be.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
500g leveles tészta
300g sárgabarack magozva, kis kockára vágva
1,5 ek keményítő
1,5 ek cukor
tojás a kenéshez, cukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb 2mm vastagra. Kb 15x10cm
négyzetekre vágjuk, és a képen látható módon bevagdossuk az egyik felét.
A másik felébe tesszük a barackos tölteléket, amihez a barackot a
keményítőt, és a cukrot összekeverjük.
A tészta szélét kenjük meg villával felvert tojással, és hajtsuk rá a
vágott felét a töltöttre.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
90 dkg sárgabarack
2,5 dl víz
1 db kis doboz (175 gr) natúr joghurt
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz, ha szükséges
Elkészítés:
A barackokat mosd meg, csepegtesd le, majd szedd ketté. Tedd egy
fazékba, add hozzá a vizet, a fahéjat és a szegfűszeget. Tedd fel főni.
Körülbelül 15 perc alatt a barack teljesen megfő.
Egy botmixer segítségével, turmixold össze, és adagold hozzá a natúr joghurtot is.
Ha igazán érett barackból készíted, nem fog kelleni hozzá a méz, de azért kóstold meg.
Ha kihűlt, tedd hűtőbe 2–3 órára.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 főre:
30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej (1,5%)
1 tojás
1/2 ek fahéj
édesítőszer
150 g natúr zsírszegény joghurt (1,4%)
1 ek citromlé
Elkészítés:
A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal
és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel ízesített vízben pároljuk
meg.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a tojássárgáját, ezt követően keverjük habosra.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dl tej
5dkg mogyorós csoki
5 dkg mogyoró
8-10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
csipetnyi só
Elkészítés:
A mogyorót és a mogyorós csokit finomra daráljuk. A tojássárgát a
porcukorral és sóval a turmixgépben fehéredésig keverjük. Majd rá öntjük
a tejet és hozzáadjuk a csokis őrleményt tovább turmixoljuk, míg habos
nem lesz. Majd fagyasszuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg. érett kajszi
3 db. tojás
35 dkg. cukor
4 dl tejszín
Elkészítés:
A barackokat összeturmixoljuk. A tojássárgákat a cukorral és 1 dl.
tejszínnel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kajszipürét, a maradék
tejszínből vert kemény habot, és a tojások felvert habját, és lazán
összekeverem. Jól kifagysztjuk, és tetszőleges formába adagolva
tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 sárgadinnye
3 evőkanál citromlé
1 dl joghurt
1 teáskanál reszelt gyömbér
mentalevelek
Elkészítés:
A sárgadinnye magját szedd ki, majd kapard ki a húsát. Öntsd össze a
joghurttal és a gyömbérrel. Turmixold össze, és tedd hűtőbe. A
mentaleveleket aprítsd fel, és tálaláskor díszítsd vele a levest.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Puncshoz:
750 ml fehérbor
375 ml tojáslikőr
500 ml narancslé
Habhoz:
500 ml hideg habtejszín
2 tasak Habfixáló
3 tasak Vanillincukor
Kevés őrölt fahéj
Elkészítés:
A puncshoz a hozzávalókat egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, majd
előmelegített poharakban elosztjuk. Közben a tejszínt a habfixálóval és a
vanillincukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot habzsákba töltjük,
és a poharakban a habot egyenletesen elosztjuk, tetejét ízlés szerint
fahéjjal meghintjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg (fagyasztott) gyümölcs
0,5 l tejszín
édesítő vagy cukor
Elkészítés:
Turmixoljuk össze a gyümölcsöket a tejszínnel, ízesítsük be. Pár órára tegyük be a fagyasztóba és utána már fogyasztható is.
Hozzávalók:
25 dkg túró
200 ml habtejszín
100 ml tej
1 zacskó főzés nélkül készíthető vaníliás puding
vegyes bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A túrót a fagyasztóba tesszük. Amíg megfagy elkészítjük a bogyós részt
málna-piros ribizli-fekete ribizli-áfonya-eper (vegyesen vagy ízlés
szerint) turmixoljuk. Tálba öntjük. A turmixba beleöntjük a habtejszínt,
tejet, hidegen kikeverhető vanília pudingot és a fagyott túrót.
Alaposan összedolgozzuk, majd a masszát a gyümölcshúshoz adjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 öntet Orange Bitter
4 cl Gordon's Dry Gin
1 cl sárga Chartreuse
Elkészítés:
Néhány jégkockát keverőpohárba teszünk, az Orange Bittert, gint és
Chartreuset hozzáadjuk, elkeverjük és koktélospohárba szűrjük.
Hozzávalók:
4 db sárgahúsú, nagyobb őszibarack
5 dkg rizs
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 tojássárga
citromlé
2 teáskanál goji bogyó
Elkészítés:
A rizsből a tejjel tejberizst készítünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját és a cukrot.
Az őszibarack héját eltávolítjuk, majd a szárfelőli részéből ujjnyi
vastagságú kalapot levágunk, a magot óvatosan eltávolítjuk, és a
magházat kissé szélesítjük, hogy kellő nagyságú hely legyen a
tölteléknek.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
cékla
só
bors
olíva olaj
balzsamecet
2-3 gerezd fokhagyma
alufólia
Elkészítés:
a céklát megmosom hámozom darabolom, héjában zúzott fokhagymát teszek
hozzá, sózom borsozom, meglocsolom olívaolajjal és balzsamecettel
alufóliába csomagolva sütőben megsütöm
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
zsemlemorzsa
liszt
tojás
só
majoranna
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket késsel felszúrjuk és besózzuk.A májat elkaparjuk
összekeverjük a fűszerekkel és a karajszeletekbe töltjük.A nyílást
fogvájóval összetűzzük majd bepanírozzuk és forró olajbam aranysárgára
sütjük.
Körete sült burgonya.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
200g mogyoro
200g tetszes szerinti fajta liszt
200g cukor vagy ennek megfelelo edesito
200g vaj
2 db tojas
Fel csomag sutopor
Elkészítés:
A mogyorot ledaraljuk. A tojasokat a cukorral (edesitovel) habosra
keverjuk, belekeverjuk az olvasztott vajat, es a lisztet amibe
belekevertuk a sutoport. Sutopapirral kibelelt tortaformaba tesszuk,
180fokon 30 percig sutjuk
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor
kevés 30 %-os tejszín
A töltelékhez:
45 dkg túró
20 dkg mascarpone vagy egyéb natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma
Elkészítés:
A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a
porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne
lágy tésztát kapjunk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
50 dkg tördelt, háztartási keksz
1 üveg rumaroma
40 dkg kristálycukor
4-5 dl tej
40 dkg Rama margarin
15 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
5 dkg kakópor
Elkészítés:
A tejet, a rumaromát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a Rama
margarint gőz fölött kikeverjük a kakaóporral, majd a darált kekszet és
tördelt kekszet, illetve a mazsolát hozzávegyítjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd a masszát
belesimítjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
260 g téglalap alakú keksz
Krém:
200 g porcukor
500 g túró
200 g Rama margarin
1 cs vaníliás cukor
3 banán
Máz:
140 g főzőcsoki
100 g vaj
Elkészítés:
Egy darab alufóliát leterítünk. Az alufóliára leteszünk három sor kekszet közvetlen egymás mellé.
A mázhoz valókat gőz fölött összeolvasztjuk, majd a banánokat
belemártjuk és hagyjuk megszilárdulni a csokit. A krém hozzávalóit
robotgép segítségével krémesre keverjük.
A krém felét a kekszre simítjuk, majd erre teszünk a kekszből újabb
három sort.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4 dl natúr joghurt
1 evőkanál vegeta
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a vegetával az áttört fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Beleforgatjuk a combokat és 1 napig hűtőben pihentetjük.
Előmelegített sütőben lefedve 185 fokon készre sütjük.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
bő 2 maroknyi fagyasztott piros gyümölcs (eper, málna, áfonya)
mindig ugyanannyi jég, mint gyümölcs
2 dl tej – ha krémes italt szeretnénk
Elkészítés:
A jeges gyümölcsöt beletesszük a turmixgépbe. Utána rátesszük a jeget,
majd bekapcsoljuk a gépet. Aki krémes italt szeretne, öntse hozzá a
tejet is.
Nem kell teljesen széttörni a jeget és a gyümölcsöt, épp csak
annyira, hogy nagyjából homogének legyenek. Így legalább hosszabb ideig
lesz hűsítő.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 cl tequila
2 cl szederlikőr
1 cl citromlé
zúzott jég
citromkarika
Elkészítés:
Az összes hozzávalót a zúzott jéggel összemixeljük.
Az előkészített koktélohohárba szűrjük.
A pohár szélére egy szelet citromot tűzünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
12 dkg vaj vagy Rama margarin
30 dkg cukor
2 db tojás
1 kis dobozos kefir
2 kanál vanília aroma
piros ételszínező
2 teáskanál ecet
2 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
50 dkg mascarpone
1 csomag bourbon vanília
2 kanál vanília aroma
2,5 dl habtejszín keményre felverve
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként
eldolgozom benne a tojásokat.
Hozzávalók:
1 liter ásványvíz
jégkocka
2 citrom leve
1 lime leve
3-4 narancs leve (ízlés szerint)
Elkészítés:
A citromokat és a lime-ot kifacsarjuk, és kancsóba öntjük. Aztán
jöhetnek a narancsok. Ennél a limonádénál a narancs pótolja a cukrot,
ezért használhatunk régebbi, jól megérett narancsot. Aki a fanyarabb
ízeket kedveli, ugyanannyi citromot és narancsot használjon.
Aztán felöntjük ásványvízzel, és egy bő félórára a hűtőbe tesszük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
fél csomag sütőpor
3 kisdoboz kefir
15 dkg porcukor
1 citrom leve
3 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 csomag habfixáló
2,5 dl tej
1 csomag étkezési zselatin
gyümölcs ízlés szerint
gyümölcs kocsonya, vagy tortazselé a tetejére
Elkészítés:
26 cm-es torta formában sütjük a piskótát!
A 4 tojásból piskótát sütünk. A tojás fehérjét felverjük kemény
habbá, a sárgáját a cukorral a liszttel,sütőporral, elkeverjük majd
kézzel hozzá keverjük a fehérje habot.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szárától megtisztított szedret beleszórjuk egy nagy befőttesüvegbe. 27 dkg cukrot felfőzünk 4 dl vízzel és 1 félbevágott vaníliarúddal, 1/2 szerecsendióval és 3 egész szegfűszeggel. A habját közben leszedjük. Ha kihűlt, rátöltjük a 4 dl 96%-os alkoholt, lezárjuk és 3 hétig az ablakban, napon tarjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat egyszerűen egy tálban elkeverjük, mint mikor palacsintatésztát készítünk, a végén hozzáadjuk a szedret (vagy esetleg más gyümölcsöt). Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és a sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Isteni finom. Én a végén még karamellt szoktam locsolni a tetejére.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Mossuk meg a gyümölcsöket, ha szükséges, daraboljuk, a meggyet, cseresznyét magvaljuk ki. Készítsünk cukorszirupot kevés víz és fejenként két-három evőkanál cukor segítségével. A gyümölcsöket tegyük bele a szirupba, és hagyjuk kihűlni. Vegyük ki a gyümölcsöknek kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A dinnyét felszeleteljük, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit közepes darabokra vágjuk, turmixba tesszük, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt almát, a lime levét, és simára turmixoljuk. Ekkor hozzáöntjük a cukorszirupot, és még 15 másodpercre működésbe hozzuk a gépet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sárgadinnye húsát apró kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, habverővel hozzákeverjük a tojásokat, a tejszínt és a cukrot. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a sárgadinnyét. A muffinformát papírral kibéleljük, belekanalazzuk a tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.) A dinnyéket félbevágjuk, kör alakú vájóval gömböket vájunk ki a
húsából úgy, hogy végül csak a dinnye héja maradjon. A dinnyebelet egy
külön edénybe tesszük. Ügyesebbek eleve cakkosra vághatják a dinnye
peremét, úgy még szebb lesz.
2.) A dinnyebelekhez adjuk a gyümölcslevet, a joghurtot, és a málnát, majd botturmix segítségével krémesre keverjük az egészet.
Hozzávalók:
A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot szeletelem.
Egy serpenyőbe beleteszem a hagymákat és a rizst, öntök rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába teszem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymákat félbevágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbevágom. A fokhagymát darabolom. A paprikát hosszában csíkokra, a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát finomra vágom, és az olajban megdinsztelem. A cukkinit kb. 1*1 cm-s kockákra aprítom, és megforgatom, erős tűzön pirítom a hagymán pár percig. Megsózom, ízlés szerint fűszerezem, és lefedve, a tüzet mérsékelve félpuhára párolom. Ekkor kerül bele a meghámozott, felkockázott paradicsom, amivel készre főzöm.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az őszibarackbefőttet leszűrjük. A levével
felöntjük a darabolt tököt, és még annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Feltesszük főni (kb. 40perc).
A leszűrt őszibarackot összedaraboljuk, majd a megfőtt, leszűrt tökkel
összeturmixoljuk. Lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet és 2
teáskanál citromsavat.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az érett őszibarackot meghámozzuk, felszeleteljük, a szedret lecsumázzuk és összeturmixoljuk, majd a gyümölcsöket feltesszük főni a cukorral, és hozzáadjuk a zseléfixet. 5 percig nagy lángon forraljuk, leszedjük a habját, és tisztára mosott üvegekbe töltjük, tetejére egy csipet szalicilt szórunk, majd 5 percre fejre fordítjuk az üvegeket.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Megmossuk a barackot, negyedekre vágjuk, kimagozzuk.
Megpirítjuk száraz serpenyőben a mandulát és a fenyőmagot, és összeforgatjuk a barackkal.
A gyömbért megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A cukrot 1 liter vízzel, a
citromsavval és a fűszerekkel feltesszük főni, és kellemesen savanykás
szirupot főzünk belőle.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral,
hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliarúd belsejét, a joghurtot és az
erdei gyümölcsöket.
A kávéba belekeverjük a rumot. A babapiskótákat a kávéba mártjuk, és egy
réteget a tál aljára fektetünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, lazán összekeverjük, majd lecsepegtetjük (mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsöt, befőttet is használhatunk, az a fontos, hogy ne áztassa el a krémet!).
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A piskótát elkészítjük: felverjük a
tojásfehérjét a cukorral és a hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a
tojás sárgáját és a sütőport. 26 cm-es kerek formába öntjük, és kb. 50
percig sütjük.
A tejszínt felverjük a zselatin fix-szel, a tojásokat szétválasztjuk, a
sárgáját kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a natúr sajtkrémet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A csicseriborsót pürévé törjük. Minden hozzávalót egyenletesen lágy masszává dolgozunk, majd lapos fasírtokat formálunk belőle.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A darált húst a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a majoránnával, a borral összegyúrjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és fél órára betesszük a hűtőbe.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és szétszedjük a gyűrűket. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, és felkarikázzuk. A retket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A rizsből és a tejből tejberizst főzünk. Amikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a két evőkanál porcukrot és a tojást. Amikor teljesen kihűlt, cukrozott gyúrótáblára tesszük, nedves kézzel elnyomkodjuk, és pohárral négy pogácsát szaggatunk belőle. Kikent sütőbádogra vagy alufóliára helyezzük, fél-fél hámozott őszibarackot rakunk rá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Egyszerűen csak felvágjuk a hozzávalókat, és leöntjük a citromos olívaolajjal.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát
kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és
mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a
fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.
Hozzávalók:
Feltesszük a vizet a tésztának pici olajjal és sóval. Amíg felforr a víz és megfő a tészta, addig elkészítjük a szószt.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
1. A garnélafarkakat megpucoljuk, a farkakat félrerakjuk, a páncélját fogjuk használni a leveshez.
2. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a páncélokat, a fokhagymát, a
kockára vágott pórét, répát és zellert.
Hozzávalók:
A sütőport és a sót elkeverem a liszttel, majd az ujjam hegyével gyorsan belemorzsolom a vajat. Ezután egy villával keverem bele a többi hozzávalót.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
A szilvákat megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A
tojássárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, egy csipet sóval,
majd hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a tejet és simára keverjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A szilvát kimagozzuk, 8 felé vágjuk, kevés fahéjjal és cukorral összekeverjük.
A tejet a vanília kikapart magjaival felforraljuk, hozzáadjuk a
búzadarát, a sót és kevés cukrot. Alacsony hőfokon, állandó kevergetés
mellett felfőzzük, egy másik tálba téve belekeverjük a
szilvát, megvárjuk, míg kissé kihűl.
A tejszínből kevés cukorral habot verünk, és óvatosan – már amennyire
lehet – a darához keverjük, poharakba vagy őzgerincformába töltjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy tepsiben felolvasztjuk a vajat, ráöntjük a tejben felvert tojás, só, porcukor, vaníliás cukor, fahéj, citromhéj, szegfűszeg és kukoricadara keverékét. Sütőben kis lángon kb. 10 percig sütjük, hogy kezdjen összeállni.
Hozzávalók:
Elkészítem a puliszkát, kicsit sűrübbre főzöm fél bögre grízzel. Amikor puha, hozzáadok 2 evőkanál margarint. Alufóliára folpackot teszek, és erre terítem ki a kihűlt puliszkát. A mascarponéhoz keverem az apróra vágott zöldfűszereket, a lereszelt hagymát, tejfölt, sózom, borsozom és jól összedolgozom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A durvára tört kukoricát gőzölő edényben tiszta vízzel puhára gőzöljük, majd kihűtjük. Az 1 centis kockákra vágott paprikát, cukkínit, paradicsompaprikát, lilahagymát, retket, uborkát egy salátástálba tesszük, sózzuk, citromlével és olívaolajjal ízesítjük, végül hozzákeverjük az őrölt kukoricát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A görögdinnyét félbe vágjuk, kimagozzuk, majd karalábévájóval kis gömböcskéket vájunk a húsából. A pezsgőt behűtjük.
A dinnyegömböket megcsepegtetjük a citromlével, megszórjuk a
porcukorral, ráöntjük a likőrt, és óvatosan összekeverjük, majd 2 óra
hosszára hűtőbe tesszük. A lehűtött dinnyegolyókat szétosztjuk
desszertes kelyhekbe, felöntjük a száraz pezsgővel, és azonnal tálaljuk.
Kitűnő nyári desszert meleg napokra.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A dinnye héját levágjuk, a húsát kimagozzuk, és kockára vágjuk – 60 dkg gyümölcshúsra van szükségünk.
A kockára vágott dinnyét turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a
citromlevet, a pezsgőt és összekeverjük. Tálba öntjük, és kb. 4 óra
hosszára a mélyhűtőbe betesszük Közben 30 percenként átkeverjük, hogy
ne képződjenek nagy jégkristályok.
Hozzávalók:
A dinnyét elfelezzük. Óvatosan kivájjuk a húsát, felkockázzuk, és egy nagy tál hideg vízben kimossuk belőle a dinnyemagokat. A fetát felkockázzuk, a lilahagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A dinnyét, a fetát és a hagymát rétegesen visszatesszük a kivájt héjba, közé mentaleveleket tépkedünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A kukoricacsöveket megtisztítjuk, és bő vízben puhára főzzük (kb. 20 perc).
A kukoricát a grillrácsra fektetjük. Folyamatosan forgatva kb. 5 percig
pirítjuk. A vajat felolvasztjuk, folyamatosan kenegetjük vele a
kukoricákat még kb. 5 percig. Sóval megszórva kínáljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kukoricáról leöntöm a levet és egy nagy keverőtálba teszem. Az almának a magházát eltávolítom és felkockázom (én nem szoktam meghámozni, mert az alma héja is egészséges), majd a kukoricához öntöm. A sajtot szintén felkockázom és a kukoricához rakom. A joghurtot egy külön tálban összekeverem a salátaöntettel és a majonézzel.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szalonnakockákat megpirítom, a hagymát apróra vágva a szalonnára teszem, és üvegesre párolom. A fűszereket hozzákeverem, majd a kukoricát hozzáadva puhára párolom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, túróval, liszttel, zabpehellyel, sütőporral, sóval, a fűszerekkel és a citromlével, majd 15-20 percet állni hagyjuk. Az almát megpucoljuk és a reszelő nagyobb lyukú részén belereszeljük a tésztába.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához összekeverem a cukrot, a lisztet, a sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá, hogy összeálljon a tészta.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az almát lereszelem, keveset rakok a palacsinta tésztájába. Megsütöm a palacsintákat. Ha a palacsinták készen vannak, mindegyikbe beletöltöm az almás tölteléket. Az almás töltelékhez a lereszelt almát összekeverem fahéjjal (ízlés szerint) és 1 csomag vaníliás cukorral. A megtöltött palacsintákat henger alakúra feltekerem, jó dundi formájuk lesz.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu