ételrecept Blog: 2012. október

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2012. október

Hozzávalók:

  • egy 20 cm-es tortaformához:
  • 6,5 dkg csokoládé (46 %-tej)
  • 6,5 dkg vaj
  • 8,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 3,5 dkg liszt
  • Az első túrós réteghez:
  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 2 g zselatin
  • mazsola
  • A második túrós réteghez:
  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 2 g zselatin
  • mazsola
  • tortadara a szóráshoz
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé (tejcsokoládés)
Elkészítés:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5 dkg csoki
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál tej
  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál méz
  • tejföl
Elkészítés:

A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. Majd elkészítjük a túrót palacsintatöltelék-szerűen: méz+tejföl, de ne legyen túl folyós.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve
Elkészítés:

A túrót a porcukorral, a vajjal, a citromlével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egy szitán átnyomjuk, hogy ne legyen darabos. Hűtőben pihentetjük 1-2 óráig.

Amikor már úgy látjuk, hogy lehet formázni, is rudakat formázunk belőle, a hűtőszekrény üveglapjára tesszük megformázva. Ezt tovább dermesztjük, végül olvasztott csokival bevonjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • (6 személyre):
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl sör
  • 50 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál Worcester mártás
  • 1 kávéskanál só
  • 3/4 kávéskanál paprika
  • csipetnyi cayenne bors
  • 6 szelet kenyér
  • vaj
Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, a sörrel felmelegítjük, lassan kevergetve hozzáadjuk a reszelt sajtot, sűrűre főzzük, habverővel kissé felverjük, hozzákeverjük a tojást és a mártást. Sóval, paprikával, cayenne borssal ízesítjük, és a megpirított, megvajazott kenyérszeletekre halmozva forrón tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 szelet lapkasajt
  • 1 dl sör
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt szerecsendió-virág
  • ecet
  • cukor
  • őrölt fehér bors ízlés szerint
  • 8 ujjnyi vastag szelet
  • ferdére vágott bagett (kb. 40 dkg).
Elkészítés:

a hagymát megtisztítom, kis kockákra vágom. A sárgarépát tisztítás után almareszelő durva fokán lereszelem. A tojást a sörrel habosra keverem és megfűszerezem.

a hagymát rádobom a forró olajra.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 3 doboz májkrém
  • 3 tojás
  • 2-3 dl tejföl
  • 15 dkg párizsi
  • bors
  • 15 dkg sajt
Elkészítés:

A tojásokat keményre főzöm, felkockázom a párizsival együtt. A májkrémet kikeverem a tejföllel, sózom, borsozom. A krémet összekeverem a tojással és a párizsival. Kenyérre kenem, megszórom reszelt sajttal, és sütőben ráolvasztom a sajtot. Paradicsomkarikákkal díszíthetjük.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombát kb. 10 percig áztassuk 1,5 dl forró vízben. A hagymát, fokhagymát, rozmaringot, paradicsomot vágjuk apróra. Tegyük hozzá a koriandert, és az egészet forró olajban pirítsuk meg.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 5-5 dkg brokkoli
  • gomba
  • póréhagyma
  • kukorica
  • paprika
  • paradicsom
  • kevés só
  • petrezselyem
Elkészítés:

A tököt hosszában félbevágjuk és a magvait kikaparjuk. A tök aljára vágunk egy \"talpat\", hogy ne billegjen, majd sorban rárakjuk a zöldségeket. Sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és reszelt fokhagymával fűszerezett kukoricaolajjal meglocsoljuk (tetejére reszelt sajtot is szórhatunk). Forró sütőben megsütjük és azonnal tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 darab hosszúkás sütőtök
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 10 dkg feta sajt
  • fél citrom leve
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • pár levél friss rozmaring
  • olaj
Elkészítés:

A félbevágott sütőtök belét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk. A rizst sós vízben félpuhára főzzük. A rizsbe belekeverjük a sütőtökgömböket, 1 gerezd áttört fokhagymát, sót, rozmaringot, citromlevet és olajat.

A tök belsejét bekenjük olajjal, megtöltjük a sütőtökös rizzsel, becsomagoljuk alufóliába, és 1,5 órát sütjük 180 fokon.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb 1,5 kg liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 2 kiskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 egész tojás
  • kb. 1 evőkanál só
  • kb. 5-6 dl kefir, de jó helyette az aludttej, a joghurt is, a lényeg, hogy savanyú tejtermék legyen
  • 1 dl olaj
Elkészítés:

Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:



1. A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk, és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

2. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük 2 evőkanál liszttel, 1,5 dl langyos vízzel, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.

3. A burgonyát összedolgozzuk a liszttel, belekeverjük az élesztőt, 1 kávéskanál sót és 1 dl langyos vizet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5-6 szelet ponty
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 2 evőkanálnyi őrölt pirospaprika
  • 3 dl ét olaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 40 dkg csuszatészta
  • 2 dl tejföl
Elkészítés:

A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük.

Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt
szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg pontyszelet (lehet filé is)
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • ételízesítő
Elkészítés:

A halat besózom, ételízesítővel megszórom, és lerakom egy római tálba. Ráöntöm a borral elkevert szeletelt gombát, és 180 fokos sütőbe teszem. Mikor már puha, ráöntöm a liszttel elkevert tejfölt, és még 5 percre visszatolom a sütőbe.

Krumplipürével, nokedlivel és krokettel is tálalhatjuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:


A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejér, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk kétujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
A hal csontjait, a farkát és a fejét fazékba rakjuk, ráöntünk kb. 2 liter vizet és belerakjuk a hagymát.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • fél dl vörösbor
  • 4 fél őszibarackbefőtt
  • 4 salátalevél
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 zsömle
  • 4 mokkáskanál ketchup
Elkészítés:

A darált húst a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a majoránnával, a borral összegyúrjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és fél órára betesszük a hűtőbe.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 4 salátalevél
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • fél kávéskanál fokhagymapor
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 hamburger zsömle
Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk, majd finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk, vagy a hús után ledaráljuk. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A hamburgerzsemléhez:
  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 6 dkg Rama margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • A hamburgerhúshoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • bazsalikom
Elkészítés:

A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a lisztel és a sóval.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús
  • 30 dkg füstölt lapocka
  • 60 dkg fagyasztott tarkabab
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 2 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 db babérlevél
  • cukor
  • tárkonylevél
  • borsikafű
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika - csípős és édes
  • zsiradék
  • tejföl
Elkészítés:

A marhahúst és a füstölt lapockát felkockázzuk, a hagymákat és a paradicsomot, paprikát szintén.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg szárazbab
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • ecet
  • babérlevél
  • 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:

A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tarkabab
  • 80 dkg füstölt sertéscsülök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szem egész bors
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 babérlevél
  • 10+3 dkg (2 evőkanál) liszt
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • ecet vagy citrom
  • fél hegyes zöldpaprika
Elkészítés:

Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt, és külön-külön tálban, mindkettőt beáztatjuk hideg vízbe.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 konzerv mexikói zöldségkeverék
burgonya
bors
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi koriander

olívaolaj

Elkészítés:
Felkockázzuk a csirkemellet, majd olívaolajon puhára, kicsit pirítva megsütjük. Amikor félig kész a csirkemell, akkor adjuk hozzá a zöldségkeverékünket. Ízesítjük borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával, csipetnyi korianderrel, sóval.

A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és kisütjük.

A zöldséges csirkét a tányér közepére halmozzuk, a sült krumplit napsugarakként köré rendezve tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók

A krémhez

5 cl rum
35 dkg meggybefőtt
10 dkg mogyoró
10 dkg kristálycukor
20 dkg Rama
10 dkg kakaó
10 dkg porcukor
2 dl tej
10 dkg mazsola
A tésztához

12 dkg liszt
12 dkg porcukor
6 tojás

Elkészítés:
Elkészítés

1.Kikent és lisztezett tepsiben 6 tojásból közepesen meleg sütőben piskótalapot sütök. Lisztezett deszkára borítom.
2.A krémhez a tejet a cukorral és a kakaóval folytonos keverés közben forrásig hevítem.

Tovább 

Hozzávalók:
2 pohar fott rizs
3+1 dl tej
1,5 dl kokusztej
1 ek vanilia aroma (hazi)
fel pohar nadcukor
marek voros tozegafonya vagy mazsola
1 ek rizsliszt
keves fahej

Elkészítés:
A fott rizst tovabb fozzuk masfel pohar tejjel, amig egeszen puha nem lesz, hozzaontjuk a kokusztejet, cukrot, a rizsliszttel elkevert tejet(1 dl) vanilia aromat, igy is keverjuk a tuzon, beleszorjuk a tozegafonyat es poharakba osztjuk, megszorjuk fahejjal es hidegen talaljuk.
A rizslisztet elkeverjuk egy keves tejben es meg egyutt foztem egy kicsit a tobbivel.

Tovább 

Hozzávalók:
1.5 kg csirke
15 dkg liszt
15 dkg kokusz
2 dl olaj
1 mangó
2 tojás

Pác
2 gerezd fokhagyma

2 EK öszibarack lekvár
1/2 dl rum
3 db lime vagy citrom 2 db

Elkészítés:
El készítjük a pácot és és a darabokra vágott csirkét jól megmossuk és lecsurgassuk. Egy nagy tálba tesszük, és ráöntjük a pácot.

Három nagy tálat előveszünk:

1,) A lisztet kétfelé osztjuk,1 KK sót,és fehér borsot jól összekeverünk.

2.) A lisztet, majd a kókuszt,

3.)A felvert tojást, 2 EK olajat

A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a csirkét sorban bepanírozzuk.

A meg maradt limet felszeleteljük, a mangót is meg hámozzzuk, vékony szeletekre vágva diszítjük a tálat.

Tovább 

Hozzávalók:
2 személynek:
1 db karalábé zöldjével
1 db krumpli
2 szelet bacon
4 db garnélarák
petrezselyem
tej
főzőtejszíin
fehérbor

őrölt feketebors
marhahúsleveskocka
őrölt pirospaprika
olívaolaj
chiliszósz

Elkészítés:
A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.

A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.

Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni.

Tovább 

Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
10 dkg vaj
1 evőkanál hideg víz
csipet só

A hozzávalókat egy keverőtálba mérem és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Kinyújtom és kivajazott tortaformába teszem úgy, hogy legyen egy 3 centis pereme is a tésztának. 180 fokra előmelegített sütőben elősütöm. Kb. 6 perc. Amíg a tészta sül, elkészítem a tölteléket.
Túrós töltelék:
50 dkg túró
1 kis pohár tejföl (200 g)
10 dkg cukor
1/4 teáskanál vaníliaőrlemény (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja (bio/kezeletlen citrom legyen)
3 tojás sárgája
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál búzadara

Elkészítés:
A búzadara kivételével a hozzávalókat egy keverőtálba teszem és összekeverem.

Tovább 

Hozzávalók:
1 avokádó
2 banán
6 kivi
méz ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat megtisztítjuk, felkockázzuk, és turmixgépben ízlés szerint édesítve krémesre keverjük.

Hozzávalók:
Tésztához:

6 tojás
6 evőkanál zabpehelyliszt
6 evőkanál szőlőcukor /vagy más édesítő/
1/2 sütőpor
2-3 evőkanál víz

Töltelékhez:

1 kg alma
édesítő ízlés szerint
5 dkg margarin
fahéj

Krémhez:

1 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor
édesítő ízlés szerint
15 dkg margarin /alacsony zsírtartalmú/

Tetejére:

2 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 habfixáló

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök,amit a tepsiben hagyok kihűlni.

Az almát meghámozom,magházát eltávolítom,vékonyra szeletelem.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg alma
10 dkg marcipán lereszelve
fél citrom leve és reszelt héja
12,5 dkg vaj
3 tojás
fél rúd vanília kikapart magja
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.

A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a tojásokat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • fél sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • kis darab friss gyömbér
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl narancslé
  • 1/2 l zöldségleves
  • 1/2 dl tejszín
  • 1/2 dl tejföl
  • őrölt chili
  • kevés tökmag
  • kevés olaj
Elkészítés:

Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát és a kb. fokhagymagerezd nagyságú, lereszelt gyömbért. Amikor a hagyma már üveges, hozzáteszem a kockára vágott, hámozott sütőtököt, pár percig pirítom.

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A sütőtököt és a zellergumót megtisztítva felkockázom. Lábosba teszem, felöntöm a tejjel és a húslevessel. Sóval, borssal, őrölt fahéjjal és korianderrel fűszerezem. Húsz percig főzöm, majd összeturmixolom. A sült gesztenyéket meghámozom és a tányérokba teszem, mert levest ezzel tálalom.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőtököt megtisztítom és feldarabolom (amennyiben bio, mehet bele héjjal együtt!), a paradicsomot és a zöldhagymát megmosom, majd felszeletelem. Olívaolajon megdinsztelem a zöldhagymát az apróra vágott chilivel együtt, majd hozzáadom a sütőtököt, végül a paradicsomot és a fűszereket. Tíz percig fedő alatt hagyom párolódni, majd hozzáöntök némi vizet, de nem túl sokat, hiszen jön még hozzá a kókusztej is.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 2-2,5 dl mennyiséghez:
  • nagyjából 8-10 dkg rukkola
  • 3-4 dkg frissen reszelt kemény sajt (pl. Grana padano)
  • 4 dkg őrölt mandula
  • 1/2 lime frissen facsart leve (1 teáskanál citromlével is helyettesíthető)
  • 2-3 levél bazsalikom
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • frissen őrölt színes bors
Elkészítés:

Minden összetevőt a turmixgép poharába halmozom, 2-3 perc alatt erős fokozaton krémesítem. Jól záródó üvegben 4-5 napig is tárolható hűtőszekrényben!

Tovább 

Hozzávalók:

  • A kacsához:
  • 4 db kacsacomb
  • kb. 6-7 dl kacsazsír
  • 1 dl húsalaplé
  • 2 teáskanál tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 ág rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • A körtéhez:
  • 2-3 db körte
  • 0,5 dl száraz rosé bor
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet fahéj
  • 3 szem feketebors
  • Valamint:
  • 10 dkg rukkola
  • citrom
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg dió
Elkészítés:

A kacsacombokat előkészítjük, majd bedörzsöljük a só, bors és rozmaring keverékével. Legalább 1 napig pihentetjük a hűtőben.

Tovább 

Hozzávalók:

  • egy 20 cm-es piteformához:
  • 30 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 15 dkg feta sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 tojás
  • vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 nagy marék rukkola
Elkészítés:

A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát, majd villával megszurkáljuk.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megdinszteljük benne a félkarikára vágott póréhagymát, kicsivel később hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a rukkola felét, ezt már csak épp megfonnyasztjuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu