Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. Majd elkészítjük a túrót palacsintatöltelék-szerűen: méz+tejföl, de ne legyen túl folyós.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A túrót a porcukorral, a vajjal, a
citromlével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egy szitán
átnyomjuk, hogy ne legyen darabos. Hűtőben pihentetjük 1-2 óráig.
Amikor már úgy látjuk, hogy lehet formázni, is rudakat formázunk belőle,
a hűtőszekrény üveglapjára tesszük megformázva. Ezt tovább dermesztjük,
végül olvasztott csokival bevonjuk.
Hozzávalók:
A vajat megolvasztjuk, a sörrel felmelegítjük, lassan kevergetve hozzáadjuk a reszelt sajtot, sűrűre főzzük, habverővel kissé felverjük, hozzákeverjük a tojást és a mártást. Sóval, paprikával, cayenne borssal ízesítjük, és a megpirított, megvajazott kenyérszeletekre halmozva forrón tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a hagymát megtisztítom, kis kockákra vágom. A
sárgarépát tisztítás után almareszelő durva fokán lereszelem. A tojást a
sörrel habosra keverem és megfűszerezem.
a hagymát rádobom a forró olajra.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A tojásokat keményre főzöm, felkockázom a párizsival együtt. A májkrémet kikeverem a tejföllel, sózom, borsozom. A krémet összekeverem a tojással és a párizsival. Kenyérre kenem, megszórom reszelt sajttal, és sütőben ráolvasztom a sajtot. Paradicsomkarikákkal díszíthetjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombát kb. 10 percig áztassuk 1,5 dl forró vízben. A hagymát, fokhagymát, rozmaringot, paradicsomot vágjuk apróra. Tegyük hozzá a koriandert, és az egészet forró olajban pirítsuk meg.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A tököt hosszában félbevágjuk és a magvait kikaparjuk. A tök aljára vágunk egy \"talpat\", hogy ne billegjen, majd sorban rárakjuk a zöldségeket. Sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és reszelt fokhagymával fűszerezett kukoricaolajjal meglocsoljuk (tetejére reszelt sajtot is szórhatunk). Forró sütőben megsütjük és azonnal tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A félbevágott sütőtök belét karalábévájóval
vagy kiskanállal kivájjuk. A rizst sós vízben félpuhára főzzük. A rizsbe
belekeverjük a sütőtökgömböket, 1 gerezd áttört fokhagymát, sót,
rozmaringot, citromlevet és olajat.
A tök belsejét bekenjük olajjal, megtöltjük a sütőtökös rizzsel, becsomagoljuk alufóliába, és 1,5 órát sütjük 180 fokon.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1. A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk, és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
2. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük 2 evőkanál liszttel, 1,5 dl
langyos vízzel, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
3. A burgonyát összedolgozzuk a liszttel, belekeverjük az élesztőt, 1
kávéskanál sót és 1 dl langyos vizet.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük.
Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt
szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a
gombát, a pirospaprikát, sót, borsot.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A halat besózom, ételízesítővel megszórom,
és lerakom egy római tálba. Ráöntöm a borral elkevert szeletelt gombát,
és 180 fokos sütőbe teszem. Mikor már puha, ráöntöm a liszttel elkevert
tejfölt, és még 5 percre visszatolom a sütőbe.
Krumplipürével, nokedlivel és krokettel is tálalhatjuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejér, farkát, uszonyait levágjuk. A
halhúst sűrűn beirdaljuk kétujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk,
letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, és
szeletekre vágjuk.
A hal csontjait, a farkát és a fejét fazékba rakjuk, ráöntünk kb. 2
liter vizet és belerakjuk a hagymát.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A darált húst a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a majoránnával, a borral összegyúrjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és fél órára betesszük a hűtőbe.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk, majd finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk, vagy a hús után ledaráljuk. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk.
Hozzávalók:
A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a lisztel és a sóval.
Hozzávalók:
A marhahúst és a füstölt lapockát felkockázzuk, a hagymákat és a paradicsomot, paprikát szintén.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt, és külön-külön tálban, mindkettőt beáztatjuk hideg vízbe.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 konzerv mexikói zöldségkeverék
burgonya
bors
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi koriander
só
olívaolaj
Elkészítés:
Felkockázzuk a csirkemellet, majd olívaolajon puhára, kicsit pirítva
megsütjük. Amikor félig kész a csirkemell, akkor adjuk hozzá a
zöldségkeverékünket. Ízesítjük borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával,
csipetnyi korianderrel, sóval.
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és kisütjük.
A zöldséges csirkét a tányér közepére halmozzuk, a sült krumplit napsugarakként köré rendezve tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók
A krémhez
5 cl rum
35 dkg meggybefőtt
10 dkg mogyoró
10 dkg kristálycukor
20 dkg Rama
10 dkg kakaó
10 dkg porcukor
2 dl tej
10 dkg mazsola
A tésztához
12 dkg liszt
12 dkg porcukor
6 tojás
Elkészítés:
Elkészítés
1.Kikent és lisztezett tepsiben 6 tojásból közepesen meleg sütőben piskótalapot sütök. Lisztezett deszkára borítom.
2.A krémhez a tejet a cukorral és a kakaóval folytonos keverés
közben forrásig hevítem.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 pohar fott rizs
3+1 dl tej
1,5 dl kokusztej
1 ek vanilia aroma (hazi)
fel pohar nadcukor
marek voros tozegafonya vagy mazsola
1 ek rizsliszt
keves fahej
Elkészítés:
A fott rizst tovabb fozzuk masfel pohar tejjel, amig egeszen puha nem
lesz, hozzaontjuk a kokusztejet, cukrot, a rizsliszttel elkevert tejet(1
dl) vanilia aromat, igy is keverjuk a tuzon, beleszorjuk a tozegafonyat
es poharakba osztjuk, megszorjuk fahejjal es hidegen talaljuk.
A rizslisztet elkeverjuk egy keves tejben es meg egyutt foztem egy kicsit a tobbivel.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.5 kg csirke
15 dkg liszt
15 dkg kokusz
2 dl olaj
1 mangó
2 tojás
Pác
2 gerezd fokhagyma
só
2 EK öszibarack lekvár
1/2 dl rum
3 db lime vagy citrom 2 db
Elkészítés:
El készítjük a pácot és és a darabokra vágott csirkét jól megmossuk és
lecsurgassuk. Egy nagy tálba tesszük, és ráöntjük a pácot.
Három nagy tálat előveszünk:
1,) A lisztet kétfelé osztjuk,1 KK sót,és fehér borsot jól összekeverünk.
2.) A lisztet, majd a kókuszt,
3.)A felvert tojást, 2 EK olajat
A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a csirkét sorban bepanírozzuk.
A meg maradt limet felszeleteljük, a mangót is meg hámozzzuk, vékony szeletekre vágva diszítjük a tálat.
Hozzávalók:
2 személynek:
1 db karalábé zöldjével
1 db krumpli
2 szelet bacon
4 db garnélarák
petrezselyem
tej
főzőtejszíin
fehérbor
só
őrölt feketebors
marhahúsleveskocka
őrölt pirospaprika
olívaolaj
chiliszósz
Elkészítés:
A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.
A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.
Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele
petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
10 dkg vaj
1 evőkanál hideg víz
csipet só
A hozzávalókat egy keverőtálba mérem és gyors mozdulatokkal
tésztává gyúrom. Kinyújtom és kivajazott tortaformába teszem úgy, hogy
legyen egy 3 centis pereme is a tésztának. 180 fokra előmelegített
sütőben elősütöm. Kb. 6 perc. Amíg a tészta sül, elkészítem a
tölteléket.
Túrós töltelék:
50 dkg túró
1 kis pohár tejföl (200 g)
10 dkg cukor
1/4 teáskanál vaníliaőrlemény (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja (bio/kezeletlen citrom legyen)
3 tojás sárgája
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A búzadara kivételével a hozzávalókat egy keverőtálba teszem és
összekeverem.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 avokádó
2 banán
6 kivi
méz ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat megtisztítjuk, felkockázzuk, és turmixgépben ízlés szerint édesítve krémesre keverjük.
Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál zabpehelyliszt
6 evőkanál szőlőcukor /vagy más édesítő/
1/2 sütőpor
2-3 evőkanál víz
Töltelékhez:
1 kg alma
édesítő ízlés szerint
5 dkg margarin
fahéj
Krémhez:
1 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor
édesítő ízlés szerint
15 dkg margarin /alacsony zsírtartalmú/
Tetejére:
2 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 habfixáló
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök,amit a tepsiben hagyok kihűlni.
Az almát meghámozom,magházát eltávolítom,vékonyra szeletelem.
Hozzávalók:
50 dkg alma
10 dkg marcipán lereszelve
fél citrom leve és reszelt héja
12,5 dkg vaj
3 tojás
fél rúd vanília kikapart magja
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.
A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd
hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a tojásokat.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát és a kb. fokhagymagerezd nagyságú, lereszelt gyömbért. Amikor a hagyma már üveges, hozzáteszem a kockára vágott, hámozott sütőtököt, pár percig pirítom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A sütőtököt és a zellergumót megtisztítva felkockázom. Lábosba teszem, felöntöm a tejjel és a húslevessel. Sóval, borssal, őrölt fahéjjal és korianderrel fűszerezem. Húsz percig főzöm, majd összeturmixolom. A sült gesztenyéket meghámozom és a tányérokba teszem, mert levest ezzel tálalom.
Hozzávalók:
A sütőtököt megtisztítom és feldarabolom (amennyiben bio, mehet bele héjjal együtt!), a paradicsomot és a zöldhagymát megmosom, majd felszeletelem. Olívaolajon megdinsztelem a zöldhagymát az apróra vágott chilivel együtt, majd hozzáadom a sütőtököt, végül a paradicsomot és a fűszereket. Tíz percig fedő alatt hagyom párolódni, majd hozzáöntök némi vizet, de nem túl sokat, hiszen jön még hozzá a kókusztej is.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Minden összetevőt a turmixgép poharába halmozom, 2-3 perc alatt erős fokozaton krémesítem. Jól záródó üvegben 4-5 napig is tárolható hűtőszekrényben!
Hozzávalók:
A kacsacombokat előkészítjük, majd bedörzsöljük a só, bors és rozmaring keverékével. Legalább 1 napig pihentetjük a hűtőben.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát, majd villával megszurkáljuk.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megdinszteljük benne a
félkarikára vágott póréhagymát, kicsivel később hozzáadjuk a felaprított
fokhagymát is, majd a rukkola felét, ezt már csak épp megfonnyasztjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu