ételrecept Blog: 2013. február

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2013. február

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • kb. 1 liter étolaj a sütéshez
Elkészítés:

Langyos tejtben az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, ráöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, az olvaszott margarint, a cukrot. Fakanállal összekeverjük nagyjából, utána kiborítjuk, és sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • pici só
  • esetleg rum
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici sót, esetleg 1 evőkanál rumot, végül a felfutatott élesztőt is. Ezeket jól összedolgozzuk, és kb. fél óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl + 2-3 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A lisztet mély tálba szitáljuk. 1 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük, amíg felfut. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és még annyi tejet (2-3 dl), hogy lágy tésztát kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 60 dkg darált marhahús
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 dl vörösbor
  • 5 dkg kaliforniai paprika
  • 3 doboz vörösbab
  • 1 doboz kukorica
  • 10 dkg ketchup
  • ½
  • cm egész fahéj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 teáskanál chili con carne fűszerkeverék
Elkészítés:

Az olajon megdinszteltjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Hozzáadjuk a darált marhahúst, addig sütjük, amíg a levét elforrja.

Tovább 

Hozzávalók:

  • fél csokor újhagyma vagy 1 kis fej főzőhagyma
  • kevés olivaolaj
  • 40 dkg csirkemell
  • 4 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál keményítő
  • 1 konzerv vagy 1 bögre mirelit vagy friss kukorica
  • fél csokor friss zsálya
  • fehérbors
  • penne vagy masni tészta
  • reszelt parmezán
Elkészítés:

Az újhagymát felkarikázom (a főzőhagymát kockázom), az olajon megfuttatom. Rádobom a kockára vágott csirkemellfilét és sózás, borsozás után megpirítom.

Ha átsült a hús, ráöntöm a lecsöpögtetett kukoricát, rászórom az apróra vágott zsályát.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 kg kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • sajt
  • kruton (pirított zsemlekocka)
Elkészítés:

A kukoricát felteszem főni annyi vízzel, hogy kb. két ujjnyi legyen felette, ízesítem sóval, borssal. Több borssal finomabb. Amikor megfőtt, botmixerrel összeturmixolom. Átpasszírozom, majd visszateszem főni. Mikor elkezdett forrni, beleteszem a tejszínt, és egyet rottyantok rajta. Sok-sok reszelt sajttal és kicsit kevesebb krutonnal tálalom.

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 5 evőkanál barna cukor vagy méz
  • 25 dkg durvára tört dió
  • 6 dkg mogyoró
  • 30 dkg sárgarépa finomra reszelve
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • 1 marék kandírozott narancshéj
  • 10 dkg papaya kocka
  • 20 dkg aszalt szilva
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 alma finomra reszelve
  • fél csomag zselatin fix
  • A tetejére:
  • 18 + 18 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • fél narancs leve
Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 170 C fokra.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 6 szál zsenge sárgarépa
  • 10 dkg mazsola
  • citrom
  • kukorica olaj
  • búzacsíra
Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát metéltre vágjuk vagy lereszeljük, ízesítjük sóval és citromlével, hozzákeverjük a kukoricaolajat és a mazsolát. Hűtőszekrényben érleljük, tálaláskor a tetejére szórjuk a búzacsírát.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Nagyon apróra vágom a vöröshagymát, olajon átlátszóra dinsztelem, majd hozzáadom a felaprított sárgarépát, zellert, krumplit. Felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát, és még egy kis sót (ízlés szerint). Ebbe belenyomom a fokhagymát, beleszórom a babérlevelet, egy kis fehérborsot.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu