Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár, de lehet marhanyak is
3 szelet füstölt szalonna (kb. 10 dkg)
2-3 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db sárga paprika,
2 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír
1 evőkanál töpörtyűkrém,
1 dl félédes vörösbor,
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez el is maradhat)
1 púpozott teáskanál majoránna,
1 teáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt kömény,
ízlés szerint só, fekete vagy színes őrölt bors
Elkészítés:
A húst megtisztítom és felkockázom kb. 2-2,5 cm-es kockákra. Az étolajon
a húst kb. 6-8 percig előpirítom (amíg ki nem engedi a víztartalmát).
Utána az egészet úgy ahogy van átöntöm a kuktába, öntök hozzá 4-5
deciliter vizet, teszek rá őrölt fekete borsot, majd kuktában kb. 35-40
percig párolom. Ezalatt a zsiradékon az apróra vágott füstölt szalonnát
világos barnára pirítom, közben a vöröshagymákat tisztítás után közepes
kockákra aprítom, és a pirított szalonnán enyhe barnulásig pirítom.
Ezután a paprikákat és a paradicsomokat beleszelem és addig pirítom,
amíg a levét el nem süli, akkor 1 dl vörösborral felengedem, majd pár
perc kevergetés után hozzáteszem a szójaolajat, a töpörtyűkrémet, az
apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt, az őrölt köményt és a fekete
vagy színes borsot. Ezután a megkuktázott marhahúst a pörköltalaphoz
adom és fedő alatt puhára pörkölöm. Ha kell, a marha, kuktában főtt és
megmaradt, főzővízével 1-2 dl-el felengedem, amíg az egész teljesen
megpuhul. A legvégén (a vége előtt kb. 5 perccel) adom hozzá a
majoránnát, a sót és a pirospaprikát.
Tarhonya, nokedli (esetleg kifőtt durumtészta) illik hozzá bármilyen savanyúsággal.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!