Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítési idő: 60-75 perc Hozzávalók 4 személyre: 2 tasak Maggi Milánói Fix, 80 dkg kicsontozott sertéskaraj, 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs: szilva, barack, alma stb. 1 mokkáskanál szegfűszeg, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1 dl félédes vörösbor, 1 dl étolaj kevés só
Elkészítése: A fele vörösbort szegfűszeggel, őrölt fahéjjal ízesítjük, s hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket. Lassú tűzön rövid időre felfőzzük, kihűtjük, a szilvákat kimagozzuk.
Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.
Először a tölteléket készítjük el. A finommetéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és egy kevés zsírban megforgatjuk. A finomra vágott gombát és a vöröshagymát egy kissé megpirítjuk, közben az egész tojásokat a tejföllel, a finomra vágott petrezselyemzölddel simára keverjük, majd hozzáadjuk a hagymás gombát és a kifőtt tésztát.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A kockára vágott hozzávalókat hurkapálcára szúrjuk, ízlés szerinti sorrendben. Sütés előtt beszórjuk a grill fűszerkeverékkel, és egy órán át állni hagyjuk a hűtőben. Kerti grillsütőn puhára sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A húsokat 2 cm vastag darabokra vágjuk, lapjával a nyársra húzzuk, s közéjük tesszük a feldarabolt szalonnát. A borsot az olajjal összekeverjük, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele. Szobahőmérsékleten 30 percig állni hagyjuk. A nyársakat a rostélyra helyezzük, és a parázstól 7 cm-re, lassan forgatva megsütjük (ugyanezt elektromos grillsütőben is el lehet készíteni).
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Önktsük a kávét és a tejet egy fazékba. Édesítsünk ízlés szerint. Lefedve hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe.
Felszolgálás:
Öntsük a tejeskávét négy előhűtött pohárba és a tetejére nyomjunk tejszínhabot.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A porcukrot elkeverjük 2,5 dl vízben, felforraljuk, és hűlni hagyjuk. A sziruphoz keverjük a narancslevet, és betesszük a mélyhűtőbe. Amikor elkezd fagyni, kb. 30 perc múlva, összeturmixoljuk. Visszatesszük, és még két-háromszor megismételjük. (Ne hagyjuk összeállni, mert jégkását kell kapnunk.) A tejszínt kemény habbá verjük, és a kásához keverjük, visszatesszük a mélyhűtőbe, és 1-2 óráig fagyasztjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 személyre:
A rebarbara szárait megmossuk, meghámozzuk,
és kisebb darabokra vágjuk. Nagyon kevés vízben (csak annyiban, hogy ne
égjen le, amíg levet ereszt) fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
A rebarbarát szitán átpasszírozzuk, és összekeverjük 1 evőkanál
cukorral. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzávalók:
A tököt megtisztítom, kettévágom hosszában,
és kiveszem a belsejét. Kb. 1 cm széles szeleteket vágok belőle, és a
szeleteket még félbevágom, hogy könnyen elférjen a tepsiben.
Besózom a tökszeleteket, kicsit állni hagyom, majd kivajazott vagy
olajozott tepsibe /tűzálló edénybe/ lerakom.
Hozzávalók:
1. A sajtot apró kockákra vágom, a tejföllel
és az apró karikákra vágott újhagymával egy tálban jól összekeverem.
Fóliával letakarva fél napig a hűtőben hagyom.
2. A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, felkarikázom. Egy tűzálló
tálat margarinnak kikenek, belesorakoztatok egy sor burgonyát, rákenek
ez újhagymás-tejfölös keverékből, s mindaddig folytatom, a rétegezést,
amíg a hozzávalóból tart.
Hozzávalók:
Elkészítés:A karfiolt megtisztítom, és sós vízben roppanósra főzöm. A megfőtt karfiolt lecsöpögtetem, és margarinnal kikent tűzálló tálba /jénaiba/ teszem. A tejfölbe belekeverem a tojássárgáját, a reszelt sajtot, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítem. Ezután a tojásos-sajtos keverékkel leöntöm a karfiolrózsákat.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 sárga, kerek piskótalap (lehet készen vásárolt is), 3 db nagyobb narancs, 3 egész tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl édes fehérbor, 15 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tejszín, csipetnyi só, 1 teáskanál liszt.
Egy narancs héját lereszelem, de ügyelek arra, hogy csak a sárga része kerüljön bele a tésztába, ellenkező esetben keserűvé válhat. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a bort, majd egészen kis lángon, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzöm.
Csirkéhez (combhoz vagy mellhez) való:1. Egy rész apróra vágott petrezselyemzöld, egy rész apróra vágott zöldkapor (e zöldfűszerek lehetnek szárazak, azaz szárítottak is), egy rész apróra vágott tárkonylevél, egy rész törött feketebors, ízlés szerint só;
2. Egy rész piros, édesnemes fűszerpaprika, egy rész törött feketebors, egy rész zúzott fokhagyma, egy rész apróra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só;
3. Egy rész törött fehérbors, egy rész reszelt gyömbérgyökér (vagy gyömbérpor), egy rész zúzott fokhagyma, egy rész őrölt szerecsendió-virág, egy rész törött fehér bors, ízlés szerint só;
4.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítése: A közönséges páclevet felerész vízből, felerész ecetből készítjük, melybe karikára vágott sárgarépát, ugyanilyen petrezselyemgyökeret, 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, 1/2 karikára vágott citromot, 1 kiskanál sót és 1/2 fej vöröshagymát teszünk. Ez a fűszermennyiség körülbelül 2 liter lére elegendő. Jól felforraljuk, és forrón öntjük a megmosott, megtisztított vad vagy egyéb húsra. 3-4 napig hagyjuk benne, hideg téli időben esetleg tovább is.
A jeges édességet már több mint 5000 éve nyalja az emberiség. Az ősi Kínában, vagy éppen Nagy Sándor csatái előtt is fogyasztották már a fűszeres, gyümölcsös havat.
A
fagylalt igazi reneszánszát azonban Párizsban érte el, a 19. században.
Innen indult világhódító útjára a jeges nyalat, mely nálunk először az
1840-es években, a mai Vörösmarty téren volt kapható.
Ma a
fagylalt készülhet nagyüzemi vagy kisipari formában. A különbség az
alapanyagoknál kezdődik.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A pohár aljára öntjük a likőrt, rátöltjük a narancslevet, végül a pezsgőt. Ízlés szerint jégkockát teszünk bele. Lehetőleg minden összetevő hideg legyen!
Megjegyzés:Igen kellemes, *magát itató* koktél, két-három pohárnyi észrevétlenül elbódít.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:Bólés tálba öntjük az almalevet, kettévágjuk a citromot, felét belefacsarjuk.
Az almákat megmossuk és felkockázzuk. Ha túl nagyra daraboljuk, gondot
fog okozni fogyasztáskor. Folyamatosan rakjuk a tálba, mert szabad
levegőn hamar megbarnul. Az ép félcitromot felkarikázzuk, hozzáadjuk az
almaléhez. Tálalásig hűtőbe tesszük, jól lehűtjük.
Tálaláskor bontjuk fel és adjuk hozzá a száraz pezsgőt, hogy frissen buborékos legyen.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Három deci vízben folyamatos kevergetés közben felforralok 15-20 deka cukrot 1 citrom levével. 3 percig hagyom forrni, majd lehúzom a tűzről, és hozzáöntöm a pezsgőt. Fagyálló edényben beteszem a mélyhűtőbe 2-3 órára. 15-20 percenként, villával rendszeresen megkeverem, hogy összetörjenek a jégkristályok.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk vagy
grillfűszerrel megszórjuk. Teflon sütőben sütjük, amíg puha lesz, közben
hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát is, és tovább pároljuk. Ha kész,
félretesszük.
Ekészítjük a vadas mártást az alap segítségével vagy a megvásárolt
mirelitet felolvasztjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hússzeleteket sós vízben előfőzöm. A zöldségeket karikára vágom, a hagymával és a fokhagymával együtt felteszem ételízesítős vízben főni. Miután megfőtt, leszűröm. A levét félreteszem. Botmixerrel pépesítem. Hozzáadom a zöldséges levet, kanalanként, ha kell.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zsemléket felkockázzuk, és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk.
Olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Közben feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a gyökeret, és a zellert.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A tintahalkarikákat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és 30 percig pihentetjük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot a konzervdobozban apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A hagymát és a cukkínit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
Hozzávalók 4 személyre: 1 tasak Maggi Tejszínes Gombás Ragu Fix, 2 db Maggi Tyúkhúsleveskocka, 40 dkg filézett csirkemell, 15 dkg sárgarépa. 15 dkg karfiol, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg vegyes gomba: laska és csiperke, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, szűrt citromlé, kevés friss petrezselyem, 1 dl étolaj
Elkészítése: A finomra aprított vöröshagymát előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott csirkehúst, s együtt pirítjuk tovább.
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg főtt vagy sült csirkemell, 30 dkg ananászkonzerv vagy friss ananász, 1 db nagyobb vöröshagyma, 3 szál zeller, 1 csokor fűszerzöld (rozmaring, kakukkfű, majoránna), 2 evőkanál joghurt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál salátaolaj, néhány szál snidling, só, őrölt bors.
A csirkemellet kevés sóval és a zöldfűszer-csokorral megfőzzük, lebőrözzük, kicsontozzuk. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, kis időre vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 db gyümölcstorta piskóta (készen kapható), 30 dkg natúr krémsajt, 2 db tojás, fél pohár tejföl, 3 evőkanál cukor, fél kg szép gyümölcs (egyféle) leginkább: eper vagy kivi.
Elkészítése: A krémsajtot habosra keverjük 1 evőkanál cukorral, a tejföllel és a tojásokkal, majd a piskótára terítjük. Meleg sütőben, kb. 20 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A gyümölcs felét megszórjuk a cukorral, megvárjuk, míg levet ereszt, és később összeturmixoljuk vele.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A koratéli gyalogtúra során
erdőalján-mezőszélén saját bőrkesztyűileg begyűjtött kékhamvas,
elsődércsípte, édes kökényszemeket krumplinyomóval megdolgoz, összekever
a cukorral, a mézzel, lefed, 1 éjszakát békén hagy.
Másnap átköltöztet egy csavaros tetejű befőttes üvegbe, beledob az 5-6
centis fahéjat, felönt az alkohollal (a pálinka keményebb, a rum
simulékonyabb).
A fehércsokoládét felolvasztjuk kevés cukros tejszínben, a többi tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a csokoládéval, beletörjük az epret, hozzászórjuk a kókuszreszeléket és a likőrt (ez utóbbi el is hagyható). Hűtőben fagyasztjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu