ételrecept Blog: 2011. július

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2011. július

Elkészítési idő: 60-75 perc Hozzávalók 4 személyre: 2 tasak Maggi Milánói Fix, 80 dkg kicsontozott sertéskaraj, 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs: szilva, barack, alma stb. 1 mokkáskanál szegfűszeg, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1 dl félédes vörösbor, 1 dl étolaj kevés só

Elkészítése: A fele vörösbort szegfűszeggel, őrölt fahéjjal ízesítjük, s hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket. Lassú tűzön rövid időre felfőzzük, kihűtjük, a szilvákat kimagozzuk.

Tovább 

Hozzávalók: 1 jérce, 20 dkg finommetélt, kb. másfél dl tejföl, 2 tojás, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, kb. 10 dkg zsír, 40 dkg franciasaláta, 1 nagy üveg aszalt szilva vörös borban, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, majoranna ízlés szerint.

Először a tölteléket készítjük el. A finommetéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és egy kevés zsírban megforgatjuk. A finomra vágott gombát és a vöröshagymát egy kissé megpirítjuk, közben az egész tojásokat a tejföllel, a finomra vágott petrezselyemzölddel simára keverjük, majd hozzáadjuk a hagymás gombát és a kifőtt tésztát.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • (4 személyre):
  • 40 dkg sertés tarja
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • grill fűszerkeverék
  • A körethez:
  • 1 db fejes saláta
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 10 dkg márványsajt
  • ízlés szerint só, bors
Elkészítés:

A kockára vágott hozzávalókat hurkapálcára szúrjuk, ízlés szerinti sorrendben. Sütés előtt beszórjuk a grill fűszerkeverékkel, és egy órán át állni hagyjuk a hűtőben. Kerti grillsütőn puhára sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg borjúcomb
  • 20 dkg bélszín
  • 20 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • 10 dkg szeletelt húsos szalonna
  • 1/2 teáskanál bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 teáskanál só
Elkészítés:

A húsokat 2 cm vastag darabokra vágjuk, lapjával a nyársra húzzuk, s közéjük tesszük a feldarabolt szalonnát. A borsot az olajjal összekeverjük, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele. Szobahőmérsékleten 30 percig állni hagyjuk. A nyársakat a rostélyra helyezzük, és a parázstól 7 cm-re, lassan forgatva megsütjük (ugyanezt elektromos grillsütőben is el lehet készíteni).

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 1/4 csésze/275 ml extra erős kávé
  • 1 1/4 csésze/275 ml forró  tej
  • cukor ízlés szerint
  • a díszítéshez:
  • 4 evőkanál tejszín, kissé felkeverve
Elkészítés:

Önktsük a kávét és a tejet egy fazékba. Édesítsünk ízlés szerint. Lefedve hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe.
Felszolgálás:
Öntsük a tejeskávét négy előhűtött pohárba és a tetejére nyomjunk tejszínhabot.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl 100 %-os narancslé
  • 1,5 dl tejszín
  • kakaó
  • cukor
  • tej
  • vaj
Elkészítés:

A porcukrot elkeverjük 2,5 dl vízben, felforraljuk, és hűlni hagyjuk. A sziruphoz keverjük a narancslevet, és betesszük a mélyhűtőbe. Amikor elkezd fagyni, kb. 30 perc múlva, összeturmixoljuk. Visszatesszük, és még két-háromszor megismételjük. (Ne hagyjuk összeállni, mert jégkását kell kapnunk.) A tejszínt kemény habbá verjük, és a kásához keverjük, visszatesszük a mélyhűtőbe, és 1-2 óráig fagyasztjuk.

Tovább 

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg rebarbara (csak szár)
  • 26 dkg cukor
  • 1 l tejszín
  • 5 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:

A rebarbara szárait megmossuk, meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Nagyon kevés vízben (csak annyiban, hogy ne égjen le, amíg levet ereszt) fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.

A rebarbarát szitán átpasszírozzuk, és összekeverjük 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg tök vagy cukkini
  • 2 pohár 12%-os tejföl /vagy 1 pohár tejföl és 1 pohár kefir/
  • 2-3 db tojás
  • 10-15 dkg sajt reszelve
  • 1 csokor kapor vagy szárított kapor ízlés szerint
  • bors
  • vaj vagy olaj
Elkészítés:

A tököt megtisztítom, kettévágom hosszában, és kiveszem a belsejét. Kb. 1 cm széles szeleteket vágok belőle, és a szeleteket még félbevágom, hogy könnyen elférjen a tepsiben.

Besózom a tökszeleteket, kicsit állni hagyom, majd kivajazott vagy olajozott tepsibe /tűzálló edénybe/ lerakom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg sajt
  • 6 dl tejföl
  • 2 kg burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • rama
Elkészítés:

1. A sajtot apró kockákra vágom, a tejföllel és az apró karikákra vágott újhagymával egy tálban jól összekeverem. Fóliával letakarva fél napig a hűtőben hagyom.

2. A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, felkarikázom. Egy tűzálló tálat margarinnak kikenek, belesorakoztatok egy sor burgonyát, rákenek ez újhagymás-tejfölös keverékből, s mindaddig folytatom, a rétegezést, amíg a hozzávalóból tart.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,5 kg karfiol
  • 2 dkg rama
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg füstölt sajt
  • késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:

A karfiolt megtisztítom, és sós vízben roppanósra főzöm. A megfőtt karfiolt lecsöpögtetem, és margarinnal kikent tűzálló tálba /jénaiba/ teszem. A tejfölbe belekeverem a tojássárgáját, a reszelt sajtot, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítem. Ezután a tojásos-sajtos keverékkel leöntöm a karfiolrózsákat.

Tovább 

Hozzávalók: 1 sárga, kerek piskótalap (lehet készen vásárolt is), 3 db nagyobb narancs, 3 egész tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl édes fehérbor, 15 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tejszín, csipetnyi só, 1 teáskanál liszt.

Egy narancs héját lereszelem, de ügyelek arra, hogy csak a sárga része kerüljön bele a tésztába, ellenkező esetben keserűvé válhat. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a bort, majd egészen kis lángon, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzöm.

Tovább 

Csirkéhez (combhoz vagy mellhez) való:1. Egy rész apróra vágott petrezselyemzöld, egy rész apróra vágott zöldkapor (e zöldfűszerek lehetnek szárazak, azaz szárítottak is), egy rész apróra vágott tárkonylevél, egy rész törött feketebors, ízlés szerint só;

2. Egy rész piros, édesnemes fűszerpaprika, egy rész törött feketebors, egy rész zúzott fokhagyma, egy rész apróra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só;

3. Egy rész törött fehérbors, egy rész reszelt gyömbérgyökér (vagy gyömbérpor), egy rész zúzott fokhagyma, egy rész őrölt szerecsendió-virág, egy rész törött fehér bors, ízlés szerint só;

4.

Tovább 

Elkészítése: A közönséges páclevet felerész vízből, felerész ecetből készítjük, melybe karikára vágott sárgarépát, ugyanilyen petrezselyemgyökeret, 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, 1/2 karikára vágott citromot, 1 kiskanál sót és 1/2 fej vöröshagymát teszünk. Ez a fűszermennyiség körülbelül 2 liter lére elegendő. Jól felforraljuk, és forrón öntjük a megmosott, megtisztított vad vagy egyéb húsra. 3-4 napig hagyjuk benne, hideg téli időben esetleg tovább is.

Tovább 

A jeges édességet már több mint 5000 éve nyalja az emberiség. Az ősi Kínában, vagy éppen Nagy Sándor csatái előtt is fogyasztották már a fűszeres, gyümölcsös havat.

A fagylalt igazi reneszánszát azonban Párizsban érte el, a 19. században. Innen indult világhódító útjára a jeges nyalat, mely nálunk először az 1840-es években, a mai Vörösmarty téren volt kapható.

Ma a fagylalt készülhet nagyüzemi vagy kisipari formában. A különbség az alapanyagoknál kezdődik.

Tovább 

Hozzávalók:
  • (egy pohárhoz, kb 2 dl):
  • 4 cl Blue Curasso
  • 6 cl narancslé
  • 1 dl édes pezsgő
  • jégkocka
Elkészítés:

A pohár aljára öntjük a likőrt, rátöltjük a narancslevet, végül a pezsgőt. Ízlés szerint jégkockát teszünk bele. Lehetőleg minden összetevő hideg legyen!

Megjegyzés:

Igen kellemes, *magát itató* koktél, két-három pohárnyi észrevétlenül elbódít.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Bólés tálba öntjük az almalevet, kettévágjuk a citromot, felét belefacsarjuk.

Az almákat megmossuk és felkockázzuk. Ha túl nagyra daraboljuk, gondot fog okozni fogyasztáskor. Folyamatosan rakjuk a tálba, mert szabad levegőn hamar megbarnul. Az ép félcitromot felkarikázzuk, hozzáadjuk az almaléhez. Tálalásig hűtőbe tesszük, jól lehűtjük.

Tálaláskor bontjuk fel és adjuk hozzá a száraz pezsgőt, hogy frissen buborékos legyen.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Három deci vízben folyamatos kevergetés közben felforralok 15-20 deka cukrot 1 citrom levével. 3 percig hagyom forrni, majd lehúzom a tűzről, és hozzáöntöm a pezsgőt. Fagyálló edényben beteszem a mélyhűtőbe 2-3 órára. 15-20 percenként, villával rendszeresen megkeverem, hogy összetörjenek a jégkristályok.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg hús szeletelve (sertés, vad, marha...)
  • 20 dkg gomba
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma, grillfűszer
  • vadas mártás alap vagy mirelit vadas
  • 2 dl tejföl
  • A dödölléhez:
  • 4 db nagyobb krumpli
  • liszt
Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk vagy grillfűszerrel megszórjuk. Teflon sütőben sütjük, amíg puha lesz, közben hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát is, és tovább pároljuk. Ha kész, félretesszük.
Ekészítjük a vadas mártást az alap segítségével vagy a megvásárolt mirelitet felolvasztjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hússzeleteket sós vízben előfőzöm. A zöldségeket karikára vágom, a hagymával és a fokhagymával együtt felteszem ételízesítős vízben főni. Miután megfőtt, leszűröm. A levét félreteszem. Botmixerrel pépesítem. Hozzáadom a zöldséges levet, kanalanként, ha kell.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlcomb
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 2 db zsemle
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • paradicsom a díszítéshez
Elkészítés:

A zsemléket felkockázzuk, és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk.

Olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Közben feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a gyökeret, és a zellert.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg mélyhűtött natúr tintahalkarika
  • 2 konzerv hámozott paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 1 cukkíni (10 dkg)
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
Elkészítés:

A tintahalkarikákat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és 30 percig pihentetjük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot a konzervdobozban apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A hagymát és a cukkínit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 1 tasak Maggi Tejszínes Gombás Ragu Fix, 2 db Maggi Tyúkhúsleveskocka, 40 dkg filézett csirkemell, 15 dkg sárgarépa. 15 dkg karfiol, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg vegyes gomba: laska és csiperke, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, szűrt citromlé, kevés friss petrezselyem, 1 dl étolaj

Elkészítése: A finomra aprított vöröshagymát előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott csirkehúst, s együtt pirítjuk tovább.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg főtt vagy sült csirkemell, 30 dkg ananászkonzerv vagy friss ananász, 1 db nagyobb vöröshagyma, 3 szál zeller, 1 csokor fűszerzöld (rozmaring, kakukkfű, majoránna), 2 evőkanál joghurt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál salátaolaj, néhány szál snidling, só, őrölt bors.

A csirkemellet kevés sóval és a zöldfűszer-csokorral megfőzzük, lebőrözzük, kicsontozzuk. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, kis időre vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.

Tovább 

Hozzávalók: 1 db gyümölcstorta piskóta (készen kapható), 30 dkg natúr krémsajt, 2 db tojás, fél pohár tejföl, 3 evőkanál cukor, fél kg szép gyümölcs (egyféle) leginkább: eper vagy kivi.

Elkészítése: A krémsajtot habosra keverjük 1 evőkanál cukorral, a tejföllel és a tojásokkal, majd a piskótára terítjük. Meleg sütőben, kb. 20 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

 

A gyümölcs felét megszórjuk a cukorral, megvárjuk, míg levet ereszt, és később összeturmixoljuk vele.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg kökény
  • 3 csomag vaníliáscukor
  • 3 evőkanál akácméz
  • 1 rúd fahéj
  • 7 dl pálinka vagy fehér rum
Elkészítés:

A koratéli gyalogtúra során erdőalján-mezőszélén saját bőrkesztyűileg begyűjtött kékhamvas, elsődércsípte, édes kökényszemeket krumplinyomóval megdolgoz, összekever a cukorral, a mézzel, lefed, 1 éjszakát békén hagy.

Másnap átköltöztet egy csavaros tetejű befőttes üvegbe, beledob az 5-6 centis fahéjat, felönt az alkohollal (a pálinka keményebb, a rum simulékonyabb).

Tovább 

Hozzávalók: Elkészítés:

A fehércsokoládét felolvasztjuk kevés cukros tejszínben, a többi tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a csokoládéval, beletörjük az epret, hozzászórjuk a kókuszreszeléket és a likőrt (ez utóbbi el is hagyható). Hűtőben fagyasztjuk.

network.hu

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu