Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tojásfehérjéből közepesen lágy habot
verünk a cukor felével. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral.
Először csak meglazítjuk a sárgáját, majd az egész fehérjét
hozzákeverjük. Rászitáljuk 3 részletben a lisztet, és óvatosan
összekeverjük. 26 cm-es tortaformába tesszük, 160 fokon 45 percig
sütjük. Melegen lefordítjuk egy papírra, és ha kihűlt, csak akkor
szedjük ki. 4 lapra vágjuk.
80 fokra felmelegítjük a tejszínt, és feloldjuk benne a fehér
csokoládét. 9 fokosra hűtjük. Érdemes előző nap megcsinálni, hogy legyen
ideje a csokoládénak kikristályosodni.
Szintén előző nap a narancsot lepréseljük. Leve és a húsa is kell. A
belső hártyák lehetőleg ne kerüljenek bele. Feloldjuk a cukrot, a
szegfűszeget, citromot, és külön veszünk egy kevés gyümölcsöt, abban
elkeverjük csomómentesen a keményítőt. A gyümölcsöt felforraljuk, és ha
meleg, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a keményítőt. Egyet buggyantunk.
Alaposan elkeverjük, és szintén kihűtjük.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a citrom reszelt
héját és a levét. Alaposan kikeverjük. A lehűlt tejszínt kihabosítjuk,
és a 2/3 részét hozzáadjuk a túróhoz. A maradékot díszítésre használjuk.
Betöltés: a zselét és a fehér krémet külön-külön habzsákba töltjük. A
lapokra köröket húzunk felváltva a két zsákból. Így egy fehér és egy
narancs csík esik egymás mellé. Felvágásnál kis kockák lesznek majd
láthatók. Kívül krémmel vagy tejszínhabbal díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!