Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Tészta: Töltelék:
60 dkg liszt, 30 dkg darált dió,
25 dkg rama, 20 dkg cukor,
1 tojás, 1 vaníliás cukor,
1 vaníliás cukor, rumaroma v. rum,
2,5 dkg élesztő, tej v. gyümölcslé
1 tejföl,
10 dkg cukor,
kb. 0,5-1 dl tej
Elkészítés:
A 60 dkg lisztet egy tálba tesszük, közepébe kis gödröt csinálunk, ide
megy 1 kanál cukor és az összemorzsolt élesztő, kis langyos tejet
ráöntünk és felfuttatjuk. (kb. 10-15 pert).
Hozzákeverjük a felvert tojást, margarint, cukrokat, tejfölt és
annyi tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ezt 1 órát
pihenetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket...összekeverjük a diót, cukrot,
rumot, vagy aromát, és annyi tejet vagy gyümölcslevet, hogy sűrűbb, de
kenhető masszát kapjunk.
A tésztát 4 fele osztjuk, egy adagot kb. 30 cm körré nyújtjuk és 16
cikkbe vágunk, megkenjük a diós töltelék negyedével, kintről befelé
feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, 180 fokon sütjük 20 percig.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!