Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejet a csipet sóval felforraljuk, majd ha felforrt, a tűzről levéve belekeverjük a grízt, és egy percre még visszatesszük forrni. Azután belekeverjük a vajat, a cukrot és a 3 egész tojást. Egy kis tálban kikeverjük a pudingport, a sütőport az 1 dl tejjel, és hozzáöntjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejben megfőzőm a grízt. Időnként megkevergetem, majd hűlni hagyom. Kettéválasztom a tojásokat.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sajtot finomra lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
A tejet egy csipet sóval és a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a
grízt, kevergetve még két percig főzzük, és levesszük a tűzről.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 10 dkg cukor
1 ek. kakaó
30 dkg liszt
20 dkg Rama
1 ek. tej
1 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
csipetnyi só
1 késhegynyi sütőpor
néhány csepp rumaroma (elhagyható)
Az átszitált lisztet, Ramát, cukrot, sót, vaníliás cukrot, tojást, sütőport összegyúrjuk, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzávalókat. Mindkét részt tegyük 30 percre a hűtőbe. Az alufólián nyújtsuk ki a tésztákat, külön-külön. A világos tésztát tegyük a sötétre és óvatosan tekerjük össze.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az almát felszeleteljük, majd 3 kanál cukorral 3 deci vízbe tesszük, és puhára főzzük.
Egy tálban összekeverjük a cukrot a tojásokkal, a margarinnal, a
fahéjjal, a mazsolával és a dióval, majd adagonként hozzáadjuk a
sütőporos, szódabikarbónás lisztet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgáját, a zsiradékot. A nagy kanál citromlébe belerakjuk a szódabikarbónát, hogy felfusson, és így öntjük a keverőtálba, belerakjuk a fahéjat, végül a lisztet.
Hozzávalók:
A vajat teflon edényben megolvasztom, az apróra vágott hagymát üvegesre dinsztelem benne, ha kész, leveszem a tűzről. Közben a húst kb. 1/2 cm vastagságúra szeletelem (ha vastagabbra sikerül, ki lehet klopfolni).
Hozzávalók:
A húst - ha csontos - kicsontozom (csontja jó egy húslevesnek), felszeletelem, sózom, borsozom, megforgatom a lisztben, egy serpenyőben felforrósítom az olajat, ebben a hússzeleteimet mindkét oldalán hirtelen átsütöm, egy tálra szedve félreteszem.
Hozzávalók:
A szűzérmét 1 cm-es szeletekre vágom,
besózom, durvára őrölt színes borssal megszórom, lisztet hintek rá, és
forró olajban hirtelen kisütöm.
A hagymákat felaprítom és olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a gombát
(megpucolva, felszeletelve), sózom, borsozom, ha a levét elpárologta,
mehet bele a konzerv zöldborsó, az oregánó és a csokornyi petrezselyem
apróra vágva.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A libacombokat sózom, borsozom, edénybe rakom, olajjal meglocsolom, s beteszem a hűtőbe.
Másnap a combokat átrakom egy kivajazott tepsibe. Teszek mellé, rá
félbevágott fokhagymagerezdeket, rozmaringot és kakukkfűvet, alufóliával
letakarom, s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses
fokozaton.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A káposztát vékonyra felszeleteljük, az almákat lereszeljük, és egy kicsit besózva állni hagyni. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Ha már kezd üveges lenni, rászórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát is.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, pirospaprikát szórunk bele, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beletesszük a nagyobb karikákra vágott lecsókolbászt vagy virslit. Azonnal fel is öntjük kevés vízzel, hogy le ne égjen, és kissé átsütjük-átpároljuk, hogy az íze kibontakozzon.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, dagasztjuk (én a robotgép dagasztókarjával szoktam). Ezután kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
9 dl tejet a vaníliával, a mazsolával, csipet sóval és a felkockázott csokoládéval óvatosan felmelegítjük, felolvasztjuk benne a csokoládét.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az omlós tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal (mézzel), majd belekeverjük a lisztet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a barna cukrot. Jól keverd össze, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a felvert tojásokat, és gondosan dolgozd össze. Tedd bele a sütőport, a sót, a vaníliaaromát és a diót.
Hozzávalók:
Elkészítés:A csirkeszárnyakat sóval, borssal megszórjuk. Tűzálló edényt margarinnal kikenünk, beletesszük a csirkeszárnyakat, és rászórunk kis szárnyas fűszerkeveréket. Leöntjük kb. 1 dl sörrel, lefedve sütőbe tesszük. Amikor már kezd puhulni a hús, közétesszük a megmosott, héjastól gerezdekre vágott birset. Fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni. A birset konyharuhával alaposan megdörzsöljük, megmossuk, meghámozzuk, és négyfelé vágjuk. Kivájjuk a magházát, és a birshúst vékony szeletkékre vagdossuk. A cukrot a citrom levével és héjával, 4 dl vízzel felforraljuk, és belekeverjük a birset.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A birset ronggyal megdörzsöljük, meghámozzuk, magházát kivájjuk, húsát felaprítjuk, megmossuk.
A birset a birslével (esetleg vízzel) felforraljuk, puhára főzzük. A
puha gyümölcsöt összeturmixoljuk, és szitán átszűrjük. A keletkezett
levet kimérjük, és kilónként összekeverjük 1 kg cukorral. Lassú tűzön
addig főzzük, amíg sűrű, ragadós masszát kapunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Előző este beáztatjuk a babot és a füstölt húst is, ha nem főztük elő.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A cikóriát nem mossuk meg, mert ettől még keserűbbé válik, viszont vágjuk ki a közepét, ék alakban. Vágjuk csíkokra, majd a felolvasztot vajon kezdjük el párolni a cukorral és a citromlével együtt. Időnként kevergesük meg. Ha már puha, keverjük össze a tejfölt a tojássárgával, és adjuk a megfőtt cikóriához.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A padlizsánokat megmosom, felkockázom, besózom. Ezután legalább fél órára állni hagyom, hogy a só elvegye a padlizsán kesernyés ízét. Fél óra elteltével leöntöm róluk a vizet, majd serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütöm. Ezalatt egy lábasban, kevés olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymákat, majd tetszés szerint sózom, borsozom, és kurkumával fűszerezem.
Hozzávalók:
A padlizsánt félbevágjuk, a húsát
beirdaljuk, megsózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Sütőlemezre tesszük
a paradicsommal és a hámozatlan fokhagymagezdekkel együtt, és 180 fokra
előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
Ha letelt az idő, kivesszük, kicsit húlni hagyjuk, majd a padlizsán
húsát kanállal kivájjuk, a paradicsomok bőrét lehúzzuk, a fokhagymákat
kinyomjuk a héjból, és mindezt keverőtálba tesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A padlizsánt megmosom, picit megszurkálom, és aluóliával lefedett sütőrácson megsütöm (180 fokon). Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítom, olívaolajon megfonnyasztom, majd a megsült, meghámozott padlizsánt is hozzáadom, picit együtt sütöm. Ezután turmixgépbe teszem, hozzáadom a feta sajtot, a mustárt és a borsot, összeturmixolom.
Hozzávalók:
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát frissen tartó fóliával kibélelek úgy, hogy a peremére is kerüljön fólia, a tortaforma alsó része pedig a fóliaréteg fölé kerüljön – így a kész tortáról könnyedén eltávolítható majd a fóliaréteg.
Hozzávalók:
A tésztához valókat összegyúr kézzel, belenyomkodom egy 28 cm-es kapcsos formába, és a hűtőbe teszem fél órára pihenni.
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Előveszek egy 33 x 35 cm-es közepes méretű tepsit és kivajazom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadunk egy pici pirospaprikát, majd a megtisztított, apróra darabolt gombát, átforgatjuk, megszórjuk ételízesítővel, és addig pároljuk, míg csak kevés lé marad rajta. Ekkor hozzáadunk kevés őrölt feketeborsot és egy csipet borsikafüvet, és ráöntünk egy felvert tojást. Kevergetve átsütjük, lekapcsoljuk, félrehúzzuk, majd belekeverjük a tejfölt vagy a vajkrémet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. (Ha friss, ne húzzuk le a héját, attól csak finomabb.) A hagymát is aprítsuk fel, majd kevés zsiradékon pirítsuk meg, húzzuk félre, és tegyünk rá egy kis pirospaprikát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vöröshagymát olajon megpároljuk, rádobjuk a lecsepegtetett gombát. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel. Pár percig keverve pároljuk, majd felöntjük jo deci vízzel. Ha a levet már majdnem elfőtte, behabarjuk a tejszínnel, amiben elkevertünk 3 evőkanál lisztet.
Hozzávalók:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy 22 cm átmérőjű sütőformát baconnel kibélelünk úgy, hogy túllógjon az edényen. A húst a lisztben és a tojásban megforgatjuk, és lerakunk egy sort a kibélelt formába, megszórjuk reszelt sajttal, majd egy sor bacon következik.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az egész csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, a zúzott fokhagymát rákenjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, majd a hússzeleteket lerakjuk, akár két sorba is. Rászórjuk a szeletekre vágott hagymát, majd a sajtlapokat, s végül a meghámozott, hosszában szeletelt cukkinit.
Hozzávalók:
A csirkemelleket 1 centi vastagságúra szelem. Jénai tálat kirakok szalonnával, ráteszem a karikára vágott burgonya felét. Majd beforgatjuk a húsokat rétesliszt, fűszerpaprika, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), szerecsendió, őrölt kömény keverékébe.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Vizet forralunk, és az édesburgonyát
héjastul megfőzzük, ez kb. 30 perc. A megfőtt édesburgonyát meghámozzuk,
krumplinyomóval pépesítjük, sózzuk és fűszerezzük. Hozzáadjuk a
kókusztejet is, összekeverjük, lefedjük, hogy ne hűljön ki.
Kevés vajat felforrósítunk, a vékonyra szeletelt hagymát megpirítjuk
rajta, majd ezt is az édesburgonyához adjuk.
Hozzávalók:
Ha friss paradicsommal dolgozunk, akkor 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héjukat, felaprítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, összevágjuk. A chilit kettévágjuk, kimagozzuk, és a hagymával együtt finomra vágjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:Egy-két evőkanál olívaolajat felhevítek egy mélyebb teflonedényben, amelynek van teteje is. A póréhagymát megfonnyasztom, majd rászórom az apró darabokra felszeletelt fokhagymát is. A sütőtököt megszabadítom a héjától, majd apró kockákra vágom, és azt is az edénybe teszem, enyhén megsózom, megborsozom. Lezárom az edényt, és várok, amíg megpuhul a sütőtök.
Hozzávalók:
A megtisztított, felkockázott sütőtököt, kb. feleannyi mennyiségű felkockázott krumplival megfőzünk sós vízben. Leöntjük a levének a felét, majd hozzáadunk ízlés szerint kis mézet, apróra vágott fokhagymát, mustárt, végül a friss, aprított korianderleveleket. Felöntjük a tejszínnel, majd átturmixoljuk.
Hozzávalók:
A sütőtököt kevés sóval és a frissen reszelt szerecsendióval (nagyjából 1 kávéskanálnyi sót és 1/6 szerecsendiót használtam) botmixerrel pürésítem. A sütőtök jellegzetes ízvilága ebben az ételben nem igényli a markánsabb fűszereket.
Hozzávalók: 50 dkg. csirkecomb (2 db kettévágva), 60 dkg sütőtök, 4 gerezd fokhagyma, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, só, bors, 1 szál rozmaring.
A csirkecombokat lebőrözzük, besózzuk, és margarinon mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk. Megszórjuk borssal, hozzáadjuk a fokhagymát, és aláöntünk fél deci vizet. Fedő alatt puhára pároljuk, pirosra sütjük.
A sütőtököt 2x2 cm-es kockákra vágjuk és kevés margarinon fedő alatt sóval, borssal, rozmaringgal puhára pároljuk.
Hozzávalók 4 személyre: 1 tasak Maggi Tejszínes Gombás Ragu Fix, 2 db Maggi Tyúkhúsleveskocka, 40 dkg filézett csirkemell,
15 dkg sárgarépa. 15 dkg karfiol, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg vegyes gomba: laska és csiperke, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, szűrt citromlé, kevés friss petrezselyem, 1 dl étolaj
Elkészítése: A finomra aprított vöröshagymát előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott csirkehúst, s együtt pirítjuk tovább.
Ha gyors vacsorára van szükség, íme, egy finom vacsora recept. Hozzávalók: 60 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor rozmaring, 40 dkg paradicsom, 2 kanál Oliva olaj, 0,5 dl víz, 40 dkg burgonya, só, bors, ételízesítő.
A gombát a burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a foghagymát is feldaraboljuk, a rozmaringot megmossuk és felaprítjuk.
A paradicsomot is felkockázzuk.
Egy serpenyőben az Oliva olajat felhevítjük, majd a gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, a foghagymát, a rozmaringot, a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és egy rövid ideig együtt pirítjuk.
Hozzávalók:
A 3 tojás sárgáját habosra verjük, a fehérjét pedig kemény habbá. A fél bögre lisztet, a fél bögre kristálycukrot, a 2 joghurtot és a sütőport összekeverjük. Ehhez a sütőporos krémhez hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, majd 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál mézet és a felvert tojásfehérjét.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával, egy csipet sóval és a citromhéjjal.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához kézi vagy gépi habverővel habosra keverjük a puha zsiradékot és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A lisztbe beletesszük a sót, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet. Egy órát állni hagyjuk. Pihentetés után hozzáadjuk az olajat. 2-3 mm vastagságú lepényeket készítünk, mindkét oldalát serpenyőben jól megsütjük. Elkészités után megkenjük fokhagymával, majd sajttal, paradicsommal, párolt zöldségekkel fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
A hozzávalókat összekeverem egy tálban, a tejet és a vizet meglangyosítom, hozzáadom. Robotgéppel először lassú fokozaton összekeverem, majd a legnagyobb fokozaton 15 percig dagasztom. A kelttészta állagánál kicsit keményebbnek kell lennie.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A darált húst a fűszerekkel, tojással, konyakkal és a zsemlemorzsával jól összegyúrjuk. 3 cm átmérőjű golyócskákat formázunk belőle, és forró olajban szépen megsütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A zellert, a sárgarépa felét,
és a cukkínit nagyon vékonyra összevágjuk, félretesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 1 személyre:
Vágd nagyon apróra a fokhagymát és a meghámozott gyömbért, kevés olajon pirítsd meg. Tedd hozzá a felkockázott paradicsomot (a magos részt is), sózd, borsozd (én fehérborsot használok). Főzd sűrűre a levet, és csak a végén tedd bele a bazsalikomot vagy az oregánót. Az elkészült szószt öntsd a kifőtt, leszűrt tésztára.
Hozzávalók 4 személyre:
A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, vékonyra kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. Az erdei gombát megtisztítjuk, megmossuk. Néhány szép gombát félreteszünk a mártáshoz, a többit apróra vágjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A borjúcombot szeletekre vágjuk, kiverjük, besózzuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és – egy kis adagot félretéve – vajban megpároljuk. Amikor elkészült, megsózzuk, megborsozzuk, s a tojással és két-három kanál tejföllel jól elvegyítjük, a szeletekre kenjük, azokat összegöngyöljük, fogvájóval vagy fonallal megerősítve fedő alatt vajban megpároljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A húst megmossuk, szárazra töröljük. Az ananászt lecsepegtetjük.
Minden hússzeletre 1-1 bacon- és sajtszeletet fektetünk. Az ananász
felét szétosztjuk a húson, a többit félretesszük. A húst feltekerjük, és
összetűzzük. Felforrósítjuk az olajat, és a tekercseket körös-körül
megpirítjuk benne.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját. Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés:Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot.
Hozzávalók:
A birsalmákat megpucolom, kicsumázom éles késsel, darabokra vágom, majd a darabokat zöldségreszelőn áttolom.
Egy edénybe beleteszem a reszelt almát és minden hozzávalót (a mandula
kivételével), majd közepes lángon 40 percig rotyogtatom kevergetem.
A mandulát forró vízben pár percig állni hagyom, majd hideg vízzel lehűtöm, így könnyel leválasztható a héja.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkét feldarabolom, sózom, borsozom. A birsalmát meghámozom, cikkekre vágom.
Egy tepsibe beteszem a csirkedarabokat és a birsalmát, kevés olajjal és a
citrom levével meglocsolom, valamint a birsalmát is megsózom és
borsozom.
A krumplit körömkefével megmosom, egyenként alufóliába csomagolom.
Előmelegített sütőbe alulra beteszem a krumplikat, a tepsire alufóliát
teszek és azt is beteszem a sütőbe.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu