ételrecept Blog: 2014. február

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei - 2014. február

Hozzávalók:

  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 8-10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db szép nagy mandarin (kb. 60 dkg)
  • 1 db gránátalma
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag instant zselatinfix
  • rumaroma, rum vagy narancslikőr
  • A piskótához:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héja
  • A díszítéshez:
  • 6 kocka étcsoki
  • 1 kávéskanál olaj
  • szórócukor
Elkészítés:

A 2 tojásból kisebb tepsiben elterítve pár perc alatt kisütöm a piskótát, majd még langyosan, hogy ne töredezzen szét, kiszurkálom a formákat (köröket a rétegek közé, fenyőket a tetejére).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg mandulás keksz
  • 12 lap zselatin
  • 1 doboz mandarin és-narancsbefőtt vegyesen
  • 35 dkg mascarpone
  • 40 dkg narancsos joghurt
  • 8 dkg cukor
  • 6 evőkanál citrom
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 mandarin
  • a kenéshez olaj
  • a díszítéshez csillag alakú keksz
Elkészítés:

Megolvasztjuk a vajat, és 25 dkg összetört vagy ledarált
mandulás keksszel összedolgozzuk. Olajjal kikent 22 cm-es formába nyomkodjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss mandarin (vagy mandarinbefőtt)
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 2 púpozott evőkanál búzadara
  • fél citrom leve
  • 1 zacskó habfixáló
  • 1 mokkáskanálnyi reszelt mandarinhéj
  • csipetnyi só.
Elkészítés:

a mandarint meghámozom és egyik felét gerezdekre vágom. A másik felét félbevágom, és a levét kicsavarom. A tejszínből a habfixálóval kemény habot verek.

a tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, a sót és a reszelt mandarinhéjat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg teper
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • személyenként 2-3 közepes burgonya
Elkészítés:

A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt kb. egy óra alatt készre sütjük. Plusz folyadék, zsír nem kell hozzá, mert elég, ami a tepertőből kiolvad.

Tovább 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 szál csípős, füstölt vékony kolbász
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db fehér hagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • pár karika erőspaprika
  • 3-4 szelet bacon
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • kakukkfű
  • majoránna
  • őrölt babérlevél
  • 4,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • libazsír
Elkészítés:

Egy hőálló tálat kikenek libazsírral. Erre szeletelem a hagymát, majd a megtisztított és kisebb kockára vágott nyers burgonya felét, a káposzta felét és a felkarikázott kolbászt az erőspaprikával.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 egész tarja csont nélkül
  • 1-1,5 kg vecsési savanyú káposzta
  • fűszerek ízlés szerint
  • kevés olaj
Elkészítés:

A csont nélküli tarjába zsebet szúrok, ugyanúgy mint a dagadóba, de itt nagyon fontos, hogy ne szakadjon át a hús, mert akkor kifolyik a káposzta leve. A káposztát nem mosom ki, mert a benne levő savanyú lé fogja a húst átjárva ízesíteni, sózni...

Belehelyezem a káposztát a zsebbe, jó erősen összevarrom a bejáratot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • pici bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb. 5 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg sajt
Elkészítés:

Összekeverjük a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük. Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül pirosra sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4-6 db csirkecomb
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál olaj
  • gulyáskrém
  • chili
  • szarnyas vagy grill fűszerkeverék
  • bors
Elkészítés:

A combokat besózom. A többi hozzávalót összekeverem, és ezzel a szósszal bőven bekenem a húst, legjobb előző este kenni. Tűzhelyen és sütőben is szoktam sütni, fedő alatt. Nem lesz édes, de lehet csökkenteni a méz mennyiségét ízlés szerint.

Megjegyzés:

A receptet Bubuka küldte.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkecombokat megsózom (óvatosan a szalonna miatt), borsozom. A szalonnát felszeletelem kb. 3-4 cm-es darabokra. A hagymákat megtisztítom, a vöröshagymákat felkarikázom, 1 fej kell a húshoz, a többi a körethez.

Kicsit meglazítom a combok bőrét, és becsúsztatom a szalonnadarabokat, majd a hagymakarikákat.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu