Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Először felaprítom a hozzávalókat: a káposztát 2-3 centis kockákra, a
gombákat forrázás és áztatás után hasonlóra, a hagymát, a fokhagymát és
a répát apróra vágom (ne dobjuk ki a káposzta torzsáját se, az lesz a
bambuszrügy! :) )
Serpenyőben hevítek 1 evőkanál olajat, és kicsit megpárolom benne a
zöldségeket, hogy még épp roppanósak maradjanak. Először a hagymát, ha
üveges, már jöhet a káposzta, majd a többiek. Fűszerezem sóval, borssal,
gyömbérrel, szójaszósszal.
Ezután a kész réteslapot nedves konyharuhára terítem. Minden tekercset
úgy kezdek, hogy tojással átkenem a felületét a tésztának (így jobban
tart majd a tekercs). Utána jöhet rá 1-3 evőkanálnyi töltelék. Először
ráhajtom teljes hosszában az egyik oldalt, majd a másikat, szorosan
feltekerem (óvatosan, mert könnyen szakad a rétes), majd az utolsó
hajtásnál összeragasztom egy kis tojással.
Bő forró olajban oldalanként 1-2 percig sütöm, és már tálalható is.
Ez a mennyiség kb. 8 db nagy tekercs elkészítéséhez elegendő. Aki kevesebb tésztával vagy kevesebb töltelékkel kisebb formában szereti, annak azt ajánlom: felezze a réteslapokat. Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csőben sült karfiol füstölt sajttal
Lekváros puffancs
Snidlinges-tejszínes spagetti
Fóliában sült krumpli snidlinges tejföllel