Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval.
Mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a
burgonyapépet, az élesztőt és a cukrot. Hozzáöntünk annyi langyos vizet
(kb. 2 dl), hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Legalább 5 percen át
gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával, és langyos helyen 1 órán keresztül
pihentetjük, hogy megkeljen. Eközben a paprikákat megtisztítjuk,
megmossuk, forró sütőben megsütjük, lehúzzuk a héjukat, a magházukat
eltávolítjuk, és húsukat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrázzuk,
meghámozzuk, kivesszük a magjaikat, és húsukat apró kockákra vágjuk. A
mozzarellát is felkockázzuk. Az olajbogyókat vékonyan felszeleteljük. A
pihentetés után még egyszer átdolgozzuk a tésztát, 2-3 mm vastagságúra
nyújtjuk, és egy 10 cm átmérőjű formával kerek lapokra kiszaggatjuk.
Mindegyik közepére teszünk néhány kocka mozzarellát, paprikát és
paradicsomot, picit megsózzuk, ráteszünk egy felszeletelt olívabogyót,
és összezárjuk a tésztát. A szeleket jól összedolgozzuk, és gombóc
alakúra sodorjuk. Felforrósítjuk az olajat, aranyszínűre sütjük benne a
gombócokat, és papírtörlővel kibélelt tálba
tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Megsózzuk és azonnal tálaljuk.
A kisült gombócokat nem szabad letakarni amíg a többi sül, mert a
párától a kisült tészták megpuhulnak, elveszítik ropogósságukat. Inkább
meleg, de elzárt sütőben, nyitott ajtóval tartsuk melegen.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csőben sült karfiol füstölt sajttal
Lekváros puffancs
Snidlinges-tejszínes spagetti
Fóliában sült krumpli snidlinges tejföllel