Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
12 palacsintához:
20 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
só
ásvány- vagy szódavíz
2 ek. olaj
25 dkg spenót
Továbbá:
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg sampinyon gomba
1-1 paradicsom és zöldpaprika
2 ek. olaj
1 kk. pirospaprika
só, bors
2 tojás
1 csokor petrezselyem
1 ek. rizsliszt
4 dl tejföl
Elkészítés:
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel, 2
csipet sóval és annyi ásvány-vagy szódavízzel, hogy folyós, vékony
"tésztát" kapjunk. Belekeverjük az olajat, lefedjük, fél órát
pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós vízben 2
percig főzzük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra
vágjuk.
A palacsintatésztából 6 "fehér" palacsintát sütünk. A maradék
tésztában elkeverjük a spenótot,és további legalább 6 palacsintát sütünk
belőle.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A gombát
megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.A paradicsomot meghámozzuk, a
zöldpaprikát kicsumázzuk, mindkettőt apróra felkockázzuk. Az olajban
megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, elkeverjük a pirospaprikával,
rádobjuk a gombát, a paradicsomot és a zöldpaprikát, fedő alatt 15
percig főzzük, csak a végén sózzuk, borsozzuk.
A gomba levét lábaskába szűrjük, a gombát alaposan lecsepegtetjük,
hagyjuk langyosra hűlni. Összekeverjük a tojásokkal és a finomra vágott
petrezselyemmel, arányosan elosztva megtöltjük vele a palacsintákat.
Batyuszerűen feltekerjük, és tűzálló tálba rakosgatjuk.
A gomba levét felforraljuk. A rizslisztet elkeverjük 3 dl tejföllel,
a gombaléhez adjuk, mártás sűrűségűre főzzük, és bevonjuk vele a
palacsintákat. Tálaláskor előmelegített sütőben (200 C) éppen csak
átforrósítjuk. Tetejüket meglocsoljuk a maradék tejföllel, és
petrezselyemmel díszítve kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kaviáros palacsinta
Húsos palacsinta gombás szósszal
Spenótos palacsinta
Csúsztatott palacsinta narancslekvárral és dióval