Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és a 24 cm
átmérőjű, kapcsos tortaformánkat gondosan becsomagoljuk néhány réteg
alufóliába kívülről. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és papírtörlőre
tesszük az ananászkarikákat, mert minél inkább leszáradnak, annál jobban
tapad majd hozzájuk a karamell.
Mielőtt összeállítanánk a gyors, egyszerű tésztát, megcsináljuk a
karamellt. Ehhez egy kisebb edényben mérsékelt lángon kevergetve
összeolvasztjuk a margarint, a barnacukrot és a tejszínt, aztán 2-3
percen át hagyjuk, hadd forrdogáljon, majd átöntjük a tortaformába.
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd egy
nagyobb tálban robotgéppel összehabosítjuk a puha margarint a cukorral
és az egyik tojással. Néhány perc alatt sűrű, világos színű keverék lesz
belőle. Ekkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást is, és a géppel jól
elvegyítjük őket. Végül belekeverjük a vaníliarúd kikapargatott belsejét
és a sütőporos lisztet.
A formában lévő karamellen csinosan elrendezzük a leszárított
ananászkarikákat. Ha díszítős kedvünkben vagyunk, az ananászok közé
belepottyanthatunk néhány szem koktélcseresznyét is, de ez csak amolyan
cizella-mizella, nem elengedhetetlen. A gyümölcsökre végül rákanalazzuk a
tésztát, és a tortát 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor készen
van, kivesszük a sütőből, és 10 percig hűlni hagyjuk, hogy a karamell
kicsit besűrűsödjön, megdermedjen.
És most következik a mutatvány, legalábbis mindig ezt érzem ennél a
pillanatnál: ráfektetünk a tortára egy nagy tálat, és határozott
mozdulattal kiborítjuk rá. Íme a szépséges torta. Ha szerencsések
vagyunk, az összes ananász a helyén maradt, de akkor sincs vész, ha
egy-két darab elcsellengett, ezeket könnyedén visszapakolhatjuk a
tortára, hiszen üres helyük tisztán mutatja, hová valók.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet