ételrecept: Kókuszkosár whisky-s csokoládékrémmel

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 1/2 bögre cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1/4 bögre rétesliszt
  • 1 mokkáskanálnyi vaníliasszencia
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál étkezési keményítő (elmaradhat, ha sűrűre főzzük a krémet)
  • 1/2 dl jó minőségű whisky
Elkészítés:

A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verem, mikor már kezd fényesedni, folyamatos keverés mellett hozzáadom a cukrot, a vaníliaesszenciát, majd a lisztet, s legvégül (alacsonyabb fokozatra kapcsolva a habverőt) a kókuszreszeléket. Egy levehető aljú piteformát alaposan kivajazok, ebbe nyomkodom bele a tésztát úgy, hogy egyenletesen jusson az oldalára és az aljára is. 175 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm, amíg aranyszínű lesz. A sütőből kivéve kb. 10 percet állni hagyom, majd egy tányérra kiemelem.

A töltelékhez apróra tördelem a csokoládékat, egy lábaskába teszem, s a tejszínnel (amiből előzőleg egy evőkanálnyit félretettem) együtt felmelegítem, míg a csokoládé teljesen elolvad. A félretett tejszínben hidegen csomómentesre keverem a keményítőt, s a csokoládés tejszínkrémhez adom, besűrítem. Melegen, de nem forrón belesimítom a közben kihűlt kókuszkosárba. Szobahőmérsékleten hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.

Legalább egy éjszakán át, de inkább egy teljes napig érdemes a hűtőben pihentetni, hogy a kosárka tésztája megpuholjon.

Megjegyzés:

Ha nem vagyunk elég türelmesek, szinte lehetetlen felszeletelni, de megéri a várakozást, fantasztikusan finom! 

network.hu

Címkék: desszert

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu