Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verem, mikor már kezd
fényesedni, folyamatos keverés mellett hozzáadom a cukrot, a
vaníliaesszenciát, majd a lisztet, s legvégül (alacsonyabb fokozatra
kapcsolva a habverőt) a kókuszreszeléket. Egy levehető aljú piteformát
alaposan kivajazok, ebbe nyomkodom bele a tésztát úgy, hogy egyenletesen
jusson az oldalára és az aljára is. 175 fokos sütőben kb. 20 percig
sütöm, amíg aranyszínű lesz. A sütőből kivéve kb. 10 percet állni
hagyom, majd egy tányérra kiemelem.
A töltelékhez apróra tördelem a csokoládékat, egy lábaskába teszem, s a
tejszínnel (amiből előzőleg egy evőkanálnyit félretettem) együtt
felmelegítem, míg a csokoládé teljesen elolvad. A félretett tejszínben
hidegen csomómentesre keverem a keményítőt, s a csokoládés
tejszínkrémhez adom, besűrítem. Melegen, de nem forrón belesimítom a
közben kihűlt kókuszkosárba. Szobahőmérsékleten hagyom kihűlni, majd
beteszem a hűtőbe.
Legalább egy éjszakán át, de inkább egy teljes napig érdemes a hűtőben pihentetni, hogy a kosárka tésztája megpuholjon.
Ha nem vagyunk elég türelmesek, szinte lehetetlen felszeletelni, de megéri a várakozást, fantasztikusan finom!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Nutellás-mandulás habcsók
Epres-kókuszos fehércsokoládé parfé
Szivárványkrém
Murmuc