Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek.cukor
6 ek.liszt
5 dkg darabosra vágott, vagy darált dió
Krém 1
25 dkg darált dió, vagy diópótló
15 dkg cukor
1 dl rum, vagy rumaroma felhígítva vízzel
4-5 ek tej (kb)
Krém 2
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
Tetejére
olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A tésztát a piskótához hasonlóan készítjük el, csak itt utoljára a dió
kerül bele. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 180 fokon. kb 15
percig. Amíg sül, elkészítjük az első krémet. A hozzávalókat
összekeverjük, majd felforraljuk nagyon lassú tűzön. Ez egy viszonylag
elég kemény állagú krém, de ha nagyon kemény, tehetünk bele tejet, hogy
kenhető legyen. Ezt rákenjük a tésztára, amit előzőleg félbe vágtunk, de
nem két réteget, mint a tortánál, hanem felülnézetből vágjuk félbe a
tésztánkat. A krém kettőhöz a pudingot megfőzzük a 3 dl tejjel. Ha
besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük, közben a Ramát a
porcukorral habosra keverjük, majd a két masszát összekeverjük. A diós
krém tetejére kenjük, majd a tészta másik felével lefedjük és óvatosan
lenyomkodjuk. Csokoládéval vonjuk be.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet