Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg cseresznye,
50 dkg apró szemű eper,
30 dkg málna,
20 dkg porcukor,
3 tojásfehérje,
2 levél zselatin
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt megmossuk, megszárítjuk, a cseresznyét kimagozzuk,
és valamennyit egy tálba tesszük. Porcukorral meghintjük, és egy órára
hideg helyen állni hagyjuk. Utána lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő
nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy
lángon, néhány perccel tovább főzzük, hogy a massza besűrűsödjön, majd
hozzáadjuk a zselatinlapokat, és az egészet tűzálló tálba vagy tepsibe
öntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a maradék porcukrot
hozzákeverjük, és óvatosan a gyümölcsök tetejére kenjük, hogy a hab ne
törjön meg. 180º C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a hab
aranysárga színű nem lesz. Tálalás előtt kockákat vágunk, tetejükre
tehetünk még tejszínhabot, néhány szem nyers gyümölcsöt, vagy
díszíthetjük mentalevéllel.
Tanácsok:
Idénytől függően más gyümölcsből is elkészíthetjük annyi változtatással,
hogy vannak olyan gyümölcsök, melyeket hosszabb ideig kell párolni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet