Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A friss vagy fagyasztott brokkolt és karfiolt 2-3 cm-es darabokra
vágjuk, nagyon kevés főzővízben, kis adagokban, forrástól számítva kb. 2
percig főzzük, leszűrjük. 2,5 dl főzővízbe beleteszünk 1 zöldségleves
kockát, felforraljuk, félretesszük. Előkészítjük a többi zöldséget: a
hagymát hosszanti csíkokra, a gyömbért vékony szeletekre, majd kockákra,
2 káposztalevelet kockára (2x2 cm), a sárgarépát nagyon vékony
csíkokra, a piros húsú paprikát 1x1 cm-es kockára, ceruza babot és bébi
kukoricát 2 cm-es darabokra vágjuk.
Olívaolajat felhevítünk, belerakjuk a hagymacsíkokat, a zúzott
fokhagymát és a gyömbért. Nagy lángon folyton kevergetve, rázogatva 2-3
percig sütjük. Hozzáadunk 3 evőkanál szójaszószt, majd hozzáadjuk
először a káposztát, majd egyenként a többi zöldséget - a piros husú
paprika kivételével. Fontos, hogy kis adagokban adagoljunk, folyamatos
rázással-keveréssel, magas hőfokon. A zöldségeknek sülni kell, nem főni!
Ezt a sütést 6-8 percig végezzük, majd hozzáöntjük a zöldséglevest.
Csak forrásig hevítjük, nem szabad tovább főzni, hogy a zöldségek
ropógósak maradjanak. Ekkor hozzáöntünk 1 dl hideg vízben elkevert 1
kávéskanálnyi étkezési keményítőt, valamint a piros húsú paprikát. Csak
sűrűsödésig forraljuk.
Nagyon fontos, hogy széles serpenyőben magas hőfokon dolgozzunk. Először minden hozzzávalót készítsünk elő, mert közben nem lesz időnk vagdosni, mert folyamatosan rázogatni, kevergetni kell a zöldségeket. Bármilyen zöldséget, esetleg gombát használhatunk. A szójaszósz sós, a zöldségleves kocka szintén, tehát nem kell bele sót tenni. Köretnek rizst adhatunk hozzá. Ajánlom mindenkinek, de a 90 napos diéta keményítőnapján kiváló.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel
Sajttal rétegezett burgonya csőben sütve
Tejszínes cukkinis csirkemell
Rakott avokádó