Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Ha kész, meghámozzuk,
áttörjük, kihűtjük. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítjük a tölteléket. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a
hagymát, rátesszük a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk,
fűszerezzük, és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt 30 percig pároljuk.
Amikor ismét zsírjára pirítjuk, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, jól
elkeverjük. Pici vizet öntünk hozzá, hogy krémesebb legyen, átkeverjük,
és tűzről levesszük, lehűtjük.
A mártáshoz:
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A pórét megmossuk,
felkarikázzuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a pórét, majd
rátesszük a gombát, és 3-4 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet,
elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a levest. Fakanállal jól
elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Amikor forr, beletesszük a petrezselymet,
és 3-4 percnyi forralás után beleöntjük a tejszínt is. Összeforraljuk,
majd félretesszük.
A tört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és
összegyúrjuk. A tésztából lisztezett kézzel kb. 15 db kis gombócot
formálunk, amit jól ellapítunk, és a közepébe kanállal beletesszük a
húsos tölteléket. Gombócnak formázzuk, és lisztezett tálcára tesszük. Bő
sós vizet forralunk, és kíméletesen főzzük benne a gombócokat kb. 10
percig, majd szűrőkanállal kivesszük, langyos vízbe mártva leöblítjük. A
szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A gombócokat tányérra
tesszük, leöntjük a gombamártással, és a tetejére tesszük a szalonnát.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Gyömbéres csirke körtével
Cukkinis csirkemell - másként
Joghurtos csirkeszárnyak