Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
17.5 dkg liszt
1 mk sütőpor
5 dkg (barna) cukor
1 mk őrölt kardamom
10 dkg margarin
1 tojás
A töltelékhez
50 dkg alma (a recept 75-öt ír)
1 tk őrölt kardamom
4 ek (barna) cukor
5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy csiper sóval összegyúrjuk. Fóliába téve fél órát a hűtőben pihentetjük.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre, majd vékony szeletekre vágjuk.
1-2 deci vizet felforralunk (a recept 1 decit ír, de én kicsit
keveseltem ennyi almához), a kardamommal és a cukor felével
felforraljuk. Beletesszük az almát és kb 3 percig főzzük. Ezután az
almát lecsepegtetjük, de a levét sem önjük ki!
A formákat margarinnal kikenjük, kibéleljük a tésztával. Beleszórjuk
a mandulát, majd elosztjuk bennük az almát. A maradék cukrot elosztjuk a
tetején.
200fokra előmelegített sütőben 20-30percig sütjük. Amikor kivettük 1-1 evőkanál levet öntünk rá.
Tanácsok:
A recept szerint ez 6darab, 10 centiméteres minitortára elég. Én
muffinformában csináltam, így 11 lett belőle, viszont bőven elég volt a
fél kiló alma is.
Barna cukor helyett simát használtam.
Legközelebb kipróbálom fahéjjal, biztos úgy is finom.
Vaníliafagyit ír hozzá, de magában is bőven finom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet