ételrecept: Egres leves

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg érett cseresznye
  • 30 dkg nem túl érett egres
  • 4-5 szál kapor
  • fél citrom
  • 1 kisujjnyi fahéj
  • 5-6 szegfűszeg
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl muskotályos fehérbor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő/vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 3 cl cseresznyepálinka
Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a cseresznyét kimagozzuk, az egres szárvégét-szakállkáját eltávolítjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, szakállkáját lecsipkedjük a szárakról, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. A citromot gondosan megmossuk, a felét felkarikázzuk. A fahéjat eltördeljük, és a szegfűszeggel együtt teatojásba zárjuk.
A gyümölcsöket kisebb fazékba tesszük, felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, 1 csipet sót, a kaprot, a citromkarikákat, a teatojást, és 5 percig főzzük. Kiemelünk a levesből 4 evőkanálnyi gyümölcsöt a díszítéshez, a többit puhára főzzük. Elkeverjük a borban az étkezési keményítőt, majd a tejfölt. Kivesszük a levesből a citromkarikákat és a teatojást, hozzáadjuk a tejfölös habarást, összeforraljuk. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk, utána édesítjük, végül visszatesszük bele a félretett darabos gyümölcsöt, és hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor elkeverjük benne a cseresznyepálinkát, és a félretett kaporszálakkal díszítjük. Jól behűtve az igazi!

Címkék: egres leves

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu