Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A gyümölcsöket megmossuk, a cseresznyét
kimagozzuk, az egres szárvégét-szakállkáját eltávolítjuk. A kaprot
leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, szakállkáját lecsipkedjük a
szárakról, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk.
A citromot gondosan megmossuk, a felét felkarikázzuk. A fahéjat
eltördeljük, és a szegfűszeggel együtt teatojásba zárjuk.
A gyümölcsöket kisebb fazékba tesszük, felöntjük 8 dl vízzel,
felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, 1 csipet sót, a kaprot, a
citromkarikákat, a teatojást, és 5 percig főzzük. Kiemelünk a levesből 4
evőkanálnyi gyümölcsöt a díszítéshez, a többit puhára főzzük.
Elkeverjük a borban az étkezési keményítőt, majd a tejfölt. Kivesszük a
levesből a citromkarikákat és a teatojást, hozzáadjuk a tejfölös
habarást, összeforraljuk. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk,
ízlés szerint citromlével savanyítjuk, utána édesítjük, végül
visszatesszük bele a félretett darabos gyümölcsöt, és hagyjuk egészen
kihűlni. Tálaláskor elkeverjük benne a cseresznyepálinkát, és a
félretett kaporszálakkal díszítjük. Jól behűtve az igazi!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!