Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor
kevés 30 %-os tejszín
A töltelékhez:
45 dkg túró
20 dkg mascarpone vagy egyéb natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma
Elkészítés:
A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a
porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne
lágy tésztát kapjunk. Azért kell kb 2 dl, majd lefóliázva 1 órára hűtőbe
tesszük pihentetni.
Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk
a sajtot, (én házi sima natúr krémsajtot használtam mascarpone helyett,
mert sokkal olcsóbb), majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal
ízesítjük.
Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk. A
narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a
gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe. (A narancsot kicsit ki kell
nyomkodni,különben idővel levet ereszt és áztatja a túró krémet )
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A kekszes tésztát
porcukros gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a
formát. A tésztát kézzel kicsit belenyomkodjuk a formába, majd
megtöltjük a krémmel.
Lefóliázva hűtőben 2 órát dermesztjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!