Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A sütőforma alját sütőpapírral borítom,
széleit alaposan kivajazom. A mandulát egy serpenyőben világosra
pirítom, félreteszem. A lisztet, keményítőt, sót és sütőport egy kisebb
tálban összekeverem. A gyümölcsöket alaposan megmosom, megszárítom, a
szép, egészséges nektarin héja vékony és puha, nem szükséges meghámozni.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek –
félreteszem.
Egy nagy keverőtálban elektromos habverővel habosra keverem a tojások
sárgáit a cukorral és a vajjal, hozzáadom a citrom reszelt héját, levét,
a vaníliát, a mandulaaromát, valamint a pálinkát. Folyamatos keverés
mellett óvatosan belekanalazom a lisztes keveréket, alaposan kikeverem.
Fakanállal óvatosan hozzáadagolom a kemény tojáshabot.
A tésztát az előkészített piteformába kanalazom, elegyengetem. A kemény
marcipánmasszából kb. 3 dkg-ot reszelek a tésztára, majd a pirított
mandula felét is egyenletesen elosztom a felületen. A nektarinokat
gerezdekre vágom, körben elrendezem a mandulás-marcipános tésztán. A
nektarinok közé szórom a ribizlit, majd a maradék marcipánt is
ráreszelem, pirított mandulával borítom, rászórom az 1 evőkanálnyi
barnacukrot.
180 fokra előmelegített sütőbe tolom, 10 percnyi sütés után 175 fokra
kapcsolom a sütőt, kb. 35-40 perc alatt világos pirosra sütöm. Mivel a
nektarinok elég vékony szeletekben kerülnek a tetejére, alattuk pedig
mandula és marcipán is lapul, nem süllyednek a sütemény aljára, a
barnacukor pedig szépen karamellizálódik a tetején.
Még forrón meghintem a vaníliás porcukorral, rácson hagyom hűlni, hidegen szeletelem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!