ételrecept: Gazdag nektarinos pite

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • egy 23 cm átmérűjű kerek piteformához:
  • A tésztához:
  • 7,5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 egész tojás szétválasztva
  • 7,5 dkg puha vaj, vagy Rama
  • 8 dkg finom szemű sütőcukor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál frissen facsart citrom
  • 2 teáskanál barackpálinka
  • néhány csepp mandulaaroma (elhagyható)
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • kb. 40 dkg kemény nektarin (4 közepes db)
  • 2 fürt ribizli
  • 5 dkg kemény marcipánmassza
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 evőkanál barnacukor
  • A szóráshoz:
  • vaníliával kevert porcukor
Elkészítés:

A sütőforma alját sütőpapírral borítom, széleit alaposan kivajazom. A mandulát egy serpenyőben világosra pirítom, félreteszem. A lisztet, keményítőt, sót és sütőport egy kisebb tálban összekeverem. A gyümölcsöket alaposan megmosom, megszárítom, a szép, egészséges nektarin héja vékony és puha, nem szükséges meghámozni. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek – félreteszem.

Egy nagy keverőtálban elektromos habverővel habosra keverem a tojások sárgáit a cukorral és a vajjal, hozzáadom a citrom reszelt héját, levét, a vaníliát, a mandulaaromát, valamint a pálinkát. Folyamatos keverés mellett óvatosan belekanalazom a lisztes keveréket, alaposan kikeverem. Fakanállal óvatosan hozzáadagolom a kemény tojáshabot.

A tésztát az előkészített piteformába kanalazom, elegyengetem. A kemény marcipánmasszából kb. 3 dkg-ot reszelek a tésztára, majd a pirított mandula felét is egyenletesen elosztom a felületen. A nektarinokat gerezdekre vágom, körben elrendezem a mandulás-marcipános tésztán. A nektarinok közé szórom a ribizlit, majd a maradék marcipánt is ráreszelem, pirított mandulával borítom, rászórom az 1 evőkanálnyi barnacukrot.

180 fokra előmelegített sütőbe tolom, 10 percnyi sütés után 175 fokra kapcsolom a sütőt, kb. 35-40 perc alatt világos pirosra sütöm. Mivel a nektarinok elég vékony szeletekben kerülnek a tetejére, alattuk pedig mandula és marcipán is lapul, nem süllyednek a sütemény aljára, a barnacukor pedig szépen karamellizálódik a tetején.

Még forrón meghintem a vaníliás porcukorral, rácson hagyom hűlni, hidegen szeletelem.

Gazdag nektarinos pite

Címkék: gazdag nektarinos pite

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu