Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához összekeverem a cukrot, a
lisztet, a sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá,
hogy összeálljon a tészta. Hűtőbe teszem kb. fél órára.
Az almákat meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. Meglocsolom
a citrom levével. A cukrokat, a szerecsendiót, a gyömbért, a fahéjat és
a lisztet összekeverem egy tálban, hozzáadom az almát.
Kivajazok egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát elfelezem.
Egyik felét kinyújtom, a formába teszem (a szélét is kibélelem
tésztával). Megkenem a sárgabaracklekvárral. Ezután hozzáadom az almákat
úgy, hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtom,
és 1,5 cm széles sávokat vágok. Ezeket rácsosan ráteszem az
almatöltelékre. A végét hozzányomkodom a szélen lévő tésztához. 200
fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütöm, amíg a tésztarács
szép barna lesz.
Mielőtt készre sülne, megkenem a rácsokat vízzel elkevert
baracklekvárral, visszatolom a sütőbe, és készre sütöm. A tetejét
porcukorral megszórva tálalom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!