Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A krémhez
5 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg kristálycukor
1 doboz barackkonzerv
1 dkg zselatin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgájákat is jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez.
Miközben keverjük, beleszórjuk a citromhéjjal és vaníliás cukorral
elkevert lisztet is. Kikent, kilisztezett tepsiben 200 fokon kisütjük,
még melegen feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni. Amíg hűl elkészítjük a
krémet. 1 dl tejszínben 8 dkg kókuszt felfőzünk, majd kihűtjük. A
zselatint 1 dl hideg vízbe beáztatjuk, felfőzzük, majd langyosra hűtjük.
A barackot lecsepegtetjük, teszünk félre a díszítéshez, a többit
kockákra vágjuk. A maradék tejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a
kókuszt, majd belecsorgatjuk a zselatint is. A piskótát kitekerjük,
megkenjük a krém kétharmad részével, rászórjuk a barackkockákat, és
óvatosan feltekerjük. Külsejét a maradék krémmel bevonjuk, megszórjuk
kókusszal, és a félretett barackkal díszítjük. Hűtőben pihentetjük
legalább 2-3 órát, hogy a krém megdermedjen.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet