Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt
szétmorzsoljuk, összekeverjük a tejjel, 1 evőkanál cukorral, és a
mélyedésbe öntjük. Villával kissé elkeverjük. Lefedjük, és meleg helyen
kb. 30 percig kelesztjük.
A robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk a megkelt tésztát, a
tojásokat, a tojássárgájákat, a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót,
a citrom héját, a vaníliás cukrot. Alaposan bedagasztjuk, letakarjuk,
és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a tészta kétszeresére dagad. A
tésztát még egyszer átkeverjük, és újra hagyjuk duplájára dagadni. A
deszkát belisztezzük, és diónyi nagyságú golyókat formázunk a tésztából.
Hagyjuk őket duplájukra kelni. Az olajat fritőzben, vagy nagy fazékban
felforrósítjuk, és a fánkok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük benne.
Konyhai törlőkendőre szedjük, hűlni hagyjuk. A lekvárt hegyes végű
nyomózsákba szedjük, a fánkok oldalán beszúrunk, és kevés lekvárt
nyomunk beléjük. A maradék levárt elkeverjük a porcukorral, és a
fánkokhoz kínáljuk. Az egészet megszórjuk a maradék porcukorral
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csőben sült karfiol füstölt sajttal
Snidlinges-tejszínes spagetti
Fóliában sült krumpli snidlinges tejföllel
Paradicsomos babkrém