Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Fél kiló tisztított sütőtök
2 szál rozmaring
25 dkg lencse
1 ek olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma
1 ek dijoni mustár
1 dl főzőtejszín
20 dkg főtt sonka
3 dkg vegyes tökmag-napraforgómag
1 maréknyi petrezselyemzöld, aprítva
Elkészítés:
1. A sütőtököt megtisztítjuk, magokat eltávolítjuk, húsát falat nagyságú
darobokra vágjuk. Fél kilót kimérünk, olajozott tepsibe töltjük,
rozmaring levelekkel megszórjuk, majd kb 25 percig puhára és kissé
barnára sütjük.
2. Közben sós, forró vízben a lencsét puhára főzzük. Ez kb 20 perc.
3. A hagymát felaprítjuk és az olajban puhára sütjük, hozzáadjuk a
tejszínt és mustárt, forráspontig melegítjük, lehúzzuk a tűzhelyről.
Sózzuk, borsozzuk.
4. A sonkát kezünkkel cafatokra szaggatjuk.
5. A puhára főtt lencsét lecsurgatjuk, a serpenyőbe töltjük,
elkeverjük. Hozzáadjuk a sült sütőtököt (a keletkezett olajos szaftot
is), és az aprított petrezselyem zöldet, magvakat, sonka foszlányokat.
6. Visszatesszük a tűzhelyre, felmelegítjük, közben elkeverjük.
7. Melegen tálaljuk.
Tanácsok:
A lencsés sütőtök sonkával egy nagyon egyszerű, ugyanakkor kiadós étel.
Kiváló brunch-ra, de lehet gyors ebéd vagy vacsora is, különösen ha
maradék sült sütőtökkel készítjük. Friss alapanyagokat alkalmazva fél
óra alatt elkészül..
* Tálaljuk friss zsemlével, kenyérrel – de akár egy pita kenyérbe is tölthetjük.
* Maradék sült sütőtököt is alkalmazhatunk, amit csupán elég
felmelegíteni. Elkészíthetjük fagyasztott, konyhakészre aprított
sütőtökkel is, ezt egyből lehet a sütőbe tenni – így 35 perces sütést
igényel.
* Tejszín helyett alkalmazhatunk görög joghurtot is, így egészségesebb az étel.
* A lencsés sütőtök sonkával ideális brunch étel – vagy laza ebéd, vacsora (bár meglehetősen kiadós!).
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Gyömbéres csirke körtével
Cukkinis csirkemell - másként
Joghurtos csirkeszárnyak