Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
30 dkg garnéla rák
3 evőkanál olíva olaj
1 késhegynyi őrölt bors
2 evőkanál osztriga mártás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál konyak
Elkészítés:
Az osztrigákat 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg
vízzel leöblítjük. Fejüket fél csavaró mozdulattal letekerjük, az alatta
lévő puha, "kásás" részt eltávolítjuk, páncélját lefejtjük. Jól
elmossuk, megszárítjuk. Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben az olajat
felhevítjük, rádobjuk az osztrigákat, s állandó rázogatás mellett 3-4
percig sütjük. Megszórjuk őrölt borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük
az osztrigamártást és még két percig sütjük. Ezután flambírozzuk: úgy
locsoljuk rá a konyakot, hogy mindenhova jusson és azonnal meg is
gyújtjuk. Így rásülnek az ízek.
Zöldséges rizzsel vagy kínai tésztával tálaljuk.
Tanácsok:
A rák befesti a kezed, de ecettel vagy citrommal lejön.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Tejszínes gombás pisztráng
Mexikói hal karácsonyra
Rostonsült lazacderék kapros tejfölös shitake gombával
Grillezett fűszeres tonhal